2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Nosauc Dziesmu un deju svētku iemīļotākos šoferus

Nosauc Dziesmu un deju svētku iemīļotākos šoferus

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atbalstītāja Statoil Fuel & Retail Latvia organizētajā balsojumā par draudzīgākajiem un aizrautīgākajiem šoferīšiem Latvijā atzīti Harijs Krinkels no Cīravas, Juris Zilpaušs un Indulis Penka no Mazsalacas, kā arī Nauris Šulmeistars un Sergejs Smorodins no Valmieras.

Jauniešu iemīļotākos šoferus vieno tādas īpašības kā labas iemaņas drošā braukšanā, plašs joku un piedzīvojumu stāstu krājums, cieņa pret kolektīva tērpiem un atribūtiem, māka uzmundrināt dalībniekus gan ceļā, gan starp mēģinājumiem, kā arī rūpēšanās par savu kolektīvu labsajūtu un drošību.

Dzērves pamatskolas 1.–4.klašu un 5.–9.klašu tautas deju kolektīvi par savu šoferīti Hariju Krinkelu saka tā: „Viņš vienmēr zina visas ielas un ieliņas, pa kurām bez sastrēgumiem nokļūt mēģinājumu un pasākumu vietās. Turklāt viņš zina arī, kādiem deju atribūtiem vai tērpu sastāvdaļām jābūt līdzi un mēdz pārbaudīt skolotājas, atgādinot, ja kaut kas aizmirsies.” Harijam šie bija jau 11. Dziesmu un deju svētki!

Arī jauniešu deju kolektīva „Magone” šoferīši Juris Zilpaušs un Indulis Penka ir pieredzes bagāti Svētku autobusu vadītāji, kuri kolektīva vidū iemantojuši mīļas uzrunas – Jurītis un Indulītis. Juris Zilpaušs uz svētkiem dodas jau 35 gadus! Savukārt Induli Magoni dalībnieki ciena, jo „atgriežoties no skates, koncertiem un arī lielajiem svētkiem, katrs tiek nogādāts pie mājas durvīm, un vecākiem par saviem bērniem nemaz nav jāuztraucas.”

Valmieras Viestura vidusskolas tautas deju kolektīvs „Viesturietis” atzīst, ka ar autobusa vadītāju Nauri Šulmeistaru jeb „rēcīgo piparu” viņiem ir ārkārtīgi paveicies. Valmierieši teic: „Nebija tāds mirklis, kad Nauris nedomāja, kā labāk dejotājiem. Starp dejām lielie varēja ģērbties autobusā un mazie sasildīties, kad bija salijuši. Visur paspējām laikā un arī pusdienās bijām pirmie.”

Valmieras Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestra „Si bemol” šoferītis Sergejs Smorodins jau kļuvis par vienu no kolektīva dalībniekiem: „Mums bija divi mēģinājumi, caurlaides, ģenerālmēģinājums un koncerts, taču Sergejs noskatījās KATRU mūsu uzstāšanos!!! Tas nozīmē, ka viņš mēģinājumos ir pavadījis tikpat daudz laika, cik mēs!” Turklāt sapratne starp orķestrantiem un šoferi bija abpusēja – „cienot viņu, mēs cienījām arī autobusu, tāpēc zem krēsliem Sergejs košļenes neatradīs.”

Atstājiet komentāru