2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils radio1 ziņas 2014. gada 31. jūlijā

Jēkabpils radio1 ziņas 2014. gada 31. jūlijā

Radio1 ziņas pulksten 7.00 – 8.00
Radio1 ziņās klausieties: Cik nelegālā alkohola atsevinājuši Madonas iecirkņa policijas darbinieki? Ko Lielbritānijā pastrādājis Latvijā vairākkārt tiesāts slepkava? Kādus sodus par nepieklājīgu uzvedību saņēmuši ''Skonto'' treneri?
 
Madonas iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki atsavinājuši vairāk nekā pustonnu nelegāla alkohola un vairākus simtus plastmasas kannu, pudeles, pudeļu korķus un citas ierīces, kas paredzētas alkohola nelikumīgas aprites nodrošināšanai. Policijas darbinieki apturēja automašīnu "Volvo V septiņdesmit", kurā atrada un atsavināja simt astoņdesmit litrus šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaržu. Policija aizturēja automašīnas vadītāju un pasažieri. Turpinot izmeklēšanu garāžā policija atrada vēl gandrīz piecimt litrus šķidruma.
 
Lielbritānijā par uzbrukumu mājokļa izīrētājai notiesāts Latvijas pilsonis, kas iepriekš izcietis sodu par divām slepkavībām Latvijā. Piecdesmit divus gadus vecais Pēteris Vankovs pagājušā gada novembrī mājokļa izīrētājai vairākas reizes iesitis pa seju, pēc tam pagrābis nazi un iedūris sievietei kājā. Vankovs saniknojās par to, ka īpašniece pieprasījusi, lai viņš izvācas no mājokļa Mērstonā, kur viņš dzīvoja pie savas draudzenes.
 
Šodien pulksten sešpadsmitos Rīgā piecpadsmit notiks "Izraēlas gada prece Latvijā" nominācijas pasniegšana festivāla "Telavivas pludmale Rīgā" laikā. Tas ir trešais šāda veida pasākums Latvijā, kas apliecina Latvijas un Izraēlas divpusējo attiecību stipros pamatus. Pasākumā tiks apbalvotas populārākās Izraēlas preces Latvijā. "Izraēlas gada prece Latvijā" mērķis ir apzināt Izraēlas preces, kas guvušas atsaucību Latvijas patērētāju un uzņēmēju vidū. Pasākumu rīko Tirgotāju asociācija sadarbībā ar Izraēlas vēstniecību.
 
Turpinām ziņas
 
Valsts akciju sabiedrība "Latvijas Loto" aicina pieteikties jūnijā laimēto nepilnu divdesmit trīs tūkstoš eiro vinnētāju. Nauda iegūta "Viking Lotto" spēlē vienpadsmitā jūnija izlozē, kad tika uzminēti pieci skaitļi un papildskaitlis. Laimīgā loterijas biļete - "Viking Lotto" ātrspēle ar desmit spēles variantiem un "Džokeri" uz četrām izlozēm - par divdesmit vienu eiro un piecdesmit vienu centu tika iegādāta "Narvesen" tirdzniecības vietā Limbažu autoostā. Laimējusī persona joprojām tiek gaidīta piesakāmies "Latvijas Loto" birojā Rīgā, Meistaru ielā deviņpadsmit, lai nokārtotu formalitātes laimesta saņemšanai.
 
Latvijas futbola kluba "Skonto'' treneri saņēmuši sodus par neētisku uzvedību Latvijas "SMSkredit Virslīgas" čempionāta spēlē pret "Jelgavu" informē Latvijas Futbola federācija. ''Skonto'' galvenais treneris Tamazs Pertia sodīts ar divi simti eiro lielu soda naudu par nepieklājīgu žestu lietošanu FK ''Jelgava'' rezervistu soliņa virzienā. Kamēr Andrejs Kaļiņins sodīts ar divu spēļu diskvalifikāciju un simts eiro naudas sodu par aizvainojošu un nepieklājīgu vardu lietošanu tiesnešu virzienā.
 
Un vēl
 
Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visai Latvijai izsludinājis ''oranžo brīdinājumu'' saistībā ar gaidāmajiem laika apstākļiem. Sinoptiķi vēstī, ka dienas vidū daudzviet Latvijā gaidāms stiprs karstums - gaisa temperatūra sasniegs no plus divdesmit septiņiem līdz plus trīsdesmit diviem.
 
Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties: Kā Rīgā protestēs teātra mākslinieki? Cik augsta ir iespējamība, ka Ebolas vīruss sasniegs Eiropas Savienību? Un ar kādu ieteikumu nākusi klajā Latvijas Pašvaldību savienība par vecvecākiem, kuru apgādībā nonākuši mazbērni?
 
Vakardien Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Eiropas Savienības (ES) noteiktās ekonomiskās sankcijas novedīs pie enerģijas cenu pieauguma Eiropā. Ministrijas paziņojumā teikts, ka "Brisele pēc savas gribas rada šķēršļus tālākai sadarbībai ar Krieviju tādā svarīgā jomā kā enerģētika. Tas ir neapdomāts, bezatbildīgs solis. Tas nenovēršami izraisīs cenu pieaugumu Eiropas energotirgū." Otrdien ES dalībvalstu vēstnieki un Amerikas Savienotās Valstis otrdien apstiprināja ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, cerot apturēt Maskavas agresiju pret Ukrainu.
 
Eiropas Savienība (ES) paziņoja, ka ir nodrošinājusies ar aprīkojumu un gatava novērst Ebolas vīrusa izplatīšanos ES dalībvalstīs. Rietumāfrikā no tā miruši simtiem cilvēku un vēl vairāk par tūkstoti saslimuši. Pasaules Veselības organizācija norāda, ka šis ir lielākais dokumentētais Ebolas vīrusa izplatības gadījums, ņemot vērā bojā gājušo skaitu, saslimušo skaitu un ietekmētā reģiona platību. ES skaidro, ka ir ļoti zems risks, ka vīruss izplatīsies līdz Eiropai.
 
Divdesmit astotajā jūlijā, Rēzeknes novada Ungārijas pilsonis mēģinājis piekukuļot policijas darbiniekus, kad tika apturēts par ātruma pārsniegšanu. Lai izvairītos no administratīvā soda un protokola sastādīšanas, transporta līdzekļa vadītājs, piedāvāja policijas darbiniekam naudu. Par kukuļa piedāvāšanu uzsākts kriminālprocess

Turpinām ziņas
 
Latvijas Pašvaldību savienība (LPS), uzskata, ka bez vecākiem palikušo bērnu vecvecākiem būtu jāsaņem tikpat liela atlīdzība kā citiem aizbildņiem. Izvērtējot Labklājības ministrijas sagatavoto koncepciju par adopcijas un ārpusģimenes aprūpes sistēmu pilnveidošanu, LPS vēstulē ministrijai vērš uzmanību, ka pagājušajā gadā kā bērnu aizbildņi bijuši apmēram divi tūkstoš vecvecāki. Patlaban daudzi saņem minimālo pensiju, tādējādi viņiem ir grūti veikt pienākumus pilnā apmērā, jāņem vērā arī fakts, ka bērnu vecāki nereti nepalīdz uzturēt savas atvases. Tāpat savienība uzskata, ka ministrijas darbībai jābūt vērstai uz bērnu skaita samazināšanu bērnunamos un jāpalielina iespēja bērnam uzaugt ģimeniskā vidē.

Pirms nedēļas Ludzā tika aizturēti divi jauni vīrieši, kuri mēģināja nozagt degvielu no transportlīdzekļiem. Izmeklēšanas gaitā policisti noskaidroja viņu un vēl citu personu saistību ar vairākām zādzībām Ludzā. Tika noskaidrots, ka tā ir četru personu grupa, kas pilsētas robežās pastrādāja vismaz piecas dažādas zādzības. Viņi tiek turēti aizdomās par divām degvielas zādzībām no transportlīdzekļiem, par divām zādzībām no automašīnām un par vienu velosipēda zādzību.
 
Un vēl

Festivālā "Dirty Drama", kas Rīgā notiks no ceturtā līdz septītajam augustam, būs iespējams vērot teātra mākslinieku veidotas protesta performances par sabiedrībai nozīmīgām tēmām. Piemēram režisora Mārtiņa Eihes performance "Neizslēdz mani no mantojuma" būs protests pret Rīgas pašvaldības īpašumu izpārdošanu, Justīnes Vaivodes ''Metam naudu Daugavā'', pievēršot uzmanību jauniešu apsēstībai ar sociālajiem tīkliem un informācijas tehnoloģijām. Visi pasākumi norisināsies Rīgas pilsētvidē, kā arī sociālajos tīklos, un būs apmeklējami bez maksas.

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Par cik personām un organizācijām Eiropas Savienība paplašinājusi sarakstu, pret kuriem būs vērstas sankcijas? Kādā starptautiskajā olimpiādē latviešu skolnieki iegūst bronzas medaļas? Un ko pilnveidos veselības aprūpes sistēmā?
 
No divdesmitā jūlija līdz divdesmit devītajam jūlijam norisinājās starptautiskā ķīmijas olimpiāde Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā. Skolēni no Latvijas tajā izcīnīja divas bronzas medaļas. Tās uz Latviju pārveda Cēsu Valsts ģimnāzijas vienpadsmitās klases skolnieks Edgars Klētnieks un Rīgas Valsts pirmās ģimnāzijas desmitās klases audzēknis Ritums Cepītis. Septiņdesmit piecu valstu konkurencē Latviju pārstāvēja četru cilvēku komanda. Tās sastāvā bija Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas divpadsmitās klases audzēknis Klāvs Ozols, Rīgas Valsts pirmās ģimnāzijas vienpadsmitās klases audzēknis Rūdolfs Treilis, Klētnieks un Cepītis.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi par Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» amatpersonu rīcību ar iestādes finanšu līdzekļiem. Tā ir sākta, pamatojoties uz Rīgas domes «Vienotības» frakcijas priekšsēdētājas Sarmītes Ēlertes iesniegumu. Iesniegumā KNAB bija aicināts sākt pārbaudi par Valsts kontroles revīzijā atklātajiem pārkāpumiem un tajos iesaistīto amatpersonu rīcību ar SIA «Rīgas satiksme» finanšu līdzekļiem. Vēstulē deputāte aicina noskaidrot, vai konkrētajos gadījumos ir ievērotas Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma tiesību normas.
 
Pēc ēkas Rīgā, Druvienas ielā divdesmit viens, kur vakar vakarā iebruka jumta konstrukcija, novērtēšanas daļai tās evakuēto iedzīvotāju trešdienas vakarā atļauts atgriezties savos dzīvokļos, informēja Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs. Iedzīvotājiem atļauts atgriezties gandrīz visos dzīvokļos, izņemot divos piektā stāva dzīvokļos, virs kuriem iebruka jumta konstrukcija. Kā ziņots, otrdien Mežciemā piecstāvu daudzdzīvokļu ēkā iebruka jumta pārseguma betona plāksne. Negadījums noticis ēkas korpusā, kurā atrodas pirmie piecpadsmit dzīvokļi.
 
Krievijas soļotājam Staņislavam Jemeļjanovam atņemta zelta godalga divdesmit kilometru distancē, kas izcīnīta divi tūkstoši desmitajā gadā Eiropas čempionātā Šāds lēmums pieņemts pēc konstatētajām neatbilstībām sportista bioloģiskajā pasē, kas ir līdzvērtīgs pārkāpums pieķeršanai dopinga lietošanā. Tagad pie zelta ticis itālis Alekss Švacers, kurš karjeru noslēdza pēc tam, kad divi tūkstoši divpadsmitajā gadā tika pieķerts dopinga lietošanā.
 
Turpinām ziņas
 
Ministru prezidente Laimdota Straujuma uzdevusi izveidot darba grupu, kurai jāsagatavo priekšlikumi veselības aprūpes sistēmas pilnveidošanai. Darba grupai līdz desmitajam septembrim jāizstrādā risinājums ilgtspējīgas veselības aprūpes sistēmas finansēšanas modelim, identificējot veselības nozares finansēšanas avotus. Tāpat jāizstrādā risinājums ambulatorā sektora, tostarp primārās veselības aprūpes pakalpojumu attīstībai, paplašinot pakalpojumu klāstu un uzlabojot aprūpes kvalitāti, lai mazinātu slogu stacionārajā veselības aprūpes līmenī un uzlabotu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Latvijas iedzīvotājiem.
 
Un vēl
 
Eiropas Savienība (ES) paplašinājusi sarakstu ar personām un organizācijām, pret kurām vērstas sankcijas par viņu lomu Krievijas gresijā pret Ukrainu, to papildinot ar vēl astoņiem cilvēkiem un trim kompānijām, vakardien paziņoja Eiropadomes preses dienests. Līdz ar to otrās fāzes sankcijas Brisele ieviesusi pret deviņdesmit piecām personām un divdesmit trīs iestādēm, kurām noteikts ieceļošanas aizliegums un aktīvu iesaldēšana. Tāpat ES aizliedza jaunas investīcijas projektos Krimā un Sevastopolē transporta, infrastruktūras, telekomunikāciju, enerģētikas, naftas, gāzes un minerālo resursu ieguves jomās.
 
Radio1 ziņas pulksten 13.00 – 14.00 -15.00
Radio1 ziņās klausieties: Vai ''Rīgas universālā termināla'' tankkonteiram notikusī ķīmiskās vielas noplūde kaitēs videi? Kā vietējie iedzīvotāji vērtē novadpētniecības muzeju pastāvēšanu nepieciešamību? Un šodien Salas novada dome lemj par Raiņa kluba muzeja likvidāciju.
 
Novadpētniecības muzeju tuvākajos novados netūkst. Tādi ir Ābeļos, Aknīstē, Viesītē, Preiļos un citur. Sarunā ar Radio1 klausītājiem jautājām vai novadpētniecības muzeju pastāvēšana ir svarīga un kam jānes atbildība par šo vietu pastāvēšanu? Viedokļus izteica Maruta, Ruta, Tatjana, Astra, un Aiga.


Turpinām ziņas
 
Šodien Salas novada dome sēdē lemj par Raiņa kluba muzeja un vadītāja amata vietas likvidāciju. Vadītāja vietas likvidāciju apstiprina Salas novada domes priekšsēdētāja Irēna Sproģe. Deputāts Jānis Bite skaidro, ka tas nozīmē novadpētniecības muzeja telpu un ekspozīcijas slēgšanu. Sīkāk par Sēlpils novadpētniecības muzeja likteni un negaidīto slēgšanu radio1.lv ziņu portālā.
 
Apgāžoties uzņēmuma "Rīgas universālais terminālis" tankkonteineram, notikusi ķīmiskās vielas noplūde aptuveni četri simti litru apjomā.Pusotras stundas laikā negadījuma sekas lokalizētas un vielas noplūde tika norobežota desmit kvadrātmetru platībā. Noplūdusī viela ir analīns, ko izmanto farmācijā. Negadījums noticis pulksten piecos piecdesmit ķīmiskās vielas konteinercisternas pārvietošanas rezultātā. Autovilcējam ar to šķērsojot dzelzceļa sliedes, trieciena rezultātā pārlūzis sakabes āķis, konteinercisterna kritusi no pārvadājuma platformas un rezultātā salūzis tās vārsts. Viela ir noplūdusi uz asfalta seguma un vidē nav nonākusi.
 
Un vēl
 
Šodien Latvijā gaidāmas gan stipras lietusgāzes un pērkona negaiss ar stiprām vēja brāzmām, gan ļoti stiprs karstums.Dienas vidū gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus divdesmit septiņiem, plus trīsdesmit vienam grādam, bet austrumu rajonos tā pakāpsies līdz plus trīsdesmit trīs grādu atzīmei. Sākot no rietumu rajoniem, vietām ir gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām, kas sasniegs ātrumu piecpadsmit līdz astoņpadsmit metri sekundē un iespējama arī krusa. Dienas laikā valsts rietumu un centrālajos rajonos gaidāmas stipras lietusgāzes, nokrišņu daudzums var sasniegt piecpadsmit līdz trīsdesmit trīs milimetrus. Mežos joprojām ir ļoti augsta ugunsbīstamība.
 
Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00
 
Pirmajā augustā Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis Priekulē piedalīsies Latvijas pašvaldību izpilddirektoru asociācijas rīkotajā sanāksmē izpilddirektoriem.
Sanāksmē plānots tikties ar dažādu nozaru pārstāvjiem un izskatīt šādas tēmas: profesionālā izglītība, iespējamais jaunais pedagogu atalgojums, izglītības sistēmai pieejamie atbalsta instrumenti energoefektīvākā sabiedriskā ēka Latvijā divi tūkstoši četrpadsmit un citas.
 
Otrajā augustā Jēkabpils pilsētas stadionā notiks „Ghetto Alianse" ceturtais posms, kurā laikā notiks sacensības strītbolā, volejbolā, florbolā un futbolā. Reģistrācija sacensībām no pulksten četrpadsmitiem trīsdesmit, sākums pulksten sešpadsmitos. Bet trešajā augustā sporta pilsētā ''Dinamo'' pulksten desmitos notiks pirmais Latvijas starptautiskais spīdmintona turnīrs. Trešajā augustā pulksten desmitos notiks pirma
 
No pirmā augusta līdz trešajam augustam Alūksnē notiks pilsētas svētki. Svētkiem dots nosaukums "Atspulgi iedzirkstī Alūksnē", un tie sola dažādas aktivitātes gan bērniem, gan pieaugušajiem. Alūksnes pilsētas svētki iesāksies piektdienas vakarā ar atklāšanas pasākumu Pilssalas estrādē, kam sekos koncertuzvedums "Gadalaiki.Otrajā svētku dienā, sestdien, galvenās norises vietas būs pie Jaunās pils un Alūksnes muižas parkā.
 
Turpinām ziņas
 
Septembrī Līvānu Romas katoļu svētā Miķeļa Erceņģeļa baznīcas dārzā tiks uzstādīts piemineklis monsinjoram Pēterim Vilcānam viņa atdusas vieta. Pieminekļa ideja - altāra forma, kas izveidota pēc monsinjora māsas atmiņām par brāli, kurš, būdams pirmskolas vecumā, izveidojis savās mājās lūgšanas altāru un licis visai ģimenei lūgties. Piemineklis paredzēts tradicionālās formās, niansēts. Piemineklis tiks izgatavots no Skandināvijas melnā un pelēkā granīta, patlaban piemineklim jau ir ielikti pamati. Projektu realizē SIA "Kantiņi" vadītājs Juris Viļevko sadarbībā ar akmeņkali Vitāliju Vilcānu.
 
Pēc RKF „Transceltnieks" lūguma no ceturtā augusta līdz piektajam septembrim transporta kustībai tiks slēgta dzelzceļa pārbrauktuve Alotene, Pļaviņu novadā sakarā ar būvdarbu veikšanu objektā „Otrā sliežu ceļa būvniecība dzelzceļa iecirknī Rīga – Krustpils".
 
Un vēl
 
Aizvadītajā diennaktī neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki nogādājuši slimnīcā divdesmit piecus cilvēkus, kuriem karstuma dēļ radušās veselības problēmas. Šonedēļ kopumā slimnīcās nogādāti četrdesmit deviņi pārkarsuši cilvēki, bet vēl daudziem palīdzība sniegta uz vietas un hospitalizācija nav bijusi nepieciešama. Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļas nogalē ar pārkaršanu slimnīcās divu dienu laikā nonāca četrdesmit divi cilvēki.
 
Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Kur Jēkabpilī mobilo sakaru operators Tele2 uzbūvējis divas jaunas stacijas? Kā novērtēta Latvijas Stratēģiskā attīstības plāna izpilde? Cik kilometrus nopeldējis pludmales Gustavs Zālītis?
 
Jēkabpilī, Kārklu ielā, mobilo sakaru operators Tele2 ir uzbūvējis divas jaunas bāzes stacijas – GSM un trešās paaudzes jeb 3G bāzes staciju. Jaunās bāzes stacijas nodrošina lielāku Tele2 ātrgaitas interneta pārklājumu un ātrumu, kā arī vēl augstvērtīgāku sakaru kvalitāti.
 
Gada inflācija eirozonā jūlijā samazinājusies līdz nulle, komats, četriem procentiem, salīdzinot ar jūniju, liecina ceturtdien publiskotās Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja «Eurostat» sākotnējās aplēses. Tādējādi inflācija sasniegusi zemāko līmeni kopš divi tūkstoši devītā gada novembra. Analītiķi iepriekš bija prognozējuši, ka inflācija eirozonā jūlijā saglabāsies nulle, komats, piecu procentu līmenī. Pārtikas produktu, alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu cenas jūlijā sarukušas par nulle, komats, trīs procentiem, salīdzinot ar nulle,komats, divu procentu kritumu jūnijā.
 
Jūrmalas pludmales glābējs Gustavs Zālītis trešdien nopeldējis trīsdesmit astoņus kilometrus atklātā jūrā no Kolkas raga līdz Roņu salai, pastāstīja Latvijas Pludmales glābēju asociācijas pārstāvis Pēteris Pētersons. Pašlaik jūrmalnieks distanci pieveicis divpadsmit stundās stundās un četrdesmit piecās minūtēs, tērpies triatlona hidrotērpā. Reālā distance, visticamāk, ir lielāka nekā trīsdesmit astoņi kilometri, jo peldētājam nācies pārvarēt līdz vienam metram augstus viļņus.
 
Turpinām ziņas

Latvijas iedzīvotāji aizvien biežāk mūziku klausās savā tālrunī, un šobrīd vispopulārākais saturs mobilajās ierīcēs ir pašu lejupielādēta mūzika un radio, liecina "Latvijas Mobilā telefona" veiktais pētījums. Tomēr drīzumā šī situācija varētu mainīties, jo arī Latvijā arvien lielāku popularitāti iegūst mūzikas straumēšanas servisi. Populārākais mobilajā tālrunī klausītais saturs ir pašu lejupielādēta mūzika - to klausās vidēji trīsdesmit trīs procenti aptaujas dalībnieku. Divdesmit trīs procenti aptaujas dalībnieku atzinuši, ka mobilajā tālrunī klausās radio.
 
Latvijas Stratēģiskās attīstības plāna divitūkstoši desmitā līdz divitūkstoši trīspadsmitajam gadam izpilde ir vērtējama kā apmierinoša. Tomēr atsevišķu noteikto mērķu sasniegšana ir neapmierinoša, secinājuši Pārresoru koordinācijas centra eksperti. Makroekonomiskās situācijas un ekonomikas attīstības rādītāji tiek vērtēti kā pozitīvi, jo Latvija ir sekmīgi izpildījusi visus Māstrihtas kritērijus un kļuvusi par eirozonas dalībvalsti. Kā ļoti vāji ir novērtēti rādītāji ieguldījumu pētniecības un attīstības jomā. Pretrunā ar makroekonomisko rādītāju sekmēm ir vērojama neapmierinoša iedzīvotāju materiālās labklājības tendence, kas saistīta ar nabadzības riskam pakļauto iedzīvotāju īpatsvara pieaugumu un ienākumu nevienlīdzības rādītājiem, secinājuši ziņojuma autori. Vienlaikus gan kā pozitīva tendence ir jauniešu ar vidējo izglītību skaita pieaugums. Pozitīvi arī tiek vērtēta noziedzības samazināšanās, lai gan ir pasliktinājusies situācija ar noziedzīgu nodarījumu atklāšanu.
 
Un vēl
 
Divdesmit trešajā augustā Aglonā norisināsies tradicionālā velodiena "Ar veļiku pa Aglonu divi tūkstoši četrpadsmit". Pasākuma dalībniekiem būs iespēja piedalīties veloparādē pa Aglonas ielām, sacensties velomaratonā atkarībā no sagatavotības pakāpes - "Tautas trasē" vai "Sporta trasē", mēroties spēkiem šķēršļu joslas pārvarēšanā, kombinētajā stafetē (peldēšana, skriešana, velotriāls). Dalībnieku pieteikšanās līdz divdesmitpirmajam augustam. Velomaratona dalībniekiem distancē būs jāorientējas pēc kartes. Velomaratona trase vedīs gan pa asfaltētu un grants ceļu, gan arī pa meža celiņiem un takām. Sacensības notiks gan individuālajā, gan komandu vērtējumā.

Atstājiet komentāru