2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 21.jūlijā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 21.jūlijā

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādu jaunu pakalpojumu no šodienas piedāvā Vasts ieņēmumu dienests? Ckos šodien kursēs daugavpils vilciens ar paaugstināta komforta vagonu? Un Kādu laiku šonedēl prognozē sinoptiķi?

 

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pieņēmis lēmumu aizliegt "Krievijas imperiālisma un agresijas apoloģētiem ierasties Latvijā uz smalkiem pasākumiem". Par to ministrs paziņojis savā "twitter" kontā, piebilstot, ka "saraksts sekos". Ministra lēmums saistīts ar pēdējo dienu notikumiem Ukrainā, kur notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna, nogalinot 298 cilvēkus. Kaut arī visām Ukrainas teritorijā notiekošā konfliktā iesaistītajām pusēm vajadzētu maksimāli sadarboties, lai novērstu traģēdijas sekas, noskaidrotu cēloņus un darīt visu iespējamo, lai bojāgājušo mirstīgās atliekas tiktu nogādātas tuviniekiem apbedīšanai, no Krievijas puses sekojis propagandas vilnis, dīvainas teorijas, pārmetumi un destruktīva rīcība. Sīkāku informāciju par ierobežojumiem un tos skarošajām personām Rinkēvičs un Ārlietu ministrija sola sniegt šodien,

 

No šodienas nodokļu maksātājiem reģistrācijas apliecības, tajā skaitā arī struktūrvienības reģistrācijas apliecības, būs iespējams saņemt arī skenētā veidā elektroniski Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā. Personai, ierodoties VID, lai reģistrētos kā nodokļu maksātājam vai reģistrētu nodokļu maksātāja struktūrvienību, būs iespēja izvēlēties starp šādām divām reģistrācijas apliecības saņemšanas iespējām - saņemt reģistrācijas apliecību klātienē 10 dienu laikā pēc reģistrācijas pieteikuma iesniegšanas vai saņemt to skenētā veidā elektroniski.

 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka Jaroslava Streļčenoka vietniece Juta Strīķe, kurai kā disciplinārsods nupat piemērota pazemināšana amatā, sagatavojusi argumentētu iesniegumu un mēģinās situāciju pārrunāt ar KNAB vadību un pagaidām tiesā nevērsīsies. Kā ziņots, Streļčenoks 11.jūlijā parakstījis rīkojumu par Strīķes disciplinārsodīšanu un nolēmis viņu pazemināt amatā uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, sākot no šodienass, 21.jūlija viņa ir iecelta par biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas galveno speciālisti iesniegumu jautājumos.

 

Turpinām ziņas

Šodien notiks preses brīfings par Baltijas modes industrijas attīstību, kura laikā Baltijas modes zīmolu pārstāvji runās par industrijas attīstību, savstarpēju sadarbību un konkurenci globālajā tirgū. Preses brīfinga laikā arī uzstāsies Latvijas modes dizaineru veikala-showroom "8 Rooms" dibinātāja Baiba More, kura runās par darbu ar iepircējiem, jaunu zīmolu meklēšanu un atlasi, un Indra Salceviča, kura dalīsies ar veikala-showroom pārdošanas rezultātiem, uzņēmuma biznesa koncepciju un stāstīs, kādas ir vietējās modes industrijas attīstības iespējas.

 

Sākot no šodienas, vilciena Nr.704 Rīga -Daugavpils, kas atiet pulksten 16,12 no Rīgas sastāvā, bet, sākot ar rītdienuu, vilciena Nr.703 Daugavpils -Rīga, kas no Daugavpils atiet pulksten 5.49 sastāvā būs iekļauts vagons ar paaugstināta komforta klases salonu. Paaugstināta komforta vagonā izvietoti galdiņi un bagāžas statīvs, turklāt pasažieri var bez maksas izmantot WiFi visa brauciena laikā. Vagonā ierīkots arī elektrības pieslēgums (220 V), lai pasažieri varētu uzlādēt savus datorus vai citas mobilās ierīces. Pasažieriem bez maksas ir pieejami žurnāli laika īsināšanai, kā arī nodrošināta iespēja iegādāties tēju, kafiju, minerālūdeni. Piemaksa par braucienu komforta vagonā ir 1,40 eiro pie biļetes cenas.

 

Un vēl

Šodien dienas vidū Kurzemes vidienē un Latgalē, tajā skaitā arī Līvānos gaidāms stiprs karstums. Augsta gaisa temperatūra būs arī jūras piekrastē, kur tā varētu sasniegt plus 26, plus 27 grādus, rognozē sinoptiķi. Šonedēļ virs Latvijas pastiprināsies anticiklona ietekme, līdz ar to mākoņu daudzums samazināsies un nokrišņi mitēsies. Gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, un nakts stundās tā nebūs zemāka par 13 līdz 19 grādiem, savukārt dienā termometra stabiņš sasniegs 23 līdz 28 grādu atzīmi.

 

Ūdens temperatūra Latvijas upēs ir sasniegusi 20 līdz 25 grādus, savukārt jūrā tā lielākoties paaugstinājusies līdz 17-21 grādam. Šīs nedēļas laikā, saglabājoties augstai gaisa temperatūrai, ūdens temperatūra turpinās paaugstināties.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kurš ir nākamais kandidāts veselības ministra amatam? Cik velosipēdu latvijā nozagts vienā dienā? Un Kāpēc no slavenā tenisista Ernesta Gulbja tēva vēlas piedzīt 13 tūkstošus eiro?

 

Premjere Laimdota Straujuma vakantajam veselības ministra amatam ir uzrunājusi Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītāju Daigu Behmani. Atbilde esot jādod šīs nedēļas sākumā. Vaicāta, kāpēc tieši viņa ir uzrunāta veselības ministra amatam, Behmane atklāja, ka viņas vadītā asociācija esot diezgan aktīva. Daudz iek darīts, lai veselības nozares sistēmu padarītu efektīvāku. Paralēli Veselības ekonomikas centra direktores amatam viņa divus gadus jau strādā arī Rīgas Stradiņa universitātē, kur izveidojusi veselības vadības programmu maģistrantiem, kura ir angļu valodā.

 

Āfrikas cūku mēra dēļ izsludinot ārkārtas situāciju gan Valkas, gan Valmieras novados, ārkārtas situācijas zona savienosies ar Latgalē noteikto zonu, tādējādi iekļaujot visu pierobežu ar Krieviju un Igauniju. Par ārkārtas situācijas izsludināšanu Valkas un Valmieras novados valdība lems otrdien, 22.jūlijā, izskatot Zemkopības ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu. Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis, jautāts, kā infekcija varēja no Latgales reģiona nonākt Vidzemē, norāda, ka primāri jautājums ir par to, kā infekcija nonāca meža dzīvniekos. Pārtikas un veterinārais dienests veiks pārbaudes visā apkārtnē saistībā gan ar cūkkopību, gan kautuvju darbību, lai noskaidrotu, vai gadījumā kādi produkti nav nonākuši mežā.

 

Latvijas Cūku audzētāju asociācija atbalsta ārkārtas situācijas zonas paplašināšanu Krievijas un Igaunijas pierobežā un uzskata, ka cūku audzētājiem ir jāveic stingrāki biodrošības pasākumi. Asociācija turpinās zemnieku izglītošanu un informēšanu par biodrošības pasākumiem karantīnas zonās, jo liela nozīmē ir cilvēciskajam faktoram un izpratnei par to, "vai nest mājās no pļavas salmu kaudzes vai nenest".

Turpinām ziņas

Brīvdienās Latvijā deguši meži 10,5 hektāru platībā. Kopumā nodzēsti seši meža ugunsgrēki. Savukārt cita veida ugunsgrēki notikuši 37, bojāgājušo un cietušo nav, izglābts viens cilvēks. Glābšanas dienests saņēmis arī desmit maldinājuma zvanus.

 

Sestdien Valsts policijā vērsušies 16 velosipēdu īpašnieki, kuriem nozagts divritenis. Kā liecina policijas apkopotā informācija, aktīvākie garnadži bijuši Latgales reģionā, kur reģistrētas sešas zādzības, Rīgas reģionā aizdzīti pieci velosipēdi, Kurzemes reģionā - trīs, bet pa vienam velosipēdam nozagts Zemgales un Vidzemes reģionos. Kā ziņots, šā gada maijā "Rīgas Velo nedēļas" laikā veiktā velobraucēju aptauja liecina, ka aptuveni trešdaļai braucēju kādreiz ir nozagts velosipēds - katram ceturtajam jeb 23% velobraucēju ir nozagts viens velosipēds. Savukārt 13% velobraucēju ir nozagti vismaz divi velosipēdi.

 

Un vēl

 

No Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja tēva - uzņēmēja Aināra Gulbja - vēlas piedzīt līdz šim nenomaksātos 13 tūkstošus par uzbrukumu viesmīlim 2010.gada oktobrī Austrijā, informē laikraksts "Kronen Zeitung". Incidents notika 2010.gada "ATP World Tour 250" sērijas turnīra laikā Vīnē, kad Ainārs Gulbis, izrādot neapmierinātību ar viesmīļa darbu maltītes laikā, rupjiem vārdiem nolamājis oficiantu un iešļācis viņam sejā karstu kafiju. Tiesa AGulbi atzinusi par vainīgu, piemērojot viņam izmaksāt 13 tūkstošu eiro kompensāciju, tomēr līdz šim brīdim tas nav ticis izdarīts.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00 -12.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāpēc citu valstu skolēni apmaiņu programmām izvēlas Latviju? Kādēļ Latvijas ģenerālkonsulāta ēkai Sanktpēterburgā Krievija pastiprinājusi apsardzi? Un Kādas kancelejas preces vēlas iegādaties Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts?

 

Ārlietu ministrs ieceļošanas aizlieguma jeb tā dēvētajā "melnajā sarakstā" iekļaus četras personas, kuras pārstāv Krievijas kultūras jomu un ir plaši pazīstami arī Latvijā. Konkrētu personu vārdus un uzvārdus Ārlietu ministrija paziņos šis dienas gaitā, patlaban ir zināms, ka tās ir personas, kuras pārstāv kultūras jomu un arī Latvijā ir diezgan plaši pazīstamas.

 

Apmaiņas programmu skolēni no visas pasaules Latviju kā valsti, kurā uz laiku mācīties, izvēlas kultūras un dabas dēļ. Viņi Latvijas kultūru uzskata par ļoti dažādu. Īpaši interesantas ārzemju skolēniem liekas latviešu tradīcijas un vārda dienas svinēšana, kas citās valstīs nav pieņemta prakse. Savukārt daba tiek raksturota kā ļoti mierpilna. Tāpat skolēni priecājas par Latvijas ziemu un sniegu. Vasaras nogalē Latvijā iebrauks 14 apmaiņas skolēni no Argentīnas, Taizemes un Vācijas. 11 mēnešus šie jaunieši ies skolā Latvijā un iepazīs mūsu kultūru un ikdienu.

 

 

Latvijas kori Pasaules koru olimpiādē čempionu sacensībās izcīnījuši sešus čempiona titulus un ieguvuši kopā 54 medaļas. No 54 medaļām 29 ir zelta, bet 25 – sudraba. Atklātajā konkursā Latvijas kori saņēmuši 30 zelta, 19 sudraba un trīs bronzas diplomus, turklāt pieci kori kļuvuši par savas kategorijas uzvarētājiem. To vidu Zelta diplomus saņēma arī divi Jēkabpils kori – Atvasara un Noskaņa.

 

Turpinām ziņas

 

Pēc Benesa Aijo atbalstītāju maija beigās veiktā uzbrukuma Latvijas ģenerālkonsulātam Sanktpēterburgā Krievija šai ēkai pastiprinājusi apsardzi. Latvijas ģenerālkonsuls Sanktpēterburgā Aivars Groza norāda, ka ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā ir iesniedzis notu Krievijas ārlietu ministrijai ar lūgumu pievērst lielāku uzmanību ģenerālkonsulāta apsardzei.

 

Lai palīdzētu pašvaldībām izprast riskus un ieguvumus, izvēloties vietējās pārtikas iepirkumu, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs veiks reģionālo lauku konsultantu apmācību. Saskaņā ar veikto aptauju 697 pašvaldību iestādēs vietējo pārtiku iepirkumos labprāt izvēlētos 91% no tām. Tomēr izvēli par labu vietējai precei apgrūtina informācijas un zināšanu trūkums, kā arī fakts, ka vietējie ražotāji nespēj nodrošināt nepieciešamās pārtikas klāstu un apjomu.

Un vēl

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts izsludinājis iepirkumu konkursu ekoloģisku kancelejas preču iegādei. Latvijas prezidentūras pasākumu dalībnieku vajadzībām plāno iegādāties 39 tūkstošus blociņu un pildspalvas, kā arī 1000 mapes. Sekretariātam pieejamais finansējums iepirkumam ir 41 tūkstotis 999 eiro bez PVN. Interesentiem piedāvājumi jāiesniedz līdz 28.jūlijam.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00 -14.00- 15.00

Radio1 ziņās klausieties: Cik jēkabpilieši būtu gatavi maksāt par ūdeni un kanalizāciju? Kur un kad notiks Jēkabpils bakstebola kluba karsējmeiteņu atlase? Un No kāda brauciena nupat ir atgriezušies Jēkabpils novada pašdarbnieki?

SIA "Jēkabpils ūdens" no nākamā gada plāno palielināt ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifu un patlaban tiek gaiditi priekšlikumi no iedzivotājiem par tarifu izmaiņām. Radio1 sarunā ar jēkabpiliešies skaidroja, cik daudz viņi būtu gatavi maksāt par kubikmetru ūdens un kanalizācijas​?

Viedokļus izteica Dzidra, Ligita, Mihails, Aija un Jāzeps.

 

AUDIO

 

Iedzīvotāji aicināti iesaistīties un izteikt savus priekšlikumus par to, kādas varētu būt jaunās cenas. Ūdensapgādes tarifa plānotais palielinājums sasniegs 9% jeb par 7 centiem, kanalizācijai tie būs 28% jeb par 27 centiem. Piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā nākamā gada 1.janvāra. Tarifa izmaiņas saistītas ar realizācijas apjomu samazināšanos, elektroenerģijas sadārdzināšanos un pamatlīdzekļu apjoma palielināšanos. Iedzīvotāji uz jauno tarifu apspriešanu aicināti 7.augustā, plkst. 12.00 Jēkabpils tautas nama 1.stāva lielajā zālē.

 

Turpinām ziņas

Valdība rīt aiz slēgtām durvīm uzklausīs Aizsardzības ministrijas informatīvo ziņojumu par izlūkošanas, gaisa telpas novērošanas un pretgaisa aizsardzības spējām, liecina valdības darbakārtība. Līdz ziņojuma izklāstīšanai valdībā tā saturs netiks izpausts, taču jau iepriekš aizsardzības ministrija ziņoja, ka līdz 2020.gadam pretgaisa aizsardzības spējām nepieciešami aptuveni 140 miljoni eiro.

 

Kriminālatbildības noteikšana ir cīņa ar "aplokšņu algu" izmaksas sekām, nevis cēloņiem, uzskata Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras viceprezidente Lienīte Caune. "Tā saukto "aplokšņu algu" izmaksa ne tikai negatīvi ietekmē valsts budžeta ieņēmumus, bet arī kropļo konkurenci, uz nenomaksāto darbaspēka nodokļu rēķina radot konkurences priekšrocības negodprātīgajiem komersantiem. Caune norāda, ka tirgotāji un rūpnieki atbalsta ieņēmumu dienesta iniciatīvu meklēt risinājumus "aplokšņu algu" izkaušanai, taču, viņasprāt, ierosinājums noteikt kriminālatbildību par "aplokšņu algām" ir cīņa ar sekām.

 

Ceturtdien, 24. jūlijā basketbola klubs “Jēkabpils” organizēs karsējmeiteņu atlasi 2014./2015. gada basketbola sezonai. Uzdevums atlasei - sagatavot nelielu priekšnesumu mūzikas pavadījumā, kurā tiek parādīta dejotprasme, akrobātikas elementi, lokanība, atbrīvotība un enerģiskums. atlase notiksJēkabpils Sporta namā, otrajā stāvā. Reģistrācija no plkst. 18.30. Atlases sākums plkst. 19.00. Vairāk info: www.bkjekabpils.lv

 

Un vēl

 

No 2. – 8. jūlijam Jēkabpils novada pašvaldības pārstāvji un Rubeņu Jauniešu deju kolektīvs “Laude” devās uz Vāciju. Sadraudzības vizītē uz pašvaldības Parahimas ciematu Slāti. Plašāk ar viesošanos iespaidiem var iepazīties video un fotogrāfijās Radio1 ziņu portālā.

 

Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

No 29. jūlija līdz 1. augustam notiks Gaisa atbalsta sauszemes vienībām koordinējošas mācības Lielvārdē un blakus novados, arī Pļaviņu novada teritorijā, kurās piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes un NATO gaisa spēki. Apmācību laikā no pulksten deviņiem rītā līdz pieciem pēcpusdienā virs apdzīvotām vietām no Lielvārdes lidlauka vairākkārtēji lidos NATO lidmašīnas, radot paaugstināta trokšņu līmeni un pa koplietošanas ceļiem pārvietosies NBS karavīri ar militāro transportu. Mācību aktivitāšu laikā novadā teritorijā paredzēta aptuveni 10 karavīru un 2 – 3 transporta līdzekļu pārvietošanās. Aicinām iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret NBS mācībām, kuras skar arī Pļaviņu novada teritoriju. Kopumā mācību aktivitātes neradīs būtisku apgrūtinājumu iedzīvotājiem.

 

Pļaviņās Raiņa ielā, posmā no bērnudārza “Bērziņš” līdz Pļavu ielai, uzsākti ielu apgaismojuma rekonstrukcijas darbi, kur tiek demontēti AS “Sadales tīkls” piederošie koka stabi uz kuriem ir izvietotas Pļaviņu novada domes gaismas laternas. AS “Sadales tīkls” veicot elektrotīkla rekonstrukciju uzlabo sprieguma kvalitāti un elektroapgādes drošību klientiem, bet novada dome pārvieto energoefektīvos gaismu emitējošo diožu gaismas paneļus no Sadales tīklam piederošajiem stabiem uz jauniem metāla stabiem. Kā nākošais objekts plānots mainīt apgaismojumu no Pļaviņu Kultūras centra līdz Upes ielai.

 

Pēc Bārukalna kapu kapličas 1.konkursa kārtas būvdarbu pabeigšanas 2013. gada rudenī, kas paredzēja izbūvēt kapličas pamatus, Pļaviņu novada dome turpināja darbu pie plānoto būvdarbu organizēšanas. Līgums par kapličas 2. kārtas izbūvi tika noslēgts 2014. gada 12. jūnijā ar būvniecības firmu SIA "LC būve". Kopējās būvdarbu izmaksas sastāda 98 tūkstoši 744 eiro ar PVN. Būvniecības 2. kārtā paredzēts veikt ārējos darbus: sienu mūrēšanas un apdares darbus; ārsienu apmūrējuma un apdares darbus; jumta konstrukcijas un jumta seguma izbūvi; grīdu pamatojuma izbūvi un logu un durvju montāžu. 2. kārtas būvdarbi noslēgsies 2014. gada 12.oktobrī, pilnībā pabeidzot darbus un nododot jaunbūvi ekspluatācijā.

 

 

Turpinām ziņas

 

Sestdien, 16. augustā Pļaviņās, Bērnu un jauniešu iniciatīvu centra pagalmā sāksies novada čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma, kas šogad ir Latvijas kausa 12. posms. Pļaviņu novada čempionāts tiek rīkots jau otro gadu. Laika gaitā stieņa spiešana guļus kļuvusi par plaša sportistu loka iecienītu disciplīnu - sacensībām pieteikto dalībnieku skaits visās vecuma grupās ir vienmērīgi augsts. Pērn čempionātā piedalījās 17 komandas, kopumā 109 sportisti, no kuriem 19 - daiļā dzimuma pārstāves, kas šajā spēka sporta veidā ir viens no lielākajiem rādītājiem. Vislielākais daiļā dzimuma pārstāvju skaits, proti, 6 dalībnieces, bija no Rīgas pašvaldības policijas komandas. Visi, kam interesē labi pavadīt laiku un izjust sacensību garu, tiek laipni gaidīti 16. augustā Pļaviņās.

 

No 26. līdz 30. jūlijam jau 14. reizi miera skrējiena “Peace Run” Eiropas posma ietvaros Latvijā viesosies daudznacionālā skrējēju komanda, kas no februāra vairāk kā astoņu mēnešu garumā ar miera lāpu apceļos visas Eiropas valstis, veicot 24 tūkstoši kilometru garu distanci. 2014. gada skrējiena pasākumi paralēli noritēs arī ASV, Āzijā, Centrālajā un Dienvidamerikā, Āfrikā, Austrālijā un Jaunzēlandē. Šis skrējiens ir kā simboliska vēsts ar skriešanas starpniecību paust vienotību un sadraudzību starp dažādu tautību un pārliecību cilvēkiem. Tas nav komerciāls vai politisks projekts, un tā organizatori darbojas uz brīvprātības principiem.

Un vēl

Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde pieņems apmeklētājus visās trīs pagastu pārvaldēs: Aiviekstes, Klintaines un Vietalvas. Šodien viņa apmeklētājus pieņēma Klintaines pagasta pārvaldē. Savukārt rīt no pulksten astoņiem līdz pulksten 12 Žilde apomeklētājus pieņems Aiviekstes pagastā, bet trešdien no pulksten vieniem līdz trijiem dienā priekššedetāja gaidīs apmeklētājus Vietalvas pagasta pārvaldē.

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciālists Jēnis Penģerots

 

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00 – 18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādas personas iekļuvušas ''melnajā sarakstā''? Pret ko rītdien protestēs motobraucēji? Un kādi sasniegumi ir Latvijas skolēniem?

 

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs aizliedzis Latvijā ieceļot trīs plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem - Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai. Šogad maijā Gazmanovs uzstājās ar patriotiskām dziesmām mītiņā Maskavas Sarkanajā laukumā. Šādi viņš pauda atbalstu Krimas pievienošanai Krievijai. Valērija 2012. gadā oficiāli nosaukta par Vladimira Putina uzticamības personu. Kobzons bija PSRS Augstākās padomes deputāts. 2011. gadā viņu ievēlēja Krievijas Valsts domē.

 

Iedzīvotāju skaits Latvijā šā gada 1.jūlijā bija 1 miljons 995 tūkstoši 600 cilvēku, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Pagaidām tas ir tikai provizoriskais skaits un iedzīvotāju skaits tiek aprēķināts tūkstošos, nevis simtos. Dzimušo skaits nepārsniedz mirušo skaitu, un dabiskais pieaugums Latvijā joprojām saglabājas negatīvs. Šī gada janvārī-jūnijā iedzīvotāju skaits ir samazinājies par 3 tūkstoši 855 cilvēkiem.

 

Latvijas motobraucēju klubs “Dieva suņi'' sociālajos tīklos izplata aicinājumi ierasties uz zibakciju rīt, 22. jūlijā. Tās nodoms ir protestēt pret Krievijas agresīvo politiku atbalstošo personu ierašanos konkursā “Jaunais Vilnis”. Akcijai plānots sākties plksten 17. 00 Kārļa Ulmaņa gatvē. Tālāk motobraucēji dosies uz Dzintaru koncertzāli, kur notiks konkursa atklāšanas pasākums.

Turpinām ziņas

Šodien pulksten 16.12 no Rīgas Daugavpils virzienā devies pirmais vilciens ar paaugstināta komforta klases salonu. Vagonā izvietoti galdiņi un bagāžas statīvs, turklāt pasažieri var bez maksas izmantot WiFi visa brauciena laikā. Vagonā ierīkots arī elektrības pieslēgums (220 V), lai pasažieri varētu uzlādēt savus datorus vai citas mobilās ierīces. Pasažieriem bez maksas ir pieejami žurnāli laika īsināšanai, kā arī nodrošināta iespēja iegādāties tēju, kafiju, minerālūdeni.

Rītdien šāda veida sastāvs no Daugavpils aties plkst. 5.49. Piemaksa par braucienu komforta vagonā ir 1,40 eiro.

 

Latvijas skolēni izcīnījuši trīs sudraba medaļas pasaules informātikas olimpiādē Taivānā. Zināšanu pārbaude notika valsts galvaspilsētā Taipejā. Tajā piedalījās četri Latvijas pārstāvji. No tiem sudraba medaļas ieguva Rīgas 89.vidusskolas 11.klases skolnieks Aleksejs Zajakins, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 10.klases skolnieks Aleksejs Popovs un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 11.klases skolnieks Kristaps Čivkulis. Ceturtais pārstāvis no Latvijas, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 9.klases skolnieks Ingus Jānis Pretkalniņš neieguva nevienu no godalgām. Zelta medaļas ieguvuši pārstāvji no ASV un Ķīnas. Tomēr kopvērtējumā vislabākie bijuši Ķīnas dalībnieki. Sacensībās piedalījās 308 dalībnieki no 81 valsts.

Un vēl

Latvijas un Baltijas dizaineri, kas apvienojušies Latvijas Modes zīmolu apvienībāun savu produkciju piedāvā veikalā-šovrūmā "8 Rooms", individuāli savu preci tirgotājiem vairs nepiedāvā. Lai modes industrija spētu attīstīties, aktīvi tiek meklēti veikalu tīkli, kuri varētu iepirkt zīmolus, šodien preses brīfingā par vietējās modes industrijas attīstības iespējām pastāstīja apvienības pārstāve, modes māksliniece Indra Salceviča. Kā skaidro Salceviča, Latvijā izmaksas ražošanā ir augstas, tādēļ apvienības pārstāvēto modes mākslinieku drēbes un rotas veikaliem realizācijā vairs netiek piedāvātas, jo ieņēmumi par katru pārdoto produkciju pie dizaineriem atgriežas pārāk pakāpeniski un lēni, neļaujot tiem attīstīties.

Atstājiet komentāru