2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 22.jūlijā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 22.jūlijā

Radio1 ziņas pulksten 7.00 – 8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kur un cikos šodien notiks atvadīšanās no operdziedātāja Kārļa Bauera-Zemgaļa? Kur notiks Jāņa Baltvilka balvas laureāta poļu autora Mikolaja Ložiņska romāna "Grāmata" atvēršana? Un Kāpēc šodien motociklisti rīkos protesta zibakciju?

 

Šodien pulksten vienos dienā Jēkabpils pilsētas kapu kapličā, klātesot dziedātāja atraitnei Paulai, notiks atvadīšanās no izcilā operdziedātāja Kārļa Bauera-Zemgaļa. Bijušais jēkabpilietis Bauers-Zemgalis mūžībā aizgāja 24.jūnijā Šveices pilsētā Bāzelē 89 gadu vecumā. Viņa pēdējā vēlēšanās bija - lai urna ar viņa pelniem tiktu apglabāta dzimtās pilsētas kapsētā. Piedalīties atvadu pasākumā aicināti bijušie skolasbiedri, paziņas un viņa talanta cienītāji.

 

Pulksten sešos vakarā Krustpils pilī notiks ievērojamā dziedātāja piemiņai veltīts koncerts, kurā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas solisti Krišjānis Norvelis, Rihards Mačanovskis un Kalvis Kalniņš. Koncertu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, ieeja tajā - bez maksas.

 

Šodien pulksten vienos dienā Jēkabpils Tautas nama Baltajā zālē notiks diskusija par Latvijas simtgades svinību projektu. Diskusiju organizē Kultūras ministrija, to vadīs Leonarda Ķestere, kultūras ministres padomniece Latvijas 100gades koordinēšanas jautājumos. Diskusijā piedalās dažādu Jēkabpils sabiedrības grupu pārstāvji. Diskutējamie jautājumi: Svinību misija - kāpēc mēs svinam šos svētkus un kā panākt, lai pateicoties Latvijas simtgadei mēs mainītu attieksmi pret valsti; Kā veicināt visu iedzīvotāju līdzdalību; Kādu diskusijas dalībnieki redz svētku programmu un kas ir tās dāvanas, ko mēs vēlamies dāvāt Latvijai.

 

Āfrikas cūku mēra dēļ izsludinot ārkārtas situāciju gan Valkas, gan Valmieras novados, ārkārtas situācijas zona savienosies ar Latgalē noteikto zonu, tādējādi iekļaujot visu pierobežu ar Krieviju un Igauniju. Par ārkārtas situācijas izsludināšanu Valkas un Valmieras novados valdība lems šodien, izskatot Zemkopības ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu.

 

Turpinām ziņas

 

Šodien Latvijas Institūts un televīzijas kanāls "History" svinīgā ceremonijā paziņos desmit izcilākās personības Latvijas zinātnē, kultūrā, sportā, politikā un uzņēmējdarbībā. Aptauja, kurā portālā "Delfi.lv" piedalījās gandrīz 5000 iedzīvotāju, ir rosinājusi paraudzīties apkārt ar redzīgākām acīm un apzināt cilvēkus, kuru devums ir nozīmīgs katram Latvijas iedzīvotājam. Rezultāti bija atkarīgi no balsotāju izvēles un žūrijas vērtējuma. Žūrijai zināmas grūtības radās, izvēlētos izcilākos Latvijas uzņēmējus, tika izlemts kā galveno kritēriju ņemt vērā to, cik liels ir katra konkrētā komersanta devums sabiedrībai.

 

Šodien pulksten septiņos vakarā grāmatu un kultūrpreču mājā "Nice Place Mansards" notiks poļu autora Mikolaja Ložiņska romāna "Grāmata" atvēršana, kurā piedalīsies pats autors un tulkotāja Ingmāra Balode. Kādu no Ložiņska jaunākajiem darbiem autora lasījumā būs iespējams klausīties 24.jūlijā, dzejnieka Jāņa Baltvilka dzimšanas dienā, Jaunā Rīgas teātra Kolonnu zālē, kur, atzīmējot Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas desmitgadi, savus jaunākos darbus lasīs visi Baltvilka balvas laureāti - bērnu rakstnieki un tulkotāji -, un viens no viņiem ir Ložiņskis.

 

Un vēl

 

Motobraucēji sociālajos tīklos izplatījuši aicinājumu šodien piedalīties zibakcijā, lai protestētu pret Krievijas agresīvās politikas atbalstošo personu izklaidi Latvijā konkursā "Jaunais vilnis". Zibakciju organizē nevalstiskā organizācija "Dieva suņi". Plānots, ka ppulksten piecos pēcpusdienā no degvielas uzpildes stacijas "Viada" Kārļa Ulmaņa gatvē motobraucēji dosies uz Dzintaru koncertzāli, kur sāksies konkursa atklāšanas pasākums. Jau ziņots, ka Ārlietu ministrija ir liegusi Latvijā ieceļot trīs plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem, kuri parasti piedalās "Jaunajā vilnī", - Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kas bija izraisījis darbības trauējumus lattelecom internetā? Ar kādu pasakumu sāksies Operas svētki Jhēkabpilī? Un Cik karstu turpmāko nedēļu prognozē sinoptiķi?

 

Ja kāds no "melnajā sarakstā" iekļautajiem trim māksliniekiem Latvijā ieradīsies, piemēram, pa sauszemi, viņam, visticamāk, tiks dota tieši viena diena laika, lai pamestu valsti.Savukārt, ja kāds no māksliniekiem ieradīsies ar lidmašīnu, viņam uzreiz lidostā tiks liegta ieceļošana Latvijā. Ieceļošanas aizlieguma jeb tā dēvētajā melnajā sarakstā visi trīs iekļauti uz nenoteiktu laiku.

 

Krīzes vadības padomes sēdē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai tika uzdots līdz 19.decembrim iesniegt valdībā informatīvo ziņojumu par plūdu risku informācijas sistēmas modernizēšanu un uzturēšanu. Tāpat ministrijai uzdots iesniegt informatīvo ziņojumu par vienotu starpresoru hidroloģisko datu sistēmu.

 

Darbības traucējumus, ko "Lattelecom" internetā novēroja daudzi sociālo tīklu lietotāji, izraisījis Latvijā esošu inficētu datoru uzbrukums kādai mājaslapai. Naktī uz pirmdienu pāris stundas "Lattelecom" interneta darbībā bija novērojama lēndarbība, ko izraisīja nesankcionētu pieprasījumu skaits interneta mājaslapai, kas neatrodas Latvijā un kurā tika iesaistīts liels skaits inficētu datoru no Latvijas. Liedzot šiem inficētajiem datoriem piekļuvi internetam, pakalpojuma darbība vakar tika pilnībā atjaunota.

Turpinām ziņas

 

Šonedēļ, no 23.jūlija līdz 27.jūlijam, Jēkabpilī norisināsies tradicionālās Operas dienas. Rīt pulksten sešos vakarā Jēkabpils Tautas namā uz vijoļmūzikas vakaru aicina Krievijas Nopelniem bagātais skatuves mākslinieks, Krievijas Valsts kamerorķestra „Maskavas Virtuozi" 1.vijole, starptautisko konkursu laureāts Aleksejs Lundins. Kopā ar izcilo mākslinieku koncertēs arī viņa meita Marija Lundina un dzīvesbiedre, Krievijas Valsts kamerorķestra māksliniece, starptautisko konkursu laureāte Tatjana Fedosejeva. Koncertā izskanēs Kreislera, Paganini un citu klasiķu skaņdarbi. 24.jūlijā izcilais vijolnieks sniegs meistarklasi talantīgākajiem Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas audzēkņiem.

 

Sestdien, 26.jūlijā, Salas novada Sēlpils pagastā, Zvejnieklīcī, 24.reizi tiks svinēti Daugavas svētki. Tos ievadīs sacensības makšķerēšanā ar pludiņmakšķeri Zvejnieklīcī. Desmitos no rīta notiks Sporta spēļu atklāšana, kurās to dalībnieki sacentīsies volejbolā, minifutbolā, ielu florbolā, strītbolā, zoles spēlē, basketbola metienu konkursā, šautriņu mešanā, orientēšanās sacensībās, virves vilkšanā, dižvīru šovā, dažādās spēlēs un stafetēs. Dažādas izklaides iespējas gan bērniem gan pieaugušajiem būs pieejamas visas dienas garumā. Plašāk lasiet portālā radio1.lv.

 

Un vēl

 

Šonedēļ Latvijā gaidāms sauss un saulains laiks un gaisa temperatūra atsevišķas dienas var sasniegt pat plus 30 grādu atzīmi. Latvija šonedēļ atradīsies anticiklona ietekmē, tāpēc mākoņu būs maz un nokrišņi pārsvarā nav gaidāmi, prognozē meteorologi. Gaiss iesils līdz plus 28 plus 30 grādiem. Savukārt nākamās nedēļas sākuma jau ir gaidāmas izmaiņas laika apstākļos - Latvijai pietuvosies zema spiediena ieplaka, tāpēc ir gaidāmas pērkona lietusgāzes, un arī gaisa temperatūra pazemināsies.

 

Ūdens temperatūra šonedēļ būs augsta - upēs tā būs plus 19, plus 24 grādu robežās, jūras līča un līča piekrastē - ap plus 15, plus 20 grādiem.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāda šogad solās būt ziemāju raža? Kur nedēlas nogalē pulcēsies Latvijas biškopji? Un Kā var kļūt par BK Jēkabpils karsējmeiteni?

 

 

Vakar parakstīta otrā vienošanās par Autoceļu fonda atjaunošanu. Tā noslēgta starp četrām sabiedriskajām organizācijām un valdošās koalīcijas partiju - Zaļo un zemnieku savienību. Arī citi politiskie spēki esot apstiprinājuši savu vēlēšanos parakstīt līdzīgu vienošanos. Kā ziņots, vienošanās iniciatīvu izvirzīja sabiedriskās organizācijas, lai novērstu ceļu lietotāju samaksāto nodokļu necaurskatāmu izlietošanu ar autoceļiem nesaistītiem mērķiem. Aicinājums parakstīt šādu vienošanos ir nosūtīts Latvijas politiskajām partijām, līdz šim to ir parakstījusi partija "Latvijas attīstībai".

 

Veselības ministra amatam uzrunātā Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītāja Daiga Behmane pašlaik sliecas noraidīt piedāvājumu ieņemt šo amatu. Valdības vadītāja norādīja, ka to, kā virzīties šajā jautājumā uz priekšu, viņa vēlas pārrunāt gan ar abiem kandidātiem, kuri nav gribējuši uzņemties veselības aprūpes vadību uz trīs mēnešiem, gan ar nozares spēlētājiem.

 

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra augkopības speciālistu veiktā ziemāju ražas prognozēšana liecina – labas ražas no ziemājiem šogad nav gaidāmas. Nozares speciālisti norāda, ka cerība uz labu ražu izplēn, jo ziemā ziemāji ir pamatīgi cietuši. Ja vēl pavasarī škita, ka rapša sējumi ir labā stāvoklī, tad tagad ir redzams, ka tie nav labi attīstījušies. Pārlieku labas ražas nav gaidāmas arī graudaugu ziemājiem, kuri veido lielāko īpatsvaru Latvijas kopējā graudaugu ražas bilancē. Speciālisti gan uzskata – zināmu mierinājumu sniegs vasarāju raža, kas solās būt laba.

 

Turpinām ziņas

 

Šīs nedēļas nogalē, 26. un 27.jūlijā, Bauskas pils estrādē notiks Latvijas Biškopības biedrības rīkotais "Biškopju vasaras saiets 2014", kurā pulcēsies vairāk nekā 1000 biškopju. Pirmajā pasākuma dienā būs biškopības inventāra izstāde un tirdzniecība, biškopju diskusijas interešu grupās par aktuālām bišu veselības tēmām. Visas dienas garumā risināsies konkursi - "Garšīgākais Latvijas medus 2014" un "Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2014". Pirmās dienas vakara noslēgumā notiks profesionālās pilnveides kursu "Biškopība" izlaidums. Šogad tiks sveikti 445 absolventi, kas ir divreiz vairāk nekā pagājušajā gadā.

 

Jūlija otrās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijas teritorijā kopumā – 18,7 grādi pēc Celsija – bija 1,6 grādus augstāka par ilggadīgo vidējo rādītāju jeb normu. Visvēsākā bija dekādes pirmā diena, 11. jūlijs, kad lielākajā Latvijas teritorijas daļā, izņemt Baltijas jūras piekrastes teritorijas un Kurzemi, diennakts vidējā gaisa temperatūra noslīdēja zem vidējā ilggadīgā rādītāja. Pārējā dekādes laikā vidējās diennakts gaisa temperatūras pārsniedza normu. Visās dienās, izņemot 11. jūliju, diennakts maksimālā gaisa temperatūra teritorijā kopumā bija augstāka par +25 grādiem.

 

Un vēl

 

Ceturtdien, 24. jūlijā basketbola klubs “Jēkabpils” organizēs karsējmeiteņu atlasi 2014./2015. gada basketbola sezonai. Uzdevums atlasei - sagatavot nelielu priekšnesumu mūzikas pavadījumā, kurā tiek parādīta dejotprasme, akrobātikas elementi, lokanība, atbrīvotība un enerģiskums. atlase notiksJēkabpils Sporta namā, otrajā stāvā. Reģistrācija no plkst. 18.30. Atlases sākums plkst. 19.00. Vairāk info: www.bkjekabpils.lv

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00 – 14.00 -15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kā jēkabpilieši vērtē Ārlietu ministrijas melno sarakstu, kurā iekļauti populāri Krievijas mūziķi? Kādos gadījumos ogotājiem un sēņotājiem ir jāmaksā nodoklis par realiuzētajām meža veltēm? Un Kas ir Latvijas izcilākās personības?

 

Arlietu ministrs Edgars Rinkēvičs liedzis Latvijā ieceļot trīs plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem - Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija. Sarunā ar jēkabpiliešiem skaidrojām, kā viņi vērte šādu Ārlietu miniustrijas lēmumu? Viedokļus izteica Iveta, Marina, Līga, Nadežda un Sarmīte.

AUDIO

 

Dziedātājas Valērijas menedžere Darja Kovaļenko paziņojuis, ka dziedātāja Latvijas «melnajā sarakstā» juridiski nemaz nav iekļauta, un līdz ar to viņai nav šķēršļu iebraukšanai Latvijā. Viņa norāda, ka oficiālajā paziņojumā Latvijas ārlietu ministrijas mājas lapā ir Alla Perfilova, bet dziedātājas pasē rakstīts Valērija Perfilova. Viņa jau sen ir nomainījusi savu vārdu. Tikmēr Oļegs Gazmanovs uzsvēris, ka ieradīšoties Latvijā, neskatoties uz aizliegumu iebraukt.

 

Turpinām ziņas

 

Drošības policija atklājusi iespējamu korupciju Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē saistībā ar nelikumīgu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu. Izmeklēšanā konstatēts, ka, neievērojot noteikto pieraksta un rindas kārtību un pretēji valdības noteikumos paredzētajai kārtībai, pārvaldes amatpersonas palīdzēja nokārtot ārzemniekam termiņuzturēšanās atļaujas pagarināšanu. Drošības policija uzsver, ka izmeklēšanā iegūtā informācija vēlreiz apliecina nepieciešamību nodrošināt visaptverošu un stingru uzraudzību pār termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas procesu, jo pastāv risks, ka, izmantojot atsevišķu amatpersonu negodprātīgumu, termiņuzturēšanās atļauju var mēģināt iegūt ārzemnieki, kuri neatbilst likumā minētajām prasībām un var radīt draudus nacionālajai drošībai.

 

Šogad pavasarī ir sācies darbs pie jaunas metodes izstrādāšanas, lai ar modernām un unikālām tehnoloģijām īstenotu Eiropas Savienības nozīmes dabas vērtību kartēšanu Latvijā. Vides risinājumu institūts kartēšanai izmantos datus, kas iegūti ar pasaules līmenī unikālām lidmašīnā iebūvētām attālās izpētes tehnoloģijām. Informācija par dabas vērtībām tiks iegūta no augstas izšķirtspējas aerokameras, trīsdimensionāla zemes virsmas lāzerskenera un spektrālās sensoru sistēmas. Ar tiem īsā laika posmā var iegūt detalizētu informāciju par lielām teritorijām, ko iepriekš pētnieki varēja konstatēt tikai pēc mēnešiem un gadiem ilga datu vākšanas un izpētes procesa. Tehnoloģija tiks izstrādāta līdz decembrim, un to finansē Latvijas vides aizsardzības fonds.

 

Tie ogotāji, sēņotāji un savvaļas ārstniecības augu un ziedu vācēji, kuru ienākumi no šīs nodarbes gada laikā nepārsniedz 2 tūkstoši 845,74 eiro, var nereģistrēties kā saimnieciskās darbības veicēji. Tomēr šiem iedzīvotājiem ir jāveic uzskaite par gūtajiem ienākumiem, tas ir, no viņa gūtajiem ieņēmumiem ir jāatskaita izdevumi, kas radušies sēņošanas, ogošanas vai savvaļas ārstniecības augu un ziedu vākšanas gaitā. Tas ir jādara tādēļ, ka gadījumos, kad ienākumi no minētās darbības pārsniedz 2845,74 eiro gadā, tiem tiek piemērots iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

 

Un vēl

 

Latvijas Institūta un televīzijas kanāla "History" rīkotās aptaujas laikā noskaidroto desmit izcilāko personību Latvijas zinātnē, kultūrā, sportā, politikā un uzņēmējdarbībā vidū ir komponists Raimonds Pauls, dzejniece Māra Zālīte, akadēmiķis Jānis Stradiņš, bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Tāpat desmit izcilāko personību vidū ir režisori Alvis Hermanis un Jānis Streičs, dzejnieks Jānis Peters, hokejists Artrūrs Irbe, kā arī uzņēmēji un kultūras mecenāti Boriss un Ināra Teterevi.

 

 

Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Valdība šodien neatbalstīja līdzekļu piešķiršanu gandrīz viena miljona eiro apmērā, lai Ogrē varētu pabeigt plūdu aizsargdambja projekta realizāciju. Ogres novada pašvaldībai ieteiks aizņemties līdzekļus, lai sāktu projektu īstenot. Projekta īstenošanai plānots piesaistīt arī Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus, norādot, ka šis projekts ir starp prioritārajiem un nav atliekams. Lai pabeigtu objekta būvniecību, kopumā ir nepieciešams 1,31 miljons eiro. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija skaidro, ka šobrīd grunts uzbērums pagaidu aizsargdambim ap Ogres upi nepilda pilnvērtīga dambja funkcijas, bet gan plūdu gadījumā var radīt būtiskus un neparedzamus zaudējumus iedzīvotājiem un infrastruktūrai, kā arī līdz šim veiktajiem Ogres upes dambja rekonstrukcijas būvdarbiem.

 

Šodien iepretim Liepājai netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem fiksēts Krievijas bruņoto spēku kuģis. Jūras spēku flotiles kuģis 6,5 jūras jūdzes no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem iepretim Liepājai identificēja Krievijas flotes kuģi "Syzran".

 

Izmeklēšanas gaitā saistībā Rēzeknes uzņēmēja un SIA "Andris auto" līdzīpašnieka 1965.gadā dzimušā Andra Lucatnieka slepkavību policijas darbinieki aizturējuši kopumā septiņas personas, trīs no kurām atzītas par aizdomās turamajām un apcietinātas. Tā kā izmeklēšana kriminālprocesā joprojām turpinās, precīzus pasūtījuma slepkavības motīvus policija pagaidām neatklāj, minot vien to, ka motīvi var būt saistīti gan ar Lucatnieka profesionālo darbību, gan viņa privātajām lietām. Par šādu likumpārkāpumu vainīgās personas soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem.

 

Turpinām ziņas

 

Kandavas novadā vakar pēc šaujamieroča izmantošanas policija aizturējusi agresīvu malumednieku. Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienības darbinieki saņēma informāciju no vietējiem medniekiem par iespējamām nelikumīgām medībām Zemītes pagastā, kurās iesaistīts kāds 1976.gadā dzimis vīrietis, kurš jau vairākkārt nonācis policijas redzeslokā aizdomās par medībām lielos apjomos realizācijas nolūkā. Policisti pārliecinoties, ka vīrietis patiešām sācis malu medības, tika pieņemts lēmums viņu aizturēt, tomēr aizdomās turētais nepakļāvās prasībām un sāka bēgt, nometot ieroci rudzu laukā un atvairoties no policista ar mietu. Likumsargs raidīja brīdinājuma šāvienu gaisā, taču arī tas uzbrucēju neapturēja, un policists atkāpjoties raidīja vairākus šāvienus uzbrucēja kāju virzienā. Vīrietis netika ievainots, taču viņu izdevās aizturēt.

 

Medījamo dzīvnieku sugu sarakstā iekļautas Latvijas faunai neraksturīgas un invazīvas sugas, paredz šodien valdības pieņemtie grozījumi Medību noteikumos. Turpmāk atļauts medīt Amerikas ūdeles, jenotsuņus, dambriežus, muflonus, Sika briežus, jenotus, zeltainos šakāļus, baibakus un nutrijas. Lai arī Zemkopības ministrija norāda, ka nav gūti objektīvi pretargumenti un ziņas par iespējami nelabvēlīgu mērkaziņas populācijas stāvokli, kas varētu būt par šķērsli šīs sugas atjaunošanai medījamo sugu sarakstā, ievērojot iepriekš saņemtos iebildumus pēc projekta izsludināšanas valsts sekretāru sanāksmē, mērkaziņa tika svītrota no medījamo sugu saraksta.

 

Un vēl

 

Saistībā ar karsto un sauso laiku šonedēļ Latvijas mežos būs ļoti augsta ugunsbīstamība. Latvijas rietumu daļā mežu degamības rādītājs ir sasniedzis 4.klasi, kas atbilst ļoti augstai ugunsbīstamībai. Šāda situācija saglabāsies arī laika perioda no 23.jūlija līdz 26.jūlijam. Jau ziņots, ka šonedēļ gaidāms karsts un sauss laiks. Gaisa temperatūra vietām sasniegs plus 30 grādu atzīmi.

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00 – 18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kur Jēkabpilī šorīt agri no rita aizturēti narkotiku tirgoņi? Cik jaunu automašinu iegādasies valsts policija? Un Cik plašā teritorijā saistībā ar Āfrikas cūku mēri izsludināta ārkārtas situācija?

 

22.jūlijā Jēkabpilī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa darbinieki, veicot operatīvos pasākumus, aizdomās par narkotisko vielu pārvadāšanu aizturēja divas personas. Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieku redzeslokā jau bija nonākušas vairākas personas, kuras, iespējams, nodarbojās ar narkotisko vielu pārvadāšanu. Automašīnas aizturēšana notika Jēkabpilī Brīvības un Vienības ielu krustojumā. Šobrīd abas personas atrodas īslaicīgā aizturēšanas izolatorā. Ir nozīmēta ekspertīze. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess. Plašāk lasiet portālā radio1.lv.

 

Latvijas Darba devēju konfederācija vērsusies Tieslietu ministrijā ar lūgumu pārskatīt Kriminālprocesa likuma grozījumus, kuri būtiski pasliktina uzņēmējdarbības un investīciju klimatu Latvijā. Darba devēji lūdz pārskatīt Kriminālprocesa likuma grozījumus, kas regulē piespiedu ietekmēšanas līdzekļus juridiskām personām, nosakot, ka juridiskas personas mantai pat pirms izmeklēšanas rezultātu saņemšanas un tiesas procesa virzītājs var uzlikt arestu līdz pat simttūkstoš minimālo mēnešalgu jeb patlaban 32 miljonu eiro apmērā.

 

Lai izdotos atrast kādu, kurš gribētu piekrist kļūt par veselības ministru, jāmeklē tāds speciālists, kas patlaban ir bez darba, uzskata Aptieku īpašnieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Lībķens. Viņš norāda, ka Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītājas Daigas Behmanes atteikšanās no piedāvājuma ieņemt vakanto veselības ministra amatu bija paredzama. Lībķens uzskata, gadījumā, ja neizdosies atrast tādu speciālistu, kurš patlaban ir "bez darba", visticamāk, Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai līdz pat vēlēšanām nāksies pildīt arī veselības ministra pienākumus.

 

Turpinām ziņas

 

Eiropas Savienībai un ASV būs grūti atrast kopsaucēju tādos jautājumos kā hormonu lietošana lopkopībā un ģenētiski modificētiem organismiem, uzskata biedrības "Zemnieku saeima" priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja. Viņa šomēnes ASV piedalījās ekspertu mācību braucienā, kura mērķis bija iepazīties un pārrunāt ar ASV augsta līmeņa ekspertiem un uzņēmējiem šobrīd izstrādē esošo Eiropas Savienības un Amerikas tirdzniecības un investīciju sadarbības līgumu. Dzelzkalēja prognozēja, ka tuvākajos gados sarunu procesā tiks panāktas daudzas vienošanās, kuras atvieglos sarežģīto savstarpējo preču kustību starp abiem kontinentiem.

 

Valsts policijas vajadzībām plānots iepirkt 40 jaunus transportlīdzekļus saistībā ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. Kā liecina informācija Iepirkumu uzraudzības birojā mājaslapā, piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 25.augusts. Kā iepirkuma procedūra izvēlēts atklāts konkurss, bet paredzamā līgumcena vai tās diapazons nav norādīts. Savukārt līgums iepirkuma uzvarētājam būs jāizpilda trīs mēnešos no līguma noslēgšanas dienas.

 

Un vēl

 

Āfrikas cūku mēra ārkārtas situācijas zonā iekļaujama visa pierobeža ar Krieviju un Igauniju, šodien nolēma Ministru kabinets. Valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas ierosinājumu izsludināt ārkārtas situāciju Valkas novadā un tam piegulošo novadu teritorijās. Jau ziņots, ka pirmais Āfrikas cūku mēra gadījums Latvijā tika konstatēts 26.jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas, tādēļ 2.jūlijā valdība izsludināja ārkārtas situāciju Latgales pierobežas rajonos.

Atstājiet komentāru