2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 29.jūlijā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 29.jūlijā

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties:Kur Jēkabpils Zelta kāzu jubilāri var sanemt naudas balvu? Vai dziemu svētklu noslēguma diena būs brīvdiena? Un Kur Krutojs svinēs savu 60 gadu jubileju?

 

No šodienas Jēkabpils satiksmei būs atvērtas abas joslas tiltam pār Daugavu. Bet, ņemot vērā, ka turpinās krustojumu izbūves darbi abos tilta galos, nepieciešamības gadījumā darba laikā var notikt satiksmes regulēšana. Savukārt, jaunā mācību gada sākumā, no 31.augusta, tiek plānots, ka automašīnu kustību pāri tiltam un tiltam pieguļošos krustojumos regulēs ierobežojošās ceļa zīmes un ātruma ierobežojumi. Satiksme gan uz tilta, gan krustojumos tiks nodrošināta pa abām satiksmes joslām.


Savukārt no vakardienas ir stājušās spēkā izmaiņas satiksmes kustībā arī Brīvības un Vienības ielas krustojumā. Tiks uzsākti būvdarbi pašlaik atvērtajā krustojuma posmā, un satiksmes plūsma tiks novirzīta pa jaunizveidoto lokveida krustojumu. Ar kustības shēmām var iepazīties portālā Radio1.lv.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina Zelta kāzu jubilārus saņemt domes piešķirto vienreizējo naudas balvu 70 eiro apmērā. Naudas balvu var saņemt laulātie pāri, kuri sasnieguši 50 gadu laulības kopdzīvi pēc 2014.gada 1. janvāra un savu pamata dzīvesvietu deklarējuši Jēkabpils pilsētā nepārtraukti ne mazāk kā vienu gadu. Lai saņemtu vienreizējo naudas balvu, Zelta kāzu jubilārus lūdz vērsties Jēkabpils pilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļā.

Turpinām ziņas

Lai pašvaldību vadītājus informētu par Āfrikas cūku mēra apkarošanas un ierobežošanas pasākumiem, šodien, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs piedalīsies Latvijas Pašvaldību savienības organizētajā videokonferencē. Konference sāksies plkst.10, un tai varēs sekot Latvijas Pašvaldību savienības mājaslapā.

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība nav apmierināta ar Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas rīcību, apsolot, taču nepildot solījumus par papildu finansējuma piešķiršanu veselības aprūpei. Arodbiedrība par turpmāko rīcību plāno lemt šodien valdes ārkārtas sēdē. Jau ziņots, ka arodbiedrību neapmierina, ka Straujuma vasaras sākumā izteikusi solījumu, ka veselības aprūpei jūlijā papildus tiks piešķirti 9,9 miljoni eiro, taču tas nav izdarīts.

Valdība šodien izskatīs jautājumu par svētku dienas statusa piešķiršanu Dziesmu svētku noslēguma dienai. Jau ziņots, ka šī jautājuma izskatīšana ir vairākkārt atlikta. Iepriekš Ministru prezidente Laimdota Straujuma uzsvēra, ka līdz izskatīšanai valdības sēdē Kultūras ministrijai sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Latvijas Darba devēju konfederāciju jāsagatavo aprēķini, cik valstij izmaksās vēl viena brīvdiena.

Un vēl

"Jaunā viļņa" organizators Igors Krutojs noīrējis Latvijas Nacionālās operas Lielo zāli savas dzimšanas dienas svinībām. Tas mūziķim izmaksājis 9 tūkstoši 873 eiro. Savu 60.dzimšanas dienu viņš svinēs šodien. Krutojs ir Krievijas Tautas mākslinieks un vairāk nekā 300 kompozīciju autors. Viņa sacerētās dziesmas ir Allas Pugačovas, Valērija Ļeontjeva, Alsu, Laimas Vaikules, Mihaila Šufutinska un daudzu citu estrādes zvaigžņu repertuārā. Krutojs ir arī holdinga "ARS" un "ARS - Records" prezidents, kas nodarbojas ar koncertu organizēšanu. Tāpat viņš ir producējis pārraides Krievijas televīzijā.

Ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāda vienošanās panākta par grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā? Kur atrodams latvijā visgardākais medus? Un Vai svētceļnieki jau devušies ceļā uz Aglonu?

Valdību veidojošo politisko partiju sadarbības padomes sēdē tika panākta vienošanās par grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā, kas paredzēs elektroenerģijas cenu kāpuma kompensācijas mazāk nodrošinātajiem iedzīvotājiem. Tika rīkotas vairākas apspriedes par to, kādā veidā kompensēt mazāk nodrošinātajiem iedzīvotājiem elektrības izmaksas, un eksperti atzina, ka vislabākais modelis ir sociālā atbalsta instruments. Jauno risinājumu konceptuāli atbalsta gan visas koalīcijas partijas, gan arī Latvijas Pašvaldību savienība.

Saistībā ar ASV noteiktajām un Eiropas Savienības plānotajām sankcijām pret Krieviju palielinājušies ieguldījumu fonda "Citadele Russian Equity Fund" ieguldījumu riski, teikts ieguldījumu pārvaldes paziņojumā. Ir palielinājies fonda likviditātes, darījumu partneru, tirgus koncentrācijas, politiskais, ekonomiskais, vērtspapīru uzglabāšanas un citi īpašie riski, kas veidojas pie ieguldījumiem Krievijā. Šo paaugstināto risku vērtējums mainījies saistībā ar noteiktajām un potenciālajām sankcijām pret Krieviju. Sabiedrība lūdz klientus novērtēt ar ieguldījumiem Krievijā saistītos riskus, ņemot vērā politisko situāciju Ukrainā.

Valsts prezidents Andris Bērziņš ir piedāvājis Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai vienu kandidātu veselības ministra amatam, kurš gan pagaidām šos pienākumus nevarot uzņemties. Straujuma vakar pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja žurnālistiem, ka prezidents šim amatam ir piedāvājis kādu cilvēku, kurš pagaidām nav gatavs vismaz divu mēnešu laikā atstāt pašreizējo darbavietu. Straujuma gan šī cilvēka vārdu neatklāja.

Turpinām ziņas

Šajā nedēļas nogalē Bauskas pils estrādē vairāk nekā tūkstoš biškopjus no visas Latvijas pulcēja ''Biškopju vasaras saiets divitūkstoši četrpadsmit''. Starp tiem ''Garšīgākā Latvijas medus'' titulu otro reizi ieguva biškopis Jānis Kārklis no Pļaviņu novada Vietalvas pagasta. Par ''Veiksmīgāko biškopības produkta etiķeti'' atzīts ''Teiču Medus'' no Atašienes. Lielākie biškopju nozares svētki pulcēja vairāk nekā tūkstoš dalībniekus. Plašāk par biškopju konkurenci pasākumā radio1.lv ziņu portālā.

Bet Salas novada Zvejnieklīcī jau divdesmit ceturto reizi svinēti ''Daugavas svētki''. Tajā apmeklētājus sagaidīja sporta un kultūras pasākumi. Bija ieradušās Salas, tuvējo novadu, Rīgas deju un mūzikas grupas, Sēlpils un Kokneses amatierteātri, tāpat pasākumā izskanēja koncerts. Sportā sacensības notika strītbolā, minifutbolā, virves vilkšanā un citās disciplīnās. Fotoreportāža par pasākuma norisi atrodama radio1.lv ziņu portālā.

Un vēl

Vairākas svētceļnieku grupas jau devušās svētceļojumā uz Aglonu, kur 15.augustā notiks Vissvētākās jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas lielie svētki. Svētdien ceļā devušās svētceļnieku grupas no Liepājas un Ventspils. Paredzēts, ka aptuveni 450 kilometrus garo ceļu dalībnieki varētu veikt 15 dienās. 1.augustā ceļu uz Aglonu sāks mērot vairākas Rīgas draudzes, to vidū arī Svētā Jēkaba katedrāles draudze un Svētā Alberta baznīcas draudze, kas Aglonā ienāks naktī uz 14.augustu. Svētceļojumā dosies svētceļnieku grupas no Bruknas, Jelgavas, Valmieras, Gulbenes, Smiltenes, Aizkraukles un citām vietām Latvijā.

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Cik vērtas elektrības kartes saņems daudzbērnu ģimenes? Kāpēc sinoptiķi ir izsludinājuši oranžo brīdinājumu? Un Lūgums jēkabpiliešiem palīdzēt atrast pazudušus bērnus.

"Latvenergo" sociālā atbalsta programmā 2014.gadā paredzēts daudzbērnu ģimenēm piešķirt elektrības dāvanu kartes 84,24 eiro vērtībā par kopējo summu 1,68 miljoni eiro. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad dāvanu kartes tiks dāvinātas sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību. "Latvenergo" Dāvinājumam daudzbērnu ģimenes no 1.augusta varēs pieteikties Klientu pašapkalpošanas portālā ''www.e-latvenergo.lv'', kā arī klientu apkalpošanas centros visā Latvijā līdz pat 31.decembrim.

Latvijas teritorijās, kuras Āfrikas cūka mēra dēļ ir iekļautas karantīnas zonā un tajās noteikts ārkārtas stāvoklis, tiks rosināts izkaut aptuveni 40 tūkstoši mājas cūkas, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Ministrs sacīja, ka šāds lēmums par tik plašu mājas cūku izkaušanu varētu tikt pieņemts jau šonedēļ, jo ir jānodrošina, lai slimība neizplatītos tālāk Latvijā, kā arī citās valstīs. Vienīgais izņēmums - cūkas neizkaus saimniecībās, kurās ir nodrošināta augstākā līmeņa biodrošība.

Lai mazinātu neiegūtos ieņēmumus, patlaban vilcienu reisos, kuros tiek paredzēta liela pasažieru plūsma, tiek piesaistīti papildu konduktori kontrolieri, kuri pārbauda un pārdod biļetes. Šogad bezbiļetnieku skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu esot samazinājies par 30%, un tas saistīts ar to, ka pastiprināti tiek veiktas kontroles vilcienos.

Turpinām ziņas

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi gandrīz visai Latvijai izsludinājuši «oranžo brīdinājumu» saistībā ar pamatīgo karstumu, kas valda pēdējās dienās. Kā liecina sinoptiķu skaidrojums, «oranžais brīdinājums» norāda, ka laika apstākļi kļūst bīstami. Paziņojumā sinoptiķi uzsver, ka līdz 31.augustam tiek prognozētas laika parādības, kas dotajā reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti. Var tikt radīti postījumi un zaudējumi. Esiet modri un interesējieties par gaidāmajiem laika apstākļiem. Esiet zinoši par riskiem, kas varētu būt neizbēgami. Sekojiet līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas, piemēram, glābšanas dienests vai pašvaldības.

Sinoptiķi brīdina, ka šodien Latvijā turpinās valdīt ļoti stiprs karstums - gaisa temperatūra vietām, tajā skaitā arī Jēkabpilī, sasniegs plus 33 grādu atzīmi. Šodien, kā arī turpmākās dienas lielākajā Latvijas daļā dienas vidū gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 27, plus 32 grādiem. Atsevišķos rajonos šodien gaidāms pat ļoti stiprs karstums - gaiss sakarsīs līdz plus 33 grādiem. Visaugstākā temperatūra - plus 33 grādi - šodien tiek prognozēta Dobelē, Skrīveros un Jēkabpils Zīlānos.

Turpinoties karstam un sausam laikam, mežos ir ļoti augsta ugunsbīstamība - lielākajā daļā mežu degamības rādītājs sasniegs 4.klasi, kas atbilst ļoti augstai ugunsbīstamībai. Šāda situācija mežos saglabāsies līdz 31.jūlijam.

Savukārt ūdens temperatūra upēs ir plus 24, plus 26 grādu robežās, bet jūras piekrastē tā ir atšķirīga - Rīgas līcī plus 22 grādi, bet Kurzemes piekrastē plus 12, plus 19 grādi.

Un vēl

Policija lūdz Jēkabpils iedzīvotāju palīdzību divu nepilngadīgu bērnu meklēšanā, kas vakar pulksten 13.20 ar autobusu no Daugavpils ieradās Jēkabpilī. Bērni ir māsa un brālis – Aivita un Einārs Baltruni. Meitene ir 14 gadus veca, bet zens 8 gadus vecs. Meitenei ir gari gaiši mati, arī zens ir gaišmatains. Viņi uz Jēkabpili devušies bez vecāku ziņas, iespējams pie kāda ciemos. Vakar bērni pilsētā manīti vairākās vietās – autoostā, pie veikala “Maksima”, Brīvības ielā, pie kafejnīcas “Luīze”. Bērni runā latviešu valodā, ir nelieli dzirdes traucējumi. Lūgums visiem, kas bērnus pilsetā manījuši vai zina viņu atrašanās vietu ziņot policijai pa tālruni 652 02600 vai personiski vērsties policijas iecirknī.

 

 

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Vai Jēkabpilī vajadzētu ierīkot dzivnieku kapsētu? Kur un kad šodien cauri Jēkabpilij dosies Miera skrējiens? Un Lūgums jēkabpiliešiem palīdzēt atrast pazudušus bērnus.

 

Jēkabpils dome nolēmusi pārņemt bez atlīdzības īpašumā Latvijas valstij Zemkopības ministrijas personā piederošo nekustamo īpašumu Jēkabpilī, Zaļā iela 27 pilsētas kapsētas paplašināšanai. Šeit paredzēts ierīkot dzivnieku kapsētu. Sarunā ar Radio1 klausītājiem skaidrojām vai, viņuprāt, Jēkabpilī vajadzētu ierīkot dzīvnieku kapsētu. Viedokļus izteica Iveta, Valentīna, Gaida, Inese un Sandra.

 

AUDIO

 

Aptaujātie radioklausītāji atbalstīja ideju ierīkot pilsētas teritorijā dzīvnieku kapsētu. Par tās ierīkošanu jau iepriekš vairākkārt ir runāts Jēkabpils domes Tautsaimniecības un attīstības komiteju sēdes. Šo ideju rosina un atbalsta arī komitejas vadītājs Kaspars Skruzmans. Viņš informē, ka jautājums vairākas reizes apspriests komitejas sēdē, kur uzklausīts speciālistu viedoklis par iespējamo kapsētas atrašanās vietu. Tā varētu būt aiz Jēkabpils pilsētas kapiem vairāk bijušās dolomīta rūpnīcas virzienā, kur patlaban pašvaldība pārņēmusi īpašumā zemes gabalu. Tās ierīkošanai lielu izdevumu nevajadzēs, jo nepieciešams vien izbūvēt nožogojumu.

 

 

Turpinām ziņas

 

 

Šodien pēcpusdienā aptuveni no pulksten puspieciem līdz 17.15 Jēkabpili šķērsos Miera skrējiena komanda, kas dosies pa Rīgas ielu Daugavpils virzienā. Komandas sastāvā būs ap 20 dalībnieki, kas skrējiena ietvaros ieplānojuši arī tikšanos ar jēkabpiliešiem. Interesentus un atbalstītājus aicinām pulcēties pēc plkst. 16:30 pie Krustpils kultūras nama. Plānots, ka pilsētas posmā skrējējus pavadīs arī Jēkabpils sporta centra jaunieši. Informējam autovadītājus, ka laikā, kad skrējēju komanda tuvosies tiltam, uz brīdi tiks apturēta satiksmes plūsma pār tiltu, lai skrējiena dalībnieki varētu droši veikt plānoto maršrutu.

 

 

Pirmajā pusgadā zagļi nodarījuši zaudējumus valsts autoceļu aprīkojumam par 42 tūkstošiem 886 eiro. Šogad ir bojātas vai nozagtas 85 ceļa zīmes, 71 ceļa zīmju stabs un 23 signālstabiņi, bojāti 295 metri aizsargbarjeru, salauzti vai nozagti divi autobusu pieturvietu soliņi, bojāti četri autobusu pieturvietu paviljoni, bojāta viena videokamera un viens luksofors. Bojājumi radīti arī satiksmes negadījumos. No vainīgajiem un apdrošināšanas sabiedrībām šā gada pirmajā pusgadā saņemtas kompensācijas 9 tūkstoši 726 eiro.

 

 

Un vēl

Policija lūdz Jēkabpils iedzīvotāju palīdzību divu nepilngadīgu bērnu meklēšanā, kas vakar pulksten 13.20 ar autobusu no Daugavpils ieradās Jēkabpilī. Bērni ir māsa un brālis – Aivita un Einārs Baltruni. Meitene ir 14 gadus veca, bet zens 8 gadus vecs. Meitenei ir gari gaiši mati, arī zens ir gaišmatains. Viņi uz Jēkabpili devušies bez vecāku ziņas, iespējams pie kāda ciemos. Vakar bērni pilsētā manīti vairākās vietās – autoostā, pie veikala “Maksima”, Brīvības ielā, pie kafejnīcas “Luīze”. Bērni runā latviešu valodā, ir nelieli dzirdes traucējumi. Lūgums visiem, kas bērnus pilsetā manījuši vai zina viņu atrašanās vietu ziņot policijai pa tālruni 652 02600 vai personiski vērsties policijas iecirknī.

 

 

Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Svētdienas vakarā ap pulksten piecpadsmitiem Ilūkstes novada Pilskalnes pagastā notika sadursme starp diviem transportalīdzekļiem. Ar dažādām traumām un lūzumiem slimnīcā nogādāti deviņi cilvēki, ieskaitot abus vadītājus. Policija noskaidro notikušā precīzus apstākļus un iemeslus. Sīkāk par satiksmes negadījumiem Latgales reģionā radio1.lv ziņu portālā.

 

 

Visu novadu lauksaimnieki aicināti uz semināru „Zaļināšanas maksājuma nosacījumi” 5.augustā pulksten 11 Biržu tautas namā, Salas pagastā Salas novadā. Precīzu un detalizētu skaidrojumu par zaļināšanas nosacījumiem sniegs Viduslatvijas Reģionālās Lauksaimniecības pārvaldes speciālisti . Semināra programma publicēta mājaslapā www.salasnovads.lv un www.laukutikls.lv

 

 

Rēzeknes Augstskola 2014./2015.studiju gadā noteikusi studiju maksas atlaides līdz 30%. Studiju gadā 5% atlaidi saņems tie reflektanti/studenti, kuri pilnu viena gada studiju maksu samaksās līdz šā gada 1.septembrim. Savukārt 10% atlaidi pirmajā studiju gadā no pilnās studiju maksas saņem reflektanti, kuriem Rēzeknes augstskolā studē 1.pakāpes radinieki - vīri, sievas, brāļi, māsas, vecāki vai bērni. 15% atlaide 1.studiju gadā paredzēta tiem pagājušā gada absolventiem, kuri turpina studijas maģistrantūrā.

Turpinām ziņas

Cūku audzētājiem, kuri Āfrikas cūku mēra dēļ ārkārtas zonā būs spiesti likvidēt saimniecībā turētos dzīvniekus, varētu tikt izmaksāts arī īpašs atbalsts jeb kompensācija par pārorientēšanos uz citu dzīvnieku audzēšanu, šodien Latvijas Pašvaldību savienības organizētajā videokonferencē sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Atbildot uz Valkas pašvaldības vadītāja Venta Armanda Kraukļa jautājumu, par kādiem līdzekļiem cūku audzētājiem pirkt citus lopus un vai nav plānots izstrādāt īpašu atbalsta programmu, Dūklavs atbildēja apstiprinoši. Viņš arī atzina, ka ar valsts līdzekļiem šim atbalsta veidam nebūšot līdzēts, tāpēc tiks apsvērta doma piesaistīt Eiropas Savienības līdzekļus.

Nākamnedēļ, 10.augustā, Aglonā, Aglonas bazilikā sāksies un līdz 15.augustam norisināsies Aglonas svētku pasākumi. Aglonas svētku pēdējā dienā, 15.augustā, plkst.7 bazilikā pie Dievmātes altāra notiks rīta svētā Mise latgaliski. Plkst.9 pie pāvesta altāra notiks Svētā Mise jauniešiem un iestiprināšana, bet plkst.10 apakšējā baznīcā - svētā Mise svešvalodā. Plkst.11 pie pāvesta altāra paredzēts Rožukronis, bet plkst.12 sāksies Svētku galvenā svētā Mise, Dievmātes litānija, euharistiskā procesija. Noslēgsies Aglonas svētki plkst.19 ar vakara svēto Misi pie Dievmātes altāra.

Un vēl

 

Piektdien, 11.augustā no 17.30 līdz 19.30 biedrības Līvānos „Baltā māja” telpās notiks Nacionālā veselības dienesta un Veselības ministrijas organizētais informatīvais pasākums „Zināšanu pēcpusdiena topošajiem vecākiem Līvānos” . Dalība bez maksas. Interesentus aicina pieteikties, zvanot 676 25339 vai rakstot grutniecibalv@gmail.com!

 

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kas būs jaunā ASV vēstnieka Latvijā vietniece? Kad Jēkabpils rajona tiesa skatīs krimināllietu par cilvēka sagrābšanu, nolaupīšanu un nogalināšanu? Un Kādu brīdinājumu izteikuši sinoptiķi?

 

 

ASV vēstniecības Latvijā līdzšinējo misijas vadītājas vietnieci Karinu Maklelandu nomainīs Šārona Hadsone-Dīna. Plānots, ka Hadsone-Dīna darbu uzsāks šonedēļ. Jau ziņots, ka ASV vēstniecībā notiks arī vēstnieka maiņa. Līdzšinējais ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala augusta sākumā no Rīgas dosies atpakaļ uz ASV, kur ieņems Ārlietu dienesta institūta profesionālo un reģionālo studiju programmu dekāna amata vietu. Viņa pēctecis pagaidām vēl nav zināms.

 

 

Āfrikas cūku mēra skartajā ārkārtas teritorijā mājas cūkas tiks likvidētas atbilstoši instrukcijām par dzīvnieku humānu nogalināšanu, savukārt dzīvnieku ķermeņi tiks iznīcināti īpašā, ar krematoriju aprīkotā automašīnā, kas uz laiku tiks īrēta no Dānijas. Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Anna Joffe informē, ka ārkārtas situācijā, kad ir uzliesmojusi sevišķi bīstama dzīvnieku infekcijas slimība, dzīvniekus nogalina, nevis nokauj, turklāt tā, lai ar dzīvnieku izdalījumiem, tostarp ar asinīm, slimības izsaucēju neizplatītu tālāk.

Turpinām ziņas

Krimināllietu, kurā par cilvēka sagrābšanu, nolaupīšanu un nogalināšanu apsūdzēts Salvis Tihanovskis, kurš savulaik tika ievainots traģiskajā Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanā, un viņa brālēns, Jēkabpils cietuma uzraugs Kaspars Tihonovskis, Jēkabpils rajona tiesa sāks skatīt 12.septembrī. Apsūdzētie pie kriminālatbildības saukti par personas nolaupīšanu, ja tā izraisījusi smagas sekas vai to izdarījusi organizēta grupa. Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Lietu par viltus draudiem uzspridzināt Jēkabpils rajona tiesu namu, kurā par aizdomās turamo atzīts kāds policijas redzeslokā iepriekš nonācis 17gadīgs jaunietis, prokuratūrai plānots nosūtīt vasaras beigās. Jau ziņots, ka 22.maijā aizdomās turamais piezvanīja uz tālruni 112 un paziņoja, ka Jēkabpils rajona tiesas ēkā ir ievietota bumba. Nekavējoties uz notikuma vietu izbrauca operatīvo dienestu darbinieki, tika evakuēti tiesas nama darbinieki un norobežota apkārtējā teritorija. Pretterorisma vienības "Omega" vīri, pārmeklējot telpas, sprādzienbīstamus priekšmetus neatrada. Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu. Par šādu likumpārkāpumu vainīgās personas soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

 

 

Policija joprojām lūdz Jēkabpils iedzīvotāju palīdzību divu nepilngadīgu bērnu meklēšanā, kas vakar pulksten 13.20 ar autobusu no Daugavpils ieradās Jēkabpilī. Bērni ir māsa un brālis – Aivita un Einārs Baltruni. Meitene ir 14 gadus veca, bet zens 8 gadus vecs. Meitenei ir gari gaiši mati, arī zens ir gaišmatains. Viņi uz Jēkabpili devušies bez vecāku ziņas, iespējams pie kāda ciemos. Vakar bērni pilsētā manīti vairākās vietās – autoostā, pie veikala “Maksima”, Brīvības ielā, pie kafejnīcas “Luīze”. Bērni runā latviešu valodā, ir nelieli dzirdes traucējumi. Lūgums visiem, kas bērnus pilsetā manījuši vai zina viņu atrašanās vietu ziņot policijai pa tālruni 652 02600 vai personiski vērsties policijas iecirknī.

 

Un vēl

 

Šodien pievakarē daudzviet gaidāms pērkona negaiss, kura laikā var būt krasas vēja brāzmas, brīdina sinoptiķi. Pērkona negaisa laikā vēja brāzmas var sasniegt ātrumu līdz 15 metriem sekundē. Iespējama arī krusa. Jau ziņots, ka šodien daudzviet gaisa temperatūra atkal pārsniegs plus 30 grādu atzīmi, vietām Zemgalē un Latgalē gaiss sakarsīs līdz plus 33 grādiem. Arī Jēkabpilī šodien karstums sasniedzis plus 33 grādu atzīmi.

 

Atstājiet komentāru