2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014. gada 3. oktobrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014. gada 3. oktobrī

Radio1 ziņas pulksten 07.00-08.00
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpilī šodien notiek Pasaules arhitektūras dienai veltīti notikumi. Krustpils novada pašvaldībā tiksies Latvijas novada izpilddirektori.

Šodien Latvijas Lauksaimniecības universitātes Lauku inženieru fakultātes ainavu arhitektūras studenti kopā ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības speciālistiem veiks Strūves parka un Oskara Kalpaka laukuma apskati. Pasākums norisinās Pasaules arhitektūras dienu ietvaros. Par Frīdrihu Strūvi un Strūves meridiāna loku stāstīs Jēkabpils vēstures muzeja vadītāja Inese Berķe, bet ar koku dendroloģiskās inventarizācijas rezultātiem Strūves parkā iepazīstinās ainavu tehniķe Mārīte Breimane.
 
Šodien un rīt filmu studijas „Rija" jaunā animācijas filma „Zelta zirgs" skatāma arī Jēkabpilī. Kinoseansi Kino Mītnē, Jēkabpils tautas namā. „Zelta zirgs" ir Latvijas, Lietuvas, Dānijas un Luksemburgas kopprodukcijas filma. Filmu Jēkabpilī sāka rādīt 1. oktobrī.
 
Šodien plkst. 11.00 Krustpils novada pašvaldības konferenču zālē notiks Latvijas pašvaldību izpilddirektoru asociācijas sanāksme. Plānots, ka uz to ieradīsies 130 Latvijas pašvaldību izpilddirektori un speciālisti. Šīs sanāksmes galvenā tēma būs sociālie jautājumi. Vēlāk izpilddirektori iepazīsies ar Krustpils novada Sociālā dienesta darbību.
 
Turpinām ziņas
 
Rīt, plkst.17. Krustpils Kultūras namā komponista Niko Dostāla romantiskā operete "Klīvija". Lomās Sonora Vaice, Nauris Indzeris, Baiba Berķe un citi. Tās pirmizrāde notika šogad februārī kultūras pilī "Ziemeļblāzma'' Rīgā.
 
Šodien plkst. 13. Jelgavā tiks prezentēti Zemgales Plānošanas reģiona sagatavotie videomateriāli par Latvijas amatniecību un amatniekiem. Tie izstrādāti, lai veicinātu amatniecības produktu atpazīstamību. Kopējais video sižetu garums ir aptuveni 30 minūtes. Pēc pasākuma ieraksti būs aplūkojami internetā Zemgales plānošanas reģiona mājas lapā. Paredzēts, ka videoklipus demonstrēs pasākumos, kuros Latvijas pārstāvji piedalās ārpus valsts robežām.
 
Un vēl
 
Šodien Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs uzsāks pretkorupcijas sociālo kampaņu. KNAB plāno pievērst iedzīvotāju uzmanību sekām, kādas rodas apejot likumu. Tajā skaitā pat pie brīvības atņemšanas. Sociālās kampaņas ietvaros būs dzirdama pretkorupcijas radio reklāma gan latviešu, gan krievu valodā, kā arī vides reklāma uz sabiedriskā transporta Rīgā un Daugavpilī. Savukārt kampaņas atklāšana notiks Rīgas Centrālcietumā ar semināru valsts institūciju darbiniekiem.
 
Radio1 ziņas pulksten 09.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties: Nedēļas nogalē Pļaviņās norisināsies ''Dambja skrējiens''. Preiļu novada izglītības darbinieki apmeklē Dagdas novadu. Aknīstes filiāles mūzikas skolas audzēkņi apmeklē Viļņas Latviešu biedrības 25. gadu jubilejas svinības.
 
Svētdien Pļaviņās norisināsies „Dambja skrējiens", informē Pļaviņu novada pašvaldība. Tas notiks 1.9 km distancē dažādās vecumu grupās ar intervāla startu. Pieteikšanās sacensību vietā Daugavas ielā 50, līdz plkst. 10.15 vai elektroniski www.plavinunovads.lv.
 
30.septembrī 18 Preiļu novada direktori un Izglītības pārvaldes darbinieki apmeklēja Dagdas novadu, informē Dagdas novada pašvaldības pārstāvji. Preiļu pārstāvji tika iepazīstināti ar novada izglītības aktualitātēm un izglītības iestādēm. Tika apskatītas tādas iestādes kā Jaundomes vides un izglītības centrs, Asūnes pamatskola, Vides un izglītības centrs „Ķepa".
 
Kokneses novada dome izsludina biznesa ideju konkursu „Esi uzņēmējs!", kurā var piedalīties ikviena persona, kura nav jaunāka par 18 gadiem un kuras deklarētā dzīvesvieta atrodas Kokneses novadā. Konkursa pirmo trīs vietu ieguvēji saņems naudas balvas savu biznesa ideju īstenošanai: 1.vieta –1300.00 EUR; 2.vieta –1000.00 EUR; 3.vieta – 500.00EUR. Sīkāka informācija pieejama novada mājas lapā www.koknese.lv.
 
Turpinām ziņas
 
27. septembrī Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas Aknīstes filiāles 2. kora klases audzēkņi kopā ar skolotājām devās uz Lietuvu piedalīties Viļņas Latviešu biedrības 25. gadu jubilejas svinībās. Tur skolēni piedalījās ekskursijā un svinīgā koncertā. Vēlāk pēc tā aplūkoja Viļņas Latviešu biedrības veidoto fotoizstādi par biedrības aktivitātēm.

Centrālā vēlēšanu komisija atgādina, ka šodien ir pēdējā diena, kad vēlētāji, kuriem ir tikai personas apliecība jeb elektroniskā identifikācijas karte, bet nav pases Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nodaļās var izņemt vēlētāja apliecību. Vēlētāja apliecību izsniedz bez maksas. Līdz vakardienai vēlētāju apliecību bija izņēmusi nedaudz vairāk kā viena desmitā daļa to pilsoņu, kuriem tāda nepieciešama.
 
Un vēl
 
"DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti liecina, ka domājot, ar ko nākamajai Saeimai un valdībai vajadzētu sākt savu darbu, visbiežāk aptaujātie norādījuši, ka jāveicina ražošanas attīstība Latvijā. Tikmēr 30% aptaujāto uzskata, ka jāpanāk tautsaimniecības uzplaukums. Citi aktuālie jautājumi minēti retāk. Norādot prioritārās jomas jaunajam budžetam, lielākā daļa aptaujāto norādīja veselības aprūpi un ekonomiku. Daļa atzīmēja pabalstus un pensijas. Salīdzinoši retāk minēta izglītība, lauksaimniecība un citas jomas.
 
Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Aicina ziedot kapelas izveidei Jēkabpils reģionālajā slimnīcā. Kukuļošanas krimināllietu par Pļaviņu HES turpinās skatīt oktobra vidū. Aizkrauklē un Līvanos būs iespējams par velti apmeklēt psihiatru.
 
Biedrība „Jēkabpils NVO resursu centrs" aicina iesaistīties labdarības akcijā. Tās rezultātā paredzēts izveidot kapelu Jēkabpils slimnīcā. Kā liecina informācija NVO mājas lapā, akcijas vadītāja Laimdota Kancāne uzskata, ka šāda telpa pacientiem atvieglos uzturēšanos slimnīcā un paātrinās atveseļošanos. Viņa stāsta, ka slimnīcas direktors Ivars Zvīdris atbalsta ideju. Slimnīcā arī noskatīta telpa, kurā varētu iekārtot kapelu.

28. septembrī Preiļu Kultūras namā novada seniori pulcējās uz Starptautiskās veco ļaužu dienas svinībām, kas norisinājās jau trešo gadu. Kultūras centra darbinieki bija parūpējušies par pasākuma programmu, informē Preiļu novada pašvaldība. Vairākiem pensionāriem pasniedza domes Pateicības, tika dāvināti uzņēmēju sarūpētie saldumi. Izskanēja koncerts, kurā uzstājās LNT šova „Dziedošās ģimenes" dalībnieces māsas Legzdiņas.

Vakar Rīgas rajona tiesa vienā no "Latvenergo" amatpersonu kukuļošanas krimināllietām nopratinājusi liecinieku un lietu paredzēts turpināt skatīt 13.oktobrī, informēja tiesa. Arī nākamajā tiesas sēdē paredzēts pratināt lieciniekus. 21.oktobrī apsūdzētie savu vainu neatzina. Kukulis dots, lai "Latvenergo" rīkotajā konkursā par Pļaviņu hidroelektrostacijas rekonstrukciju par izdevīgāko tiktu atzīts uzņēmuma "Alstom Power Sweden AB" piedāvājums. Kopējais kukuļu apmērs bijis aptuveni 600 000 eiro.
 
Turpinām ziņas
 
Līdz pat decembrim Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē skatāma vēsturiska izstāde no Līvānu stikla muzeja krājuma. Tās ideja ir attēlot stikla trauku ceļu no idejas līdz masveida ražošanai. Aplūkojami arī Līvānu stikla muzeja krājumā esošā "Melnbaltā" kataloga trauki. Katalogs tika izdots 20.gs. beigās – 90.g. sākumā. Tajā apkopoti Līvānu stikla fabrikas sortimentā esošie šķirnes trauki– glāžu komplekti, vāzes, karstvīna trauki, konfekšu trauki no stikla un kristāla.
 
Līvānos un Aizkrauklē kampaņas „Nenovērsies!" ietvaros aicina apmeklēt bezmaksas konsultācijas pie privāti praktizējošiem psihiatriem. Šāda iespēja tiek piedāvāta, lai veicinātu vēršanos pēc specializētas palīdzības. Pirmais bezmaksas konsultāciju posms Līvānos notiks no 6. līdz 10. oktobrim. Šajā laika posmā konsultācijas sniegs psihiatrs Česlavs Mazulis. Otrais posms norisināsies laikā no 10. līdz 14. novembrim Aizkrauklē. Šajā laikā konsultācijas sniegs psihiatre Evija Smilgāja. Bezmaksas konsultāciju skaits ir ierobežots.
 
Un vēl
 
Plkst.12 Rīgas Zooloģiskajā dārzā norisināsies atjaunotās Kamieļu mājas svinīgā atklāšana, informē Zooloģiskais dārzs. Intensīvs darbs pie kamieļu mītnes atjaunošanas noritējis visu vasaru. Kamieļi Rīgas zoodārzā bija apskatāmi visos laikos. Tie tika apmācīti kravu pārvadāšanai, sniega tīrīšanai un apmeklētāju vizināšanai. Taču bērniem bija bail no dzīvnieku lielā auguma, tādēļ zoodārzs no vizināšanas ar kamieļiem ar laiku atteicās.
 
Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00.-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Noslēgusies Pļaviņu motokrosa sezona. Šodien un rīt aizliegta priekšvēlēšanu aģitācija. Jēkabpilī nozagti mūzikas instrumenti.

Ogošanas laiks ir gandrīz beidzies. Taču arī šobrīd vēlīni lasītāji steidz uz tuvākajiem mežiem un purviem. Šodien jautājām vai cilvēki šoruden devušies ogot? Uz jautājumu atbildēja Lidija, Ruta, Aleksandrīna, Maija, Svetlana un Anēlija.
 
Turpinām ziņas
 
8. septembrī ar apvidus motokrosu„ noslēdzās motokrosa sezona Pļaviņās, informē Pļaviņu novada pašvaldība. Trase bija izveidota ar startu un finišu pie degvielas uzpildes stacijas „Lukoil" un stiepās 11 km garumā Sporta klasē vienādu punktu summu - 47 divos braucienos ieguva Edgars Apsītis un Ainārs Kukārs, kurš ieguva 1. vietu, uzvarot pēdējā braucienā. Kopumā 6 motociklu klasēs un vecuma grupās cīnījās 20 motosportisti. Sacensības organizēja moto klubs „JŪRMALAS DELVERI" un sporta klubs „JUKO''.
 
Šodien un rīt aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana radio programmās, publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos un internetā. Likums paredz, ka tas ir aizliegts, izņemot tādu paziņojumu izvietošanu, kuri informē par partijas vai deputāta kandidāta tikšanos ar vēlētājiem. Gadījumā, ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par skrejlapām, kas tiek izplatītas, par laicīgi nenoņemtām priekšvēlēšanu reklāmām vai vēlētāju aģitēšanu pie iecirkņiem, iedzīvotāji aicināti vērsties Valsts policijā vai attiecīgās pilsētas pašvaldības policijā.
 
Un vēl
 
Valsts Policijas Zemgales reģiona pārvalde informē, ka šonakt Jēkabpilī, Pils rajonā, uzlaužot šķūnīša durvis, nozagts velosipēds. Vēlāk to izdevās atrast un atdot īpašniekam. Savukārt vakar, Brīvības ielā, uzlaužot durvis, no neapdzīvotas mājas dzīvokļa nozagti mūzikas instrumenti. Paņemts akordeons un divas taures. Par abiem gadījumiem uzsākts kriminālprocess.
 
Radio1 ziņas pulksten 17.18.
Radio1 ziņās klausieties: "LNK Industries Group" nodod ekspluatācijā tiltu pār Daugavu. Jēkabpilī svētdien atklās 720 000 eiro vērtu sporta baseinu. Aicina ziedot Jēkabpils patversmes iemītniekiem.
 
"LNK Industries Group" nodevusi ekspluatācijā tiltu pār Daugavu Jēkabpilī, informē uzņēmums. Renovācijas darbus konkursa rezultātā veica uzņēmumu AS "LNK Industries" un AS "Latvijas tilti" izveidotā pilnsabiedrība "LNK Industries Group". Projekta kopējās izmaksas ir 7 miljoni eiro, ko sastāda ERAF finansējums, valsts budžeta dotācija, pašvaldības līdzfinansējums. Remontdarbi apturēja tilta tehniskā stāvokļa pasliktināšanos, novērsti ekspluatācijas laikā radušies defekti un bojājumi, kā arī nodrošināta būves ilgmūžība vēl vismaz 30-40 gadus".
 
Svētdien, 5.oktobrī, Jēkabpilī, ūdens relaksācijas centrā apmeklētājiem atvērsies "Citrus Spa" jaunais sporta baseins, informē ūdens relaksācijas centra CITRUS pārstāvji. Sporta baseina garums ir 25 metri, tajā ir četri celiņi. Savukārt bērnu baseina izmēri ir 5x10 metri. Būs peldēšanas nodarbības bērniem, ūdens aerobika un ūdens aerobika grūtniecēm. Būvniecība sākta šogad jūnijā. Tā kopumā izmaksāja 720 000 eiro. Būvdarbus veica SIA "Jēkabpils PMK".
Vadošais mobilo sakaru operators Tele2 uzbūvējis divas jaunas bāzes stacijas Jēkabpilī, Jaunā ielā, Radio1 informēja uzņēmuma pārstāve. Šogad vasaras sākumā darbu sāka arī divas jaunas bāzes stacijas Kārklu ielā, stāsta Tele2 tehniskā direktore Līga Krūmiņa. "Pērn "Tele2" pabeidza apjomīgu tīkla maiņas projektu.
 
Turpinām ziņas
 
Rītdien - Pasaules dzīvnieku aizsardzības diena. Jēkabpils pilsētas pašvaldības Būvniecības nodaļas komunālinženiere aicinā pilsētas iedzīvotājus, uzņēmējus, kā arī ikvienu interesentu atbalstīt Jēkabpils dzīvnieku patversmi naudas un materiālu veidā. Dzīvnieku patversmes iemītnieki būs priecīgi par ziedoto barību, vecām segām, avīzēm un daudzām citām vajadzīgām lietām. Sīkāka informācija par ziedošanu radio.lv ziņu portālā un par adoptējamajiem dzīvniekiem patversmes mājas lapā jekabpilspatversme.lv.
 
Krustpils novada pašvaldības vadība un pedagogi vakardien pulcējās Krustpils pamatskolā, lai svinētu Skolotāju dienu. Šogad svinīgais pasākums pirmo reizi notika skolā. Pasākumā sumināja katru novada skolu. 45 pedagogi saņēma Pateicības rakstus un naudas balvas. Svinībās piedalījās pedagogi no Sūnu pamatskolas, Vīpes pamatskolas, Mežāres pamatskolas, Brālu Skrindu Atašienes vidusskolas, Variešu sākumskolas un Antūžu speciālās internātpamatskolas. Foto un plašāks pasākuma pārstāsts ziņu portālā radio1.lv.
 
Un vēl
 
 Operete „Klīvija'', kam rītdien vajadzēja notikt Krustpils kultūras namā tehnisku iemeslu dēļ atcelta. Savukārt rīt Jēkabpils tautas nama Kino Mītnē animācijas filma ''Zelta zirgs''.  „Zelta zirgs" ir Latvijas, Lietuvas, Dānijas un Luksemburgas kopprodukcijas filma. Filmu Jēkabpilī sāka rādīt 1. oktobrī.

Atstājiet komentāru