2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 15.septembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 15.septembrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādus jautājumus šodien apspriedīs Baltijas pilsētplānošanas speciālisti? Cik grādu ir ūdenim upēs un ezeros, noslēdzoties peldēšanās sezonai? Un Kad kļūs zināms, kuru no Latvijas filmām izvirzīs “Oskara” balvai?

 

No šodienas līdz trešdienai Rīgā norisināsies starptautisks seminārs pilsētplānošanas profesionāļiem, kas tiks veltīts ūdensobjektiem kā nozīmīgam resursam pilsētvidē. Seminārā tiks vērtētas gan klimata pārmaiņas, plūdu draudi un ilgtspējīga lietus ūdens apsaimniekošana pilsētā, gan publiskās piekļuves veicināšana un teritoriju attīstības principi ūdensmalās. Semināra dalībniekiem no desmit Baltijas jūras reģiona valstīm lekcijas vadīs gan vietējie jomas eksperti, gan vieslektori no Somijas, Lielbritānijas un ASV. Pasākumā piedalīsies arī pārstāvji no Jēkabpils.

Sabiedrība par atklātību - Delna sadarbībā ar sabiedriskās politikas centru Providus un Lursoft šodien preses konferencē iepazīstinās ar Saeimas deputātu kandidātu reputācijas datu bāzi Kandidatiuzdelnas.lv, kas jau trešo reizi tiek atjaunota pirms Saeimas vēlēšanām un kurā būs apkopota vēlētājam noderīga informācija par partiju sarakstu līderiem. Pasākuma laikā Delna iepazīstinās arī ar plānoto informatīvo kampaņu "Ko sēsi, to pļausi!". Tās mērķis ir mudināt vēlētājus izdarīt atbildīgu un pārdomātu izvēli Saeimas vēlēšanās.

Ekspertu darba grupa šonedēļ politiķiem un sabiedrībai vērtēšanai nodos sagatavotās izmaiņas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā. Paredzēts, ka ziņojumu un grozījumus likumā šodien iesniegs Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai, kā arī ar tiem varēs iepazīties sabiedrība, eksperti un politiķi. Ekspertu izstrādātie grozījumi paredz, ka turpmāk KNAB priekšnieka prettiesisku lēmumu vai bezdarbības gadījumā Ministru prezidents uzdos tos labot. Savukārt, ja KNAB priekšnieks tam nepiekrīt, jautājumu nodos izskatīšanai valdībā, un tās lēmums būs galīgs.

Turpinām ziņas

 

Šodien Latvijas mežos beigsies ugunsnedrošais periods, kura laikā netika atļauta ugunskuru kurināšana mežā un purvos. Ugunsnedrošajā laika posmā, kas tika noteikts 17.aprīlī, nodzēsts 671 meža ugunsgrēks. Kopējā uguns skartā meža platība ir 578,4 hektāri, bet vidējā viena meža ugunsgrēka platība ir 0,86 hektāri. Lielākais skaits meža ugunsgrēku ir bijis Pierīgā - Rīgas reģionālās virsmežniecības teritorijā, kur bijuši 210 ugunsgrēki ar kopējo uguns skarto platību 134,4 hektāri.

Šodien Latvijā noslēdzas oficiālā peldsezona, un ūdens temperatūra gan jūras piekrastē, gan lielākajās upēs un ezeros ir +14..+18 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. +18 grādu silts ūdens vakar konstatēts Latgales ezeros, kā arī Daugavā pie Krāslavas un Daugavpils. Citviet Daugavā un Lielupē ūdens temperatūra ir +16..+17 grādu. Vairumā Latvijas upju saglabājas +14..+16 grādu silts ūdens. Tā temperatūra lielākajos ezeros nav zemāka par +16 grādiem.

Un vēl

Izvirzīšanai ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" pieteiktas Signes Baumanes pilnmetrāžas animācijas filma "Akmeņi manās kabatās" un Māra Putniņa un Jāņa Cimermaņa filma "Džimlai Rūdi Rallalā". Abas spēlfilmas tapušas pēc 2013.gada oktobra un atbilst ASV Kinoakadēmijas nolikumam. To, kura Latvijas filma tiks virzīta ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" nominācijai par labāko ārzemju filmu, varēs uzzināt šodien. To preses konferencē paziņos Nacionālā kino centra izveidotā ekspertu komisija.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādu profesiju pārstāvji darba tirgū ir vispieprasītākie? Kādas NATO mācības šodien sāksies Latvijā? Un Kur vēl tikai šodien ikviens Latvijas iedzīvotājs var izveidot savu unikālu pastkarti?

Vēršoties pret Krieviju, ne visas valstis, īpaši Eiropā, ir vienotas - katra vispirms domā par sevi. Arī Latvija. Pateicoties mūsu politiķu un diplomātu iebildēm, sankciju sarakstos joprojām nav iekļuvis uzņēmums «Krievijas dzelzceļš» un tā vadītājs – ilggadējais Vladimira Putina sabiedrotais Vladimirs Jakuņins. Dzelzceļa kravu tranzīts veido 12% no Latvijas iekšzemes kopprodukta. Apgrozījums no tā ir 1 miljards eiro gadā, un Latvija šādu naudu zaudēt nevar atļauties. Salīdzinot ar citām reģiona valstīm, Latvija pa dzelzceļu saņem visvairāk Krievijas kravu. Pēc «Latvijas dzelzceļa» datiem, no ārvalstīm, galvenokārt Krievijas, Latvijā ienāk 95% kravu.

Pastāvīgā darbā šogad līdz augusta beigām iekārtojušies 47 tūkstoši 868 bezdarbnieki. Uz 1.septembri darba devēji Nodarbinātības valsts aģentūras filiālēs bija reģistrējuši 6 tūkstoši 865 brīvas darba vietas. Vislielākais darba vietu skaits pieejams kvalificētiem strādniekiem un amatniekiem. Vērtējot šīs vakances, pieprasītākie ir kravas automobiļu vadītāji, zivju apstrādātāji, pavāri un veikalu pārdevēji. Tāpat pieprasītāko profesiju vidū ir šuvēji, metinātāji, kuģu remontatslēdznieki, kuģubūves atslēdznieki, vilcējautomobiļu vadītāji, programmētāji un apsardzes darbinieki.

PSRS okupācijas radīto zaudējumu kopsumma varētu krietni pārsniegt 300 miljardus eiro. PSRS okupācijas zaudējumu apzināšanas komisijas darba ilgums būs atkarīgs no pieejamā finansējuma un varētu būt apmēram pieci gadi. Šogad darbam ir atvēlēti apmēram 35 tūkstoši eiro. Naudu paredzēts tērēt juridiskā pamatojuma sagatavošanai, nepieciešamo datubāzu un metodoloģiju izveidošanai. Padomju laikā Latvijas iedzīvotāji zaudējuši apmēram 10 miljonus cilvēkgadu un nepieciešams izveidot metodoloģiju, kā zaudētās cilvēkstundas pārvērst ekonomiskās vienībās. Krievijai par to ir jāuzņemas atbildība kā PSRS tiesiskajai mantiniecei.

Turpinām ziņas

Šodien Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā sāksies NATO vingrinājums "Steadfast Pyramid 2014", kurā piedalīsies 26 vecākie un augstākie virsnieki no 13 NATO dalībvalstīm, kā arī Somijas un Zviedrijas. Vingrinājumā galvenais uzsvars tiks likts uz augstākā līmeņa virsnieku un komandieru apmācību operacionālās plānošanas, kā arī lēmumu sagatavošanas un pieņemšanas procesā. Vingrinājumu laikā tiks izspēlēts fiktīvs scenārijs, kas ietver kolektīvās aizsardzības operācijas.

 

Lai diskutētu par sadarbību lauksaimniecības konsultāciju jomā, šonedēļ Jelgavas novada Ozolniekos notiks Eiropas lauksaimniecības un lauku attīstības konsultantu asociācijas konference. Eiropas lauksaimniecības konsultantu tikšanās sāksies šodien ar mācību braucienu uz saimniecībām un konsultāciju birojiem Latvijā un Lietuvā, bet rīt lektori diskutēs par lauksaimniecības konsultantu kooperāciju Austrumeiropas lauksaimniecības un lauku vides attīstībai. Konferencē piedalīsies arī konultanti no apkārtējiem novadiem.

Un vēl

Latvijas Pasts un Dzejas dienu organizatori, atzīmējot dzejai un tās dižgariem veltītā festivāla 50.gadskārtu, aicina interesentus apmeklēt "Dzejas pastu", kas šodien darbosies Esplanādē. Piedaloties pasākumā ikviens varēs izveidot savu unikālo pastkarti, apzīmogojot to ar īpaši Dzejas dienām veidotu zīmogu, un Latvijas Pasts pastkartes bez maksas piegādās adresātiem visā Latvijas teritorijā.

Radio1 ziņas pulksten 11.00 – 12.00

Radio1 ziņās klausieties:Kas uzvarēja Spēka dienā? Ko autovadītājiem iesaka ceļu uzturētāji? Un Kādu laiku šonedēļ sola sinoptiķi?

Trešajā Latvijas Spēka dienā vakar 6 tūkstoši 27 dalībnieki pievilkās 67 tūkstoši 594 reizes, kas ir par 11 tūkstoši 935 reizēm vairāk nekā pērn. Spēcīgākā dāmu rindās izrādījās 4. klases skolniece Madara Paidere no Ķekavas, kas pievilkās 20 reižu. Starp vīriešiem atkārtoti par Spēka dienas uzvarētāju kļuva Gvido Šalms no Grobiņas, kurš pievilkās 28 reizes. Pilsētu konkurencē šogad pirmo vietu ieguva Rīga.

Igaunijas drošības policijas darbinieka aizturēšana uz Krievijas - Igaunijas robežas liek pievērst uzmanību arī mūsu pašu drošībai. Izrādās, Latvijas - Krievijas robežas demarkācija jeb iezīmēšana dabā nav pilnībā pabeigta, lai gan ir cerība, ka to varētu paveikt līdz 2016.gadam, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "De facto". Šobrīd trūkst līdzekļu, lai mūsu valsts līniju padarītu pārredzamu un pieejamu robežsargu patruļām, Tikmēr šovasar ir pabeigts divus gadus ilgs process - beidzot saliktas visas robežzīmes, un abu valstu teritorijas ir zināmas līdz pēdējam centimetram.

Zemgales plānošanas reģiona Eiropas Savienības Struktūrfondu informācijas centrs 19.septembrī Krustpils novada domes konferenču zālē organizē bezmaksas semināru par jauno būvniecības procesa regulējumu, tā piemērošanu fondu projektos. Semināru vadīs Ekonomikas ministrijas Būvniecības un mājokļu politikas departamenta pārstāvji. Tā mērķis ir informēt Latvijas pašvaldību pārstāvjus un citus interesentus par galvenajām izmaiņām būvniecības procesā līdz ar jaunā likuma spēkā stāšanos. Dalību seminārā var pieteikt pa tālruni 65207419.

Turpinām ziņas

Iestājoties rudenīgam, lietainam un tumšākam laikam, autovadītājiem atbilstoši tam ir jāpielāgo arī sava braukšanas maniere, informēja Latvijas Valsts ceļi. Tāpat arī gājēji un velosipēdisti tiek aicināti rūpēties par savu un satiksmes drošību, sliktas redzamības apstākļos izmantojot apģērbu vai vesti ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Daugavpils Universitātes UNESCO katedra 19.septembrī rīko diskusiju izglītības darbiniekiem "Skolotāji 21. gadsimtā". Diskusijā analizēs situāciju Latvijā un tizstrādās priekšlikumus, kuri jāīsteno skolotāju atbalstam un situācijas uzlabošanai pasaulē. Diskusijas laikā radušies secinājumi tiks ievietoti pasaules kartē, atzīmējot vietas, kur bijusi atsaucība uz skolotāju jautājuma apspriešanu. Priekšlikumi tiks piedāvāti arī UNESCO Pasaules forumā,

Un vēl

Visu nedēļu Latvijā laika apstākļus noteiks plašs anticiklons, tādēļ gaidāms sauss un saulains laiks, bet naktis būs aukstas un ar salnām, liecina prognozes. Gaisa temperatūra visu nedēļu dienās būs līdzīga, pārsvarā +14..+19 grādu, dažās dienās, vietām, lielākoties Kurzemē un Zemgalē, līdz +21 grādam. Savukārt naktīs temperatūra pazemināsies līdz +4..+9 grādiem, bet vietām līdz 0..+3 grādiem. Ik nakti vietām gaidāma salna zāles augstumā.

Tālākas prognozes rāda, ka pārsvarā sauss laiks saglabāsies līdz aptuveni 25. septembrim un tikai mēneša nogalē gaidāmi nokrišni, taču arī tad iespējamība, ka sāksies lietavu periods, ir maza.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kur Jēkabpilī un tuvākajā apkārtnē var vislabāk baudīt Zelta rudeni? Kāds jauns iepirkšanās veids Latvijā kļuvis populārs? Un Kādi ir Latvian Baja sacensību rezultāti?

Visu nedēļu Latvijā laika apstākļus noteiks plašs anticiklons, tādēļ gaidāms sauss un saulains laiks, bet naktis būs aukstas un ar salnām, liecina prognozes.

Sinoptiķi sola, ka atvasara un zelta rudens turpināsies līdz mēneša beigām. Sarunā ar jēkabpiliešiem skaidrojām, kur, viņuprāt, Jēkabpilī un tuvākajā apkārtnē vislabāk var baudīt Zelta rudeni?

Viedokļus izteica Ludmila, Aija, Dzintra, Žanna, Margita un Inese.

AUDIO

Gaisa temperatūra visu nedēļu dienās būs līdzīga, pārsvarā +14..+19 grādu, dažās dienās, vietām, lielākoties Kurzemē un Zemgalē, līdz +21 grādam. Savukārt naktīs temperatūra pazemināsies līdz +4..+9 grādiem, bet vietām līdz 0..+3 grādiem. Ik nakti vietām gaidāma salna zāles augstumā. Siltākas naktis būs tikai piekrastē, kad vējš pūtīs no ūdens puses, gaisa temperatūra nebūs zemāka par +10..+12 grādiem.

Šī nedēļa Latvijā paies praktiski bez nokrišņiem - tikai nedēļas beigās vietām iespējams īslaicīgs lietus, prognozē "Global Forecast System". Gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, bieži spīdēs saule, bet naktīs un no rītiem vietām veidosies migla. Līdzīgi kā iepriekšējās nedēļās, vējš būs lēns, palaikam iestāsies bezvējš. Gaisa temperatūra, salīdzinot ar pirmdienu, mazliet paaugstināsies. Minimālā gaisa temperatūra diennakts tumšajā laikā valsts lielākajā daļā būs +4..+8 grādi, maksimālā gaisa temperatūra būs +16..+21 grāds.Sinoptiķi atvasaru prognozē līdz mēneša beigām.

Turpinām ziņas

Militāra uzbrukuma drauds Latvijai ir ļoti zems, tomēr attiecībā uz to informatīvo cīņu, kas notiek pašlaik. NATO 5.pants nedarbojas un tajā "mēs esam pilnīgi vieni", LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers. Tomēr tas neliedz Latvijai sadarboties ar citām valstīm, kam ir robeža ar Krieviju, proti, Igauniju, Lietuvu un Somiju. Viņa vērtējumā apdraudējums Latvijai ir mazāks nekā pirms gada, jo šajā laikā paveikts daudz, lai stiprinātu aizsardzību. Zatlers norādīja gan uz augstāku NATO klātbūtni Baltijas valstīs, gan pašas Latvijas paveikto.

Jaunas cerības uz dzīvi pusotram miljonam vēža slimnieku visā pasaulē sniegs Latvijas Organiskās sintēzes institūta zinātnieku atklātais pretvēža medikaments, kuru šovasar pacientu ārstēšanai ir apstiprinājusi ASV Pārtikas un zāļu administrācija. Diemžēl tas ir tikai Latvijas zinātnieku veiksmes stāsts, jo arī tad, kad šīs zāles tiks apstiprinātas Eiropas Savienībā, valsts pašreizējās veselības politikas dēļ Latvijas iedzīvotājiem uz to izmantošanu ārstēšanā var nākties gaidīt vēl gadiem. Pēc inovatīvo medikamentu lietošanas apjoma uz vienu pacientu, Latvija atrodas pēdējā vietā Eiropā. Mēs esam viena no retajām Eiropas un pasaules valstīm, kur jaunākās paaudzes medikamenti ienāk ar vairāku gadu un pat desmitgadu novēlošanos. Tāpēc tie slimnieki, kas to var atļauties, ārstēties dodas uz ārzemēm.

Kamēr vieni izvēlas lielveikalu piedāvājumu, citi dod priekšroku tirgum, kur nopērkamā prece ir Latvijas zemnieka audzēta, taču nereti pircējs nemaz nezina, ka vietējos gurķus netirgo pats zemnieks, bet gan uzpircējs, turklāt par daudz augstāku cenu. Tajā pašā laikā Latvijā aktīvi attīstās kustība, kas pārņemta no citu valstu pieredzes – tiešā pirkšana. Tās sistēma ir pavisam vienkārša, proti, preci vai produktus iespējams nopirkt pa tiešo no ražotāja, un par viņa noteikto cenu. Vairs nav vajadzīgs algots starpnieks, kurš nodarbojas ar preces uzpirkšanu, lai to tālāk izplatītu tirgū. Tiešās pirkšanas pulciņi pirms pāris gadiem aizsākās Rīgā, bet nu izplatījušies jau pa visu Latviju.

Un vēl

Vakar Jēkabpils Vecpilsētas laukumā noslēdzās piektās starptautiskās rallijreida sacensības „Latvian Baja 2014“, kurās startēja 22 pieredzējuši rallijreida sacensību dalībnieki no Latvijas, Kazahstānas, Somijas un Krievijas. Divās dienās sportisti veica aptuveni 600 km garu distanci Sēlpils, Viesītes un Krustpils apkaimē. Absolūtajā vērtējumā labākā trīs dienu sacensībās izrādījās „Nart-Time“ ekipāža no Krievijas – Ruslans Misikovs un Vitālijs Jevtehovs ar BMW X3. Otro vietu absolūtajā vērtējumā ieguva dalībnieki no Somijas Jouni Ampuja, bet trešo – Toms Brants un Mārtiņš Tūters no Latvijas.

Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

11. septembrī Sociālās aprūpes centrs „Pļaviņas” saņēma humāno palīdzību no Vācijas veco ļaužu pansionāta „Phonik”, kura direktors ir Reinolds Vičevskis. Veco ļaužu pansionāts atrodas pilsētā Drecihā. Humāno palīdzību pļaviņiešiem piegādāja firma “Mullera videsdienests”, tās direktors Niko Mullers, šoferīši Brends Brauns un Kalman Horvath. Sociālās aprūpes centrs sanēma 13 funkcionālās gultas, barojamos galdiņus, gultas veļu, televizorus. Centra iemītnieki pateicas Vācijas sadraudzības partneriem, kas mums sagādāja tik lielisku dāvanu!

Pašlaik Pļaviņās tiek izstrādāts Raiņa ielas ar šķērsielām un Stacijas laukuma tehniskais projekts. Ar projekta uzmetumu ikviens var iepazīties Pļaviņu novada domē 5. kabinetā.

 

Valsts vides dienesta Madonas reģionālā pārvalde informē, ka ir saņemts SIA „Rīteru dolomīts” iesniegums ūdens resursu lietošanas atļaujas saņemšanai virszemes ūdens izmantošanai smilts un šķembu skalošanai atradnēs „Jaunsmilktiņas” un „Plikais purvs” Klintaines pagasta Pļaviņu novadā. Pārvalde, sakarā ar šīs plānotās darbības iespējamo ietekmi uz zemes izmantošanas iespējām un meliorācijas sistēmas darbību nekustamajos īpašumos, kas robežojas ar SIA „Rīteru dolomīts” smilts un šķembu atradnēm aicina iesniegt savus priekšlikumus par atļaujas izsniegšanu un tās nosacījumiem. Ar pilnu iesniegto dokumentu paketi var iepazīties Madonas reģionālajā pārvaldē. Priekšlikumi līdz 25. septembrim iesniedzami Madonas reģionālajā pārvaldē.

 

 

 

Pēc uzņēmuma “Transceltnieks” lūguma no līdz 20.septembrim transporta kustībai ir slēgta dzelzceļa pārbrauktuve Pļaviņu novada Alotenē. Tur norit otrā sliežu ceļa būvniecība dzelzceļa iecirknī Rīga – Krustpils. Transporta kustība tiek organizēta pa dzelzceļa pārbrauktuvi 1905. gada ielā Koknesē, ir izvietotas informējošas ceļa zīmes autovadītājiem.

Un vēl

 

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Daugavpils reģiona inspektores Iveta Plone un Edīte Milevska 17. septembrī no plkst.10 līdz plkst.12.00 Pļaviņās, 1.Maija ielā 10, Pļaviņu novada Sociālā dienesta telpās sniegs konsultācijas un metodisko palīdzību Pļaviņu novada speciālistiem un iedzīvotājiem bērnu tiesību aizsardzības jomā. Speciālisti un iedzīvotāji ir aicināti konsultēties pie inspekcijas inspektorēm par jautājumiem saistībā ar bērnu drošību, pamatvajadzību un interešu nodrošināšanu, kā arī par savstarpējo attiecību jautājumiem.

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

 

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties:Kādi jauni noteikumi stājušies spēkā saistībā ar Āfrikas cūku mēri? Kādu projektu īsteno biedrība “Rodņik”? Un Kāpēc nākamnedēļ Jēkabpilī drīkstēs lietot tikai varītu ūdeni?

Gandrīz pusei jeb 46% no partiju sarakstu līderiem ir reputācijas problēmas, apkopojot informāciju par desmit partiju pazīstamākajiem 12.Saeimas deputāta amata kandidātiem, secinājusi sabiedrība par atklātību "Delna". Visbiežāk kandidātiem piešķirts vērtējums zema vai vidēja riska kategorija, kas liecina par vairākkārtēju sliktas pārvaldības praksi un neētisku rīcību, kā arī iesaisti interešu konfliktos. Visbiežāk šajā kategorija ierindoti kandidāti no tā sauktajām lielajam partijām - "Saskaņas", "Vienotības", nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"/"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Zaļo un zemnieku savienības .

Labības novākšana Latvijā ir gandrīz pabeigta, vēl jānovāc mazāk par 10%, informē lauksaimnieki. Gandrīz visa šā gada graudaugu raža šobrīd Latvijā jau ir novākta. Jau ziņots, ka saskaņā ar lauksaimnieku sniegtajiem datiem šogad ir gaidāmas vidēji labas ziemāju - kviešu, rudzu un rapšu - ražas.

Pēc Latvijas ierosinājuma pārskatīti Eiropas Komisijas noteiktie ierobežojumi Āfrikas cūku mēra skartajās un riska teritorijās, un jaunās atkāpes atļaus dzīvu cūku un cūkgaļas produkcijas pārvietošanu no šīm teritorijām. Jaunās atkāpes paredz, ka, cūku novietnē regulāri veicot laboratoriskos izmeklējumus uz vīrusa klātbūtni, no trešās jeb stingrākās karantīnas zonas - Ziemeļvidzemes un Latgales, - mājas cūkas varēs vest nokaušanai pa visu Latvijas teritoriju. No otrās karantīnas zonas - Madonas reģiona - cūkgaļu un cūkgaļas produktus varēs eksportēt uz Eiropas Savienības un trešajām valstīm. Savukārt cūkgaļas un tās produktu realizācijai, ja cūku izcelsme ir pirmajā karantīnas zonā, uz Eiropas Savienības dalībvalstīm ierobežojumu nav.

Turpinām ziņas

Jēkabpils krievu biedrība "Rodņik" kopā ar Jelgavas Studentu teātra atbalsta biedrību "Miniatra" īstenos projektu "Dialogi dzīvē un uz skatuves". Projekta mērķis ir caur krievu mentalitātes un kultūras mantojuma iepazīšanu un krievu klasiķa Antona Čehova lugas iestudējuma izveidošanu Jelgavas Studentu teātrī īstenot starpkultūru dialogu veicinošus pasākumus Zemgales reģionā, tādējādi veidojot savstarpējo izpratni un mazinot stereotipus. Projekta gaitā Jelgavas studentu teātra pārstāvji 21.septembrī viesosies Jēkabpilī, savukārt noslēgumā notiks Jelgavas Studentu teātra iestudētās Čehova lugas izrādes. Jēkabpils Tautas namā tās būs skatāmas 29.novembrī. Projekta "Dialogi dzīvē un uz skatuves" finansējums - 2995 eiro.

No 11. - 13. septembrim BK "Jēkabpils" piedalījās starptautiskajā turnīrā "LOC CUP 2014" Liepājā. Pēc viena zaudējuma pret BK "Ventspils" un uzvaras pār Krievijas komandu "MSAPE", jēkabpilieši finālā par trešo vietu aizvadīja maču pret "TU/ROCK". Cīņa pret igauņiem noslēdzās ar jēkabpiliešu uzvaru pie rezultāta - 84:78. Pēc panākuma mūsējie mājās devās ar bronzas medaļām!

Un vēl

„SIA Jēkabpils ūdens informē, ka no 22. līdz 28.septembrim tiks veikta ūdensapgādes sistēmas hlorēšana. Uzņēmums lūdz visiem patērētājiem ūdens dezinfekcijas periodā uzturā lietot tikai vārītu ūdeni. Tālrunis uzziņām: 65232622 vai 65232036

Atstājiet komentāru