2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 16.septembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 16.septembrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāpēc Krustpils novads grasās ņemt virāk nekā miljons eiro lielu kredītu? Kāpēc šodien uz Tadenavu dosies renārs Kaupers? Un Kur šodien Daugavā tiks ielaisti 2 tūkstoši Baltijas storu?

 

Šodien notiks Krustpils novada domes ārkārtas sēde, kurā lems par vairāku kredītu ņemšanu, tajā skaitā arī par vairāk nekā miljons eiro liela kredīta ņemšanu Variešu sākumskolas vajadzībām. Ārkārtas sēdes darba kārtība paredz, ka tiks izskatīti trīs jautājumi: Par aizņēmumu Valsts kasē „Mazlietota mikroautobusa iegāde Krustpils novada pašvaldības vajadzībām" , Par aizņēmumu Valsts kasē Vīpes pamatskolas sporta zāles rekonstrukcijas 1.kārtai un Par aizņēmumu Valsts kasē "Variešu sākumskolas piebūves – mācību telpu un sporta zāles – būvniecībai". Plašāk lasiet portālā Radio1.lv.

No šodienas 12 Latvijas pilsētās notiks biznesa izglītības biedrības rīkotie interaktīvie semināri skolēniem un skolotājiem "Latvijas Jauno uzņēmēju skola 2014". Pirmais seminārs šodien notiks Tukumā un Talsos, savukārt Jēkabpilī un Aizkrauklē semināri paredzēti ceturtdien, 18.septembrī. Semināru laikā skolēniem un skolotājiem būs iespēja saņemt jaunāko informāciju par uzņēmējdarbības vidi reģionā, par ko informēs katra novada pašvaldības pārstāvis. Savukārt biznesa augstskolas "Turība" un Banku augstskolas pasniedzēji pastāstīs par to, kādi ir personīgie ieguvumi un pienesums savam novadam, veidojot skolēnu mācību uzņēmumus un uzsākot savu biznesu.

Saskaņā ar Saeimas pieņemtajiem grozījumiem Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā Latvijas Bankas padome pieņēmusi jaunus noteikumus valūtas maiņas uzņēmumiem. Jaunie noteikumi stāsies spēkā šodien un būs saistoši kapitālsabiedrībām, kuras nodarbojas ar ārvalstu valūtu pirkšanas un pārdošanas pakalpojumu sniegšanu. Jaunajos noteikumos par pamatu ņemts pašlaik spēkā esošais Latvijas Bankas regulējums šajā jomā, to papildinot ar vairākām būtiskām pārmaiņām, kas skar arī klientu identifikācijas un klientu darījumu uzraudzības prasību pastiprināšanu.

Turpinām ziņas

Šodien Raiņa muzejā "Tadenava" notiks Dzejas diena bērniem "Augam ar Garo pupu”. Ar dzeju krājumu "Garā pupa" Tadenavā iepazīstinās grāmatas veidotāji. Turpināsies arī ikgadējā satikšanās ar dzejas draugiem, kas dzejnieku uzrakstīto nes tālāk savā mākslā - ilustratoriem, aktieriem, mūziķiem. Šogad Tadenavas viesis būs Renārs Kaupers, kurš jau pavisam drīz, septembra otrajā pusē, laidīs klajā jaunu solo albumu bērniem "Sasauc smieklus izklīdušus" ar Ineses Zanderes dzeju.

Klajā nākusi Aspazijas dzejas un atdzejojumu izlase četrās valodās "Uguns ledū". Tas ir vienīgais izdevums 21.gadsimtā, kur ir lasāma Aspazijas dzeja ne tikai latviešu, bet arī vācu, krievu un angļu valodā. Izlasē iekļauti 2013. un 2014.gadā tapuši atdzejojumi, kā arī atdzejojumi no dažiem citiem krājumiem, piemēram, no 1916.gadā Petrogradā izdotās krievu simbolista Valērija Brjusova veidotās latviešu lirikas izlases. Krājuma prezentācija šodien notiks Rīgā Eiropas Savienības mājā.

Un vēl

Lai atjaunotu Baltijas storu populāciju, šodien pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "Bio" zivju audzētava "Tome" Daugavā pie Mangaļsalas izlaidīs 2 tūkstoši Baltijas storu mazuļus. Šīs zivis tiek uzskatītas par izmirstošu sugu, un to aizsardzība un pavairošana Eiropā ir kļuvusi par starptautisku valstu iniciatīvu. Ideja storu atjaunošanai jūrā nāk no Vācijas zivju audzētājiem, tiem pievienojās Polija, vēlāk Lietuva un kopš 2012. gada - Latvija.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Ko šodien Agroibiznesa koledžas studenti darīs Lazdonas piensaimniekā? Par cik centiem kāpušas vienas stundas darba izmaksas Latvijā? Un Kādu jaunu rekordzemu līmeni sasniegusi rubļa vērtība pret dolāru?

Šodien un rīt Jēkabpils Agrobiznesa koledžas un Madonas 1.vidusskolas vecāko klašu skolēni dosies vizītē uz piena pārstrādes uzņēmumu „Lazdonas Piensaimnieks”. Vidusskolēnu vizītes uz veiksmīgiem uzņēmumiem tiek organizētas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Banku augstskolu īstenotā projektā. Astoņiem „Lazdonas piensaimnieka”   ražotajiem produktiem ir piešķirts zaļās karotītes zīmols, kas apliecina , ka šie produkti ir tapuši no vietējām izejvielām un ir ar augstām kvalitātes prasībām.

Valsts izglītības attīstības aģentūra sociālajā tīklā Draugiem.lv izveidojusi digitālu spēli „Kāds tipiņš Tu esi?”, lai jauniešiem interaktīvā veidā parādītu, kā pašiem meklēt atbildes uz savas karjeras izvēles jautājumiem. Spēle piedāvā jauniešiem izvērtēt savu uzvedību dažādās ikdienas situācijās, atklājot viņu karjeras veidošanas personības tipu. Karjeras nedēļa ir pasākumu cikls, kur jauniešiem ir iespēja tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem. Jēkabpilī karjeras nedēļa norisināsies no 13.līd 17.oktobrim.

Konkurss „Latvijas Labākais tirgotājs” iesācis jau 20. sezonu. Pa šiem gadiem plašāku atpazīstamību un uzmanību guvuši daudzi uzņēmumi, pateicoties dalībai šai konkursā. Kopumā par uzvarētājiem kļuvuši aptuveni tūkstots uzņēmumi, Pagājušajā gadā konkursa dalībnieki nākuši kopumā no 22 Latvijas pilsētām,tajā skaitā arī Jēkabpils. Parasti tieši rudens sezonā pašvaldības sāk izvirzīt savus kandidātus konkursam, bet uzņēmējiem arī pašiem ir iespēja pieteikt dalību individuāli. Piedalīties šī gada konkursā “Latvijas Labākais tirgotājs” iespējams, piesakoties savā pašvaldībā vai Latvijas Tirgotāju asociācijā.

Turpinām ziņas

No 12.Saeimas vēlēšanās startējošajām partijām visvairāk uzņēmumu īpašnieku ir partijā "Latvijas attīstībai", "Vienoti Latvijai" un Jaunajā konservatīvajā partijā, liecina sabiedrības par atklātību "Delna" un "Providus" sadarbībā ar "Lursoft" veiktais pētījums. Piemēram, Jānim Klaužam no Zaļo zemnieku savienībnas pieder uzņēmums “Līvānu mājas un logi”, kas ierindojies trešajā vietā nodarbināto skaita ziņā. Uzņēmumā strādā 28 darbinieki.

Vienas stundas darbaspēka izmaksas valstī šogad otrajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada otro ceturksni, pieauga par 51 centu jeb 8,6% un sasniedza 6,58 eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Visstraujāk darbaspēka izmaksas augušas nekustamo īpašumu nozarē - par 12,9%, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu nozarē - par 11,6%, administratīvo un apkalpojošo dienestu darbības nozarē - par 11%, būvniecībā - par 10,6%, kā arī finanšu un apdrošināšanas darbību nozarē - par 10,3%.

Un vēl

Krievijas rubļa vērtība pret ASV dolāru vakar nokritās līdz jaunam rekordzemam līmenim, kas galvenokārt skaidrojams ar jaunām Vašingtonas un Eiropas Savienības noteiktajām sankcijām Krievijai par tās lomu Ukrainas krīzē. Rubļa vērtība pret dolāru nokritusies līdz 38,04 rubļiem, tādējādi pirmo reizi vēsturē pārsniedzot 38 rubļu robežu. Jau ziņots, ka ASV piektdien pastiprināja pret Krieviju vērstās sankcijas aizsardzības, finanšu un enerģētikas sektoros, tās vēršot pret virkni banku un uzņēmumu, lai sodītu Maskavu par tās prettiesiskajām darbībām Ukrainā.

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Vai apkures parādi pirms sezonas sākuma Jēkabpilī ir sarukuši? Ko šobrīd dara visu vasaru tiešsaitē novērotās jūras un zivju ērgļu ģimenes? Un Kāds šis rīts bijis sinoptiķu vērtējumā?

Jēkabpilī lietotāju parāds par patērēto siltumenerģiju samazinājies mazāk nekā plānots. Ja pērn laika posmā no 1.maija līdz 1.septembrim lietotāji parādu par patērēto siltumenerģiju samazināja par 424 tūkstoši eiro - no 2,3 līdz 1,8 miljoniem latu -, tad šogad šī summa ir tikai 282 tūkstoši eiro. 1.maijā lietotāju parāds par patērēto siltumenerģiju bija 2,3 miljoni eiro, 1.septembrī - 2 miljoni eiro. Siltumtīklu vaditājs Aleksandrs Karpenko ir neizpratnē par šādu parāda apjoma samazinājuma kritumu, kā arī piebilda, ka attiecībā uz norēķiniem par patērēto siltumenerģiju nu vairs neesot tik optimistisks kā apkures sezonas beigās.

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu devis kooperatīvs "Latraps". "DNB banka" no kooperatīva ņēmusi ķīlu 9,1 miljona eiro apmērā. Savukārt "Danske Bank" ņēmusi ķīlu - no akciju sabiedrības "Preiļu siers" 3,9 miljonu eiro vērtībā. Preiļu siers" pagājušajā nedēļā devis arī 3,32 miljonu eiro vērtu ķīlu "SEB bankā". Komercķīlas ir uzņēmēju iecienīts ieķīlājuma veids aizdevuma saņemšanai. Ķīlas priekšmets, ja puses nav vienojušās citādi, paliek ķīlas devēja valdījumā un lietošanā.

No šodienas līdz 22.septembrim visā Eiropā un arī Latvijā norisināsies Mobilitātes nedēļa, kas jau tradicionāli noslēgsies ar akciju "Diena bez auto". Mobilitātes nedēļa visā Eiropā norit jau trīspadsmito gadu, un šogad īpaša uzmanība tiek pievērsta pilsētu infrastruktūrai. Ar saukli "Mūsu ielas, mūsu izvēle!" iedzīvotāji aicināti izvērtēt, kā tiek lietota pilsētas telpa un kā veidojas saistība starp teritorijas izmantošanu un dzīves kvalitāti. Eiropas Mobilitātes nedēļas tradīcija sākās pirms 26 gadiem Francijā.

Turpinām ziņas

Ar mežacūku izšaušanu neizdosies pietiekami ierobežot dzīvnieku populāciju. To šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis. Viņš uzsvēra, ka pašlaik Āfrikas cūku mēra skartajā teritorijā intensīva šaušana nenotiek un, visticamāk, nenotiks. Lielāku ietekmi uz mežacūkas populāciju speciālisti cer sagaidīt ziemā, nepiebarojot mežacūkas. Jau ziņots, ka infekcija skārusi 90 mežacūkas desmit novados un 22 šo novadu pagastos.

Ar interneta tiešsaistes kameru aprīkotajā jūras ērgļu ligzdā, tāpat kā zivjērgļu ligzdā, ligzdošanas sezona ir beigusies. Šovasar jūras ērgļu pāris ar videokameru aprīkotajā ligzdā pie Lubāna ezera ir izaudzinājis divus mazuļus, kuriem tika doti vārdi – Mākonis un Puķīte. Savukārt zivjērgļu pāris savā ligzdā Viesītes apkaimē nav manīts jau kopš 19.augusta. Visa ģimene - pieaugušie zivjērgļi un šajā pavasarī izšķīlušies mazuļi Snips, Snapa un Snuree - devušies uz pārziemošanu Āfrikā.

Un vēl

Šorīt gaisa temperatūra Latvijā bija +1..+8 grādi, visos reģionos zāles virskārtā vietām bija salnas, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Dažviet Latvijā rīta agrumā bija sabiezējusi migla, arī uz Daugavpils šosejas pie Līvāniem redzamības samazinājās līdz 100 metriem. Maksimālā gaisa temperatūra vakar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +15 grādiem Mērsragā līdz +19 grādiem Ventspilī. Savukārt Eiropā bija +34..+36 grādi Spānijā un Kiprā, bet zemākā gaisa temperatūra -3..-4 grādi dažviet Alpos un Skandināvijā.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Vai Krustpils novada deputātri nobalsoja par vairāk nekā miljons eiro aizņēmuma ņemšanu? Cik daudz kontrabandas cigarešu atņemts Jēkabpilī? Un Kā Centrālcietumā tika ienests suns?

Šodien Krustpils novada domes ārkārtas sēdē deputāti nolēma ņemt vairākus kredītus. Vislielākā naudas summa - vairāk nekā miljons eiro - nepieciešama Variešu sākumskolas sporta zāles celtniecībai. Lemjot par šo jautājumu, izvērtās diskusija, kurā maz argumentu un viedokļu izskanēja no Variešu deputātu puses. Nopietni sagatavojusies diskusijai bija deputāte no Atašienes pagasta, Atašienes vidusskolas direktore Dace Broka. Viņa detalizēti, argumentēti un ar faktiem deputātiem atgādināja visus lēmums un jau iztērētās summas saistībā ar būvdarbiem Variešu skolā un spota zāles celtniecības sagatavošanā.

AUDIO

Daces Brokas argumenti deputātus nepārliecināja un viņas aicinājums nebalsot par tik liela aizņēmuma ņemšanu, bet gan izvērtēt iespējas būvēt lētāku sporta zāli, palika nesadzirdēti. Lēmums par vairāk nekā miljons eiro ņemšanu tika pieņemts ar balsu vairākumu. Tāpat arī tika apstiprināti lēmumi par aizņēmuma ņemšanu Valsts kasē mazlietota mikroautobusa iegādei Krustpils novada pašvaldības vajadzībām un aizņēmumu Valsts kasē Vīpes pamatskolas sporta zāles rekonstrukcijas 1.kārtai. Plašāk lasiet portālā Radio1.lv.

Turpinām ziņas

Pagājušās nedēlas nogalē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa darbinieki, strādājot pastiprināti nelegālo akcizēto preču jomā, uz autoceļa Rēzekne – Jēkabpils apturēja automašīnu Volkswagen Transporter, kurā tika pārvadātas cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Policijas darbinieki automašīnā konstatēja un izņēma 53 kastes ar 530 tūkstoši cigaretēm. Par minēto faktu Jēkabpils iecirknī ir uzsāks kriminālprocess. Par šī nozieguma izdarīšanu ir aizturēts 1978.gadā dzimušais Rīgas iedzīvotājs. ,Savukārt vakar Jēkabpilī 1967.gadā dzimušā dzīvesvietā policijas darbinieki atsavināja tūkstots 100 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, papildus tam vēl vīrieša dzīvesvietā izņēma 5,85 litrus nelegālā alkohola.

Un vēl

 

 

Pašlaik Ieslodzījuma vietu pārvalde izmeklē incidentu ar suni, kurš uzradās kāda ieslodzītā kamerā Centrālcietumā. Noskaidrots, ka mazais sunītis ienests kopā ar kāda ieslodzīta mantām, taču šī versija vēl ir jāpārbauda. Tagad pārvalde skaidro, vai sunītis kamerā uzradies, jo ieslodzītajam tik ļoti patīk dzīvnieki, vai arī ar suni nogādātas kādas nelikumīgas vielas. Ieslodzījumu pātrvaldes pārstāvji sola, ka izmeklēšanā noskaidros, kas vainīgs šajā situācijā, un vainīgais noteikti saņems sodu.

 

 

 

Radio1 novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

 

Šodien Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā notika Dzejas dienām veltīts pasākums "Es kļūstu par dzeju", kurā dzejas cienītāji varēja tikties ar dzejnieci, dramaturģi un režisori Ingu Gaili. Dzejniece dzimusi 1976.gadā Rīgā, beigusi Rīgas Centra humanitāro ģimnāziju, studējusi literatūras teoriju, vēsturi un kritiku, kā arī teātra, kino un TV dramaturģiju Latvijas Kultūras akadēmijā. Gailes dzejoļu krājums "Migla" bijis lasītākais latviešu oriģināldzejas krājums 2013.gadā.

Arī Kokneses novada domes sēdē, izskatot biedrības “Mazā taka” lūgumu, deputāti nolēma finansiāli atbalstīt biedrības rīkoto Dzejas dienu pasākumu Kokneses pagastā. Piešķirto naudu — 150 eiro — izlietos, samaksājot par darbu un ceļa izdevumiem komponistei un dziesmu izpildītājai.

Savukārt Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas audzēkņi vakar, atzīmējot Dzejas dienas, savus mīļākos dzejoļus runāja ne tikai šim pasākumam veltītā mācību stundā skolā. Jaunieši ar moto “Dzejolis manā kabatā” devās Neretas ielās, apmeklēja iestādes, uzņēmumus un ar priekšnesumu priecēja arī vecļaudis sociālās aprūpes centrā. Tradīcija Dzejas dienās apmeklēt pagasta veikalus, aptieku, novada domes ēku un sociālās aprūpes centru Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolā radās pirms trim gadiem, kad skolēni ko tādu izmēģināja pirmo reizi. Šoruden dzejas cienītāju pulku un priekšnesumu papildināja ģitārspēle, un visi kopā dziedāja “Lilioma dziesmu” un “Vēl ir laiks”.

Turpinām ziņas

Piltenes vidusskolā ceturtdien, 18.septembrī, notiks akcija "Skolas ceļš", tādējādi pievēršot sabiedrības uzmanību mācību iestādes pastāvēšanai. Akcijas laikā klātesošie sadosies rokās un izveidos dzīvo ķēdi, apjožot skolu. Pēc tam skolas iekšpagalmā skanēs dzeja. Šis ir pirmais mācību gads, kad Piltenes vidusskolā neizdevās nokomplektēt 10.klasi. Devīto klasi pavasarī beidza astoņi audzēkņi, un vairums no viņiem izvēlējās profesionālās izglītības ceļu. Šogad mācības 9.klasē sāka 16 skolēni, tādēļ Piltenes vidusskolas direktore Baiba Šulca cer, ka nākamgad vidusskolā tomēr būs 10.klase.

Sestdien, 20.septembrī, Ērgļos norisināsies piedzīvojumu sacensību "xRace" piektais jeb pēdējais posms, kurā tiks noskaidroti "xRace 2014" sezonas uzvarētāji. Distance dalībniekus aizvedīs pa interesantākajām teritorijām Ērgļu novadā, kur dalībnieki gan skries un orientēsies, gan arī brauks ar laivām, pildīs uzdevumus ar virvēm un citus interesantus speciālos uzdevumus, ko papildinās rudenīgie laikapstākļi un Vidzemes augstienes tuvums. Reģistrēties sacensībām iespējams līdz 20.septembrim mājaslapā "www.xrace.lv".

Un vēl

 

11.oktobrī Madonas multifunkcionālajā hallē notiks otrā starptautiskā uzņēmējdarbības izstāde "Madonas uzņēmējdienas 2014". Izstādē piedalīties aicināti uzņēmēji, kuri piedāvā preces un pakalpojumus, kas vairo ērtības, labsajūtu, skaistumu un veselību. Izstāde norisināsies līdztekus tradicionālajiem Madonas "Kartupeļu svētkiem", tāpēc izstādes āra laukumos ar šī gada ražu īpaši gaidīti zemnieki. Izstādē aicināti piedalīties arī citu nozaru ražotāji, amatnieki, mājražotāji, individuāli dalībnieki, pakalpojumu sniedzēji un biedrības. Dalība izstādē ir bez maksas. Pieteikšanās pieejama Madonas pašvaldības mājaslapā.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00 un 18.00

Radio1 ziņās klausieties: Vai Dziesmu svētku noslēguma diena tiks noteikta kā svētku diena? Kur Jēkabpilī jauniešiem mācīs, kā kļūt par uzņēmējiem? Un Kāda palīdziba tiek lūgta vieglatlētikas līdzjutējiem?

 

 

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā šodien konceptuāli pirms pirmā lasījuma atbalstītie likuma grozījumi paredz noteikt, ka Vispārējo Dziesmu svētku noslēguma diena ir tāda pati svētku diena kā 4.maijs un 18.novembris. Tādējādi, ja noslēguma diena ir svētdienā, tad nākamo darba dienu nosaka par brīvdienu.

Valdība šodien atbalstīja finanšu līdzekļu kompensēšanu ārstniecības iestādēm saistībā ar pērn rudenī lielveikala "Maxima" traģēdijā cietušo ārstēšanu. Līdzekļus paredzēts kompensēt par laika posmu no 1.februāra līdz 30.jūnijam, un kompensējamā summa ir 39 tūkstoši 999 eiro. Nacionālajam veselības dienestam bija uzdots nodrošināt, lai ārstniecības iestādes apkopo rēķinus, bet neiekasē no cietušajiem pacienta iemaksas un līdzmaksājumus. Tā rezultātā ārstniecības iestādēm nepieciešams kompensēt summas, kas radušās, ārstējot cietušos.

Lai saglabātu zemnieku konkurētspēju šā gada sarežģītajos apstākļos saistībā ar Krievijas embargo sekām, kā arī kailsala un Āfrikas cūku mēra radītajiem zaudējumiem, biedrība "Zemnieku saeima" aicina pašvaldības samazināt nekustamā īpašuma nodokļa likmi biedrības biedriem par 50%. Zemnieku saeimas valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš norāda, ka šis gads pārbauda dzīvotspēju gan augkopības, gan lopkopības saimniecībās. Šādās situācijas svarīgs ir ikviens atbalsta instruments, lai Latvijas lauksaimnieki saglabātu konkurētspēju kopējā tirgū.

Turpinām ziņas

Lai motivētu ideju bagātus jauniešus Jēkabpilī iesaistīties uzņēmējdarbībā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Biznesa augstskolas Turība Jēkabpils filiāli organizē bezmaksas apmācību kursu „Kļūsti par uzņēmēju 5 dienās”. Kursi norisināsies laikā no 13. līdz 27. oktobrim Agrobiznesa koledžas telpās. Intensīvajā apmācību kursā „Kļūsti par uzņēmēju 5 dienās” ietilpst piecu dienu teorētiskās apmācības, kā arī pēcapmācību konsultācijas un pirmsinkubācijas pakalpojumi. Studenti kursu laikā no ekspertiem uzzinās, kā attīstīt biznesa ideju, kā piesaistīt investorus, zinošus ekspertus un klientus.

 

 

 

Valdība šodien atbalstīja dabas parka "Sauka" individuālos aizsardzības un izmantošanas noteikumus, kas paredz optimālu teritorijas aizsardzību. Dabas parks atrodas Viesītes novadā, tā platība ir 5 tūkstoši 603 hektāri, un tas ir noteikts kā Eiropas nozīmes aizsargājamā dabas teritorija ''Natura 2000''. Parks ir izveidots, lai saglabātu Augšzemes augstienes Sēlijas paugurvaļņa un Saukas ezera apkārtējo ainavu, Latvijā un Eiropā īpaši aizsargājamos biotopus, īpaši aizsargājamās sugas un to dzīvotnes. Vienlaikus parka izveide paredz nodrošināt teritorijas ilgtspējīgu attīstību.

Un vēl

Vieglatlētikas līdzjutējiem tiek lūgta palīdzība, lai varētu tapt Andra Staģa sarakstīta grāmata par kārtslēkšanu. Grāmatas autors lūdz atsaukties tos, kuri kaut reizi dzīvē ir rokā turējuši kārti vai kuru rīcībā ir fotogrāfijas, avīžu izgriezumi vai kāds stāsts par kārtslēkšanu vai daudzcīņu. Šī darba melnraksts ir gatavs, bet, lai tas kļūtu vēl interesantāks, bagātāks un laikmeta liecību pilnīgāks, nepieciešams citu cilvēku atbalsts. Interesentus lūdz sazināties ar grāmatas autoru.

Atstājiet komentāru