2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 17.septembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 17.septembrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Ko šodien Rīgā darīs Jēkabp[ils domes Attīstības nodaļas vadītāja? Kur būs skatāma vērienīga sēņu izstāde? Un Kā notiek gatavošanās Rīgas maratonam?

 

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Attīstības un investīciju nodaļas vadītāja Sandra Gogule šodien Rīgā piedalīsies Latvijas lielo pilsētu asociācijas sanāksmē pašvaldību speciālistiem par Eiropas Savienības fondu jautājumiem. Savukārt Jķabpils domē uz kārtējo sēdi pulcēsies Tradicionālo konfesiju komisija. Tajā izskatīs dažādus aktuālus jautājumus.

 

Šodien Rīgā noslēdzas starptautisks seminārs pilsētplānošanas profesionāļiem, kas bija veltīts ūdensobjektiem kā nozīmīgam resursam pilsētvidē. Tajā iegūtās zināšanas varēsa pielietot praktiski, piedāvājot risinājumus trim projekta teritorijām - Kīleveina grāvim, Zunda kanālam un Rīgas salām - Lucavsalai un Zaķusalai. Šis seminārs ir arī iespēja starptautisku profesionāļu vidū diskutēt par jaunā Rīgas teritorijas plānojuma risinājumiem, kā arī iepazīties ar Rīgas pieredzi.

 

Vidzemes koncertzālē "Cēsis" šodien notiks Zemkopības ministrijas rīkotā Vislatvijas lauksaimnieku konkursa "Sējējs - 2014" noslēguma pasākums, kurā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs svinīgi sveiks šā gada labākos lauksaimniekus. Šogad ieviesta jauna tradīcija - pirmo reizi pie laureātiem ceļos arī īpašā balva. Iespaidojoties no izcilā latviešu tēlnieka Kārļa Zemdegas radītā pieminekļa "Sējējs", ir tapusi unikāla mākslinieces Lauras Bistrakovas radīta piemiņas statuete "Sējējs", kas, cerams, kļūs par nozīmīgu konkursa simbolu. Šogad konkursam bija pieteikti 35 dalībnieki, kurus vērtēja sešās konkursa grupās.

Turpinām ziņas

 

Šodien Raiņa muzejs "Jasmuiža" aicina uz jaunas programmas "Latgaliešu kāzu tradīcijas, kāzu un apdziedāšanās dziesmas" un karaoke diska prezentāciju. Piedalīsies Preiļu Valsts ģimnāzijas folkloras kopa "Rūtoj". Latgalei, latgaliešu valodai, kultūrai, folklorai un ļaudīm jau no bērnības bija īpaša nozīme Raiņa dzīvē. Daudzus gadus viņš bija saistīts ar Latgali, kur tēvs nomāja muižas un saimniekoja. Jaunizveidotā programma sniegs ieskatu latgaliešu kāzu tradīcijās, ticējumos, dos iespēju apgūt latgaliešu vārdus, kā arī dziedāt kāzu un apdziedāšanās dziesmas.

Latvijas Dabas muzejā nošodienas līdz svētdienai norisināsies ikgadējās sēņu dienas, sniedzot plašu ieskatu Latvijas dabā sastopamo sēņu daudzveidībā. Pēc baravikām un citām bekām bagātās vasaras meteorologi sola garu un lietainu rudeni, un izstādes organizatori cer uz lielu sēņu daudzveidību. Kā pastāstīja muzeja mikoloģe Inita Dāniele, sēņu augšana ir ļoti atkarīga no laika apstākļiem, un pat iepriekšējā dienā grūti prognozēt, kas mežā būs atrodams.

Un vēl

Šodien oficiāli tiks sākta dalībnieku reģistrācija 2015.gada "Lattelecom" Rīgas maratonam, ko ievadīs īpaša "Apņemšanās sienas" fotoakcija. Tradicionāli reģistrāciju maratonam organizatori sāk astoņus mēnešus pirms pasākuma, lai skriet gribētājiem sniegtu pietiekami daudz laika atbilstošākās distances izvēles un sagatavošanās procesam. "Apņemšanās sienas" fotoakcija šodien pie Brīvības pieminekļa potenciālajiem dalībniekiem dos iespēju ar savu maratona apņemšanos jeb 2015.gada sapņu distanci nofotografēties un publiski par to pavēstīt visas dienas garumā.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kurā vietā ir Latvijas universitāte pasaules augstskolu topā? Kā skolēni var pieteikties Latvijas talantīgāko un spējīgāko jauniešu stipendiju konkursā? Un Kāpēc dziedātājs Josifs Kobzons Latviju iesūdzējis Eiropas Cilvēktiesību tiesā?

Valsts prezidents nākamā gada novembrī varētu atgriezties Rīgas pilī. Tās atjaunošanas darbus kastelas daļā raksturo kā ļoti sarežģītus. Šeit esot nepieciešami milzīgi restaurācijas, rekonstrukcijas, kā arī pētniecības darbi. Kā vienu no atklājumiem min to, ka Baltās zāles kolonnas ir no mākslīgā marmora. Pils atjaunošanā notiekot diskusijas arī par detaļām. Piemēram, iekšpagalmā prezidenta telpu pusē ir divi ciļņi, kuros attēlots pēdējais Livonijas ordeņa mestrs Valters fon Pletenbergs, kā arī Svētā Marija ar bērnu. Abi datējami ar 1515.gadu un ir cietuši no laika zoba, tāpēc nolemts tos izņemt, vietā ieliekot kopijas. Abi ciļņi pēc tam tiks novietoti pils kapelā, kur tos varēs apskatīt.

Latvija nākamgad ļoti augstas NATO kaujas gatavības un Apvienotajos reaģēšanas spēkos plāno iesaistīt aptuveni 300 karavīrus, pretmīnu kuģi un štāba kuģi. Saskaņā ar plānu panākta arī vienošanās par NATO ātrās reaģēšanas spēku efektivitātes paaugstināšanu un ļoti augstas NATO kaujas gatavības spēku izveidošanu, kas savlaicīgi spētu reaģēt uz potenciālu krīzi un varētu tikt izvērsti ļoti īsā laikā ar vienkāršotu procedūru. Tāpat samitā Velsā septiņu valstu pārstāvji parakstīja nodomu protokolu par Lielbritānijas vadīto apvienoto reaģēšanas spēku izveidi, ko veidos arī Dānija, Igaunija, Nīderlande, Norvēģija, Lietuva un Latvija.

 

 

Pasaules labāko universitāšu reitingā šogad iekļautas septiņas Baltijas valstu augstskolas, no kurām Latviju pārstāv tikai Latvijas Universitāte. Mūsu augstskola reitingā ieņem 701.-800.vietu, atrodoties līdzvērtīgās pozīcijas kopā ar trim Lietuvas augstskolām - Kauņas Tehnisko universitāti, Viļņas Ģedimina tehnisko universitāti un Vītauta Magnusa universitāti. Baltijas valstu vidū visaugstāk reitingā ierindotas Igaunijas augstākas izglītības iestādes, proti, Tartu Universitāte ieņem 379., bet Tallinas Tehniskā universitāte – 501.-550.vietu. Lietuvu reitingā pārstāv četras augstskolas, no kurām visaugstāko jeb 551.-600.vietu ieņem Viļņas Universitāte.

 

Pirmo vietu reitingā ieņem ASV Masačūsetsas Tehnoloģiju institūts. Otrajā vietā ir Kembridžas Universitāte Lielbritānijā, bet trešajā - Londonas Imperiālā koledž.. Reitinga pirmajā desmitniekā atrodas tikai ASV un Lielbritānijas augstākās izglītības iestādes.

 

 

 

Turpinām ziņas

 

 

Nedēļas nogalē notiks akcija "Atvērtās dienas laukos". Tās mērķis ir popularizēt Latvijas laukus, tur audzētus, ražotus, gatavotus produktus un pakalpojumus. Atvērto dienu laikā 20. un 21.septembrī vairākas lauku saimniecības būs gaidīs apmeklētājus, piedāvājot atlaides produktiem vai pakalpojumiem, ēdienu un dzērienu degustācijas, ekskursijas, radošās darbnīcas vai kādus citus īpašos piedāvājumus. Informācija par saimniecībām, kuras piedalīsies akcijā un to piedāvājumiem, pieejama Latvijas Lauku tūrisma asociācijas interneta vietnē.

 

 

Oktobrī sāksies pieteikumu pieņemšana Latvijas talantīgāko un spējīgāko jauniešu stipendiju konkursā "Latvijas Maksimālisti", kura uzvarētāji saņems finansiālu atbalstu savu spēju pilnveidei un attīstīšanai. Konkursā piedalīties var piekto līdz 12.klašu audzēkņi, kā arī pirmo līdz trešo kursu profesionālo vidusskolu skolēni, kas jau guvuši sasniegumus kādā no piecām kategorijām – eksaktajās zinātnēs, humanitārās zinātnēs, mākslā, mūzikā, sporta un veselības jomā. Konkursā vērtēs individuālos sasniegumus, kas gūti laikā no pērnā gada 1.janvāra līdz šī gada 30.aprīlim. Piesakoties jāsagatavo video prezentācija un jāaizpilda pieteikuma anketa. Kopējais stipendiju fonds ir 30 tūkstoši eiro. Pieteikties konkursam var mājas lapā maksimalisti.lv

 

Un vēl

 

Pazīstamais Krievijas dziedātājs Josifs Kobzons Eiropas Cilvēktiesību tiesā iesniedzis sūdzību pret Latviju, prasot kompensēt kaitējumu, kas viņam nodarīts saistībā ar Ārlietu ministrijas lēmumu par iekļaušanu tā dēvētajā "melnajā sarakstā" jeb to personu sarakstā, kurām liegta ieceļošana Latvijā. Kobzons norādījis, ka ir apmaksājis viesnīcu – 11 tūkstoši 500 eiro -, uz visu laiku,  ko bija plānojis uzturēties Jūrmalā, taču viesnīca viņam šo naudu nav atmaksājusi. Viņš viesnīcas pārstāvjiem mēģinājis paskaidrot, ka „tas ir forsmažors", taču viesnīcā norādījuši, ka no viņiem tas arī nav bijis atkarīgs. Arī šo jautājumu Kobzons risinās Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāpēc tiek ierosināts sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi? Kur šodien komncertēs Jēkabpils baltkrievu ansamblis? Un Kādas krasas laika izmaiņas sola sinoptiķi?

 

Partija «Saskaņa» prasīs sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi saistībā ar valdības īstenoto bankas «Citadele» slepeno pārdošanu. Partiju apvienības «Saskaņas centrs» Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs paziņojumā medijiem norāda, ka slepenība un steiga deviņdesmito gadu privatizācijas procesa stilā, kādu valdība demonstrē, šobrīd pārdodot par zemu cenu banku «Citadele» slepeni izraudzītam, nezināmam investoram, ir pilnīgi nepieņemama.

 

 

Pirmdien Vecrīgā, Mucenieku ielā, atrastā noslepkavotā sieviete iepriekš meklēta kā bezvēsts pazudusī, vēsta raidījums «Degpunktā». Antikvariāta veikaliņš, kurā 61 gadu vecā sieviete atrasta, bijis aizslēgts, un neviens nenojauta, ka kundze atrodas tā telpās. Netālu strādājošie cilvēki stāsta, ka nesen redzējuši pie antikvariāta durvīm zīmīti, kas liecinājusi, ka tā saimniece ir pazudusi. Policija pieļauj, ka notikusi laupīšana, taču vēl nav informācijas, ka no telpām kaut kas būtu pazudis. Iespējams, ka durvis, aizejot no telpām, aizslēdzis pats noziedznieks. Tiek norādīts, ka Mucenieku ielā uzstādītas vairākas videonovērošanas kameras, kas policijas darbu varētu atvieglot.

 

Turpināms ziņas

 

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis šodien apmeklēs Latgali. Pēcpusdienā viņš apmeklēs Preiļus. Jau ziņots, ka iekšlietu ministrs Kozlovskis nav izslēdzis, ka tiks ierosināti vēl citi kriminālprocesi pret Latvijas iedzīvotājiem, kas Ukrainā karo separātistu rindās. Pašlaik Drošības policija sākusi kriminālprocesu pret trim Ukrainā karojošajiem Latvijas iedzīvotājiem saistībā ar internetā ievietotajiem videomateriāliem, kuros trīs vīrieši no Ludzas izsaka aicinājumu doties uz Ukrainas dienvidaustrumiem. Kriminālprocesa laikā veiktajās septiņās kratīšanās policija ir atradusi vairākus ieročus.

 

Šodien Rēzeknē notiks jau ceturtais Baltkrievijas svētku pasākums, kurā savu dzeju lasīs Daugavpils dzejnieks Staņislavs Volodjka, kā arī uzstāsies Rēzeknes ansambļi "Suzorje", "Harmonija", "Zdravinka", "Ūzuleņi" un koris "Beregiņi". Svētku viesi būs baltkrievu ansamblis Spokanje no Jēkabpilis un ansamblis no Dagdas. ļDalībai koncertprogrammā aicināti divi kolektīvi no Minskas. Plānota arī Baltkrievijas valsts Kultūras un mākslas universitātes rituālu un svētku režijas katedras pasniedzēja Dmitrija Sergejčuka ierašanās, kurš iepazīstinās ar mūsdienu tradicionālo tautas kultūru Baltkrievijā.

 

Šogad Jēkabpils Galvenās bibliotēkas kolektīvs ļaus izbaudīt dzejas burvību literāri muzikālā pasākumā "Gaismas pieturzīmes", kurā piedalīsies dzejniece Sarmīte Radiņa, mūzicēs Madonas mūzikas skolas pedagogs Artūrs Grandāns. Dzejniece Sarmīte Radiņa labprāt ciemojas Jēkabpilī, viņa uzskata, ka šeit ir daudz dzejas cienītāju un tieši tāpēc jēkabpilieši ir pelnījuši izbaudīt dzejas un mūzikas simbiozi. Pasākums Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā notiks rīt pulksten 16.00.

 

Un vēl

 

Svētdien un pirmdien, 21.-22.septembrī, Latviju šķērsos zema spiediena ieplaka, kas atnesīs lietu un aiz kuras ieplūdīs aukstāks gaiss, liecina pašreizējā "Global Forecast System" prognoze. Tuvākajās dienās laikapstākļi vēl nemainīsies un gaisa temperatūra pēcpusdienās paaugstināsies līdz +17..+22 grādiem. Arī svētdien vēl gaidāms visai silts laiks, lai gan no rietumiem ieradīsies lietus mākoņi. Saskaņā ar pašreizējo prognozi pirmdien ar brāzmainu ziemeļu vēju ieplūdīs aukstāks gaiss, un 23.septembrī gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +11..+14 grādu. Naktīs gaisa temperatūra vietām var noslīdēt pāris grādu zem nulles. Nākamās nedēļas otrajā pusē, visticamāk, kļūs nedaudz siltāks.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādu transporta līdzekli jēkabpilieši izmanto visbiežāk? Kāda ir mūsu valsts nostāja teritoriju attīstībā Eiropā? Un Kādus draudus sējumiem rada gliemeži?

 

Patlaban Eiropā un Latvijā norisinās mobilitātes nedēļa, kuras laikā visā Eiropā notiek dažādi pasākumi ar mērķi aktualizēt privātajām automašīnām alternatīvus pārvietošanās veidus - sabiedriskā transporta un velosipēdu lietošanu, kā arī pārvietošanos kājām. Sarunā ar jēkabpiliešiem skaidrojām, kādu transportu viņi ikdienā izmanto visbiežāk? Viedokļus izteica Igors, Mairita, Ilona, Veronika un Katja.

 

AUDIO

 

 

Šogad Eiropas Mobilitātes nedēļas tēma ir "Mūsu ielas, mūsu izvēle!", lai iedrošinātu cilvēkus visā Eiropā veidot savu pilsētvidi tādu, kādā viņi paši vēlas dzīvot. Šogad akcijā piedalās vairāk kā tūkstots 700 pilsētu un pašvaldību visā Eiropā, to skaitā arī vairākas Latvijas pašvaldības. Savukārt nedēļas noslēgums, 22.septembris, ir pasludināts par "Dienu bez auto", kad visi iedzīvotāji tiek aicināti iztikt bez privāto automašīnu lietošanas.

 

Turpinām ziņas

 

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ļoti priecātos, ja šonedēļ "Vienotības" rindās uzņemtais Eiropas Savienības attīstības komisārs Andris Piebalgs būtu gatavs stāties valdības vadītāja amatā, taču uzreiz pēc Saeimas vēlēšanām tas, visticamāk, nenotikšot. Straujuma atzina, ka Piebalgs varētu būt arī labs finanšu vai ekonomikas ministrs, tomēr diskusija par viņa iespējamo amatu kādā no nākamajām valdībām neesot notikusi.

 

Latvija uzskata, ka Eiropas Savienības urbānajai politikai ir jārespektē teritoriālā daudzveidība, kas nozīmē, ka šai politikai ir jāattiecas uz visu veidu teritorijām. Tas teikts valdībā šodien akceptētajā Latvijas pozīcijā. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotajā Latvijas nostājā pausts, ka ir jārespektē dažādu teritoriju attīstības iespējas un, veidojot urbāno politiku, nedrīkst pieļaut, ka dažādas urbānās teritorijas tiek pretnostatītas viena pret otru. Latvija īpaši vēlas uzsvērt mazo un vidēji lielo pilsētu būtisko lomu reģionālajā attīstībā, kas līdz šim nav bijusi pietiekoši atzīta un ievērtēta Eiropas Savienības politikās un pētījumos.

 

Un vēl

 

Pēdējo nedēļu laikā daudzos ziemas rapša sējumos novēroti nozīmīgi kailgliemežu bojājumi, līdz ar to lauksaimnieki aicināti pārbaudīt sējumus un nepieciešamības gadījumā izmantot attiecīgos augu aizsardzības līdzekļus, liecina informācijas Valsts augu aizsardzības dienesta mājaslapā. Ziemas rapša sēja daudzviet vēl turpinās, tikmēr daudzos laukos pirmie iesētie rapši sasnieguši vienas līdz trīs īsto lapu stadijas. Gliemežu bojājumi īpaši bīstami kultūraugu dīgšanas un pirmo īsto lapu veidošanās laikā, savukārt vēlākās augu attīstības fāzēs tie nespēj nodarīt būtisku kaitējumu.

 

 

 

Novadu ziņas

Liene

 

Ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādas prognozes par Latvijas iespējamo likteni izsaka politoloģe Ilze Ostrovska? Kur ikviens Zinātnieku naktī varēs izaudzēt savu kristālu? Un Par cik palielinās bezakcīzes degvielas daudzumu lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem?

 

Kārtības sargi aizturējuši vīrieti, kurš ar 1000 rubļiem jeb aptuveni 20 eiro centies uzpirkt ceļu policistus. Policija informē, ka otrdien Kokneses pagastā uz šoseja Rīga-Daugavpils automašīnas "BMW" pasažieris - 1985.gadā dzimušais vīrietis, mēģināja iedot policijas darbiniekam tūkstots rubļus, lai vadītājam, kurš pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu, netiktu noformēts administratīvais pārkāpuma protokols. Uzsākts kriminālprocess, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām. Zemgales reģionā šogad aizturēti jau 67 autovadītāji par kukuļdošanu.

Krievijas bruņoto spēku lidaparātu un kuģu biežā pietuvošanās pie Latvijas robežām tiešā veidā militāru apdraudējumu nerada, taču attiecīga notikumu eskalācija var novest pie neprognozējamas rīcības, šodien Saeimas Pieprasījumu komisijā atzina Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube. Viņš atgādināja, ka arī NATO lidmašīnas pārvietojas Austrumeiropā, taču tās lido ar ieslēgtiem raidītājiem un tās sevi identificē. Savukārt Krievijas lidmašīnas nevēlas sevi atklāt, lai arī tās redzamas militārajos radaros. Tāpēc gaisā jāpaceļas NATO patruļlidmašīnām, kas pie Krievijas gaisa kuģiem pietuvojas pārsimts metru attālumā un tos identificē.

 

Latvijai var piedāvāt veidot krievvalodīgo partiju valdību apmaiņā pret to, ka valsts netiks okupēta, intervijā Neatkarīgajai Rīta Avīzei pieļauj politoloģe Ilze Ostrovska. Tas būtu melnais scenārijs un pēc politoloģes domām, tad sāksies vēl lielāka latviešu izbraukšana no valsts nekā tagad. Vaicāta par laika kritēriju, viņa laikrakstam nosauc 2020.gadu, sakot, ka Krievija ir nospraudusi mērķi līdz tam laikam modernizēt savu armiju. Ostrovska norāda, ka 2018. gada Saeimai„var nākties pieņemt Latvijai fatālus lēmumus. Vienīgais, kas šo melno scenāriju varētu apturēt, ir politiski aktīvo etnisko nelatviešu un arī latviešu atskārsme: proti, ja Latvijā okupācijas rezultātā notiek varas maiņa, tad tie, kas domā, ka būs baltā zirgā, ļoti maldās. Baltā zirgā būs tie, kuri apmaksās okupācijas izdevumus. Tie atnāks un paņems visu.

 

Turpinām ziņas

Nākamnedēļ, 26.septembrī, Rēzeknes Augstskolā jau septīto reizi norisināsies Zinātnieku nakts pasākumi, kuru tēma šogad ir "Kristāli". Zinātnieku nakts apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt aizraujošos stāstus, kā arī iesaistīties dažādos praktiskajos darbos un eksperimentos, darboties kompetentu mācībspēku vadībā. Iepazīstot maģisko un aizraujošo kristālu pasauli, pasākuma apmeklētāji varēs audzēt savu kristālu, veidot kristālpārslas, uzzināt par kristālu nozīmi naudas pasaulē, to izmantošanu tiesību zinātnē, noziedzīgu nodarījumu atklāšanā un fiksācijā, līdzdarboties kristālrežģu radošajā veidošanā, kā arī izmēģināt savus spēkus nakts orientēšanās sacensībās.

Savukārt, 27.septembrī Valkas Novadpētniecības muzejā notiks Jāņa Cimzes 200 gadu jubilejai veltītā domrakstu konkursa noslēgums, uz kuru ir aicināti darbu autori arī no Jēkabpils. Pasākumā piedalīsies Jāņa Cimzes dzimtās vietas - Raunas vidusskolas audzēkņi. Konkursu Valkas novada dome izsludināja 2013.gadā Latvijas vidusskolu/ģimnāziju 10. - 12.klašu skolēniem, vidējo profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem, ar mērķi veicināt skolēnu dziļāku interesi par izcilā latviešu pedagoga Jāņa Cimzes personību un viņa audzēkņu devumu sabiedrībai, kā arī pievērst skolēnu uzmanību pedagoģijai šodien.

Un vēl

Ar mērķi samazināt finansiālo slogu, valdība lēmusi 2014./2015.saimnieciskajā gadā palielināt bezakcīzes degvielas daudzumu lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem no 80 līdz 88 litriem. Tiek atzīmēts, ka Lauku atbalsta dienestam līdz kārtējā gada 30.oktobrim ir jāpieņem lēmums par atlikušā dīzeļdegvielas daudzuma piešķiršanu un jāpaziņo tas lauksaimniecības produkcijas ražotājam. Maksimālais kopējais dīzeļdegvielas daudzums 2014./2015.saimnieciskajā gadā, kam piemēros atbrīvojumu no akcīzes nodokļa, ir 102 miljoni 589 tūkstoši 359 litri.

Atstājiet komentāru