2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 19.septembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 19.septembrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāda traģēdija vakar norisinājās Siguldā? Kas izstrādājis stratēģiskās nozīmes Jaunsardzes attīstības plānu? Un Kur šodien pulcēsies dzintara pētnieki?

 

Ceturtdienas vēlā pēcpusdienā "Aerodium" vēja tuneļa uzlabošanas darbu laikā Siguldā gājis bojā pakalpojuma sniegšanas uzņēmuma darbinieks,. Pēc negadījuma nekavējoties tika izsaukta ātrā palīdzība un paziņots policijai. Uzņēmums sadarbojas ar atbildīgajām iestādēm, lai noskaidrotu negadījuma apstākļus. Vēja tunelis uz izmeklēšanas laiku tiek slēgts. Sīkāku informāciju par negadījumu uzņēmums pašlaik nesniedz.

 

Rīt Latvijas vēstnieks Budapeštā Imants Lieģis „Brody” studijā atklās fotogrāfiju izstādi „Grāmatu draugu ķēde”. Tas būs viens no ieskaņas pasākumiem 22. un 23. novembra „Cilvēku miera ķēdes” pasākumam, lai atzīmētu Baltijas ceļa un Samta revolūcijas 25. gadadienu Centrālajā un Austrumeiropā. Savukārt ieskaņas pasākumi veltīti ANO Starptautiskajai miera dienai notiks 21.septembrī. Bet šodien vēstnieks uzstāsies ar uzrunu par 1989. gada Baltijas ceļu uz brīvību konferences „Naidam -  nē”, ko organizē Eiropas Padome Budapeštā.

Finansējums latviešu diasporas un Latvijas bērnu vasaras nometnēm ir jāparedz valsts budžeta projektā, nevis jārod no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, kā tas bijis aizvadītajā un šajā gadā. Tas tiks apspriests Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas sēdē šodien, kurā deputāti pārrunās finansējuma problēmas iepriekšējos gados latviešu diasporas un Latvijas bērnu vasaras nometnēm.

Turpinām ziņas

Šodien aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis dosies vizītē uz Rēzeknes jaunsargu vienību, kuras laikā informēs par Jaunsardzes attīstības plānu līdz 2024. gadam. Ministrs arī diskutēs ar Jaunsardzes vadību par aktuālajiem jautājumiem, vēros jaunsargu nodarbību un tiksies ar tiem. Jaunsardzes attīstības plāns, kurā būtu noteikts konkrēts finansējuma apjoms un sasniedzamie rezultāti, līdz šim nav ticis izstrādāts, tāpēc Jaunsardze šobrīd ir pieejama tikai daļā valsts teritorijas. Aizsardzības ministrija ir izstrādājusi Jaunsardzes attīstības plānu līdz 2024. gadam un plāno to iesniegt Ministru kabinetā apstiprināšanai.

Šodien Kino Citadele 5. auditorijā Nacionālais kino centrs un Forum Cinemas rīko preses konferenci, lai iepazīstinātu ar pirmo Vislatvijas Kino svētku norisi. Lai popularizētu kino apmeklēšanas kultūru, 13 Latvijas kinoteātri organizē akciju Vislatvijas Kino svētki, kas norisināsies no 24. līdz 26. septembrim. Filmu skatīšanās kinoteātrī ir būtiska audiovizuālās pieredzes sastāvdaļa, un kinoseansu apmeklējumu skaits pēdējā desmitgadē Latvijā ir būtiski palielinājies. Tomēr vēl joprojām Latvijas filmu tirgus daļa ir niecīga.

Un vēl

Šodien un rīt Rīgā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmā notiks starptautiska konference „Baltijas dzintars pāri laikam un robežām”. Konferencē tiks aptverta dzintara tēma gan aizvēsturē un vēsturē, gan etnogrāfijā, iesaistot arī dabaszinātņu pieredzi un dažādas pieejas dzintara pētniecībai, kā arī pievēršoties jautājumiem par dzintara konservāciju un restaurāciju. Konferencē piedalīsies zinātnieki no 16 valstīm.

Ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kur Jēkabpilī šodien informēs par jaunumiem būvniecības likumā? Cik lielā apmērā ir kritušies starptautiskie kravu pārvadājumi? Un Kur var pieteikt jēkabpiliešus apbalvojumam?

Ekonomikas ministrija šodien Jēkabpilī rīko semināru, kurā informēs par gaidāmajām izmaiņām būvniecības regulējumā. Seminārs notiks Krustpils novada konferenču zālē. Jaunais Būvniecības likums spēkā stāsies no oktobra. Tas paredz, ka turpmāk būvvaldei vajadzēs pieņemt vienu lēmumu – izsniegt būvatļauju – līdzšinēo triju lēmumu vietā - plānošanas un arhitektūras uzdevuma izsniegšana, būvprojekta akcepts, būvatļaujas izdošana.

 

Saeimas Budžeta un finanšu komisija vakar atbalstīja valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta izdevumu palielināšanu par 18,14 miljoniem eiro, kas nepieciešami bezdarbnieka pabalstu izmaksai. Papildu līdzekļi nepieciešami, ņemot vērā pabalsta saņēmēju skaita pieaugumu no 31 tūkstoša 523 līdz 37 tūkstoši 537 vidēji mēnesī un bezdarbnieka pabalsta apmēra pieaugumu no 188,22 eiro līdz 198,34 eiro vidēji mēnesī.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka vienā no viņa sarunām ar Vladimiru Putinu Krievijas līderis esot piedraudējis "vajadzības gadījumā divu dienu laikā ieņemt Rīgu, Viļņu, Tallinu, Varšavu un Bukaresti". Sabiedriskā raidorganizācija "Deutsche Welle" vēsta, ka par šiem Putina izteikumiem Porošenko 12.septembrī pastāstījis Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Barrozu. Vācu preses rīcībā nonācis Porošenko un Barrozu sarunas protokols, kuru sagatavojis Eiropas Savienības ārlietu dienests.

Turpinām ziņas

Autopārvadātājiem starptautiskajos maršrutos līgumi ir kritušies līdz 40%, turklāt nākamajos trīs mēnešos, visticamāk, tirgū gaidāms kritums par 50%, norāda Latvijas Autopārvadātāju nacionālās asociācijas izpilddirektors Oskars Juhņevičs. Viņš skaidro, ka situācija starptautisko pārvadājumu segmentā ir "nopietni pasliktinājusies". Patlaban pārvadājumi esot samazinājušies par 30 līdz 40%. Viņš norāda, ka tirgus patlaban ir krietni sašaurinājies, jo refrižeratoru kravu īpatsvars pirms Krievijas embargo piemērošanas pārtikas produkcijai bija līdz 40% no kopējā apgrozījuma. Tagad šo kravu vairs nav, un šīs kravu nišas pārvadātāji ir pārgājuši uz sauso kravu pārvadāšanu.

Madonas novada Kalsnavas pagastā šodien notiks reģionālā konference mežsaimniekiem. Konferencē notiks diskusija ar Meža īpašnieku biedrības pārstāvjiem – mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām - par Lauku attīstības programmas 2014-2020.gadam pasākuma "Atbalsts ražotāju grupu un organizāciju izveidei" kritērijiem un atbalsta saņemšanas nosacījumiem. Konferenci organizē Zemkopības ministrija.

Un vēl

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Apbalvojumu piešķiršanas komisija aicina iedzīvotājus, iestādes un organizācijas, iesniegt priekšlikumus jēkabpiliešu apbalvošanai Latvijas Republikas proklamēšanas 96. gadadienas svinīgajā pasākumā 18.novembrī. Atbilstoši nolikumam iesniegumus ar ierosinājumiem apbalvošanai pašvaldības Vienas pieturas aģentūrā var iesniegt visa kalendārā gada laikā. Tiks izskatīti iesniegumi, kuri saņemti līdz 6.oktobrim.

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Kā noritēja referendums Skotijā? Uz kuriem autoceliem remontdarbu dēl ierobežota satiksme? Un Kādu laiku sinioptiķi sola brīvdienās?

Ceturtdien notikušajā Skotijas neatkarības referendumā 55,30% vēlētāju nobalsojuši par palikšanu Lielbritānijas sastāvā, liecina rezultāti pēc balsu skaitīšanas visos 32 apgabalos. Referendumā piedalījušies 84,59% vēlētāju. Viens no "Jā" kampaņas vadītājiem norādījis, ka tik daudz cilvēku ir nobalsojuši par neatkarību, ka nekas vairs nedrīkst palikt pa vecam. Balsošana norisinājās 2608 vēlēšanu iecirkņos visas Skotijas teritorijā.

Pagājušajā diennaktī dzēsti 17 ugunsgrēki. Septiņi no ugunsgrēkiem pagājušajā diennaktī izcēlušies Rīgā. Neviens bojā gājis ugunsgrēkos nav. Pagājušajā diennaktīdienesta darbinieki devušies 28 izsaukumos, no tiem astoņi bijuši glābšanas darbi.

Avārijā Priekules novadā cietis gadu vecs zēn. Savukārt Salas novada Sēlpils pagastā 1978.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Opel Astra Caravan", sadūrās ar pa galveno ceļu braucošo "VW Sharan", kuru vadīja 1978. gadā dzimis vīrietis. Sadursmē cieta abi automašīnu vadītāji un vienas no automašīnas pasažieris, kurš dzimis 1974. gadā. Cietušie nogādāti slimnīcā.

Turpinām ziņas

Valsts ceļu tīklā turpinās aktīva remontdarbu sezona, tāpēc remontdarbu posmos ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. Rīgas apkārtnē būtiski satiksmes ierobežojumi ir Rīgas apvedceļā uz Rīgas HES tilta pār Daugavu, kā arī uz autoceļa Rīga – Carnikava – Ādaži pie Garciema. Latgalē turpinās ievērojami rekonstrukcijas darbi uz autoceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža (Terehova) aptuveni 24 kilometru garumā no Viļāniem līdz Rēzeknei. Kopumā šajā būvobjektā ir palielināts luksoforu skaits un tā šķērsošanai būs nepieciešama aptuveni stunda. Remontdarbi noris arī Ikšķilē uz autoceļa Rīga – Daugavpils, kur ir ieviesti ātruma ierobežojumi, taču satiksme notiek abos virzienos.

 

Līdz šim atklāti 102 autoservisi, kuri nemaksā nodokļus un tiks apmeklēti vēl vismaz 800 autoservisi, kuros, iespējams, notiek krāpšanās ar nodokļiem, šodien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ināra Pētersone. Savukārt pēdējo divu mēnešu laikā brīvprātīgi piereģistrējušies VID esot 182 autoservisi. Tajos esot arī palielināts darbinieku atalgojums. Esot arī gadījumi, ka pēc dienesta uzsāktās kampaņas autoservisi vienkārši pārtraukuši savu darbību. Pagājušajā nedēļā fiksēti četri tādi gadījumi.

 

 

Un vēl

Brīvdienās Latvijā vēl saglabāsies silts un kopumā saulains laiks. Svētdien Kurzemi sasniegs pirmie lietus mākoņi, un jau pirmdiena būs krietni vēsāka, prognozē "Global Forecast System". Naktī uz sestdienu un svētdienu gaisa temperatūra pazemināsies līdz +3..+12 grādiem, dienas laikā gaiss iesils līdz +17..+22 grādiem. Pārsvarā gaidāms saulains laiks, vairāk mākoņu sestdien valsts dienvidaustrumos. Pirmdien jau visā Latvijā palaikam līs, vietām stipri. Nakts būs visai silta, bet dienā gaisa temperatūra vairs nav gaidāma augstāka par +11..+16 grādiem.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādas rakstura īpasibas jēkabpiliešiem patīk cilvēkos un kādas kaitina? Kā darbojas saules pulkstenis? Un Cik cilvēku apmeklējuši čekas pagrabus?

Baumošana, augstprātīga un iedomīga izturēšanās no kolēģu puses, kā arī aprunāšana ir tas, kas visvairāk traucē radīt labvēlīgu mikroklimatu kolektīvā, savukārt visvairāk patīk kolēģu profesionālisms, liecina speciālistu darba portāla Cvmarket.lv veiktais pētījums. Arī Radio1 sarunā ar jēkabpiliešiem skaidroja, kādas rakstura īpašības citos cilvēkos viņiem patīk un kādas kaitina. Viedokļus izteica Sarmīte, Anita, Dzintra, Ieva un Klaudija.

AUDIO

Aptaujā 23% Latvijas iedzīvotāju atzina, ka visvairāk savos kolēģos necieš baumošanu un aprunāšanu. 21% atzīmēja augstprātību un iedomību, bet 12% nepatīk uzbāzība, kā arī cigarešu vai sviedru aromāts. Tāpat aptaujātie kā darba vidi un produktivitāti degradējošas iezīmes atzīmēja skaļas telefonsarunas, pārāk biežas kafijas pauzes darba laikā, biežu darba kavēšanu, kā arī ēšanu pie darba galda. Savukārt 23% aptaujāto savu ideālo kolēģi saskata tādā cilvēkā, kurš ir savas jomas profesionālis ar labu humora izjūtu un neatsaka palīdzību grūtībās. 11% svarīgs ir motivēšanas faktors - ideālais kolēģis palīdz motivēt strādāt un attīstīt sevi.

Turpinām ziņas

No šodienas līdz 21.septembrim Rēzeknē notiks nometne "Jauniešu etno dienas 2014", kur savas zināšanas folklorā un etno mūzikā papildinās jaunieši no visas Latvijas. Trīs dienas jaunieši varēs apgūt gan kolektīvās muzicēšanas prasmes, gan dažādu tieši Latgalei raksturīgu mūzikas instrumentu spēli, kā arī dejas improvizāciju. Etno dienās piedalīsies arī Jēkabpils "Riestava" un Preiļu "Rūtoj".

Šodien Varakļānos, rekonstruētajā centrālajā laukumā, kuru jau rotā strūklaka un labirints, oficiāli atklās arī oriģinālu saules pulksteni. Izveidotais saules pulkstenis ir interesants ar to, ka tas atšķiras no tādiem tradicionālajiem saules pulksteņu veidiem kā horizontālais vai ekvatoriālais saules pulkstenis, jo tā stundu marķieri novietoti slīpā lokā uz cilindriskas virsmas. Saules pulkstenis ir viens no senākajiem laika mērīšanas instrumentiem, mūsdienās tas vienlīdz labi spēj rādīt gan laiku, gan arī kalpot kā interesants vides objekts.

Un vēl

Kopš šī gada 1.maija Latvijas Okupācijas muzeja bezmaksas izstādi "Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014" apskatījuši 32 tūkstoši 736 apmeklētāji, ekskursiju "Čekas pagrabos" gida pavadībā ir izstaigājuši vairāk nekā 21 tūkstotis 360 interesentu, bet piecas izstādes - "Draudzības (re)konstrukcija", "Latvieša koferis", "Par spīti visam", "10 lietu stāsti par cilvēku un varu" un "Liktens lietu muzejs" - aplūkojuši 8 tūkstoši 734 apmeklētāji. Eiropas kultūras galvaspilsētas ekspozīcija "Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014" ir atvērta līdz 19.oktobrim.

Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Gaļas pārstrādes uzņēmums "Rēzeknes gaļas kombināts" šogad cer saglabāt apgrozījumu iepriekšējā gada līmenī - apmēram 34 miljoni eiro. Krievijas sankciju dēļ uzņēmums šogad neplāno apgrozījuma pieaugumu, lai arī gada pirmajā ceturksnī apgrozījuma pieaugums tika plānots 10% apmērā. Uzņēmuma vadiba uzskata, lai palīdzētu pārtikas ražotājiem Eiropas Savienības dalībvalstīs, Eiropas Komisijai pārrunu ceļā būtu jārisina nesaskaņas ar Krieviju, jo no valsts budžeta, visticamāk, nav līdzekļu, ko atvēlēt sankcijās cietušajiem vietējiem ražotājiem.

Bauskas un Kokneses novadā centralizētās apkures maksājumu parādi pēdējā gada laikā ir sarukuši, taču atšķiras nākotnes prognozes. Savukārt Jaunpils novadā parādu apjoms saglabājas nemainīgs. SIA "Bauskas siltums" valdes loceklis Ilmārs Rūsis informē, ka kopējais parādu apjoms maksājumiem par apkuri līdz septembra sākumam ir 424 tūkstoši 413 eiro, kas ir mazāk nekā pirms gada.

Kokneses novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Anita Šmite, noskaidrojot SIA "Kokneses Komunālie pakalpojumi" datus, informēja, ka 2013.gada 1.oktobrī kopējais maksājumu parāds par apkuri bijis 111 tūkstoši 870 eiro, bet patlaban tas ir 103 tūkstoši 24 eiro, kas liecina, ka parādam vasaras mēnešos ir tendence sarukt.

Jaunpils novada iedzīvotāju parāda apmērs par siltumenerģiju ir 14 tūkstoši 954 eiro tikai pēdējā gada laikā, bet kopējais parāda apmērs, ieskaitot agrāko sezonu parādus, ir 39 tūkstoši 499 eiro, un Jaunpilī parādu apjomu tendence visu laiku ir aptuveni vienmērīga, tiem ne augot, ne sarūkot.

Turpinām ziņas

Piedalīties jaunā pedagogu darba samaksas modeļa aprobācijā vēlmi izrādījuši vairāki desmiti skolu. Ministrija iepriekš norādījusi, ka tai ir ļoti svarīgi, lai modeļi tiktu pārbaudīti visu tipu skolās – gan pilsētu, gan lauku, gan lielās, gan mazās skolās, gan sākumskolās, gan pamatskolās, gan ģimnāzijā, tādā veidā atrodot vienu darba samaksas modeli visiem Latvijas pedagogiem neatkarīgi no tā, kurā skolā viņš strādā un tā, kurā Latvijas reģionā skola atrodas.

Liepājas lidostas apsaimniekotāja “Aviasabiedrība Liepāja" konkursā par lidostas rekonstrukciju uzvarējusi būvkompānija "Binders", liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā. Kopējā līgumcena - 7,11 miljoni eiro, tostarp projektā paredzēts piesaistīt Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu. Lidostas rekonstrukcijas projektā galvenie veicamie darbi ir ne tikai divus kilometrus garā skrejceļa atjaunošana, bet arī manevrēšanas ceļa, perona un lidjoslas, kā arī skrejceļa gala drošības zonu rekonstrukcija, ietverot arī lietus ūdens kanalizācijas sistēmas ar attīrīšanas iekārtām rekonstrukciju un drenāžas sistēmas izbūvi.

Un vēl

Starptautiskajā tūrisma dienā Alūksnē notiks ekskursija, kuras laikā apmeklētāji varēs tuvāk iepazīt baronu fon Fītinghofu dzimtu un tās ieguldījumu reģiona attīstībā. Ekskursija "Pa barona fon Fītinghofa" pēdām notiks 27.septembrī. Ar Fītinghofu vārdu tagadējās Alūksnes teritorija saistīta jau kopš 14.gadsimta, kad par pirmo komturu Livonijas ordeņa Marienburgas pilī, kas atradās Alūksnes ezera lielākajā salā – Pilssalā, kļuva Arnolds fon Fītinghofs. Savukārt 18.un 19.gadsimtā Fītinghofu dzimtas valdīšanas laikā pašreizējā Alūksne baudīja attīstību - te tika uzbūvētas daudzas muižas apbūves kompleksa ēkas un izveidots parks.

Ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Vai Krieviju atslēgs no globālā interneta? Kāpēc nākamnedeļ būs slēgts Rīgas ielas posms no tilta līdz Ogres ielai? Un Kā pieteikties rītdienas talkai Jēkabpils Mežaparkā?

Krievijas Drošības padome apsvērs iespēju "ārkārtējas situācijas gadījumā" uz laiku atslēgt Krieviju no globālā interneta, šodien vēsta izdevums "Vedomosti.ru". Par ārkārtēju situāciju var tikt uzskatīta gan karadarbība, gan nopietnas protesta akcijas valsts iekšienē. Nākamajā nedēļā paredzēti vairāki pasākumi, kuros augsti Krievijas ierēdņi apspriedīs globālā tīmekļa Krievijas segmenta darbību un iespējas ieviest ārkārtēju interneta pārvaldības kārtību.

Saistībā ar finanšu grūtībām, ko daļai Latvijas lauksaimnieku izraisījis Krievijas noteiktais produktu importa aizliegums, Zemkopības ministrija līdz 2014.gada beigām plānojusi izmaksāt vairākus atbalsta maksājumus avansā. Vienotā platības maksājuma 50% avansu par 2014.gada iesniegumiem Lauku atbalsta dienests sāks izmaksāt no šā gada 27.oktobra. Arī 70% maksājuma izmaksu avansā par nelabvēlīgiem dabas apstākļiem teritorijās, kas nav kalnu teritorijas, sāks izmaksāt no 27.oktobra. Savukārt no 1.novembra lauksaimnieki sāks saņemt 70% avansu par atbalstu bioloģiskās lauksaimniecības attīstībai.

Turpinām ziņas

Jēkabpilī aizdomās par narkotisko vielu lietošanu aizturēti pieci vīrieši un nozīmētas ekspertīzes. Savukārt Jēkabpils tirgū izņemtas vairāk nekā tūkstots cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Notiek izmeklēšana.

SIA „Saldus ceļinieks” informē, ka nākamnedēļ no pirmdienas līdz piektdienai tiks slēgts Zīlānu ielas posms no jaunā satiksmes rotācijas apļa Rīgas ielā līdz Ogres ielai. Šajā posmā tiks uzklātas šķembu un asfaltbetona kārtas. Minētajā laika periodā šo Zīlānu ielas posmu varēs apbraukt pa Ventas un Kurzemes ielām. Autovadītāji tiek aicināti ievērot ceļu satiksmi regulējošās ceļa zīmes. Sabiedriskā transporta kustība pa Zīlānu ielu netiks ierobežota.

Biedrība „Vides iniciatīvu centrs” aicina rīt pulksten desmitos visus palīdzēt gribētājus piedalīties sakopt Jēkabpils pilsētas aktīvās atpūtas vietu – Meža parku. Šī ir jau otrā biedrības „Vides iniciatīvu centrs” organizētā talka Meža parkā, kuras laikā katrs ir aicināts palīdzēt piedalīties aktīvās atpūtas vietas labiekārtošanā. Talkas ideja ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, radot saliedētību, pozitīvas emocijas un labi padarīta darba sajūtu. Pulcēšanās – centrālajā stāvvietā. Pēc talkas visiem – silta zupa! Talcinieki aicināti pieteikties pa tālruni 27050795 vai ierasties talkas vietā.

Un vēl

Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas Jēkabpilī ieradīsies 29. un 30. septembrī pie Jēkabpils slimnīcas Stadiona ielā 1. Uz mamogrāfa pārbaudi izbrauc TIKAI pēc iepriekšēja pieraksta! Sievietēm, kuras ir saņēmušas uzaicinājuma vēstuli no Nacionālā veselības dienesta, Valsts skrīninga programmā izmeklējums ir bez maksas. Uzaicinājuma vēstule ir derīga 2 gadus kopš iesūtīšanas datuma. Pieraksts notiek pa telefoniem 67 14 28 40 un 27 86 66 55.

Atstājiet komentāru