2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014. gada 6. novembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014. gada 6. novembrī

Radio1 ziņas pulksten 07.00-08.00
Radio1 ziņās klausieties: Šodien Jēkabpils pilsētas bibliotēkā tikšanās ar leļļu meistaru Juri Abramenko. Krustpils pilī notiks cikla „Ceturtdiena pilī" pasākums. Jēkabpils Tautas namā gaidāms Rēzeknes Zaļo pakalnu kora koncerts.
 
Šodien plkst. 17.00 Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Izstāžu un tikšanās zālē tikšanās ar režisoru, aktieri, leļļu meistaru Juri Abramenko. Līdz 10. novembrim izstāžu zālē aplūkojama Jura Abramenko leļļu izstāde "Atrast sevi lellēs un maskās". Atnākot uz leļļu un masku izstādi iespēja arī ietērpties maskā vai nofotografēties kopā ar to.
 
Tikmēr plkst. 17.30 Krustpils pilī notiks kārtējais cikla „Ceturtdiena pilī" pasākums, kurā gaidot Latvijas valsts svētkus, tiks gatavotas elegantas piespraudes ar latvju rakstiem. Pasākumā notiks mākslinieces Intas Rečas meistardarbnīca īpašu valsts svētku rotu veidošanā. Inta Rečas vadībā nodarbības dalībnieki veidos sarkanbaltsarkanu piespraudi ar latvju rakstu motīviem.

Bet plkst. 19.00 Jēkabpils tautas namā notiks Normunda Zuša un Rēzeknes Zaļo pakalnu kora jaunā albuma prezentācijas koncerts. Koncertā tiks izpildīti Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Mārtiņa Brauna, Jāņa Logina, Jāņa Aišpura, Normunda Zuša skaņdarbi, arī tautasdziesmu apdares.
 
Turpinām ziņas
 
Šodien Ministru prezidente Laimdota Straujuma Helsinkos piedalās Ziemeļu nākotnes forumā. Šogad dalībnieki diskutēs par inovatīvās uzņēmējdarbības veicināšanu un izglītības sistēmas konkurētspēju. Forums pirmo reizi notika 2011.gadā Londonā, bet pērn tas notika Rīgā. Forumā parasti pulcējas Ziemeļvalstu, Baltijas valstu un Lielbritānijas premjerministri, eksperti un uzņēmēji.
 
Šodien sāksies divu dienu Baltijas valstu Militārās komitejas kārtējā sanāksme, kurā izskatīs Latvijas, Lietuvas un Igaunijas militārās sadarbības un starptautiskās un Baltijas reģiona drošības aktualitātes. Tā liecina Aizsardzības ministrija. Galvenais šīs sanāksmes mērķis būs koordinēt triju valstu bruņoto spēku uzdevumus un plānu izstrādi, lai īstenotu Velsas samitā pieņemtos lēmumus. Sanāksmes noslēgumā triju Baltijas valstu bruņoto spēku komandieri tiksies ar ASV Nacionālās gvardes komandieri ģenerāli Franku Grasu.
 
Un vēl
 
No šodienas līdz 29. novembrim Jēkabpils pilsētas bibliotēkas abonementā būs apskatāma literatūras izstāde "Gunārs Birkerts". Tā liecina informācija bibliotēkas mājas lapā. Izstāde notiek izstāžu cikla "Latvijas kultūras kanons - izcilākās nacionālās kultūras vērtības" ietvaros.
 
Radio1 ziņas pulksten 09.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties: Vīpes amatniecības centrs ,,Māzers" šodien atsāk aušanas apmācības sezonu. Nepilngadīgajam veikala aplaupītājam Jēkabpilī piemērots apcietinājums. Veclaicenē konstatēts jauns Āfrikas Cūku mēra gadījums.
 
23. oktobrī, Vīpes amatniecības centrā ,,Māzers" sanāca kopā aušanas apmācības dalībnieces, lai izrunātu darba plānu nākamajai aktīvajai aušanas apmācības sezonai, informē Krustpils novada pašvaldība. Apmācības atsākas šodien plkst. 10.00. Aušanas nodarbībās tiks izzinātas un apgūtas senās aušanas tradīcijas, pētot Krustpils novadam raksturīgās senās rakstu zīmes un ieaužot tās mūsdienīgos darbos. Nodarbībās kopīgi mācīsies aust dažādus paklājus, dvieļus, segas un citas tekstilijas. Tajās aicināti iesaistīties interesenti.
 
17 gadus vecajam veikala aplaupītājam Jēkabpilī piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, Radio1 informēja Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece. Iepriekš ziņots, ka aizturēts 17 gadīgs jaunietis aizdomās par veikala aplaupīšanu Jēkabpilī. Jaunietis jau agrāk bijis nonācis policijas redzeslokā. Viņš savu vainu ir atzinis un atsavināta pneimatiskā pistole. Jaunietis no veikala bija nolaupījis 350 eiro.
 
Pagājušās nedēļas nogalē Brenguļos, Beverīnas novadā norisinājās Brenguļu kauss spīdmintonā 2014, kopumā pulcējot 22 sportistus. BK SMASH klubu pārstāvēja seši sportisti. Jauniešu grupā Artis Lauva izcīnīja trešo vietu, tāpat trešo vietu dāmu grupā ieguva Ingūna Aldiņa, bet piekto – Irīna Lauva, savukārt spēcīgākajā OPEN grupā triumfēja Latvijas spīdmintona reitinga līderis jēkabpilietis Andrejs Krūmiņš. Teicamu rezultātu uzrādīja arī Uldis Lazdiņš, šajā grupā izcīnot trešo vietu, bet 14. – Dainis Lauva.
 
Turpinām ziņas
 
Valsts svētkus atzīmējot, pirmdienu, 17.novembri, pārcels uz sestdienu, 22.novembri, tādējādi elastīgāk organizējot darba laika norisi. Minētās izmaiņas attieksies uz tiem darbiniekiem, kuri strādā no valsts budžeta finansētajās iestādēs un kuriem noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai. Vienlaikus visas pašvaldības, komersanti un organizācijas, nosakot darba un atpūtas laiku, ir aicinātas ievērot attiecīgās darba dienas pārcelšanu, informē Labklājības ministrija.
 
Laboratorisko analīžu rezultāti vakardien apstiprināja jaunu Āfrikas cūku mēra gadījumu Alūksnes novada Veclaicenes pagastā atrastajai beigtajai mežacūkai, informē Pārtikas un veterinārais dienests. Mežacūka atrasta aptuveni 500 metru attālumā no Igaunijas robežas un 10 kilometrus no vietas, kur pagājušajā nedēļā Igaunijā, Veru apriņķī, ĀCM tika konstatēts četrām mežacūkām. Līdz šim ĀCM konstatēts 150 mežacūkām 12 novadu 30 pagastos.
 
Un vēl
 
Valsts policija atgādina – ir jāreģistrē agrāk iegādātie gāzes ieroči. Šā gada 31.decembrī noslēgsies pārejas periods ieroču reģistrācijai, kas iegādāti pirms 2011.gada. Iesniegumā Valsts policijai jānorāda savi personas dati, kā arī gāzes ieroča veids, marka, numurs, modelis un sērija. Reģistrāciju var veikt arī elektroniski, izmantojot Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto elektronisko pakalpojumu.
 
Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Atbalstu guvis Jēkabpils Galvenās bibliotēkas projekts. Krustpils novada pašvaldība piedāvā dokumentālo filmu par Ilmāru Knaģi "Bij' tādi laiki". Borisa un Ināras Teterevu fonda programma "Maizes rieciens'' tiks īstenota Preiļos un Viesītē.
 
Šogad Jēkabpils Galvenā bibliotēka, pārstāvot pilsētas bibliotēkas, piedalījās Latvijas Bibliotekāru biedrības un Latvijas Nacionālās bibliotēkas izsludinātajā, Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētajā Kultūras projektā „Augstvērtīga tulkotā un oriģinālā literatūra bibliotēkās". Tā rezultātā tika saņemta kolekcija, kurā ir 52 vērtīgi, dažāda satura, izdevumi: gan latviešu literatūra, gan ārzemju autoru darbi, tulkoti latviski. Visas grāmatas ir iedzīvotājiem pieejamas.
 
Krustpils novada pašvaldība aicina visus uz Ingas Nesteres veidoto dokumentālo filmu par Ilmāru Knaģi "Bij' tādi laiki" un tikšanos ar filmas varoni. Tās pirmizrāde būs redzama piektdien, 14. novembrī plkst. 18.00 Krustpils novada pašvaldības ēkā konferenču zālē. Ilmārs Knaģis ir viens no Latvijas represēto organizācijas un fonda "Sibīrijas bērni" dibinātājiem. Viņš organizējis un vadījis latviešu izsūtījuma vietu apzināšanas ekspedīcijas, kā arī piemiņas zīmju atjaunošanu un uzstādīšanu dažādās nometinājumu vietās. Knaģis par nopelniem apbalvots ar Trīszvaigžņu ordeni.
 
1.novembrī Pļaviņu novada jaunieši satikās studentu ballē, liecina Pļaviņu novada pašvaldība. Studentu balles mērķis bija projekta "Gāzi gŗīdā!" ietvaros iepazīstināt jauniešus ar novadā piedāvātajām dažām darbības iespējām jauniešiem. Balles laikā apmeklētāji saņēma informāciju, piedāvāja savus priekšlikumus, debatēja savā starpā un ar jaunatnes lietu speciālisti Ināru Upenieci. Ballē tika pārstāvētas 35 mācību iestādes; visplašāk pārstāvēta bija Pļaviņu novada ģimnāzija, tai sekoja Rīgas tehniskā universitāte un Latvijas Universitāte.

Turpinām ziņas
 
Privatizācijas aģentūra valdes locekļi Vladimirs Loginovs un Ģirts Freibergs un Ripplewood Advisors LLC izpilddirektors un dibinātājs Tims Kolinss parakstīja līgumu par bankas Citadele 75% akciju pārdošanu divpadsmit starptautisku investoru grupai un Ripplewood par 74 miljoniem eiro. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka savā īpašumā saglabās 25% kapitāldaļu, informē Privatizācijas aģentūra.
 
Rudens un ziemas sezonā Borisa un Ināras Teterevu fonda programmā "Maizes rieciens'' 42 labdarības organizācijas katru nedēļu sniegs siltu maltīti aptuveni 4200 trūcīgām un 300 mazaizsargātām personām, izdalot gandrīz 400 000 porciju visos Latvijas novados. Tuvākā labdarības zupas virtuve paredzēta Viesītē reliģiskās organizācijas „Viesītes baptistu draudze" telpās. Savukārt pārtikas pakas sirmgalvjiem izsniegs Preiļos, nodibinājums ''Viduslatgales pārnovadu fonds" telpās, kā norādīts organizācijas mājas lapā.
 
Un vēl
 
Noslēdzies otrais posms atklātajā novusa turnīrā par Skrīveru novada ceļojošo kausu skolniekiem un pieaugušajiem. Skolnieku grupā visvairāk dalībnieku piedalījās no Skrīveriem, savukārt pieaugušo grupā no blakus novadiem - Pļaviņām un Aizkraukles. Skolnieku grupā pirmo vietu arī šajā posmā ieguva Jorens Glods. Pieaugušo grupā pirmo vietu ieguva pļaviņietis Vladimirs Glods. Novusa turnīra noslēdzošais – trešais posms – paredzēts 21.decembrī Skrīveru kultūras centrā.
 
Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00.-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Līvānos mūzikas skolā sadeg klavieres. Iespējams veicināt pirmsskolas izglītības iestādes ''Zvaigznīte'' bērnu rotaļlietu, spēļu un grāmatu iegādi.
 
Vakardien BK "Jēkabpils" mājās aizvadīja maču Baltijas Basketbola līgā. Pretiniekos no "B" grupas jēkabpiliešiem stājās pretī Igaunijas vienībai "TTU". Spēle izvērtās spraiga, un tajā pelnītu uzvaru svinēja BK „Jēkabpils" ar rezultātu 87:71. 19 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles komandas labā guva Rinalds Sirsniņš.
 
Komentāru par spēli sniedz BK „Jēkabpils" treneris Edmunds Valeiko:
Trešdien, 12. novembrī BK „Jēkabpils" dosies izbraukumā uz Igauniju. Plkst. 19.00 jēkabpilieši aizvadīs cīņu Baltijas Basketbola līgas ietvaros pret "TLU Kalev" vienību.
 
Turpinām ziņas
 
Šodien domapmaiņu pēcpusdienu cikla „Brīvs" speciālistu komanda ar skolēniem Jēkabpils 2.vidusskolā un Salas vidusskolā diskutē par tabakas lietošanas tendencēm, tās negatīvajām sekām un veselīgu dzīvesveidu. Šādi motivējot atbrīvoties no kaitīgā ieraduma un sniedzot praktiskus ieteikumus. Domapmaiņu pēcpusdienu cikls „Brīvs" Latvijas skolās ir Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles iniciatīva, kas tiek realizēta informatīvās kampaņas „Brīvs" ietvaros.
 
Vakardien ap plkst.9 Līvānos, Raiņa ielas mūzikas skolā izcēlās ugunsgrēks, kurā sadega klavieres un tika bojāti būvniecības materiāli aptuveni piecu kvadrātmetru platībā. Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes Preiļu daļa, par ugunsgrēka iemeslu šoreiz, iespējams, bija kļuvis elektrības vadu īssavienojums. Ugunsgrēka rezultātā mācību iestādē radies stiprs piedūmojums, kura izvēdināšanai bijušas nepieciešamas vairākas stundas laika. Cilvēki negadījumā nav cietuši.
 
Un vēl

Iespējams nobalsot projektu konkursā LabieDarbi.lv, atbalstot pirmsskolas izglītības iestādi „Zvaigznīte". Iestādes mērķis ir iegūt finansējumu inventāra iegādei - papildināt rotaļlietu, spēļu un grāmatu bāzi, lai bērni varētu attīstīt sociālās, izziņas darbības, fiziskās attīstības un kustību, un pašizpausmes prasmes. Plašāk par iespējām nobalsot var uzzināt Radio1.lv ziņu portālā.
 
Radio1 ziņas pulksten 17.18.
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpilī uz vairākām stundām pazūd Lattelecom un Baltcom internets.Krimināllietā par slepkavību un līķa apgānīšanu tiesas spriedumu atstāj negrozītu. Krustpils pamatskola svin savu 146 gadu jubileju.
 
Šodien daudziem jēkabpiliešiem uz vairākām stundām no aptuveni pulksten 10.00 līdz 13.00 pazuda internets. Radio1 aptauja liecina, ka internets nebija "Lattelecom" un "Baltcom" klientiem. Zināms, ka internets nebija pieejams pilsētas pašvaldībā, pilsētas bibliotēkā, skolās un neskaitāmiem individuālajiem klientiem. Nestrādāja vairāki bankomāti un daudzviet veikalos nebija iespējams norēķināties ar karti. Pagaidām "Lattelecom" un "Baltcom" nav sniedzis oficiālu skaidrojumu šīs dienas situācijai.
 
Vakardien apelācijas kārtībā tika skatīta krimināllieta Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namā. Recidīvista Andreja Golubeva krimināllietā par slepkavību un līķa apgānīšanu pirmās instances tiesas spriedums atstāts negrozīts. Jau informēts, ka par vīrieša noslepkavošanu un viņa līķa sadalīšanu, kā arī par vēl vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem Jēkabpils rajona tiesa piespriedusi Golubevam 22 gadu cietumsodu.
 
Vakardien Krustpils pamatskola nosvinēja 146 gadu jubileju. No rīta skolēni un skolotāji pulcējās uz svinīgo brīdi skolas zālē. Mūzikas skolotāja Aivara Cimbuļa vadībā tika atskaņota Krustpils pamatskolas himna, katra klase piedalījās kopīgā skolas jubilejas novēlējumu tortes veidošanā. Noslēgumā klātesošos gaidīja uguņošana, ko bija sarūpējusi skolas direktore.
 
Turpinām ziņas
 
Šovakar no plkst. 17.00 Jēkabpils tautas namā mākslinieka, Jēkabpils Mākslas skolas direktora Ziedoņa Bārbala gleznu izstādes „Dabas simfonija" atklāšanas pasākums. Izstādē redzamie darbi tapuši šā gada laikā. Tajos redzamās ainavas gleznotas plenēros Viesītē, Krāslavā, Ķeipenē, Pļaviņās, Sēlijā un daudzviet citur, tā par saviem darbiem runā mākslinieks. Izstāde būs apskatāma līdz 30.decembrim.
 
Rīt plkst. 18.00 Krustpils Kultūras namā ledus cirka „Ocean ice" izrāde. Jaunajā starptautiskajā programmā gaida daudz jaunu, līdz šim nekad neredzētu priekšnesumu uz slidām. Izrādē piedalīsies profesionāli daiļslidotāji un cirka mākslinieki no dažādām Eiropas valstīm. Tāpat akrobāti, žonglieri, gaisa vingrotāji un citi mākslinieki. Būs iespēja vērot arī transformācijas un uguns šovu. Plašāk par izrādi var izlasīt arī ziņu portālā Radio1.lv.
 
Un vēl
 
Pēc ugunsgrēka, kas vakardien izcēlās mūzikas skolā Līvānos, ēka konstatēts piedūmojums. Tāpēc, lai neradītu draudus bērnu veselībai mācības Līvānu Mūzikas nodaļā šonedēļ nenotiks, informē Līvānu novada dome. Mācības mūzikas nodaļas audzēkņiem atsāksies pirmdien, 10.novembrī. Bērnu vecāki ir informēti par situāciju skolā. Skolas ēka bija apdrošināta. Kā jau tika ziņots, ugunsgrēka laikā skolā audzēkņi neatradās, jo mācības notiek pēcpusdienās. Iespējamos ugunsgrēka iemeslus noteiks Valsts un ugunsdzēsības dienests
.

Atstājiet komentāru