2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014. gada 7. novembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014. gada 7. novembrī

Radio1 ziņas pulksten 07.00-08.00
Radio1 ziņās klausieties: Koknesē notiks Latvijas Sarkanā Krusta Kokneses novada brīvprātīgo un Goda donoru pasākums. Šovakar Jēkabpilī gaidāma ledus cirka izrāde. Preiļos gaidāms stand-up komēdijas vakars.
 
Šodien plkst. 18 Kokneses kultūras namā notiks Latvijas Sarkanā Krusta Kokneses novada brīvprātīgo un Goda donoru pasākums, liecina informācijas Kokneses novada mājas lapā. Tajā būs piedalīsies LSK Kokneses novada brīvprātīgie un donori. Pasākumu organizē LSK Aizkraukles komitejas Kokneses novada nodaļa un Kokneses novada dome. Sarkanā Krusta nodaļa Koknesē dibināta 2010. gadā.

Plkst. 18.00 Krustpils Kultūras namā ledus cirka „Ocean ice" izrāde. Jaunajā starptautiskajā programmā gaida daudz jaunu, līdz šim nekad neredzētu priekšnesumu uz slidām. Izrādē piedalīsies profesionāli daiļslidotāji un cirka mākslinieki no dažādām Eiropas valstīm. Tāpat akrobāti, žonglieri, gaisa vingrotāji un citi mākslinieki. Būs iespēja vērot arī transformācijas un uguns šovu.

Plkst. 21., Preiļos Preiļu alternatīvās kultūras atbalsta centra telpās uzstāsies pašmāju komiķi Aleksandrs Guzneko un Maksims Trivaškevičs, informē Preiļu novada pašvaldība. Abi kopā veido organizācijas „Comedy Latvia" bilingvālo duetu „OK-kupanti". Viņi uzstāsies ar vairāk nekā stundu garu priekšnesumu.

Turpinām ziņas
 
SIA "Jelgavas tipogrāfija" šodien atklās jauno grāmatu cietā sējuma ražošanas līniju, informē tipogrāfijas pārstāvji. Tai jāpaaugstina kvalitāte un procesa efektivitāte. Līdz ar jaunās līnijas darba sākšanu, uzņēmums nostiprinās savu konkurētspēju Latvijas un ārvalstu tirgos. Iekārta ir 80 tonnas smaga. Grāmatas ceļš jaunajā iekārtā būs 100 metru garš un piecu minūšu ilgs. Stundas laikā jaunā iekārta spēs saražot līdz pat 4200 cietā sējumā ievākotās grāmatas.
 
Šodien plkst.12 Daugavpils Profesionālajā vidusskolā atklās Latvijā pirmo multivides svešvalodu apmācību laboratoriju, informē SIA "Tomega" pārstāve Una Muzikante. Šo laboratoriju iespējas svešvalodas apguvei ļauj nodrošināt garantētu svešvalodu apmācību, to tehniskās iespējas ļauj nodrošināt arī kvalitatīvu tulkošanu dažādos starptautiskos semināros. Programmas īstenošanas gaitā tiek veikti uzdevumi, testi un kontroldarbi, kas sekmē pareizu valodu apguvi. Vērtēšana programmā tiek veikta automātiski.
 
Un vēl
 
Šodien plānots iepazīstināt ar bankas "Citadele" investoru vārdiem. Paredzēts, ka ar investoriem iepazīstinās "Ripplewood Advisors LLC" izpilddirektors un dibinātājs Tims Kolinss, informē Privatizācijas aģentūra. Kā ziņots, Kolinss un aģentūras valdes locekļi Vladimirs Loginovs un Ģirts Freibergs parakstīja līgumu par valstij piederošo bankas "Citadele" akciju pārdošanu 12 starptautisku investoru grupai un "Ripplewoods Advisors LLC" par 74 miljoniem eiro.
 
Radio1 ziņas pulksten 09.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties: Līvānos mēģina piekukuļot policistu. Latvijas Vieglatlētikas veterānu asociācija apbalvo aktīvākos vasaras posma vieglatlētus. Preiļos notiks seminārs par tiešo pirkšanu.
 
Līvānos automašīnas vadītājs mēģināja atpirkties no administratīva soda, piedāvājot policistam naudu, informē Valsts policija. Šonedēļ, veicot ceļu satiksmes uzraudzību, policijas darbinieks apturēja kādu vieglu automašīnu. Veicot apturētā transportlīdzekļa pārbaudi tika konstatēts, ka vadītājam ir transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums. Lai izvairītos no administratīvā soda un protokola sastādīšanas, vadītājs piedāvāja policijas darbiniekiem kukuli 50 eiro apmērā. Šī iemesla dēļ šobrīd vadītājam administratīvās atbildības vietā draud kriminālatbildība.
 
Brīvdienās Latvijas vieglatlētikas veterānu asociācijas biedri - sporta seniori tikās gadskārtējā konferencē, lai pārrunātu par paveikto un izvirzītu jaunus mērķus. Pasākumā tika sveikti labākie LVVA vieglatlēti vasaras posmu sacensībās. No Jēkabpils vieglatlētu senioriem šos apbalvojumus saņēma Aija Rogāle. Sportistei sezonas vērtējumā divas 2.vietas – soļošanas disciplīnā un garo distanču skriešanas vērtējumā. 3.vietu vīru konkurencē šķēpa mešanā izcīnīja Ivars Dundurs.
 
Rīt no plkst. 11:00 Preiļu novada domes sēžu zālē notiks Tiešās pirkšanas seminārs, informē Preiļu novada pašvaldība. Vides eksperte Lāsma Ozola dalīsies savā pieredzē un palīdzēs izprast pārtikas sistēmas negatīvās sekas un to, kāds ir ieguvums, iegādājoties pārtiku no bioloģiskiem ražotājiem. Tāpat seminārā stāstīs kā izveidot Tiešās pirkšanas pulciņu un iepazīs visus posmus no pasūtījuma sagatavošanai līdz saņemšanai.
 
Turpinām ziņas
 
Jelgavas Amatu vidusskolā noskaidrots, ka skolas gaitenī nejauši notika kodīgas gāzveida vielas, piparu gāzes, izsmidzināšana. Kā rezultātā visi tika evakuēti, bet četri skolēni tika nogādāti slimnīcā, Jelgavas Amatu vidusskolas direktore Edīte Bišere stāsta, ka vainīgais ir puisis. Gāzes izsmidzināšana nav bijusi apzināta, tā notikusi nejauši, novelkot jaku, kad aizķērās kāda baloniņa detaļa. Cieta arī pats pašaizsardzības gāzes baloniņa nēsātājs. Puisim būs jāsaņem sods, taču viņa rīcība nebija ļaunprātīga.
 
Par trim gadiem plāno pagarināt termiņu obligāto kūtsmēslu krātuvju ierīkošanai lauku saimniecībās, paredz valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais noteikumu projekts. 27.jūlijā beidzās desmit gadu pārejas periods, kura laikā visās saimniecībās jābūt izveidotām Eiropas standartiem atbilstošām kūtsmēslu krātuvēm. Saskaņā ar Zemkopības ministrijas aplēsēm patlaban 30% saimniecību to nav un nebija spējīgas nodrošināt ekonomiskās krīzes un lauksaimniecības produkcijas cenas kritumu dēļ. Ministrija vērsās Eiropas Komisijā ar lūgumu rast iespēju pagarināt šīs prasības izpildes termiņu.
 
Un vēl
 
Līdz novembra vidum būtiskas laikapstākļu izmaiņas nav gaidāmas un arī nākamajā nedēļā gaisa temperatūra pakāpsies virs plus 10 grādu atzīmes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Prognozes liecina, ka Latvijā joprojām valdīs siltās gaisa masas, tomēr saule spīdēs maz un gaidāma arī migla. Nākamajā nedēļā virs Latvijas pastiprināsies anticiklona ietekme, un, lai gan lietus nav gaidāms, debesis skaidrosies reti. Austrumu rajonos naktīs, debesīm skaidrojoties, gaiss var atdzist līdz 0 grādiem vai nedaudz zem nulles.
 
Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Aizvadītas SIA „Preiļu saimnieks" organizētās rudens talkas. Ar 125 tūkstoš eiro soda būvnieku "RCI Gulbene" par aizliegtu vienošanos iepirkumos. Izdota Viļa Vietnieka grāmata ''Saukas Skices''.
 
Šā gada 25. oktobrī un 1. novembrī SIA „Preiļu saimnieks" Atkritumu apsaimniekošanas daļa rīkoja bezmaksas dārza un citu lielgabarīta atkritumu izvešanas talkas Preiļu pilsētas privātmājām, SIA „Preiļu saimnieks" Atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītāja Vineta Igolniece informē, ka abās talkas dienās kopā izvestas 32 traktortehnikas piekabes dažādu dārza zaļo atkritumu. Taču organizatori sola pārvērtēt talku lietderību, jo iedzīvotāji nav izrādījuši iniciatīvu palīdzēt iekraut atkritumus piekabēs. Turpmāk, atkritumi no tādām mājām netiks neņemti.
 
Konkurences padome par aizliegtu vienošanos iepirkumos ar 125 tūkstoš eiro sodījusi Gulbenes būvnieku SIA "RCI Gulbene", informē padome. Abi uzņēmumi trīs iepirkumos bija vienojušies savstarpēji nekonkurēt. Viens uzņēmums iesniedza pasūtītājam savu vēlamo tāmi, bet otrs iesniedza mākslīgi sadārdzinātu tāmi. Divos no iepirkumiem pasūtījumu saņēma "RCI Gulbene". Vienā iepirkumā pasūtījumu saņēma otrs uzņēmums, bet reālie darbi 100% apmērā kā apakšuzņēmējam tika nodoti "RCI Gulbene". Par šādu "izlīdzēšanu" "RCI Gulbene" otram pretendentam izmaksāja atlīdzību 3% apmērā no iepirkuma līgumcenas.
 
Izdota Viļa Vietnieka grāmata "Saukas skices", informē Viesītes novada pašvaldība. Grāmata ir veltījums autora dzimtajai pusei Saukasgalam, kas tagad kā Zalves pagasta daļa ietilpst Neretas novadā. Tā sastāv no vairākām daļām. Pirmā ir skice "Aiz mežiem Saukasgals", kas satur vairākus atsevišķus tēlojumus par Saukasgala sētām un ļaudīm kopš 19.gadsimta 70.gadiem. Savukārt otrai skicei dots nosaukums „Liktenīgie gadi. 1939–1944". Tur autors stāsta par ļaužu gaitām Otrā pasaules kara laikā. Savukārt grāmatas trešā daļa ir garstāsts "Un ezerā zvaigzne krīt" par senatora Jāņa Skudres dzīvi.

Turpinām ziņas

Pēc sešu stundu dzēšanas darbiem vakardien likvidēja ugunsgrēku AS "Latvijas balzams" gatavās produkcijas noliktavā Rīgā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Kopumā izdeguši 1000 kvadrātmetri. Noliktavas pirmajā stāvā degušas paletes ar gatavo produkciju, un liesmas pa transportiera lenti bija nokļuvušas arī otrajā stāvā. Kopumā uz izsaukumu reaģēja 47 ugunsdzēsēji. Ugunsgrēka iemeslus skaidros Valsts policija.
 
Aizvadītajā diennaktī Latvijā ugunsgrēkos dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet divi cieta, ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Vienā no tiem Daugavpils novada Maļinovas pagastā dega vienstāva koka dzīvojamā. Liesmas ēku bija pārņēmušas 50 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā 62 gadus vecs vīrietis. Kopumā dienests saņēma 29 izsaukumus - dzēsti 15 ugunsgrēki, veikti deviņi glābšanas darbi, bet pieci izsaukumi izrādījušies maldinoši.
 
Un vēl
 
Nedaudz vairāk par pusi aptaujāto iedzīvotāju uzskata, ka kopumā preču cenas Latvijā pārsvarā neatbilst iedzīvotāju ienākumiem, liecina pētījumu kompānijas "GfK" un aģentūras LETA veiktais pētījums. Pētījumā interesantu tendenci iezīmē neitrālās pozīcijas paudēji jautājumos par preču cenu un tās atbilstību preces kvalitātei vai iedzīvotāju ienākumiem. Ar katru gadu vērojams šī viedokļa pieaugums. Tas varētu būt saistīts ar vairākiem faktoriem, piemēram, iedzīvotāji kļūst izglītotāki un zinošāki, uzlabojas viņu finansiālā situācija.
 
Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00.-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Iespējams, nākamnedēļ Preiļu novadā vēlēs jauno mēru. Preiļos ''Nordekas'' autobusu vadītāju streiks varētu ietekmēt pasažierus. Aizvadīts Jēkabpils atklātais čempionāts un Latvijas Kausa posms svarbumbu celšanā.
 
Vakardien Finanšu komitejas sēdes kārtībā uz domi tika nolemts virzīt lēmumu projektu par atteikumu spēļu zāles ierīkošanai Pormaļa ielā 27, par ko vēl līdz 10. novembrim savu viedokli var izteikt Jēkabpils iedzīvotāji. To apspriež Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks sociālos jautājumos Jānis Raščevskis, deputāte Kristīne Ozola un Priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Aivars Kraps.
Viedokli šajā jautājumā iespējams izteikt, aizpildot aptauju Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājas lapā www.jekabpils.lv, sadaļā „Aptauja".
 
Turpinām ziņas
 
Iespējams, jau nākamnedēļ domes ārkārtas sēdē varētu tikt ievēlēts jaunais Preiļu novada domes priekšsēdētājs, kurš šajā amatā nomainīs Saeimā ievēlēto Aldi Adamoviču, informē pašvaldība. Kā iespējamās kandidatūras jaunā Preiļu mēra amatam tiek minēti pašreizējais domes priekšsēdētāja vietnieks Juri Kovaļevskis un domes deputāti Juris Erts, Maruta Plivda un Ārijs Vucāns. Adamovičs amatu atstāj, jo vēlas uzsākt darbu kā Saeimas deputāts.
 
Rītdien gaidāmā "Nordekas" autobusu vadītāju streika rezultātā pret zemajām algām, autobusu pasažieri Preiļu novadā var nonākt sarežģītā situācijā, komentē Preiļu novada pašvaldība. Nokļūšanu uz Rīgu un atpakaļ ikdienā sarežģī visai nelielais tiešo reisu skaits. Bieži vien iedzīvotāji, lai nokļūtu Rīgā viņiem izdevīgā laikā, ir spiesti mērot ceļu līdz Līvāniem. Tāpēc autobusu vadītāju streiks situāciju saasinās.
 
Un vēl
 
Aizvadīts Jēkabpils atklātais čempionāts svarbumbu celšanā, kurā piedalījās 151 sportists. Jēkabpilieši čempionātā sasniedza augstvērtīgus rezultātus. Reizē ar čempionātu noslēdzās arī Latvijas Kausa posmu izcīņa, kurā Jēkabpils komanda sevi apliecināja, kļūstot par Latvijas Kausa uzvarētājiem. Jāna Āboliņa sporta kluba dalībniekiem svarīgākais posms vēl priekšā. Latvijas izlases sastāvā iekļautie sportisti no 20.līdz 24.novembrim dosies uz nozīmīgākajiem pārbaudes mačiem – pasaules čempionātu Vācijas pilsētā Hamburgā.
 
Radio1 ziņas pulksten 17.18.
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpils novada jauniešu projekta ideju konkursā saņemti 7 pieteikumi. Jēkabpils pilsētas pašvaldība izsludina foto akciju. Zemkopības ministrija apbalvo vietējos skolēnus konkursā "Mūsu mazais pārgājiens".
 
Jēkabpils novada jauniešu projektu ideju konkursā "Jaunatnes inovācija 2014" kopā saņemti 7 pieteikumi, tā informē Jēkabpils novada pašvaldība. Projektu idejas varēja iesniegt līdz 31. oktobrim. Konkursā jauniešiem vecumā no 15-25 gadiem tika piedāvāts izklāstīt savu ideju jaunatnes jomā, ko vajadzētu īstenot un ko pašvaldība nepiedāvā. Labāko 3 ideju autori otrajā kārtā tiks pie naudas balvām līdz pat 100 euro vērtībā, bet pārējie saņems veicināšanas balvas.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība izsludina foto akciju „Es, jēkabpilietis, – toreiz un tagad". Akcijas laikā aicinām jēkabpiliešus atjaunot savas senāk bērnībā vai jaunībā)tapušās bildes, nofotografējoties tajā pašā vietā, kur tapis fotogrāfijas oriģināls. Attēliem jābūt uzņemtiem brīvdabā, Jēkabpils pilsētā. Jēkabpiliešu iesūtītās fotogrāfijas tiks publicētas Jēkabpils pilsētas pašvaldības sociālo tīklu kontos.

Šodien apbalvoti Zemkopības ministrijas rīkotā konkursa Latvijas skolēniem "Mūsu mazais pārgājiens" laureāti, tajā skaitā vietējo skolu jaunieši. Svinīgais pasākums notika Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē. 5.-9. klašu grupā panākumus guva Jersikas pamatskola, Rožupes pamatskola, Salas pamatskola un Līvānu 1.vidusskola. Savukārt Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas 10. klasei 1.vieta 10.-12. klašu grupā. Konkursā skolēni iepazina koku kā mūsdienīgu, drošu un daudzfunkcionālu materiālu un pievērsa uzmanību koka izmantošanai dažādās celtnēs Latvijā un pasaulē.
 
Turpinām ziņas
 
Rīt plkst. 16.00 Krustpils Kultūras namā notiks Senioru kora "Atvasara" 20 gadu jubilejas koncerts. Tajā būs ietvertas visskaistākās dziesmas, kas izdziedātas divdesmit gadu garumā. Jau divdesmit gadus koris pulcē 40 dziedātājus no abiem Daugavas krastiem. Augstākais kora sasniegums – iegūtais Zelta diploms aizvadītā gada Pasaules koru olimpiādē, kas atvēris jaunas koncertēšanas iespējas dažādās pasaules valstīs.
 
Svētdien plkst. 15.00 Krustpils Kultūras namā izskanēs muzikāla programma „MANAI DZIMTENEI". Koncertprogramma rīkota Latvijas dzimšanas dienas svētku ietvaros. Tajā skanēs dažādas Raimonda Paula, Ulda Stabulnieka, Ivara Vīgnera un citu komponistu melodijas. Uzstāsies Andris Ērglis, Aija Andrejeva, Viktors Lapčenoks, Dainis Skutelis, Samantu Tīna, Atis Auzāns un citi dziedātāji.
 
Un vēl
 
Šovakar plkst. 18.00 Krustpils Kultūras namā ledus cirka „Ocean ice" izrāde. Jaunajā starptautiskajā programmā gaida daudz jaunu, līdz šim nekad neredzētu priekšnesumu uz slidām. Izrādē piedalīsies profesionāli daiļslidotāji un cirka mākslinieki no dažādām Eiropas valstīm. Tāpat akrobāti, žonglieri, gaisa vingrotāji un citi mākslinieki. Būs iespēja vērot arī transformācijas un uguns šovu.

Atstājiet komentāru