2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014. gada 5. decembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014. gada 5. decembrī

Radio1 ziņas pulksten 07.00-08.00
Radio1 ziņās klausieties: Šodien notiek Latvijas pašvaldību izpilddirektoru gada sanāksme. Šovakar Jēkabpils pilsētas bibliotēkā rādīs filmu par Ilmāru Knaģi. Preiļu kultūras namā notiks pasākums makšķerēšanas interesentiem.
 
Šodien Jēkabpils pilsētas domes izpilddirektors Guntars Gogulis Jūrmalā piedalīsies Latvijas pašvaldību izpilddirektoru gada sanāksmē. Darba kārtībā plānota Latvijas pašvaldību izpilddirektoru asociācijas valdes atskaite, kā arī priekšlikumi darba uzlabošanai. Vēlāk iecerēta vairāku Jūrmalas infrastruktūras objektu apskate.
 
Šovakar plkst. 17.30 Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Izstāžu un tikšanās zālē būs iespēja noskatīties dokumentālo filmu par jēkabpilieti Ilmāru Knaģi „Bij' tādi laiki". Pēc filmas būs tikšanāa ar filmas varoni Ilmāru Knaģi un radošo komandu. Knaģis ir viens no Latvijas represēto organizācijas un fonda "Sibīrijas bērni" dibinātājiem. Par nopelniem izsūtīto piemiņas saglabāšanā apbalvots ar Trīszvaigžņu ordeni.
 
Savukārt plkst. 18 Kokneses Zaļā tirgus laukumā Lielās egles iedegšanas pasākums, informē Kokneses novada pašvaldība. Pasākumā sagaida dažādas izklaides – rotaļas un dziesmas. Tāpat notiks arī tirdziņš, uz ko tirgotāji varēja pieteikties līdz vakardienai.
 
Turpinām ziņas
 
Šodien valdības ārkārtas sēdē plānots izskatīt Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotos grozījumus Izglītības likumā. Tie paredz pedagogu algu publiskošanu, tādējādi padarot atklātu valsts budžeta izlietojumu pedagogu darba samaksas nodrošināšanā. Tiek plānots internetā publicēt pedagogu vārdu un uzvārdu, amatu, kā arī saņemtās algas apjomu. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība pagaidām neizprot šāda piedāvājuma mērķi. Savukārt ministrijā skaidro, ka tas nepieciešams, lai izsekotu naudas plūsmai.
 
Šodien stājas aizliegums ievest putnu gaļu un tās produktus no ASV. "Rosseļhoznadzor" paziņojis par aizliegumu Importa ierobežojumu ieviešanu Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests savu lēmumu skaidro ar centieniem rūpēties par Krievijas tirgū ievestās putnu gaļas un tas produktu kvalitāti. Pēdējā laikā no ASV arvien biežāk tiekot ievesta pēc veterināri sanitārajiem standartiem bīstama produkcija
 
Un vēl
 
Šovakar plkst. 19:00 Preiļu Kultūras nama mazajā zālē makšķerēšanas interesenti aicināti piedalīties pasākumā „Makšķernieku stāstu vakars". Par jaunāko spiningošanas un džigošanas inventāru un citām niansēm pastāstīs žurnāla COPES LIETAS eksperts Guntars Netenbergs un sportists Māris Kārkliņš. Ieeja pasākumā ir bez maksas.
 
Radio1 ziņas pulksten 09.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties: Preiļu novada dome atbalsta Latgaliešu Kultūras Gada balvas „Boņuks - 2014" pasniegšanu. Briselē sola, ka risinājumi Baltijas un Somijas piena nozarei tiek meklēti. Šorīt ceļi ir apledojuši – jāuzmanās gājējiem un braucējiem.
 
Preiļu novada domes sēdē tika izskatīts Latvijas vēstniecības „GORS" vadītājas Diānas Zirniņas iesniegums par pretendentu izvirzīšanu latgaliešu kultūras gada balvai „Boņuks 2014" dažādās nominācijās. Tāpat arī finansējuma piešķiršanu pasākuma norisei. Deputāti bija vienisprātis, ka arī no Preiļu novada tiks izvirzīti pretendenti kādai no gada balvas nominācijām. Tika nolemts, izskatot 2015. gada budžeta projektu, paredzēt finansējumu pasākuma nodrošināšanai 200 eiro apmērā.
 
Pašlaik tiek meklēti nepieciešamie risinājumi, lai grūtībās nonākušajai Baltijas un Somijas piena nozarei tiktu piešķirts papildu atbalsts. Tā Briselē tikšanās laikā ar lauksaimniekiem norādīja Eiropas Savienības lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Fils Hogans. Kā pēc tikšanās ar Hoganu norādīja Latvijas delegācijas vadītājs, Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas valdes loceklis, kooperatīva "Trikāta KS" valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs, lai arī jautājumu bija daudz, Baltijas un Somijas zemnieki tika pie vārda.
 
Arī piektdienas rītā autoceļi daudzviet apledojuši, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" informācija. Piecos rītā šosejās bija apledojuši posmi, sliktākā situācija ir uz autoceļa Rīga - Daugavpils. Vietām Vidzemē un Latgalē braukšanu apgrūtina arī migla. Uzmanīgiem jābūt arī gājējiem, jo ietves daudzviet klāj ledus.
 
Turpinām ziņas
 
Saeima vakardien izskatīšanai komisijām nodeva partijas "Saskaņa" ierosinājumu noteikt, ka 7.janvāris - diena, kad pareizticīgie un vecticībnieki svin Ziemassvētkus, - Latvijā ir jānosaka par brīvdienu. Par šī likumprojekta nodošanu komisijām nobalsoja 50 deputāti, kuri pārstāv gan opozīcijas, gan koalīcijas partijas, pret bija 19 parlamentārieši. Kopumā Latvijā ir aptuveni 400 000 pareizticīgo un vecticībnieku, un, atzīstot jaunu svētku dienu, tiktu veicināta sabiedrības integrācija.
 
Pabeigti šajā gadā plānotie būvdarbi valsts autoceļa tīklā, savukārt apjomīgos, nākamgad turpināmos ceļu būvobjektos ieviests tehnoloģiskais pārtraukums līdz pavasarim, informē "Latvijas Valsts ceļi". Šāds pārtraukums ir ieviests kopumā 13 ceļu būvobjektiem visā Latvijā, no tiem septiņi ir uz valsts galvenajiem autoceļiem. Uz ziemas laiku pārtraukto ceļu remontposmu uzturēšana tiek nodrošināta tādā pašā līmenī kā visam ceļam
 
Un vēl
 
Šodien tiks atklāta nodokļu nomaksas veicināšanas kampaņa "Dots devējam atdodas". Kampaņu organizē Finanšu ministrija un Valsts ieņēmuma dienests ar mērķi veicināt godprātīgu nodokļu nomaksu. Iecerēts arī atgādināt, kur paliek nodokļos nomaksātā nauda, kādiem mērķiem tā tiek novirzīta un kādus labumus var gūt sabiedrība. Kampaņā tiks atgādināts, kādas sekas raisa izvairīšanās no nodokļu nomaksas. Sabiedrība tiks uzrunāta, izmantojot videoklipus, infografikas, sociālos medijus. Izglītojošos semināros tiks uzrunāta arī jauniešu auditorija.
 
Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Aktualizēs tehnisko projektu Preiļu pilsētas apvedceļa būvniecībai dienvidu virzienā. Viesītes novadā tiksies tūrisma speciālisti. Līvānu novadā šodien godinās Valsts policijas darbiniekus.
 
Preiļu novada dome veiks iepirkumu tehniskā projekta „Preiļu pilsētas apvedceļa būvniecībai dienvidu virzienā" korekcijai un aktualizācijai. Pieņemts lēmums veikt arī nepieciešamās darbības topogrāfiskās uzmērīšanas veikšanai apvedceļa būvniecībai. Esošā tehniskā projekta korekcija jāveic apvedceļa pieslēgumam Daugavpils virzienā. Tā kā plānotais apvedceļš skar vairākus zemes īpašumus, projekts jāsaskaņo ar zemes īpašniekiem. Iepriekš šīs process apturēts, jo netika panākts saskaņojums ar zemes īpašnieku, un projekta virzība tika apturēta. Plašāk par to Radio1.lv ziņu portālā.
 
Šodien plkst. 13.00 Viesītes novada domes sēžu zālē plānota tūrisma speciālistu un interesentu tikšanās, liecina informācija Viesītes novada mājas lapā. Tiks izvērtēti šī gada rezultāti, pārrunātas turpmākās sadarbības iespējas – informācijas apmaiņa, mārketinga pasākumi. Tajā skaitā dalība izstādēs, reprezentācijas materiālu izgatavošana un citi pasākumi. Tāpat tiks runāts par projektu realizēšanu.
 
Šopēcpusdien plkst. 15.00 Līvānu novada Kultūras centrā notiks Valsts policijas 96.gadadienai veltīts svinīgs pasākums, inform Līvānu novada pašvaldība. Pasākuma laikā tiks apbalvoti Latgales reģiona pārvaldes iecirkņu darbinieki no Līvānu, Preiļu, Aglonas, Vārkavas un Riebiņu novadiem. Vakardien šāds pasākums norisinājās Jēkabpilī.
 
Turpinām ziņas
 
Labklājības ministrija plāno likumu "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam" papildināt ar nosacījumu, ka bezdarbnieka pabalsta izmaksu izbeigs, ja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra konstatēs, ka pabalsta saņēmējs ir nodarbināts citā valstī. Tāpat plānots, ka turpmāk apbedīšanas pabalstu bezdarbnieka nāves gadījumā varēs pieprasīt īsāku laiku - sešus mēnešus līdzšinējo 12 mēnešu vietā. Ministrija uzsvēra, ka vienāds termiņš visu pabalstu pieprasīšanā atvieglos pabalstu pieprasīšanu.
 
Divi jaunieši pagājušajā naktī, gājuši bojā ceļu satiksmes negadījumā Ozolnieku novada, Salgales pagastā, netālu no Jelagavas. Viņu vadītā automašīna iegāzusies Garozes upē, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Glābēji skaidro, ka, iespējams, avārija notikusi, jo jaunieši nav spējuši savaldīt spēkratu, līdz ar to iegāzies upē. Uz notikumu vietu bija izsaukti ūdenslīdēji, bet avarējušajā automašīnā esošos jauniešus neesot izdevies glābt. Automašīna no upes izvilkta un notikuma vietā strādā policija.
 
Un vēl
 
29. novembrī uz saviem 8 darbības gadiem atskatījās Rubenes kultūras nama seniores - dāmu deju kopa „ Draiskās Peonijas" un viņu vadītāja Ināra Rudeviča. 8 gadu laikā iestudētas un izdejotas 30 dejas. Pasākumā bija gan koncerts, gan rokdarbu izstāde un vieskolektīvu uzstāšanās. Kultūras namā paviesojās Jēkabpils tautas nama deju kopa „ Daugavietes", Salas novada Sēlpils pagasta deju kopa „ Omes un Voldemārs" un citi kolektīvi.
 
Ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
 
Radio1 ziņās klausieties: Konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2014″ finālā pie atzinības tikusi Jēkabpils novada SIA "MK Dizains". Jēkabpilī šonakt daudzstāvu mājā izcēlās ugunsgrēks un evakuēti cilvēki. BK ''Jēkabpils'' dodas uz treniņu Citrus SPA.

Vakardien Jēkabpils tautas namā notika Valsts policijas 96. gadadienai veltīts svinīgs pasākums. Sanākušajiem policistiem tika izsniegti apbalvojumi un pateicības par viņu darbu. Tāpēc iedzīvotājiem jautājām – ko viņi novēl policistiem gadadienā? Savus vēlējumus izteica Antonija, Anatolijs, Anda, Jolanta, Silvija un Evita.
 
Tāpat svinīgo notikumu komentē arī Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis.
 
Turpinām ziņas
 
Vakardien Vidzemes koncertzālē "Cēsis" svinīgā ceremonijā tika paziņoti konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2014″. Kategorijā "Importa aizstājējprodukts" Jēkabpils novada uzņēmums SIA "MK DIZAINS" ieguva atzinību par virvju konstrukciju „Piramīda" bērnu rotaļu laukumiem. Konkursu jau desmito gadu pēc kārtas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.
 
Jēkabpilī Ķieģeļu ielā 13c šonakt ugunsgrēka dēļ no daudzstāvu mājas evakuēti 13 cilvēki un viens izglābts no saindēšanās ar dūmiem, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils brigādes komandieris Dzintars Cvilikovskis. Ugunsgrēks izcēlies ap vieniem naktī piecstāvu mājas pagrabā un radīja lielu sadūmojumu kāpņu telpā un dzīvokļos. Ugunsgrēks likvidēts ap trijiem naktī. Plašāk par notikumu var izlasīt Radio1.lv ziņu portālā.
 
Un vēl
 
Vakardien pēc iepriekšējā dienā sīvā cīņā izcīnītas uzvaras BK "Jēkabpils" basketbolisti rīta treniņu aizvadīja "Citrus SPA" pirtīs un baseinos. Fotoreportāžu var aplūkot Radio1.lv ziņu portālā. Kā jau tika ziņots, trešdien Baltijas Basketbola līgas otrā apļa cīņā BK „Jēkabpils" uzvarēja BK „Valmieru".
 
Radio1 ziņas pulksten 17.18.
Radio1 ziņās klausieties: Rīt izskanēs Ziemassvētku ieskaņas koncerts „Nikolausa dāvana". Rīt jēkabpilieši dodas uz šī gada nozīmīgāko turnīru galda hokeja Latvijā. Svētdien pilsētā atgriežamies sagaidīs Reini Nitišu.
 
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece šodien Valsts policijas 96.gadadienai veltītajā svinīgajā sanāksmē Rīgā aicināja policistus nenocietināties un neļaut triumfēt cinismam. Pagājušajā gadā 95.gadadienā policijai bija vairāki izaicinājumi - Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas sākšana un jaunas psihoaktīvās vielas. Svinīgajā sanāksmē vairākiem desmitiem policistu tika pasniegti dažāda veida apbalvojumi. Vairākiem tika pasniegts personīgais šaujamierocis. Savukārt fotogrāfijas no vakardien Jēkabpilī notikušā pasākuma iespējams aplūkot ziņu portālā Radio1.lv.
 
Aizvadītā ligzdošanas sezona baltajam stārķim bijusi nesekmīga, salīdzinot ar ilggadējiem novērojumu datiem, šodien pavēstīja balto stārķu uzskaites projekta vadītāja Māra Janaus. Saskaņā ar datiem no kopumā 550 ligzdām neapdzīvoti bijuši 14% ligzdu. Kā viens no iemesliem, kāpēc stārķiem šī sezona bijusi nesekmīga, ir arvien lielākās lauksaimniecības aktivitātes.
 
Vairāki "Swedbank" klienti ir saņēmuši krāpnieciskus viltus e-pastus it kā bankas vārdā ar lūgumu sinhronizēt savas internetbankas kodu kartes, noklikšķinot uz saites, kurā pēc tam tiek lūgts ievadīt internetbankas kodu kartes paroles, informē "Swedbank". Banka aicina nekādā gadījumā to nedarīt un par šādiem e-pastiem informēt banku. Šis ir pasaulē izplatīts krāpšanas veids, ko sauc par "pikšķerēšanu", kad ar viltus vēstulēm it kā bankas vai kādas citas iestādes vārdā cenšas maldināt cilvēkus un uzzināt viņu konfidenciālos datus.
 
Turpinām ziņas
 
Rīt plkst.15.00 Krustpils pilī notiks ikgadējais Ziemassvētku ieskaņas koncerts. Šogad klausītājus priecēs muzikālā apvienība „Muskatrieksts" un Jēkabpils Arvīda Žilinska mūzikas skolas audzēkņi. Šogad pasākums norisināsies jau 19. reizi. Ieeja par ziedojumiem Krustpils pils restaurācijai.
 
Rīt jēkabpilieši dodas uz šī gada nozīmīgāko turnīru Latvijā - Pasaules Tūres supersērijas posmu galda hokejā - Rīgas Kausu, kas norisināsies 6. un 7.decembrī Rīgas Kultūru vidusskolā. No jēkabpiliešiem lielākās cerības tiek liktas uz Andreju Kuzņecovu, kurš pasaules rangā šobrīd atrodas 185.vietā un Latvijas reitingā 11.vietā. Dalību sacensībām apstiprinājuši 204 galda hokejisti no 10 valstīm.
 
Un vēl
 
Biedrība „SKN Sports" un Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina sagaidīt Jēkabpilī Reini Nitišu, informē pašvaldība. Tikšanās notiks svētdien ap plkst. 18.00 laukumā pie Tautas nama, tomēr sagaidīšanas laiks var mainīties. Vēl pagājušajā nedēļas nogalē Nitiš izcīnīja 3.vietu pasaules čempionātā rallijkrosā.

Atstājiet komentāru