2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 1.oktobrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 1.oktobrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kā šodien senioru dienu atzīmēs Jēkabpilī un Līvānos? Kāda olimpiāde senioriem norisināsies šodien Jēkabpils Tālākizglītības un informācijas tehnoloģiju centrā? Un Kādos maršrutos no šodienas mainīsies maksa par braukšanu?

 

 

Šodien Eiropā un arī Latvijā atzīmē Starptautisko Senioru dienu. To sagaidot, Jēkabpils pensionāru apvienība “Sasaiste” aicina Jēkabpils iestāžu, uzņēmumu un organizāciju vadītājus atcerēties šobrīd aktīvās darba gaitas beigušos kādreizējos kolēģus, kā arī ģimenēs - savus seniorus. Jēkabpils senioru apvienības “Sasaiste” vadītāja Biruta Jemeļjanova atgādina, ka cilvēkam gados ir būtiski saglabāt piederības sajūtu, tāpēc viņa aicina vadītājus padomāt kā ar papildu uzmanību iepriecināt cilvēkus, kuri savus aktīvā darba gadus pavadījuši darbojoties attiecīgajā uzņēmumā vai iestādē, bet pašlaik atrodas pelnītā atpūtā. Tāpat arī ģimenēs - vecmāmiņās un vectētiņi ļoti gaida uzmanības apliecinājumus - ka viņus atceras un mīl.. Lai sagādātu prieku, nevajag jau neko daudz - vienkārši atklātne ar veselības vēlējumu vai telefona zvans arī sniedz piederības un sevis noderīguma sajūtu.

 

 

Kā skaistu piemēru Jemeļajanova min pasākumu, ko, atzīmējot Starptautisko senioru dienu rīko SIA “Brēķu nami”. Uzņēmuma vadība savās telpās šodien ir uzaicinājusi apvienības “Sasaiste” 25 biedrus uz svinīgām brokastīm. Senioru brokastis, ko rīko SIA “Brēķu nami”, jau kļūst par tradīciju - tādas notika arī pagājušajā gadā. Turklāt tā nav tikai saviesīga kopā pabūšana, kas, protams, arī nav mazsvarīgi - tas ir kultūras pasākums ar uzņēmuma sarūpētu nelielu koncertprogrammu. Jau ziņots, ka Starptautisko senioru dienu Eiropā atzīmē jau kopš 1991. gada, un Latvijā tā atzīmējamo dienu sarakstā iekļauta 2009.gadā.

 

 

Šodien pulksten 10tos Līvānos biedrībā „Baltā māja” notiks senioru svētku pasākums, kas veltīts Starptautiskajai veco ļaužu dienai. Pasākums norisināsies projektā „Atbalsts biedrības „Baltā māja” darbībai līdzdalības demokrātijas stiprināšanai Latgales reģionā”. Projektu atbalsta Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta. Biedrība ievieš projektu kopš 2013. gada jūlija un tā gaitā līdz 2015. gada beigām ne vien tiek nodrošināts atbalsts organizācijas ikdienas darbībai, bet arī tiek īstenoti dažādi informatīvi un tematiski pasākumi. Senioriem šodien Baltajā mājā muzikālu priekšnesumu sniegs aktieris Pauls Butkēvičs, pasākuma dalībniekiem piedāvās “Baltās mājas” teātra draugu kopas jaunāko iestudēto izrādi, kopīgu sadziedāšanos, fotografēšanos, konkursus un citus pārsteigumus.

 

 

Turpinām ziņas

 

 

Šodien Jēkabpils Tālākizglītības un informācijas tehnoloģiju centrā 2.vidusskolas telpās notiks aktivitātes Pieslēdzies, Latvija! Senioru datorprasmju olimpiāde. Senioru datorprasmju olimpiādes mērķis: ar aizraujošiem uzdevumiem un savu prasmju pārbaudi atzīmēt Starptautisko senioru dienu, iedrošinot arī citus seniorus nebaidīties apgūt datoru un internetu. Olimpiādes dalībniekiem būs jāizpilda dažādi uzdevumi, piemēram, internetā jāatrod prasītā informācija. Dalībnieki sacentīsies gan savā starpā, gan komandās, spēkiem mērojoties ar citu Zemgales pilsētu senioriem.

 

 

Šodien Jēkabpils pamatskolā notiks pilsētas un tuvākā reģiona bijušo skolu direktoru salidojums. Pasākumā kolēģiem būs iespēja gan kavēties atmiņās, gan dalīties pieredzē. Pasākumā piedalīsies arī Jēkabpils domes izglītības nodaļas vadītāja Līga Kļaviņa.

 

 

Un vēl

 

 

Sākot šodienas reģionālo vietējo maršrutu autobusu tarifi tiks vienādoti vēl 12 pārvadātāju apkalpotajos maršrutos Rīgas, Kurzemes, Zemgales un Latgales plānošanas reģionā. No šodienas tarifi tiks vienādoti arī bijušajā Jēkabpils rajona teritorijā, tajā skaitā arī Viesītes novadā maršrutos, kur sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošina ”Spuņģēni-Daugavieši" un "Viesītes transports". Jēkabpilī, kur pasažieru pārvadājumus nodrošina SIA "Spuņģēni-Daugavieši", minimālā braukšanas maksa pieaugs par 10 eirocentiem, bet pārējā bijušā Jēkabpils rajona teritorijā tā nemainīsies.

 

 

Savukārt SIA “Jēkabpils autobusu parks” maršrutos tarifu izmaiņas gaidāmas pēc mēneša no 1.novembra. Autotransporta direkcija skaidro, ka pēc tarifu izlīdzināšanas, pasažieri par braucienu maksās vienādi, neatkarīgi no vietas, kur tie atrodas. Daļā SIA “Jēkabpils autobusu parks” apkalpojamajos maršrutos tarifi pieaugs, piemēram, par 30 līdz 40 centiem, bet atsevišķos maršrutos gaidāms cenu samazinājums. Jau ziņots, ka reģionālo vietējo maršrutu autobusu tarifi jau ir vienādoti Aknīstes novadā, kur sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošina "Rubenītis".

 

 

 

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kā varētu mainīties sods autovadītājiem, kas braucot runā pa mobilo tālruni? Kādas prasības stājušās spēkā gāzes balonu tirdzniecībā? Un Kādam konkursam aicināti pieteikties latgales uzņēmēji?

 

 

Tuvākajā laikā ir gaidāmas Krievijas un ASV militārās sarunas, lai izvairītos no nejaušiem incidentiem Sīrijā, vēsta Britu raidsabiedrība BBC. Par šādam sarunām kopīgajā preses konferencē paziņoja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Kerijs pauda cerību, ka konsultācijas sāksies jau šodien.

Jau ziņots, ka Krievijas gaisa spēki vakar veica uzlidojumus Sīrijai. Pirmie triecieni īstenoti jau dažas stundas pēc balsojuma Krievijas parlamenta augšpalātā, kur tika atbalstīts prezidenta Vladimira Putina lūgums atļaut izmantot valsts karaspēku ārvalstīs. Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka ir veikti astoņi triecieni "Islāma valsts" pozīcijām, - sakaru mezgliem, transportam un munīcijas noliktavām. Savukārt Rietumu atbalstītā Sīrijas politiskā opozīcija apgalvo, ka cietuši viņu kontrolētie apgabali un gājuši bojā desmitiem civiliedzīvotāju.

Valsts policijaapsver iespēju rosināt likumu grozījumus, lai ierobežotu mobilā telefona lietošanu, atrodoties pie stūres, šodien intervijā Latvijas Televīzijai sacīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis. Šogad Ceļu policija noformējusi 2 tūkstoši 408 protokolus autovadītājiem, kuri, atrodoties pie stūres, izmantojuši savus mobilos tālruņus saziņai gan sociālajos tīklos, e-pasta pārbaudei vai sarunām. Krapsis atzina, ka viens no iemesliem autovadītāju nevērībai pret ceļu satiksmes jomā pieaugošo problēmu – mobilajiem telefoniem - ir pārāk maiga sodu sistēma. Latvijā par šāda veida pārkāpumu paredzēts naudas sods līdz 15 eiro un brīdinājums. Salīdzinājumā ar kaimiņvalsti Igauniju – tur naudas sods par šo pārkāpumi ir līdz pat 200 eiro, norādīja Krapsis.

 

 

Turpinām ziņas

 

 

No šodienas drīkst tirgot tikai tādus sašķidrinātās naftas gāzes balonus, kuriem veikta ārējā, iekšējā un hidrauliskā pārbaude. Ekonomikas ministrija aicina patērētājus iegādāties tikai pārbaudītus un drošus gāzes balonus uzticamās tirdzniecības vietās, neradot risku savai un apkārtējo cilvēku veselībai un dzīvībai. No šodienas gāzes balona marķējumā ir jāparādās tehnisko pārbaudi veikušās sašķidrinātās naftas gāzes balonu uzpildes stacijas identifikācijas zīmei. Patlaban divi komersanti - SIA "Latvijas Propāna gāze" un SIA "Intergaz" - ir pauduši gatavību veikt gāzes balonu tehnisko pārbaudi, ko apstiprinās noteikta identifikācijas zīme. Tāpat sašķidrinātās naftas gāzes baloniem jābūt pievienotai lietošanas instrukcijai, kurā iekļauti vismaz gāzes balonu pārvadāšanas, uzstādīšanas, lietošanas un uzglabāšanas nosacījumi, kā arī rīcība gāzes noplūdes, gāzes balona bojājuma un avārijas gadījumā.

 

No šodienas spēkā stājas arī stingrākas prasības tādu bateriju un akumulatoru laišanai tirgū, kuru sastāvā ir dzīvsudrabs un kadmijs.Paredzēts, ka jaunās prasības tiks ieviestas pakāpeniski. Likumdevējs uzsver, ka jaunās prasības būtiski neietekmēs tautsaimniecību, jo ir iespējas izmantot citas baterijas un akumulatorus, ar kuriem var aizstāt pogveida elementus un kuru svarā nav vairāk kā 2% dzīvsudraba. Tas pats attiecas uz pārnēsājamajām, arī ierīcēs iestrādātajām baterijām vai akumulatoriem, kuru svarā ir vairāk nekā 0,002% kadmija, kas domāti lietojumam bezvada elektriskajos instrumentos.

Un vēl

Šodien sākas pieteikšanās konkursam "Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2015".Konkurss paredz godināt Latgales reģiona uzņēmumus piecās nominācijās: "Lielākais nodokļu maksātājs", "Lielākais darba devējs", "Sociāli atbildīgs uzņēmums", "Gada lauksaimnieks" un "Gada jaunais komersants". Pērn Latgales reģiona uzņēmēju gada balvai tika izvirzīti 30 pretendenti. Nominācijā "Lielākais nodokļu maksātājs" uzvaras laurus plūca viens no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem valstī - "Preiļu siers". Saskaņā ar šī gada konkursa nolikumu pagājušā gada konkursa uzvarētāji nedrīkst pieteikt savu dalību tajā pašā konkursa nominācijā.

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Vai bēgļu uzņemšanai atvēlētā naudas summa ir pārspīlēta? Kas jāievēro, sākoties dzinējmedībām? Un Kādas pozitīvas pārmaiņas no šodienas ir Salas vidusskolā?

 

Valsts prezidents Raimonds Vējonis vakaruzrunā ANO Ģenerālās asamblejas 70.sesijā veltīja kritiku ANO Drošības padomei, uzsverot, ka nesenā pagātnē vairākos svarīgos gadījumos tā nespēja demonstrēt savlaicīgu un izlēmīgu rīcību. Vējonis akcentēja, ka kopš ANO Hartas noslēgšanas Sanfrancisko 1945.gadā, tā iemieso starptautiskās sistēmas pamatprincipus. Tomēr pārāk bieži starptautiskā kārtība un pamatprincipi tiek pārkāpti, un ANO nav spējusi novērst konfliktus, veicināt mieru vai pārtraukt asinsizliešanu. Prezidents norādīja, ka ļoti būtiska ir agrīna ANO rīcība kritiskās situācijās.

 

Bēgļu uzņemšanai Latvijā izdevumu tāme, kurā minēti ir 16 miljoni eiro, ir pārspīlēta, uzskata partijas “Vienotība” Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa. Intervijā raidījumam “Rīta Panorāma” Āboltiņa pauda, ka 16 miljoni ir pārspīlēta summa. Viņa to salīdzināja ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sākotnējo izdevumu plānu, cenšoties tāmē iekļaut katru sīkumu un piebilda, ka tā diemžēl ir ierēdņu daba - tiklīdz redz Eiropas naudu, tā galdus, krēslus un visu pārējo ieraksta tāmē. Viņa arī norādīja, ka nevar pieļaut, ka “sabiedrība tiek tracināta ar milzīgiem skaitļiem”. Tajā pašā laikā Āboltiņa atzina – ja gribam, lai atbraucēji iekļaujas mūsu sabiedrībā, tam būs vajadzīga nauda.

Turpinām ziņas

 

 

Cilvēki zināmā mērā ir sajutuši lielāku drošību par savām darbavietām, kā arī aprod ar jauno  realitātei – pastāvīgu nedrošību, atzīst Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis. Viņš arī pauda, ka kreditēšanā Latvijā vērojams pieaugums. Lai gan ekonomika aug 2-3% apjomā un aizvien ir sarežģīta ģeopolitiskā situācija, Latvijas uzņēmēji kreditējas vairāk nekā pērn. Salīdzinot 2014. un 2015.gada pirmos pusgadus, kreditēšanas apjoms audzis par 10%. Atjaunojusies arī mājsaimniecību kreditēšana pēc diskusijām par “nolikto atslēgu” principu. Hipotekārajā kreditēšanā otrajā ceturksnī pieaugums ir lielāks par 40% salīdzinājumā ar pirmo ceturksni. Patēriņa kreditēšana palielinājusies par desmit procentiem, salīdzinot ar pērno gadu. Tajā pašā laikā viņš noliedza, ka cilvēki būtu kļuvuši neapdomīgāki, ņemot patēriņa kredītus. Tieši pretēji - cilvēki esot kļuvuši gudrāki, piesardzīgāki, turklāt vairāk uzkrāj.

 

 

Lai gan no šodienas Medību noteikumi ļauj sākt medības ar dzinējiem, medniekiem jārēķinās ar vairākās medību platībās noteiktiem ierobežojumiem Āfrikas cūku mēra izplatības dēļ, kā arī pastiprināti jāievēro attiecīgas biodrošības prasības. Jau ziņots, ka no bijušā Jēkabpils rajona medības ar dzinējiem vai traucēšanu ir aizliegtas tikai Gārsenes pagasta teritorijā, pārējos atļautas – ievērojot biodrošības pasākumus.

Un vēl

 

 

No šodienas darbu Salas vidusskolas direktora amatā sāk Sanita Madalāne.Vidusskolas direktora amatā Madalāni pašvaldības deputāti apstiprināja 24.septembrī Salas novada domes sēdē. Madalāne bija vienīgā pretendente uz šo amatu. Līdz šim viņa strādājusi par lektori Aizkraukles Pieaugušo izglītības un inovāciju atbalsta centrā un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā. Jau vēstīts, ka līdzšinējā Salas vidusskolas direktore Janīna Riška no ieņemamā amata atbrīvota saistībā ar došanos pensijā.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Vai gaidāma reforma veselības jomā? Kāpēc Jēkabpils mežaparkā patrulēja policisti? Un Kādu atraktīvu trauku radījusi Latvijas dizainere?

 

 

No 2017.gada būtu jāievieš obligātā veselības apdrošināšanas sistēma, sniedzot Saeimai ziņojumu par valdības deklarācijas īstenošanu un uzsverot galvenās prioritātes, teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma.Valdības vadītāja norādīja, ka vēlas pieteikt reformu veselības jomā, kas paredzētu obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanu. Konkrētu redzējumu par reformu vajadzētu piedāvāt nākamgad. Straujuma slavēja Latvijas prezidentūras laikā Eiropas Savienības Padomē paveikto, norādot, ka visas prezidentūras sniegtās iespējas tika izmantotas. Tāpat valdības vadītāja savā runā pievērsās arī bēgļu krīzei. Viņa akcentēja, ka lēmums par patvēruma meklētāju pārvietošanu nerisina problēmas cēloņus, tāpēc jādomā par Eiropas savienības ārējo robežu stiprināšanu, intensīvāku sadarbību ar trešajām valstīm, kā arī ekonomisko migrantu atgriešanu mītnes valstīs.

Saeima šodien noraidīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK rosinātus likuma grozījumus par deputātu algu iesaldēšanu nākamajā gadā. Plašas diskusijas par šo jautājumu Saeimas sēdē nebija, tikai parlamenta priekšsēdētāja Ināra Mūrniece iesniedzēju vārdā aicināja šo ieceri atbalstīt, bet neviens no deputātiem neizteicās pret šo likumprojektu. Jau ziņots, ka mainoties valstī strādājošo vidējai darba samaksai, nākamgad tiks pārskatīts valsts amatpersonu atalgojums un saeimas deputātu algas pieaugs.

Turpinām ziņas

 

 

Kāda jēkabpiliete, kas šajās dienās pastaigājās Jēkabpils Mežaparkā pie Radžu ūdenskrātuves novēroja, ka tur patrulē liels skaits policistu. Kad viņa kārtības sargiem jautājusi, kas notiek, saņemta atbilde, ka tiekot meklēts izbēdzis ieslodzītais no jelgavas cietuma. Radio1 sazinājās ar Jēkabpils policijas iecirkņa priekšnieku Zigmundu Januševski, lai noskaidrotu, kāpēc šīs nedēļas sākumā pilsētas Mežaparkā patrulēja liels skaits policistu. Januševskis paskaidroja, ka tas ir ikdienas darbs un nekas ārkārtējs nav noticis, piebilstot, ka plašākus komentārus nesniegs. Viedokli jautājām arī Ieslodzījuma vietu pārvaldes Sabiedrisko attiecību speciālistei Inārai Makārovai. Viņa atbildēja, ka ne no Jelgavas , ne kādas citas Latvijas ieslodzījuma vietas neviens ieslodzītais nav izbēdzis un kārtības sargu aktivitātes pilsētas Mežaparkā nav saistītas ar ieslodzītā meklēšanu. Aptaujājot atbildīgās amatpersonas, diemžēl neizdevās noskaidrot, kāpēc Jēkabpils Mežaparkā patrulēja kārtības sargi, turklāt daudz lielākā skaitā nekā veicot ikdienas darbu kārtības uzturēšanā.

 

Naktī uz otrdienu zagļi ielauzušies veikalā Jēkabpilī, Zīlānu ielā. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informē, ka ielaušanās notikusi ap pulksten pusčetriem no rīta. Zagļi nozaguši tabakas izstrādājumus jeb cigaretes un sērkociņus. Nozagto preču daudzums tiek aprēķināts. Par zādzību sākts kriminālprocess.

 

 

Un vēl

 

Latvijā radīts dizaina trauks, kurā spēlēt tā sauktās „desas”. Katram no mums mamma bērnībā ir teikusi – ar ēdienu uz šķīvja nespēlējies! Šo apgalvojumu lauzt ir lēmusi latviešu dizainere Laura Kazberaviča. Viņa ir radījusi dizaina trauku „PlayPlate”, no kura našķoties un kurā spēlēt . Tuvāk to varēs aplūkot jau šajā nedēļas nogalē Ķīpsalā, kur notiks izstāde „Design Isle 2015”. „PlayPlate” ir veidots no apstrādāta bērza saplākšņa, lai izceltu koka īpašības un struktūru. Tuvākajā laikā dizainere plāno arī papildināt trauku sortimentu ar paplašinājumiem laukumam 3x3, kā arī paspēlēties ar jaunām formām un krāsām. Dizainere cer arī atrast risinājumu, kā traukus pilnībā varētu izgatavot ar rokām, tādējādi nodrošinot darbu cilvēkiem, nevis mašīnām.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāds latvijā ražots medikaments iekļauts Pasaules Antidopinga aģentūra aizliegto vielu sarakstā? Kad Raimonds Bergmanis viesosies Aknīstes vidusskolā? Un Kādā prestižā reitingā iekļuvusi Latvijas Universitāte?

Runājot par ekonomisko situāciju valstī, Ministru prezidente Laimdota Straujuma šodien uzsvēra, ka nevajag uztraukties un ir jātic nākotnei. Straujuma šarī " atzina, ka nākamais gads būs labs, jo ir paaugstināta minimālā alga, neapliekamais minimums, kā arī ieviests diferencēts neapliekamais minimums. Viņa arī uzsvēra, ka tic visiem valsts iedzīvotājiem un vēlēja veiksmi visām ģimenēm.

Pasaules Antidopinga aģentūra aizliegto vielu sarakstā vakar iekļāvusi Latvijā ražoto medikamentu meldoniju jeb "Mildronātu". Tas sarakstā iekļauts, jo ir "pierādījumi, ka sportisti to lieto ar nolūku uzlabot savu sniegumu". Meldonijs ir medikaments, kas ļauj izvairīties no sirds audu bojājumiem.

Meldonijs Latvijā pazīstams ar farmācijas uzņēmuma Grideks ražoto un izplatīto zīmolu "Mildronāts". Saistībā ar šo vielu radīta jaunu medikamentu paaudze, kas imitē dabiskus savienojumus. Kardioprotektors "Mildronāts" ir viena no Latvijas veiksmīgākajām medicīniskā eksporta precēm. 2013.gadā preparāta eksporta apgrozījums sasniedza aptuveni 65 miljonus eiro.

Turpinām ziņas

Valsts policija Vārkavas un Ņukšu pagastā nedēļas laikā kopumā likvidējusi divas marihuānas audzētavas.Realizējot operatīvo informāciju, Vārkavas pagastā meža masīvā, konstatēja narkotisko vielu saturošo augu nelikumīgu audzētavu. Ierīkotajās siltumnīcās likumsargi atrada un izņēma 11 marihuānas augu stādus, kā arī jau gatavo produkciju, proti, aptuveni tūkstots 227 gramus kaltētas marihuānas. Sakarā ar minēto atradumu policijā ir uzsākts kriminālprocess. Savukārt, 28.septembrī Ludzas novada Ņukšu pagastā tika atrasti un izņemti pieci marihuānas augu stādi. Policijā uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piektdien, 2.oktobrī, apmeklēs Novadu 14.grāmatu svētkus Aizkrauklē, kur piedalīsies "Latvijas Avīzes" publiskajā diskusijā "Jauniešu sagatavotība – armijas pamats". No Aizkraukles ministrs dosies uz Aknīstes novadu, kur pēcpusdienā Aknīstes vidusskolā lasīs lekciju "Kā mēs sargāsim Latviju?". Lekcijā piedalīsies arī 56.Zemessardzes bataljona komandieris pulkvežleitnants Vents Kodors. Lekcijas laikā skolēni varēs uzzināt par Latvijas aizsardzības spējām un to stiprināšanu, par drošības situāciju pasaulē un Latvijā, aizsardzības nozares aktualitātēm, kā arī par drošību informācijas telpā.

Un vēl

Latvijas Universitāte kā vienīgā no Latvijas augstskolām pirmo reizi ir iekļuvusi The Times Higher Education World University Rankings 2015-2016, ieņemot 601.-800.vietu. Latvijas universitāteir pirmā un pagaidām vienīgā Latvijas augstskola, kas iekļuvusi šāda līmeņa reitingā. Šogad reitinga pirmajā vietā atrodas Kalifornijas Tehnoloģiju institūts ASV, otrajā – Oksfordas Universitāte, Lielbritānijā, bet trešajā – Stenfordas Universitāte ASV. Times Higher Education apskata labākās pasaules universitātes un vērtē to sniegumu pētniecībā, studijās, zināšanu pārnesē un starptautisko perspektīvu. Šāds reitings šogad veidots jau 12.gadu pēc kārtas.

Atstājiet komentāru