2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 2.oktobrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 2.oktobrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Tautas deju kolektīva “Pastalnieki” vecāki tiekas ar Jēkabpils domes priekšsēdētāju Leonīdu Salceviču; Cik pieejama latvija ir bēgļiem? Un kad sinoptiķi prognozē pirmo sniegu?

 

Šodien pulksten sešos vakarā Krustpils kultūras namā notiks tautas deju kolektīva “Pastalnieki” visu vecuma grupu vecāku tikšanās ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāju Leonīdu Salceviču. Jau ziņots, ka no 25. līdz 30.augustam deju grupa “Pastalnieki”, kurus vada Aija Rūlietepiedalījās piektajā Pasaules Folkloras čempionātā “World Folk 2015” Bulgārijā, kur savā kategorijā izcīnīja laureāta titulu, skatītāju simpātiju balvu, Zelta godalgu, Pasaules Čempiona titulu un nomināciju Grand Prix – Zelta Orfejs, kā arī tika saņemti vairāki diplomi par kolektīva augstu māksliniecisko līmeni.

 

 

Savukārt Jēkabpils Tautas namā šodien trijos dienā notiks Starptautiskajai veco ļaužu dienai par godu rīkots koncerts „Pīlādzī sarkans deg rudens”. Koncertā uzstāsies tautā iemīļotais latviešu dziedātājs Viktors Lapčenoks. Jau ziņots, ka 1.oktobrī Eiropā un arī Latvijā atzīmē Starptautisko Senioru dienu.

 

 

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis šodien apmeklēs Novadu 14.grāmatu svētkus Aizkrauklē, kur piedalīsies "Latvijas Avīzes" publiskajā diskusijā "Jauniešu sagatavotība – armijas pamats". No Aizkraukles ministrs dosies uz Aknīstes novadu, kur Aknīstes vidusskolā lasīs lekciju "Kā mēs sargāsim Latviju?". Lekcijā piedalīsies arī 56.Zemessardzes bataljona komandieris pulkvežleitnants Vents Kodors. Lekcijas laikā skolēni varēs uzzināt par Latvijas aizsardzības spējām un to stiprināšanu, par drošības situāciju pasaulē un Latvijā, aizsardzības nozares aktualitātēm, kā arī par drošību informācijas telpā.

Turpinām ziņas

 

Latvija noraida gandrīz visus patvēruma meklētāju lūgumus. Tādējādi mūsu valsts ierindojusies patvēruma meklētājiem nepretīmnākošāko valstu galvgalī Eiropā, aplēsusi ASV socioloģisko  pētījumu centrs. Visvairāk lūgumu pēc patvēruma apmierina Bulgārijā – nabadzīgākajā Eiropas savienības valstī tiek atbalstīti 90% patvēruma lūgumi. Ne mazāk pretīmnākoša  patvēruma lūdzējiem ir arī Dānija, Malta, Zviedrija un Kipra. Saraksta pēdējās vietas ieņem Polija, Ungārija un visbeidzot - Latvija. "Eurobarometer" iepriekš veiktā aptauja rādīja, ka Latvija ar Čehiju dalīja pirmo vietu saistībā ar iedzīvotāju nevēlēšanos savā valstī redzēt bēgļus. Vien 14% Latvijas respondentu norādīja, ka pozitīvi izturas pret iebraucējiem no valsīm ārpus Eiropas Savienības.

 

 

 

Lielākā daļa jeb 62% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, atzinuši, ka justos nekomfortabli, ja augstākajā vēlētajā politiskajā amatā atrastos transpersona vai transseksuāla persona, liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.Komfortabli, ja šo amatu ieņemtu transpersona vai transseksuāla persona, justos tikai 13% Latvijas iedzīvotāju. Savukārt, ja attiecīgo amatu ieņemtu gejs, lesbiete vai biseksuāls cilvēks, 21% iedzīvotāju justos komfortabli, bet 51% - nekomfortabli. Salīdzinoši līdzīgu atbildi Latvijas iedzīvotāji snieguši par cilvēkiem, kuri vecāki par 75 gadiem. Viņu atrašanās šajā amatā 25% iedzīvotāju būtu komfortabla, bet 47% - nekomfortabla. Savukārt 52% Latvijas iedzīvotāju justos komfortabli, ja attiecīgo amatu ieņemtu cilvēks ar invaliditāti. Aptauja par diskrimināciju tika veikta laika posmā no šā gada maija līdz jūnijam.

 

 

Un vēl

 

 

Ja šodien Latvijā dienā maksimālā gaisa temperatūra būs plus 20 grādi, tad jau nākamajā nedēļā ir gaidāms krietni vien vēsāks laiks un iespējams arī pirmais sniegs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi. Brīvdienās, salīdzinot ar šodienu, gaisa temperatūra būs par dažiem grādiem zemāka. Tomēr līdz oktobra pirmās dekādes vidum saglabāsies salīdzinoši silts laiks - naktīs minimālā temperatūra būs ap plus 10 grādiem, dienas būs siltas un saulainas. Tomēr pastāv varbūtība, ka nākamās nedēļas izskaņā gaidāmas būtiskas temperatūras izmaiņas, jo rietumu un dienvidu virziena vēju nomainīs ziemeļu vējš, kas uz Latviju atnesīs ievērojami vēsākas gaisa masas. Prognozes liecina, ka naktīs gaisa temperatūra būs ap plus 2, plus 7 grādiem, bet atsevišķās dienās nebūs siltāks par plus 10 grādiem. Liels nokrišņu daudzums netiek prognozēts, bet tas, iespējams, būs sniegs. Pagaidām gan varbūtība, ka uzkritīs pirmais sniegs, nav liela, uzsver meteorologi.

 

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties:Līvānos turpina meklēt mežā apmaldījušos sievieti; Kādus darbus piedāvās bēgļiem? Un Cik katrs Latvijas trūcīgais iedzīvotājs saņemtu, ja viņiem vienlīdzīgās daļās tiktu izdalīta valsts turīgākā iedzīvotāja bagātība?

 

 

Līdz šim nav izdevies atrast vakar vakarā mežā apmaldījušos sievieti Līvānu pusē, kuras meklēšana atsāksies šodien. Glābēji izsaukumu uz Turku pagasta teritoriju saņēma ap deviņiem vakarā. Glābējus izsaukusi pazudusī sieviete, ar kuru vēlāk vairs nebija izdevies sazināties.

Spēlē starp divām pagājušās sezonas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas medaļniecēm šodien "Jēkabpils" savā laukumā uzņem "Ventspils" komandu. Abas komandas pirmās šīs sezonas spēles aizvadīja otrdien - "Ventspils" ar 85:65 svinēja pārliecinošu uzvaru pār "Barons"/LDz vienību, bet "Jēkabpils" pagājušās sezonas bronzas fināla atkārtojumā negaidīti smagi ar 73:92 izbraukumā piekāpās "Liepāja"/"Triobet" spēlētājiem. Šodien spēle Jēkabpilī sāksies pulksten 18.30.

Turpinām ziņas

 

 

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis parakstījis līgumu par triju gaisa telpas novērošanai paredzētu radiolokatoru iepirkumu. Aizbildinoties ar komercnoslēpumu, darījuma summa netiek atklāta. Raimonds bergmanis norāda, ka radiolokatoru iepirkums sniegs lielu ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku kaujas spēju stiprināšanā un modernizācijā, ļaujot atbilstoši reaģēt uz tiem mūsdienu apdraudējumiem, ar kuriem saskaras NATO valstis.

Patvēruma meklētājiem, kuriem Latvija piešķirs bēgļa statusu, tiks piedāvāts strādāt gateros, mežsaimniecībā, būvniecībā un citās nozarēs.Valdība otrdien konceptuāli vienojās, ka bēgļu integrāciju Latvijā koordinēs Labklājības ministrija kopā ar Nodarbinātības valsts aģentūru. Sēdes laikā izskanēja, ka to varētu darīt arī Sabiedrības integrācijas fonds. Savukārt par personu atlasi un pārvietošanu, patvēruma meklētāju uzņemšanu, izmitināšanu atbildīga būs iekšlietu ministrija.

Un vēl

 

 

Ietekmīgais biznesa medijs "Bloomberg" radījis "Robina Huda indeksu", aprēķinot, cik daudz naudas iegūtu katras valsts trūcīgākie iedzīvotāji, ja viņiem vienlīdzīgās daļās tiktu izdalīta valsts turīgākā iedzīvotāja bagātība. "Bloomberg" gan savos aprēķinos nav iekļāvis Latviju, tomēr, piemērojot medija izmantoto metodoloģiju, portāls "Delfi" sarakstam pievienojis arī datus par Latviju. Mūsu valsts bagātākais cilvēks, saskaņā ar veikto pētījumu, ir "ABLV Bank" līdzīpašnieks Oļegs Fiļs. Lato Lapsas, Kristīnes Jančevskas, korporatīvo finanšu kompānijas "Laika stars" un "Lursoft" aprēķini liecina, ka viņa īpašumu vērtība ir 299 miljoni eiro. Latvijā saskaņā ar jaunākajiem pieejamajiem datiem nabadzības riskam pakļauti ir 645 tūkstoši valsts iedzīvotāju. Ja Fiļs nolemtu savus īpašumus pārdot un iegūto naudu izdalīt visiem valsts trūcīgākajiem iedzīvotājiem, tad katram sanāktu 463 eiro un 56 centi.

 

 

 

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties:Atradusies Līvānu novada mežā pazudusī sieviete; Kāpēc tiks veikta nodokļu sistēmas revīzija? Un Kādas reformas nepieciešamas būvniecības nozarē?

 

Šorīt atradusies sieviete, kura vakar apmaldījās purvā Līvānu novadā. Šodien meklēšanas darbus bija plānots turpināt, taču sieviete pati iznāca no purva, jo gaismai austot spēja atrast ceļu. Vēl kāda sieviete ceturtdien bija apmaldījusies mežā Jelgavas novadā, arī viņa pati veiksmīgi izkļuvusi no biezokņa vēl pirms glābēju ierašanās. Jau ziņots, ka pēdējā laikā glābēji ik dienu dodas meklēt cilvēkus, kuri apmaldījušies mežā ogojot vai sēņojot.

Veicot mežizstrādes darbus, vakar Latgales reģionā bojā gājis kāds 67 gadus vecs vīrietis. Negadījums noticis, jo nozāģētais koks uzkritis vīrietim virsū. Ierodoties notikuma vietā, mediķi konstatējuši, ka vīrieša gūtās traumas ir nesavienojamas ar dzīvību. Kopumā pagājušajā diennaktī ātrās palīdzības dienests reaģējis uz tūkstots 83 izsaukumiem, no kuriem 164 saistīti ar dažādām traumām.

Turpinām ziņas

Tuvākajā laikā Finanšu ministrija plāno veikt plašu nodokļu sistēmas revīziju, taču kapitāla pieauguma nodokļu likmes nav plānots pārskatīt. Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens stāstīja, ka Latvijas nodokļu sistēma nav būtiski atšķirīga no citu valstu nodokļu sistēmām, taču drīzumā, piesaistot starptautiskus ekspertus, tiks sākta nodokļu sistēmas revīzija. Ašeradens informēja, ka patlaban Latvijā ir sākta regresivitātes izlīdzināšana nodokļu jomā, taču viņš bija piesardzīgs vērtējumā par straujāku virzīšanos uz nodokļu progresivitāti.

Jau ziņots, ka viens no būtiskākajiem iedzīvotāju ienākumu nevienlīdzības cēloņiem ir nodokļu regresivitāte. Visās attīstītajās rietumu valstīs ir progresīvas nodokļu sistēmas. Respektīvi, tie, kas pelna vairāk, maksā lielākus nodokļus, bet mazo algu saņēmējiem nodokļu slogs ir mazāks. Eiropas Savienībā ir tikai atsevišķas valstis, kurās joprojām vērojama nodokļu regresivitāte, un pārsvarā tās ir Austrumeiropas valstis, tajā skaitā arī Latvija.

Lai sakārtotu būvniecības nozari, ir jāveicina mazo būvnieku apvienošanās. Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola norāda, ka, neskatoties uz jau veiktajiem uzlabojumiem būvniecības nozarē, tomēr priekšā vēl ir daudz darāmā, ko atspoguļo arī Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšlikumi. Tuvākajā laikā viens no svarīgākajiem notikumiem nozarē būs būvniecības klasifikatora ieviešana. Pēc Reiznieces-Ozolas teiktā, klasifikatoram jau jāsāk darboties nākamgad, un paredzams, ka tajā būs kategorizēti visi uzņēmumi, respektīvi, noteikta apjoma būves varēs uzticēt noteiktas kvalifikācijas un uzticamiem uzņēmumiem. Tāpat Reizniece-Ozola pauda uzskatu, ka nepareizs ir priekšstats par to, ka Latvijā ir daži lielie uzņēmumi, kas veic būtiskākos būvniecības darbus, lai gan patiesībā nozare ir ļoti sadrumstalota un vāja. Tāpēc vajadzētu panākt, ka mazie būvnieki apvienojas un kļūst spēcīgāki, kvalitatīvāki.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kuriem Latvijā esošajiem lielveikaliem pērn bijis vislielākais preču apgrozījums un peļņa? Kādu jaunu monētu klajā laidīs Latvijas banka? Un kas jāņem vērā Jēkabpils transporta līdzekļu vadītājiem?

Pašreizējā kārtība, kā rīkoties valsts apdraudējuma situācijā, ir smagnēja un neskaidra, savukārt tiesās lietu izskatīšana notiek pārāk ilgi. Šīs ir problēmas, pie kurām plāno strādāt Valsts prezidenta paspārnē nesen izveidotā komisija. Tai šodien paredzēta pirmā sēde. Jaunizveidotās Tiesiskās vides pilnveides komisijas vadītājs ir jurists, bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aivars Endziņš. Šodienas sēdē komisija vēl vienosies par konkrētiem pirmajiem darbiem, bet Endziņš kā vienu no būtiskākajiem iezīmējis jautājumu par valsts drošību. Viņš norādījis, ka patlaban nav skaidra Valsts prezidenta loma un rīcības iespējas ārkārtas situācijā. Komisijai ir konsultatīvs raksturs, un tajā kā eksperti darbosies arī politologs Ivars Ījabs un Valts Kalniņš, juriste – Anita Rodiņa un ekonomiste Inga Vilka.

Latvijā pagājušajā gadā lielākie mazumtirdzniecības uzņēmumi pēc apgrozījuma bija "Rimi", "Maxima" un "Depo", liecina aģentūras BNS apkopotie dati. Mazumtirgotāja topa līderis ar lielāko apgrozījumu un peļņu pērn bija "Rimi Latvia" - tā apgrozījums 2014.gadā pieauga par 10,2% un sasniedza 740,96 miljonus eiro, bet peļņa palielinājās par 94% - līdz 23,64 miljoniem eiro. Vienlaikus "Maxima" apgrozījums pērn bija 674,35 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 1%, bet kompānijas peļņa samazinājās par 21,6% - līdz 13,9 miljoniem eiro. Trešajā vietā topā ierindojies būvmateriālu un mājas preču tirgotājs "Depo". Tirgotājs pērn strādāja ar 167,4 miljonu eiro apgrozījumu un 10,4 miljonu eiro peļņu.

Turpinām ziņas

Latvijas Banka plāno izlaist divu eiro piemiņas monētu sēriju, kas veltīta Latvijas novadiem.Latvijas Bankas publiskotā informācija liecina, ka minētajā sērijā taps kopumā piecas divu eiro piemiņas monētas, tajā skaitā plānots izlaist piemiņas monētas, kas veltītas Vidzemei, Kurzemei, Latgalei, Zemgalei un Latvijas novadiem. Katru gadu ikviena eiro zonas valsts var izlaist divas 2 eiro piemiņas monētas, kas veltītas valsts, Eiropas vai pasaules nozīmes notikumiem. Papildus tam visas eiro zonas valstis kopā var izlaist vēl vienu 2 eiro monētu kādas kopējas Eiropas Savienības valstu tēmas ietvaros. Piemiņas monētām ir tādas pašas iezīmes kā parastajām divu eiro apgrozības monētām, bet pusē ar attiecīgās valsts veidoto simboliku uz tām attēlots piemiņas motīvs.

Rīt notiks diktāts latviešu valodā visā pasaulē un šāds pasākums norisināsies pirmo reizi. Diktāta rakstīšana notiks tīmekļa vietnē www.raksti.org visā pasaulē. Tajā varēs piedalīties ikviens interesents. Turklāt diktātu varēs rakstīt arī anonīmi. Šīs iniciatīvas mērķis ir attīstīt latviešu valodas rakstītprasmi, audzināt cieņu pret dzimto valodu jau no mazotnes, veidot ciešāku saikni ar ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem, saliedēt sabiedrību, kā arī aicināt cittautiešus labāk apgūt latviešu valodu. Katrā pilsētā un valstī, kur notiks diktāta rakstīšana, pārbaudes komisiju vadīs profesionāls filologs. Teksts visiem diktāta rakstītājiem visā pasaulē būs vienāds un, protams, latviešu valodā. Latvijā šādu visā pasaulē notiekošo diktātu varēs rakstīt arī klātienē – tas būs iespējams Rīgā, Ventspilī, Valmierā, Liepājā, Daugavpilī un Rēzeknē.

Un vēl

No 3.oktobra tiek atceltas izmaiņas pilsētas un ārpus pilsētas maršruta autobusu satiksmē, kas bija noteiktas saistībā ar rakšanas darbiem Jēkabpilī, Zaļās ielas posmā no Pormaļa līdz Pasta ielai. Jau ziņots, ka no 31.augusta sakarā ar rakšanas darbiem tika slēgta Zaļā iela posmā no Pormaļa līdz Pasta ielai. Pilsētas autobusi no poliklīnikas kursēja pa Blaumaņa ielu apkārt ģimnāzijai.  Pietura “Ģimnāzija” uz Zaļās ielas dārzniecības bijaslēgta. Ārpus pilsētas autobusi no Biržiem uz autoostu kursēja pa Pormaļa ielu. No rītdienas transporta kustība šo ielu posmos atgriezīsies ierastajā kārtībā.

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Vai maskējoties par bēgļiem Eiropā ienāk Islāma valsts armija? Kā Vācu autobūves koncerna Volkswagen skandāls ietekmēs autotirdzniecības industriju? Un Kāds laiks gaidāms brīvdienās?

 

 

Migranti un bēgļi, kas ierodas Eiropā, pārsvarā ir gados jauni vīrieši, kas "vairāk izskatās pēc armijas, nekā pēc patvēruma meklētājiem", šodien paziņoja Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns. Viņš šonedēļ ANO aicināja noteikt globālas kvotas migrantu uzņemšanai, nosaucot par netaisnīgu to, ka tādas valstis kā ASV, bagātās arābu valstis, Izraēla un Austrālija gaida, ka Eiropa uzņems migrantus, bet pašas uzņem tikai dažus vai nevienu. Orbāns norādīja, ja Eiropa mēģinās viena pati atrisināt migrācijas krīzi un citas globālas problēmas, tad tā sagraus savu ierasto dzīvesveidu, vērtības un stiprās puses, ko ir attīstījušas pēdējos gadu simtos.

 

 

Saeima nodevusi skatīšanai komisijās likumprojektus, kas paredz Valsts kontrolei tiesības par revīzijās konstatētajām nelikumībām piedzīt zaudējumus no atbildīgajām personām. Konceptuālu atbalstu grozījumiem Valsts kontrolei solījušas visas Saeimas frakcijas, tomēr šobrīd vairāki deputāti neoficiāli pauž bažas par ieceres turpmāko virzību. To pamatā ir maz pamanīts fakts, ka par atbildīgo komisiju Valsts kontroles likuma grozījumiem negaidīti tika noteikta Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, kuras locekļu vairākums savulaik pabijuši dažādu pilsētu un novadu vadībā. Patlaban ir liela pretestība no pašvaldību puses, lai šādas pilnvaras Valsts kontrolei tiktu dotas.

 

Jau ziņots, ka iesniegtie grozījumi paredz – ja revīzijās tiks konstatēta pretlikumīga rīcība, kas valstij radījusi zaudējumus, Valsts kontrolei būs tiesības sākt zaudējumu piedziņas procesu pret vainīgajām amatpersonām. Sākotnēji piedziņas pienākums būs revidējamai vienībai, bet Valsts kontrole iesaistīsies, ja tā neko nedarīs. Administratīvo aktu par zaudējumu piedziņu tā skartās personas varēs pārsūdzēt tiesā.

 

Turpinām ziņas

 

Latvijā nedēļas nogalē ieradīsies Vācijas Bruņoto spēku 37.mehanizētās kājnieku brigādes vienība no Saksijas, kas šeit uzturēsies līdz novembra vidum, lai piedalītos militārās mācībās un treniņos kopā ar Latvijas un citu sabiedroto valstu karavīriem. Vairāk nekā 20 kāpurķēžu un 15 riteņu tehnikas vienības, kā arī konteineri ar ekipējumu tiks nogādāti no Vācijas uz Latviju pa dzelzceļu un izkrauti Garkalnes dzelzceļa stacijā. Svētdien tehniku plānots nogādāt Ādažu bāzē, veicot arī pirmo – pārvietošanās - vingrinājumu, kas vienlaikus pārbaudīs arī civilmilitārās sadarbības iemaņas. Iecerēts, ka vingrinājuma norisē iesaistīsies arī Ādažu novada domes, “Latvijas Valsts ceļi” un “Rīgas meži” pārstāvji. Tehnika pārvietosies vairākās kolonnās. Bruņoto spēku Pārvietošanās koordinācijas centrs aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un satiksmes kustības regulētāju norādījumus. Paredzēts, ka iedzīvotāji svētdien pēcpusdienā stāvlaukumā netālu no Ādažu novada domes ēkas varēs aplūkot Vācijas Bruņoto spēku bruņutehniku un tikties ar karavīriem.

Vācu autobūves koncerna Volkswagen kaitīgo izmešu skandāls ietekmēs ne tikai Vāciju kā automobiļu ražošanas nozares līderi, bet arī citas ekonomikas, ieskaitot Centrālās un Austrumeiropas valstis ar nozīmīgu klātbūtni vācu ražošanas ķēdē, vērtē starptautiskais kredītrisku apdrošinātājs Coface.Pēc VW pagājušajā nedēļā izskanējušā paziņojuma, ka miljoniem zīmola dīzeļdzinēju automašīnu visā pasaulē aprīkotas ar programmatūru, kas var falsificēt kaitīgo izmešu datus, aizsācies globāla apmēra skandāls. VW vēl tikai nesen apsteidza Toyota, ieņemot pasaulē lielākā autoražotāja statusu, taču skandāla negatīvās sekas var būtiski ietekmēt VW pozīciju. Pašlaik Coface ir piemērojis augsta riska novērtējumu visai Rietumeiropas autobūves nozarei, tā kā paredzama mērena industrijas lejupslīde ar iespējamām izmaiņām svaru kausos starp zīmoliem.

Un vēl

Oktobra pirmajās brīvdienās gaisa temperatūra Latvijā daudz nemainīsies, vējš norims, prognozē "Global Forecast System". Gaidāms neliels mākoņu daudzums, nokrišņu joprojām nebūs. Sestdienas rītā vietām veidosies migla, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +7..+10 grādiem, Jēkabpilī rīt dienā gaiss iesils līdz + 15 grādiem. Diena būs lielākoties saulaina. Līdzīgi laikapstākļi gaidāmi svētdien, nakts un rīts būs par kādu grādu vēsāks, pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš. Nākamnedēļ gaisa temperatūra pazemināsies un, iespējams, kļūs auksts.

Atstājiet komentāru