2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 6.oktobrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 6.oktobrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kad turpināsies sarunas, kurās mēģināts rast risinājumus saistībā ar arodbiedrības prasībām attiecībā uz pedagogu algām; Cik patvēruma meklētāju no Eiropas savienības valstīm tiek sūtīti atpakaļ? Un Kāds jauns vīruss apdraud “Android'tālruņus?

 

 

 

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības un vairāku ministriju izlīgšanas komisijas sēde, kurā tiks mēģināts rast risinājumus saistībā ar arodbiedrības prasībām attiecībā uz pedagogu algām un citām izglītības nozares nepilnībām no šodienas pārcelta uz 14.oktobri. Paredzēts, ka sēdē no pedagogu arodbiedrības puses piedalīsies arī Jēkabpils starpnovadu arodorganizācijas priekšsēdētāja Inga Ermansone. Izlīgšanas komisijai būs jāformulē domstarpību protokols, cenšoties panākt izlīgumu. Šai komisijai lēmums būs jāpieņem septiņu dienu laikā.

Jau ziņots, tā kā sarunas dažādos līmeņos līdz šim nav devušas vēlamos rezultātus, pedagogu arodbiedrība uzskata par nepieciešamu sākt streika rīkošanas procedūru.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards šonedēļ ieplānojis tikties ar sociālajiem partneriem, lai uzsāktu plašākas diskusijas par sagatavotajiem priekšlikumiem administratīvi teritoriālā iedalījuma pilnveidošanai, proti, par jauno Administratīvi teritoriālās reformas koncepciju. Šodien ministrs tiksies ar Reģionālo attīstības centru apvienības pārstāvjiem, tuvāko dienu laikā ar Latvijas Darba devēju konferederācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvjiem.

Turpinām ziņas

Vakar Pasaules arhitektūras dienā jau desmito reizi tika pasniegta Gada balva Rīgas arhitektūrā. Šogad tā piešķirta Latvijas Nacionālajai bibliotēkai un tās autoriem: arhitektam Gunāram Birkertam par vīziju un ambīcijām izaicināt priekšstatus un tradīcijas Rīgas arhitektūrā, īstenojot nacionālas nozīmes objektu. Papildus gada balvai, Rīgas pilsētas arhitekta birojs piešķīra desmit atzinības par izcilību atsevišķu objektu arhitektūrā.

No Eiropas Savienības uz izcelsmes valstīm tiek atpakaļ nosūtīti 40% patvēruma meklētāju, jo viņi nekvalificējas starptautiskajai aizsardzībai, vakar, Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Viņš norādīja, ka atgriezto patvērumu meklētāju skaits ir palielinājies no 27% līdz 40% un atpakaļ tiek nogādātas personas, kas savās izcelsmes valstīs nav apdraudētas. Eiropas Savienība ir koncentrējusies uz atgriešanas mehānisma stiprināšanu, norādīja ministrs. Ja šī sistēma kļūs efektīvāka, tad daļa patvēruma meklētāju, kuri nekvalificējas aizsardzībai, neriskēs vēlreiz maksāt lielas summas, lai pēc tam atkal tiktu nogādāti atpakaļ, prognozēja Kozlovskis.

Kā ziņots, saskaņā ar līdz šim ES pieņemtajiem lēmumiem Latvijai divu gadu laikā būs jāuzņem 531 patvēruma meklētājs no Eiropas dienvidvalstīm. Latvijas apstiprinātā pozīcija paredz, ka valsts neiebilst kopumā 776 bēgļu uzņemšanai.

Un vēl

Drošības firma atklājusi vīrusu, kas var pakļaut riskam 95 procentus «Android» lietotāju. Masveida drošības kļūda, kas raksturota kā lielākā «Android» tālruņu ievainojamība mobilo telefonu vēsturē ir atgriezusies un riskam pakļauj aptuveni 950 miljonus «Android» viedtālruņus un planšetes. Vīruss, kas tālruņus inficēja caur MMS pirmo reizi tika atklāts aprīlī, tolaik tika izstrādātas vairākas drošības programmas, kas aizsargā tālruņa operētājsistēmu. Lai nu kā, atkal atklāts jauns vīruss, kas apdraud «Android» lietotājus visā pasaulē. Jaunais vīruss izmanto audio un video failus, lai iegūtu piekļuvi tālruņa operētājsistēmai. Drošības speciālisti uzsvēra, ka cilvēkiem vajadzētu izvairīties no klikšķināšanas uz nezināmām interneta saitēm, kā arī jāizvairās no nezināmu MP3 un MP4 failu atvēršanas.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: NATO brīdina Krieviju; Kāda bijusi atsaucība pirmā pasaules latviešu diktāta rakstīšanai? Un Kāda dabas stihija piemeklējusi Francijas dienvidaustrumus?

Tie Baltkrievijas pilsoņi, kuri pastāvīgi dzīvo vai īslaicīgi uzturas Latvijā, no šodienas varēs piedalīties Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās, kas gaidāmas 11.oktobrī. Paredzēts, ka Baltkrievijas pilsoņi savu balsi vēlēšanās varēs atdot Baltkrievijas vēstniecībā, kas atrodas Jēzusbaznīcas ielā 12, Rīgā, kā arī Baltkrievijas ģenerālkonsulātā, kas atrodas Daugavpilī, 18.novembra ielā 44. Galvenajā balsošanas dienā, 11.oktobrī, vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no plkst.8 līdz plkst.20. Vēlēšanu dienā balsošana tiks organizēta arī Ventspilī, Jēkabpilī, Krāslavā un Liepājā. Balsu nodošanai būs nepieciešama Baltkrievijas pase.

NATO vakar nosodīja Krievijas militāro lidmašīnu veikto Turcijas gaisa telpas pārkāpšanu, nosaucot to par «ārkārtīgi bīstamu». «Sabiedrotie stingri iebilst pret šiem Turcijas suverēnās gaisa telpas pārkāpumiem un nosoda šo ielaušanos un NATO gaisa telpas pārkāpšanu,» pēc ārkārtas sanāksmes Briselē paziņoja alianse. «Sabiedrotie arī vērš uzmanību uz šādas bezatbildīgas rīcības ārkārtīgo apdraudējumu,» norādīts NATO paziņojumā. Visu 28 NATO dalībvalstu vēstnieki pauda dziļas bažas par Krievijas militārās klātbūtnes palielināšanos Sīrijā, kā arī par gaisa triecieniem, kuros cietuši civiliedzīvotāji, un, kuri nav vērsti pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts». NATO aicināja Krieviju pārtraukt Turcijas gaisa telpas pārkāpšanu un nekavējoties izskaidrot savu rīcību.

Turpinām ziņas

Pirmo pasaules diktātu latviešu valodā klātienē un internetā sestdien rakstījuši aptuveni tūkstots cilvēku kopumā 217 pilsētās. Diktātam tika izmantots Jāņa Joņeva romāna "Jelgava 84" fragments. Klātienē rakstītos darbus plānots izlabot nedēļas laikā, internetā rakstītos - aptuveni mēneša laikā. Atbildot uz jautājumu, kā rakstītāji vērtējuši diktāta tekstu, projekta organizētāji pastāstīja, ka viedokļi bijuši dažādi, īpaši tie, kam latviešu valoda nav dzimtā, tekstu atzinuši pat par ļoti sarežģītu. Labojot pirmos darbus, jau aktualizējas dažas tipiskas kļūdas, piemēram, tiešās runas noformējums. Kad visi diktāti būs izlaboti, interneta vietnē www.raksti.org būs apskatāmi rezultāti un tipiskāko kļūdu analīze, būs pieejams arī pareizais teksts.

 

Gada laikā, kopš Valsts ieņēmumu dienests uzsāka cīņu pret nodokļu nemaksātājiem zobārstniecības nozarē, šīs jomas pārstāvjiem piemēroti 53 tūkstoši eiro lieli naudas sodi. Tāpat septiņos gadījumos pat piemērota saimnieciskās darbības izbeigšana. VID pastiprinātus kontroles pasākumus veicis 353 iestādēs. Pārkāpumi konstatēti vairāk nekā trešdaļā gadījumu, kopumā piemērojot jau minētos naudas sodus. Savukārt 371 ārsta praksē konstatēti aplokšņu algu riski. No šiem nodokļu maksātājiem tomēr preventīvi problēmas atrisinājuši vismaz 175 uzņēmumi, uzrādot vidējo algu pieaugumu vismaz par 88 eiro mēnesī.

 

Un vēl

 

Francijas dienvidaustrumus nedēļas nogalē stipras lietusgāzes izraisījušas plašus plūdus, kuros bojā gājuši 17 un bez vēsts pazuduši četri cilvēki. Nicas pilsētā divu dienu laikā nolijuši ap 10% gada nokrišņu normas, vēsta BBC. No krastiem izgājusi Bragas upe, appludinot apkārtējos ciemus un pilsētas, sevišķi Kannu pilsētu, kur ūdens līmenis bijis tika augsts, ka Vidusjūrā ieskalotas automašīnas.

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Cik apjomīga ir Zolitūdes traģēdijas krimināllieta? Kādu palīdzību saņems bēgļi Muceniekos? Un Ar kādu pasākumu šodien sākas karjeras dienas?

Zolitūdes traģēdijā cietušie no šīs nedēļas var sākt saņemt krimināllietas materiālus. Lielā apjoma dēļ Ģenerālprokuratūrai materiālu izsniegšana var izmaksāt prāvas summas. Vakar vairāk nekā 100 kilogramus smago un aptuveni 32 tūkstoši lapaspušu lielo lietu saņēmis biedrības Zolitūde 21/11 pārstāvis Imants Burvis, kurš traģēdijā zaudēja dēlu. Ieraugot pamatīgos papīru kalnus, viņš nolēmis aicināt pārējos cietušos lietu neizņemt papīra formā. Kā uzskata Burvis, būtiski lētāk sanāktu visus tos pašus materiālus saņemt diskā. Burvis vakar saņēma 80 sējumus, katrs ir vidēji 400 lapaspuses biezs. Līdz ar to viens komplekts var izmaksāt no tūkstots 280 eiro līdz aptuveni 5 tūkstoši eiro. Vairāk nekā 200 šādi komplekti var izmaksāt no 300 tūkstošiem līdz pat miljonam eiro.

 

Šodien uz patvēruma meklētāju centru “Mucenieki” vedīs neskaitāmus saiņus ar pārtiku un pirmās nepieciešamības lietām. Tā ir saziedotā palīdzība, kas paredzēta 28 patvēruma meklētājiem no Irākas, kas ieradās bez jebkādiem iztikas līdzekļiem. To cilvēki saziedoja pāris dienu laikā, atsaucoties  aicinājumam sociālajos tīklos.  Šī būs jau otrā krava ar saziedotajām mantām bēgļiem, kas tiks nogādāta Muceniekos. Šajā kravā pārsvarā būs drēbes un apavi. Iepriekš patvēruma meklētāji aizpildīja anketas, norādot, kas visvairāk nepieciešams, un izskatās , ka visas šīs vajadzības būs apmierinātas.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 1.oktobrī, Krāslavas novadā, netālu no valsts robežas, aizturēta kārtējā valsts robežu nelikumīgi šķērsojušā personu grupa, kas ir līdz šim skaitliski lielākā   - 28 Irākas pilsoņi. Visas personas pieprasīja patvērumu Latvijā. Personas nogādātas uz patvēruma meklētāju izmitināšanas centru “Mucenieki".

Citas ziņas

Šodien Rēzeknes tiesa sāks skatīt otro krimināllietu par balsu pirkšanu Saeimas deputāta Dzintara Zaķa labā. Kā apsūdzētais šajā lietā figurē Jevgeņijs Brovčenko. Apsūdzība minētajai personai celta pēc Krimināllikuma panta par apzinātu vēlētāju kavēšanu brīvi realizēt tiesības vēlēt 12.Saeimas vēlēšanās, lietojot uzpirkšanu. Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā persona pamudināja trīs vēlētājus par naudas atlīdzību piedalīties Saeimas vēlēšanās Latgales vēlēšanu apgabalā, balsot par partijas "Vienotība" deputātu kandidātu sarakstu un deputāta kandidātu Zaķi.

Jau ziņots, ka Rēzeknes tiesā šobrīd jau tiek skatīta cita krimināllieta, kur divas personas apsūdzētas par desmit vēlētāju balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās. Lietas iztiesāšanu plānots turpināt 27.novembrī.. Šajā lietā uz apsūdzēto sola sēdušies uzņēmējs Andris Kozulis un kāds Andrejs Sačkovskis. Lieta ir saistīta ar balsu pirkšanu Viļānu pusē, kur tā esot notikusi par labu "Vienotības" politiķim Dzintaram Zaķim, kurš ievēlēts Saeimā. Apsūdzētais Kozulis ir Zaķa draugs, taču politiķis savu saistību ar balsu pirkšanu kategoriski noliedz.

Un vēl

Ieskandinot oktobra vidū gaidāmo Karjeras nedēļu, septiņu dažādu profesiju pārstāvji simboliski atvērs durvis uz profesiju pasauli vides instalācijā, kuras atklāšana notiks šodien Vecrīgā, Kaļķu un Vaļņu ielas krustojumā. Vides instalācija iedzīvinās šīgada Karjeras nedēļas vadmotīvu "Atver profesijas durvis!", un tās atklāšanas pasākumā piedalīsies dažādās jomās atzīti profesionāļi. Karjeras nedēļa ir pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Karjeras nedēļu no 12.oktobrim līdz 16.oktobrim organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām un izglītības pārvaldēm. Šogad Karjeras nedēļa norisināsies vienlaikus 19 Latvijas pilsētās un novados, tajā skaitā arī Jēkabpilī un Preiļos.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Ko valdības vadītāja domā par Saeimas izmeklēšanas komisijas darbu Zolitūdes traģēdijas lietā? Kādu sodu Rēzeknes tiesa piemēro par balsu pirkšanu? Un Kad notiks zibakcijas “Parkojam kopā” prezentācija?

Valdības vadītāja Laimdota Straujuma neredz jēgu Saeimas izmeklēšanas komisijas darbam "Maximas" jeb Zolitūdes traģēdijas lietā, jo nav jauna pienesuma nelaimes apstākļu noskaidrošanā. Viņa pauda, ka pat policijas izmeklētāji nedrīkstēja atklāt visus lietas apstākļus parlamentārajai komisijai, jo tās sēdes notika atklāti. Vienlaikus viņa atzina, ka komisijas darbs parāda labas gribas žestu, attieksmi un līdzjūtību pret cietušajiem. Straujuma gan noraidīja komisijas vadītāja Ringolda Baloža apgalvoto, ka komisijas uzdevums bijis likt valdībai "just elpu pakausī" traģēdijas izmeklēšanas lietā. Jau ziņots, ka komisija vakar par politiski un morāli atbildīgajiem nosauca 16 esošās un bijušās amatpersonas.

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vairākums šodien pauda atbalstu otrajam Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotajam administratīvās teritoriālās reformas modelim, kas paredz Latvijā veidot 29 sadarbības teritorijas ap attīstības centriem. Savukārt pirmais apspriešanai nodotais variants paredz valsti iedalīt 49 novados un deviņās republikas pilsētās. VARAM rosina reformu ieviest 2021.gadā, kad notiks vietējo pašvaldību vēlēšanas. Pašlaik Latvijā ir 110 novadi un deviņas republikas pilsētas.

Turpinām ziņas

Rēzeknes tiesa krimināllietā, kurā apsūdzētais Jevgeņijs Brovčenko atzinis savu vainu vēlētāju balsu pirkšanā 12.Saeimas vēlēšanu laikā, viņam piemērojusi 100 stundas piespiedu darba. Lietas iztiesāšanas laikā Brovčenko tiesas sēdē atzina, ka 12. Saeimas vēlēšanās ir pircis vēlētāju balsis par labu partijas "Vienotība" politiķim Dzintaram Zaķim. Apsūdzētais stāstīja, ka vēlētājiem piedāvājis samaksāt 10 eiro par to, ja viņi atbilstošajā deputātu kandidātu sarakstā pretī Zaķa vārdam un uzvārdam ievilks krustiņu. Šādi apsūdzētais esot uzpircis trīs vēlētājus. Valsts apsūdzības uzturētājs apsūdzēto lūdza sodīt ar 180 stundām piespiedu darba. Šodien pasludināts pilns spriedums, tas 10 dienu laikā pārsūdzams apelācijas kārtībā.

Valsts policijas darbinieki aizturējuši divus agrāk tiesātus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par krāpšanas gadījumiem Aizkrauklē. Vīriešiem tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. Aizkrauklē septembrī reģistrēti septiņi gadījumi, kad zvanīts gados vecākiem cilvēkiem uz parastiem mājas telefoniem un mēģināts izkrāpt naudu. Vienā gadījumā sievietei tika izkrāpti 600 eiro un zelta gredzens 500 eiro vērtībā. Krāpnieki stāstījuši, ka viņu radinieki nokļuvuši nelaimē, lai nebūtu nepatikšanas, nepieciešama konkrēta naudas summa. Krāpnieki aizturēti 30. septembrī, kad jau bija izkrāpuši vēl kādai sirmgalvei 15 tūkstoši 516 eiro. Pēc aizturēšanas nauda atgūta. Policijas darbinieki abus vīriešus, kuri ir rīdzinieki, aizturēja un ievietoja īslaicīgā aizturēšanas vietā.

Un vēl

Piektdien, 9.oktobrī Jēkabpils pilsētas domē notiks iedzīvotāju iniciatīvas grupas “Parkojam kopā!” prezentācija Jēkabpils pilsētas domes vadībai. Tikšanās laikā “parkotāji” iepazīstinās ar vasarā apkopotajām vairāk nekā 300 jēkabpiliešu idejām pilsētas parku labiekārtošanai un plānotajiem pasākumiem 2016.gadā. Jau ziņots, ka „Parkojam kopā!” ir iedzīvotāju iniciatīvas grupa, kas vēlas aktualizēt jautājumu par Jēkabpils pilsētas parku sakārtošanu un attīstību. 4.jūnijā norisinājās pirmā „Parkojam kopā!” zibakcija Kena parkā, bet pilsētas svētkos – radošās darbnīcas. Šo pasākumu laikā tika apzinātas jēkabpiliešu idejas Kena parka labiekārtošanai un attīstībai.

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Vai Jēkabpilī jau sākusies apkures sezona? Par kādu atklājumu fizikā šogad piešķirta Nobela prēmija? Un Kādu laiku sinoptiķi prognozē šonakt un rīt no rīta?

Sākoties aukstam laikam, aktuāls kļuvis apkures jautājums. SIA „ Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko informē, ka uzņēmums ir gatavs jebkurā brīdī uzsākt apkures sezonu visā pilsētā, izņēmums ir vairākas iestāžu ēkas, kuras nodrošināt ar siltumapgādi varēs pēc 9.oktobra, kad paredzēts pabeigt projektu "Siltumtīklu rekonstrukcija Jēkabpilī". Jau ziņots, ka apkuri daudzdzīvokļu mājās sāks pēc māju īpašnieku lēmuma, kurš ir paziņots mājas apsaimniekotājam, tajā skaitā SIA “JK Namu pārvalde”. Līdz šodienai Jēkabpilī apkure bija sākusies bērnudārzā “Kāpēcītis”, vienā no Jēkabpils pamatskolas ēkām, ēkā Rīgas ielā 199, kā arī bijušajā rajona padomes ēkā, kur šobrīd atrodas Krustpils un Jēkabpils novadu pašvaldības. Aleksandrs Karpenko sacīja, ka pagaidām citas iestādes vai daudzdzīvokļu mājas vēl nebija lūgušas sākt apkuri. Viņš arī piebilst, ka vairumā gadījumu iestādes savām ēkām siltumenerģijas padevi var pieslēgt arī bez siltumtīklu klātbūtnes.

Uzņēmums apsaimniekotājam SIA “JK namu pārvalde” ir nodevis sarakstu ar ēkām, kurās apkuri var sākt pēc pirmā to iemītnieku pieprasījuma, jo šīs ēkas par saņemto siltumenerģiju iepriekšējā sezonā ir norēķinājušās 100 un 90 procentos. Zināms, ka simts un vairāk procentos ar SIA “Jēkabpils siltums” ir norēķinājušies septiņu daudzdzīvokļu māju iemītnieki - Bebru ielā 15, Bebru ielā 31, Brīvībs 2 g/1, Brīvības ielā 140, Draudzības aleja 12, Mežrūpnieku 10 un Rīgas iela 175. Savukārt 90 un vairāk procentos ar siltumtīkliem norēķinājušies astoņu māju iemītnieki – Celtnieku ielā 3 un 4, Draudzības alejā 16 un 18, Mežrūpnieku ielā 8, Viestura ielā 13b un 31 un Viesītes ielā 18 un 39. Ja mājai nav parādu par saņemto siltumenerģijas pakalpojumu, apkuri var pieslēgt jebkurā mirklī. Savukārt mājas ar parādiem uzņēmums apsaimniekotājam lūgs pieslēgt apkurei parādu apmēru secībā, līdzīgi kā tas ir bijis iepriekšējos gadus. Portālā Radio1.lv var iepazīties ar tabulu, kurā redzams, cik lielā apjomā

Turpinām ziņas

Jauno prasību dēļ Eiropas Savienības platības maksājumu saņemšanai Latvijas lauki ir pilni ar siena ruļļiem, kurus nav kur likt, to Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" diskusijā atzina lauksaimnieki un ar lauksaimniecību saistīto valsts iestāžu pārstāvji. Jau ziņots, ka zemju īpašniekiem, kuri grib saņemt platību maksājumus, šogad zāle bija ne tikai jānopļauj, bet arī jānovāc. Šī gan nav Eiropas Savienības, bet gan Latvijas noteikta prasība, lai atbalsts nenonāktu tā saukto dīvāna zemnieku rokās un lai zeme vairāk tiktu izmantota lauksaimnieciskajā ražošanā. Taču tas nemaina situāciju.

Japānim Takaaki Kadzitam un kanādietim Arturam Makdonaldam piešķirta Nobela prēmija fizikā par neitrīno pētījumiem, kas pierāda, ka šīm elementārdaļiņām ir masa. Zviedrijas Zinātņu akadēmija abus zinātniekus, kuri atklāja neitrīno oscilāciju, 6.oktobrī nosauca kā Nobela prēmijas ieguvējus. Miljardiem noslēpumaino daļiņu katru sekundi plūst cauri katra cilvēka ķermenim. Neitrīno plūsmu iespējams reģistrēt ar speciāliem detektoriem, taču zinātniski daļiņas vispirms atklātas matemātiskos aprēķinos uz papīra. Savukārt eksperimentāli neitrīno antidaļiņas fiksētas tikai 20.gadsimta vidū.

Un vēl

Šonakt un rīt no rīta teju visā Latvijā gaisa temperatūra noslīdēs nedaudz zem nulles, vietām sasniedzot pat -5 grādus. No rīta vietām, galvenokārt upju un ezeru tuvumā, veidosies migla. Diena būs pārsvarā saulaina, gaidāms neliels mākoņu daudzums, valsts dienvidrietumos saglabāsies skaidras debesis. Maksimālā gaisa temperatūra rīt pēcpusdienā būs +6..+11 grādu. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš, Vidzemē un Latgalē - ziemeļaustrumu vējš.

Atstājiet komentāru