2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 8.oktobrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 8.oktobrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādu jaunu medicīnas iestādi šodien atklās Jēkabpilī? Par kādu atklājumu šogad piešķirta Nobela prēmija ķīmijā? Un Kā datora un mobilā tālruņa izmantošana ietekmē cilvēku atmiņu?

Šodien līdzās Jēkabpils reģionālajai slimnīcai durvis vērs Magnētiskās rezonanses centrs. Tā ir pirmā ārstniecības iestāde, kuras būvniecībā izmantotas Latvijā ražotu moduļu konstrukcijas, ko pēc SIA Vizuālā diagnostika pasūtījuma ir ražojis modulārās būvniecības uzņēmums SIA Forta Medical. Projekts ir īstenots piesaistot labākos ārzemju projektētājus no Izraēlas. Izbūvējot Magnētiskās rezonanses kabinetu Jēkabpilī, tās iedzīvotāji, kā arī apkārtējā reģiona cilvēki turpmāk izmeklējumus varēs veikt uz vietas.

"Esmu pārprasts!" - tā vakar žurnālistiem norādīja veselības ministrs Guntis Belēvičs, mēģinot skaidrot otrdien izskanējušo informāciju, ka turpmāk vienu valsts apmaksāto pakalpojumu sedzot no savas kabatas, arī turpmākā ārstēšanās būs uz pacienta pleciem. Kas tieši šajā viņa idejas atreferējumā nav pareizs, Belēvičs gan tā arī nepaskaidroja. Veselības ministrs paziņoja, ka nekas līdzšinējā kārtībā attiecībā uz valsts apmaksātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem nemainīsies. Vienīgais, ko Belēvičs vēlas mainīt esošajā sistēmā – lai ģimenes ārsti nepārsniegtu izmeklējumu un kompensējamo medikamentu kvotas.

Turpinām ziņas

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija vakar nolēma piekrist "Vienotības" līderes Solvitas Āboltiņas administratīvai sodīšanai par augustā izraisītu avāriju.Komisijas lēmums bija vienbalsīgs. Par šo jautājumu vēl jālemj šodien Saeimas sēdē. Policija pēc Saeimas lēmuma izlems, kādu sodu Āboltiņai piemērot. Par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu no 15 līdz 70 eiro, turklāt vainīgajam autovadītājam tiek piešķirti divi soda punkti.

Kā Nobela prēmijas laureāti ķīmijā vakar nosaukti trīs bioķīmijas speciālisti – zviedrs Tomass Lindāls, amerikānis Pols Modričs un turks Azizs Sankars – par pētījumiem, kā šūnas labo bojātu DNS un saglabā ģenētiskās ziņas. Prēmijas laureātu darbs sniedzis pamata izpratni, kā cilvēkā darbojas dzīvās šūnas, un tiek izmantots, piemēram, jaunu vēža ārstēšanas metožu izstrādē. Šodien gaidāma Nobela prēmijas laureāta vai laureātu paziņošana literatūrā, bet 12.oktobrī – ekonomikā. Savukārt rīt Norvēģijas Nobela komiteja plānojusi paziņot Nobela miera prēmijas ieguvēju.

Un vēl

Atkarība no datora un mobilā tālruņa ievērojami pasliktinājusi cilvēku atmiņu – secinājuši Birmingemas Universitātes zinātnieki plašā pētījumā, kas aptver sešus tūkstošus cilvēku Eiropas valstīs.  Gandrīz puse eksperimenta dalībnieku, kas ir vecāki par desmit gadiem, nespēja paši atcerēties savu mājas tālruņa numuru. Teju trešā daļa vecāku nespēja no galvas atcerēties savu bērnu tālruņu numurus. Vēl gandrīz puse pētījuma dalībnieku nevarēja no galvas nosaukt arī savas darba vietas tālruņa numuru. Zinātnieki secinājuši, ka ļaudis viegli aizmirst svarīgu informāciju, uzskatot, ka nepieciešamības gadījumā to vienmēr varēs iegūt no personiskajām elektroniskajām ierīcēm. Šo parādību zinātnieki iesaukuši par digitālo amnēziju.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Pie Pļaviņām vakar notikusi smaga autoavārija; Vai deputāti turpmāk domes sēdēs varēs piedalīties, izmantojot videokonferenci? Un Kāds šis rīts bijis Latvijā un Eiropā?

Pie Pļaviņām vakar vakarā notika smaga avārija, kas uz vairākām stundām pilnībā bloķēja satiksmi.Saskaņā ar valsts policijas sākotnējo informāciju ap pulksten sešiem vakarā Daugavpils šosejas 117.kilometrā, Pļaviņu novada Klintaines pagastā, notika sadursme starp trim automašīnām - automašīnu "Chrysler Voyager", "MAN" markas auto evakuatoru un "MAN" kravas automašīnu, kura veda graudus. Policijai ir aizdomas, ka "Chrysler Voyager", iespējams, neapstājās pie "Stop" zīmes un nepalaida pa galveno ceļu braucošo "MAN" evakuatoru, kurš bija spiests iebraukt pretējā braukšanas joslā, kur notika sadursme ar "MAN" graudu vedēju. Sadursmē dzīvību zaudējis 28 gadus vecs vīrietis, 1987.gadā dzimušais evakuatora vadītājs, savukārt kravas automašīnas vadītājs nogādāts slimnīcā. Negadījumā cietis arī "Chrysler Voyager" pasažieris. Policija izmeklē negadījuma apstākļus.

Vakar “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas mačā BK “Jēkabpils” zaudēja BK “Jelgava” ar 78:73. Jēkabpiliešu vidū labākais ar 16 punktiem un 13 bumbām zem groziem bija Jānis Pozņaks, savukārt  Benzoram Simonsam, Kristapam Migliniekam un Artūram Dušelim – katram pa desmit punktiem.Jēkabpilieši iemeta tikai vienu no 20 tālmetieniem, turklāt to pašu spēles pēdējā minūtē. Komandas galvais treneris Igors Miglinieks atzīst, ka šis arī bija galvenais faktors, kādēļ jēkabpilieši piedzīvoja zaudējumu. Jau ziņots, ka jēkabpilieši sezonu iesākuši neveiksmīgi, visos trijos mačos ciešot zaudējumus. Vispirms ar 73:92 viesos tika atzīts liepājnieku pārākums, bet otrajā mačā savā laukumā piedzīvots zaudējums "Ventspilij". "Jēkabpilij" nākamā spēle būs jau sestdien, 10.oktobrī, kad savā laukumā tiks uzņemta "Latvijas Universitātes" komanda.

Turpinām ziņas

Saeima šodien trešajā galīgajā lasījumā lems, vai pašvaldību deputāti domes un komiteju sēdēs varēs piedalīties attālināti, izmantojot videokonferences iespēju.Grozījumi pašvaldību likumā paredz, ka šādu iespēju deputāts varēs izmantot, ja viņš veselības stāvokļa vai komandējuma dēļ nevar ierasties uz attiecīgo sēdi un pašvaldības  priekšsēdētājs vai komitejas priekšsēdētājs ir noteicis, ka sēdē tiek izmantota videokonference – attēla un skaņas pārraide reālajā laikā. Videokonferenci  nevarēs izmantot, ievēlot pašvaldības domes priekšsēdētāju, izpilddirektoru, pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāju un viņu vietniekus.

Pavisam ikdienišķās dzīves situācijās, uz ielas vai veikalā, var redzēt, ka Latvijas iedzīvotājos ir daudz baiļu, nenoteiktības un nedrošības, vakar Emocionālās veselības nedēļai veltītajā preses konferencē sacīja Psihosomatikas un psihoterapijas katedras un klīnikas vadītāja Gunta Ancāne. Viņa norādīja, ka vēl joprojām cilvēka emocijām netiek piešķirta pienācīga nozīme, kaut arī nereti sliktas fiziskās pašsajūtas pamatā ir tieši emocionāli cēloņi. Viņa aicina likt lietā mīlestību un mīļumu un novērtēt otra cilvēka padarīto, nevis nopelt. Par cilvēku emocionālo veselību plašāk tiks diskutēts Emocionālās veselības nedēļā, kas Latvijā norisinās no 7. līdz 10.oktobrim.

Un vēl

Gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā šorīt pazeminājusies līdz -2..-6 grādiem, un daudzviet, tajā skaitā arī galvaspilsētā, pārspēts 8.oktobra aukstuma rekords. Šonakt Latvijā bija vērojama arī ziemeļblāzma. Labots arī šodienas nacionālais minimālās gaisa temperatūras rekords - iepriekšējā zemākā gaisa temperatūra bija -5,6 grādi 1998.gadā. Sešu grādu sals reģistrēts vietām Saulkrastu, Vangažu, Siguldas un Cēsu pusē, kā arī Vidzemes augstienē. Rīgas centrā gaisa temperatūra svārstās ap nulli, bet vietām piepilsētā sasniedz -5 grādus. Augstākā gaisa temperatūra Eiropā šorīt fiksēta Vidusjūras piekrastē - plus 29 grādi, savukārt zemākā gaisa temperatūra ceturtdienas rītā -13 grādu ir Somijā.

Radio1 ziņs pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: KO Liepājā darīs Jēkabpils NVO resursa pārstāvji? Kādā konkursā aicināti piedalīties skolēni? Un Kādu ziemu prognozē sinoptiķi?

Šajā apkures sezonā tarifi par siltumu gandrīz visā Latvijā būs par 10 līdz 20% mazāki nekā pagājušajā sezonā, norāda Latvijas Pašvaldību savienība. Tarifu kritumam ir divi cēloņi. Pirmkārt, ir nokritusies gāzes cena. Otrkārt, siltuma uzņēmumi ir pārgājuši uz vietējo kurināmo un efektivizējuši savu  darbu.Vislielākais tarifa kritums ir Rīgā - par 18%. Jau ziņots, ka Jēkabpilī apkures sezona šogad sākās ar 9,7% zemāku siltumenerģijas tarifu nekā pērn. Ja 2014.gada oktobrī siltumenerģijas tarifs bija 62,62 eiro par vienu megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa, tad šī gada oktobrī terifs ir 56,53 eiro par vienu megavatstundu bez PVN.

Šoien Liepājā divu dienu pieredzes apmaiņas vizītē ieradīsies Jēkabpils Nevalstisko organizāciju resursu centrs. Vizītes mērķis ir dalīties pieredzē par sadarbību starp Liepājas pašvaldību un nevalstiskajām organizācijām. Jēkabpils NVO resursu centrs viesosies biedrībā “Ābolīt`s” un “Liepājas Jaunie vanagi”, lai iepazītos ar biedrību darbiniekiem un uzzinātu par biedrību darbības virzieniem, mērķiem un rezultātiem. Tāpat NVO resursu centrs tiksies ar biedrībām “Radi Vidi Pats” un Liepājas neredzīgo biedrību.  Vizītes laikā ar delegāciju no Jēkabpils tiksies arī Liepājas domes Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļas sabiedrības pārvaldes speciāliste Brigita Dreiže, lai dalītos pieredzē par pasākumu “Brīvprātīgā darba dienas”, kas Liepājā norisinās šonedēļ.

Turpinām ziņas

Eiropas Savienības Tiesa šonedēļ atcēla īpašo vienošanos par datu apmaiņu starp Eiropas Savienību un Amerikas Savienotajām Valstīm. Tā ļāva nodot dažādu informāciju par Eiropas pilsoņiem Amerikas uzņēmumu lietošanai. Tomēr no Edvarda Snoudena nopludinātajiem dokumentiem kļuva zināms, ka vēlāk liela daļa no šiem datiem nokļuva ASV tiesībsargājošo iestāžu rokās. Tas pārkāpj iedzīvotāju tiesības uz privātās dzīves aizsardzību. Tiesa atzina, ka vienošanās neatbilst EiropasSavienības likumiem, jo negarantē pietiekamu datu aizsardzību. Tiesas lēmums arī paredz, ka katras Eiropas Savienības dalībvalsts datu aizsardzības inspekcija drīkst izvērtēt un apturēt iedzīvotāju informācijas nodošanu ASV. Tas var radīt pretrunīgus lēmumus dažādās valstīs. Tādēļ Eiropas Komisija plāno jau drīzumā nākt klajā ar priekšlikumiem, kā panākt kopēju tiesas lēmuma piemērošanu visās dalībvalstīs.

Latvijas Dabas fonds aicina skolas piedalīties dabas vērošanas konkursā "Rādi klasi! … kopā ar bērzu". Konkurss norisināsies piektdien, 9.oktobrī, kad visi skolēni aicināti atrast savā apkārtnē tuvāko bērzu, visai klasei nofotografēties pie tā un bildi ievietot sociālajos tīklos, pievienojot mirkļbirku "#raadiklasi". Klases, kas piedalīsies konkursā, sacentīsies par iespēju viesoties modernākajā studiju ēkā Baltijā - jaunajā Latvijas Universitātes Dabas mājā Torņakalnā. Konkursam "Rādi klasi! … kopā ar bērzu" šī būs otrā kārta. Pirmajā kārtā, kas norisinājās 9.septembrī, piedalījās 63 klases no visas Latvijas.

Un vēl

Sals oktobrī atnācis strauji, bet ziema kavēsies un, visticamāk, tā būs silta, šodien raksta laikraksts "Diena". Lai gan aktīvās atpūtas cienītājus tas varot apbēdināt, arī šī ziema Latvijā, visticamāk, būs silta. Sinoptiķi gan uzsver, ka ilgtermiņa prognozes ir slidena lieta, tomēr pašreiz pieejamā informācija liedz cerēt uz stabili sniegotu balto gadalaiku, norāda laikraksts. ASV Nacionālās okeāna un atmosfēras pārvaldes globālā ilgtermiņa prognožu modeļa "Climate Forecast System" izstrādātie 12 ticamākie scenāriji laika apstākļu attīstībai turpmākajiem sešiem mēnešiem paredz, ka gaisa temperatūra mūsu reģionā lielākoties būs virs normas. Tas, protams, neizslēdz atsevišķus periodus ar salu un sniegu, iespējams, pat krietnu salu, tomēr būs bieži un ilgi atkušņi. Aukstākie scenāriji uzrāda iespējamību, ka visi trīs ziemas mēneši būs ar gaisa temperatūru tuvu normai, norāda laikraksts.

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Reģistrēts pirmais gripas gadījums šajā rudens sezonā; Zemniekiem atkal maksās kompensācijas par nemedījamo un migrējošo dzīvnieku nodarītajiem postījumiem Un Ar Kādu piemiņas pasākumu šodien atzīmēs komponista Ulda Stabulnieka 70.to dzimšanas dienu?

 

Kurzemes apgabaltiesa tā dēvētajā Liepājas pedofilu lietā šodien nolēma pilnībā atcelt pirmās instances tiesas spriedumu, nospriežot, ka lieta nosūtāma atpakaļ pirmās instances tiesai. Šāds lēmums pieņemts, jo tiesa konstatēja, ka pirmās instances tiesa iztiesāšanā pieļāvusi Kriminālprocesa likuma normu pārkāpumu, kas nosaka, kādos gadījumos tiesas izmeklēšana var notikt, neveicot pierādījumu pārbaudi. Minētais nozīmē, ka gadījumā, ja apelācijas instances tiesas nolēmums netiks pārsūdzēts un stāsies spēkā, tad krimināllietu atkārtoti izskatīs Liepājas tiesā. Pilns motivēta lēmuma teksts procesa dalībniekiem būs pieejams no 22.oktobra.

 

Pagājušajā nedēļā laboratoriski apstiprināts pirmais gripas gadījums rudens sezonā. Slimību profilakses un kontroles centra eksperti norāda, ka ātrāk par decembri gripas epidēmija nesāksies, iespējams, tas notiks vēlāk - nākamā gada sākumā. Slimību profilakses un kontroles centrs ir uzsācis gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringu, kura laikā sniegs datus par saslimušo iedzīvotāju skaitu. Monitoringā iesaistījušies 74 ģimenes ārsti, 11 slimnīcas, 35 skolas un 36 bērnudārzi, kopumā aptverot 105 tūkstoši 543 jeb 4,9% Latvijas iedzīvotāju. Saņemtie saslimstības dati tiek attiecināti uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, tādējādi iegūstot rādītāju, kas liecina par saslimstības gadījumu skaita pieaugumu vai samazinājumu un ļauj noteikt gripas epidēmijas sākumu.

 

Turpinām ziņas

Zemes īpašnieki atkal varēs saņemt kompensācijas par īpaši aizsargājamo nemedījamo un migrējošo sugu dzīvnieku izdarītajiem postījumiem. To paredz grozījumi Sugu un biotopu aizsardzības likumā, ko Saeima šodien pieņēma galīgajā lasījumā. Zemes īpašniekiem iespēja saņemt zaudējumu kompensāciju bija liegta  krīzes gados un netika  maksāta laikā no 2009. līdz 2014.gadam. Taču pērn martā Satversmes tiesa šādu normu atzina par neatbilstošu, norādot, ka tā nesamērīgi ierobežo pamattiesības. Grozījumi noteic, ka zemes īpašnieki vai lietotāji kompensāciju turpmāk varēs saņemt, ja pirms tam būs veikti nepieciešamie aizsardzības pasākumi. Izmaiņas attiecībā uz kompensācijām stāsies spēkā nākamā gada janvārī. 

Jaundzimušo dzīvesvietu pašvaldībā turpmāk varēs deklarēs vienlaikus ar bērnu dzimšanas fakta reģistrāciju, paredz šodien Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā. Turpmāk adrese, kas norādīta dzimšanas reģistra ierakstā, reģistrējot bērna dzimšanu, būs uzskatāma par deklarēto dzīvesvietu, ja vienlaikus ar dzimšanas reģistrācijas faktu ir noteikts bērna tiesiskais statuss.  Ar grozījumiem tiks mazināts administratīvais slogs ģimenēm, lai vecākiem vairs nevajadzētu apmeklēt divas dažādas pašvaldības iestādes – vienu, lai reģistrētu bērna dzimšanu, bet otru, lai deklarētu viņa dzīvesvietu.  Grozījumi stāsies spēkā no nākamā gada 1.jūlija.

Un vēl

Šodien - dienā, kad 70 gadu jubileju būtu svinējis komponists Uldis Stabulnieks, Rīgā, viesnīcā "Hotel Roma" notiks Daigas Mazvērsītes grāmatas "Uldis Stabulnieks. Tik un tā" atvēršana. Grāmata "Uldis Stabulnieks. Tik un tā" veidota no vēstuļu, rokrakstu, nošu pierakstu, apsveikumu kaudzēm, saglabāto fotogrāfiju kastes krājumiem, sava laika intervijām, draugu un ģimenes atmiņām. Dzīvesstāsts tapis kā mozaīka un rāda gan jaunības cerības, gan panākumus un skarbo mūža nogali ar mirkļiem, kas vēl iemirdzas senākā spožumā, taču kopumā daudzi sapņi un nenotikušas atgriešanās pie klausītājiem un koncerti mīt vien uz papīra lapiņām. Tāpat kā komponista cerība uzrakstīt pašam savu grāmatu ar tik daudznozīmīgo virsrakstu "Tik un tā". Jau ziņots, ka komponists Uldis Stabulnieks pēc ilgstošas slimības mūžībā aizgāja pirms trim gadiem - 2012.gada 27.septembrī 66 gadu vecumā.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādus svētkus šonedēļ svinēs Jēkabpils poļu biedrība?Preiļos likumsargi atklājuši slepkavību, kura izdarīta 2009.gadā; Un vēl Kāds pasākums nedēļas nogalē notiks Daugavpils universitātē?

 

 

Jēkabpils poļu biedrībai “Rodacy” (Rodači) aprit 25 gadi. Jubilejas svinību pasākumi norisināsies 10. oktobrī. Tie sāksies ar Dievkalpojumu poļu valodā Jēkabpils Sv. Jaunavas Marijas dzimšanas Romas katoļu baznīcā pulksten 12.tos un turpināsies ar svinīgu sarīkojumu Jēkabpils Tautas namā pulksten trijos dienā. Jēkabpils poļu biedrības “Rodacy” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Raščevskis informē, ka uz jubilejas svinībām tiek gaidīti viesi no Polijas Vēstniecības Latvijā un Latvijas Poļu savienības, kā arī Rēzeknes, Rīgas, Daugavpils, Krāslavas un Jelgavas poļu biedrībām. Svinību laikā tautas namā notiks koncerts uz kuru aicināts ikviens, ieeja bez maksas.

 

Noslēgusies kampaņa "Košas sienas - krāsainas dienas", kura piecām Latvijas daudzbērnu ģimenēm sniedza iespēju piepildīt košas bērnistabas sapni. Konkursa laikā ģimenes tika aicinātas iesūtīt radošus darbus, kuros bērniem bija jāuzzīmē vai radoši jāizveido savas sapņu istabas modelis. Savus darbus iesūtīja 28 daudzbērnu ģimenes, un par uzvarētājām tika izvēlētas piecas no dažādiem Latvijas reģioniem. Populārākie toņi, kurus savās bērnistabās vēlējās redzēt konkursa uzvarētāji, bija saulaini dzeltenie, debesu zilie un violetie toņi. Kampaņas organizatori pateicas Jēkabpils pašvaldībai par izrādīto iniciatīvu, ziedojot pavisam jaunas krāsas.

Turpinām ziņas

 

 

Preiļos likumsargi atklājuši slepkavību, kura izdarīta 2009.gadā. Veicot izmeklēšanu kriminālprocesā par citas personas slepkavību, tika noskaidrots, ka 2009.gada martā Preiļos, dzīvoklī, sadzīves strīda laikā 1984.gadā dzimis vīrietis noslepkavoja 1962.gadā dzimušu vīrieti. Pēc slepkavības izdarīšanas ar nolūku slēpt nozieguma pēdas 1984.gadā dzimušais vīrietis līķi pārvietoja ārpus pilsētas un apraka meža masīvā. 1.oktobrī Daugavpils tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājums. Veicot apjomīgus meklēšanas darbus meža masīvā, 7.oktobrī likumsargi atrada nogalinātā vīrieša mirstīgās atliekas. Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu. Saistībā ar šo slepkavību, policija pārbauda arī kādas 1963.gadā dzimušas sievietes lomu izdarītajā noziegumā.

Jēkabpils policijai pagājušajā diennaktī ziņots, ka automašīnai Jēkabpilī sadurtas riepas, bet Kūkās kādai mājai izdauzīti logi. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informē, kaJēkabpilī, Ziemeļu ielā, trešdien konstatēts, ka automašīnai "Volkswagen Caravella" sadurtas četras riepas. Par nodarīto bojājumu uzsākts kriminālprocess. Savukārt Krustpils novadā, Kūku pagastā neapdzīvotai mājai izsisti seši logi. Par nodarīto kaitējumu uzsākts kriminālprocess.

Un vēl

Šonedēļ, 9. un 10.oktobrī, Daugavpils Universitātes studiju un pētniecības centrā "Ilgas" notiks tradicionālais, pēc kārtas nu jau divdesmit ceturtais, "Ilgu" rudens seminārs. Tajā pulcēsies studenti, esošie un bijušie mācībspēki, absolventi, ministriju pārstāvji un dažādi interesenti no visas Latvijas, lai neformālā gaisotnē piedalītos dabas vērošanas un izziņas aktivitātēs, atcerētos studentu lauku prakšu piedzīvojumus. Arī šogad "Ilgu" rudens seminārā paredzēta naktstauriņu vērošanas akcija, sēņu iepazīšana sēņošana speciālistu pavadībā, stāstījumi par šī gada ekspedīcijām, atmiņu stāstījumi un diskusijas, kas norisināsies gandrīz visu nakti. Seminārā no Jēkabpils piedalīsies Latviešu biedrības vadītāja, Daugavas aizstāve Māra Grīnberga.

Atstājiet komentāru