2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 20.oktobrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 20.oktobrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00 – 8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāda šodien būs valsts prezidenta vizītes programma Jēkabpilī? Kādos darbos varētu iesaistīt patvēruma meklētājus? Un Kādu sodu saņēmusi amatpersona, kuras vainas dēļ publiski bija pieejams Liepājā seksuāli izmantotās meitenītes vārds?

 

 Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien darba vizītē ieradīsies Jēkabpili, kur apmeklēs vairākus uzņēmumus un jauno basketbolistu treniņu.Kā liecina prezidenta darba kārtība, Vējonim no rīta paredzēta ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa "Kritušiem par tēviju 1918-1920", bet vēlāk tikšanās ar Jēkabpils pašvaldības vadību un deputātiem un Jēkabpils 3.vidusskolas apmeklējums. Tāpat prezidents apmeklēs tiltu konstrukciju būves uzņēmumu "Viadukts", bet pēc tam viņš viesosies daudznozaru uzņēmumā SIA "Ošukalns". Prezidentam darba vizītes laikā plānotas arī darba pusdienas ar pilsētas domes vadību, mākslas galerijas "Manss" un dārzniecības "Sedumi" apmeklējums.Pēc tam Vējonis apmeklēs apģērbu ražošanas uzņēmumu SIA "Viola-Stils", kā arī jauno basketbolistu treniņu.Vizītes noslēgumā prezidents tiksies ar Jēkabpils jauniešu domi un pilsētas iedzīvotājiem. Ar jēkabpiliešiem tikšanās Krustpils kultūras namā paredzēta pulksten piecos pēcpusdienā.

 

Jēkabpils Valsts ģimnāzijā, 230 kabinetā, šodien pulksten piecos pēcpusdienā notiks nodarbība vecākiem „Kognitīvās atslēgas - 1”. Nodarbības mērķis – palīdzēt vecākiem, kuriem ir bērni ar speciālām vajadzībām, atbalstīt savu bērnu mācībās un rosināt uz savstarpēju sadarbību.

 

 Savukārt Krustpils pilī šodien piecos pēcpusdienā notiks Jauno gidu skola- “Izzini Jēkabpili”. Jēkabpils Vēstures muzejs aicina jauniešus uz lekciju un praktisku nodarbību ciklu „Izzini Jēkabpili”- Jauno gidu skolu. Nodarbību mērķis- sagatavot zinošus jaunos gidus, kuri tūrisma sezonas laikā vadītu ekskursijas pa Krustpils pili un Jēkabpili. Cikla gaitā jaunieši varēs apgūt gan pilsētas, gan atsevišķu kultūrvēsturisko objektu vēsturi, kā arī uzstāšanās mākslu un tehniku. Zināšanas varēs apgūt lekciju veidā un piedaloties praktiskajās nodarbībās.

 

Turpinām ziņas

 

 Potenciālos patvēruma meklētājus varētu nodarbināt vienkāršajos lauku darbos, piemēram, jaunaudžu stādīšana mežos vai akmeņu nolasīšana laukos. Biedrības "Lauksaimnieku apvienība" izpiddirektors Dins Cielavs norāda, ka šāda veidā šie cilvēki sapratīs gan to, ka Latvijā ir iespēja strādāt, gan arī to, ka katram jāpierāda varēšana un vēlme būt Latvijā. Biedrība uzskata, ka iebraucējiem Latvijā jādzīvo cilvēcīgos apstākļos, bet nevajag aizmirst latviešu tautas tradīcijas un tradicionālo dzīvesveidu, kas ir cieši saistīts ar laukiem un lauksaimniecību. Šo ierosinājumu šodien bija paredzēts skatīt valdībā, uzklausot, precizēto bēgļu uzņemšanas plānu. Taču bēgļu uzņemšanas rīcības plāna skatīšana vakar vakarā pēkšņi tika pārcelta uz pirmdienu, 26.oktobri. Tad arī lems, kādās jomās varētu tikt nodarbināti bēgļi.

 

Lai pārliecinātos par dzeramā ūdens kvalitāti un saskaņā ar Eiropas Savienības prasībām pārbaudītu, vai ūdenī nav iespējama pārliecīga radioaktīvo vielu, tajā skaitā radona, koncentrācija, tiks veikts reprezentatīvs pētījums par radona gāzes saturu dzeramajā ūdenī Latvijas teritorijā. Par šī pētījuma uzsākšanu šodien lems valdības sēdē. Pētījuma izmaksas būs apmēram 11 tūkstoši eiro apmērā, un to veiks Zemkopības ministrija sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Veselības ministriju.

 

Un vēl

Datu valsts inspekcija atbildīgajai Uzņēmumu reģistra amatpersonai saistībā ar gadījumu, kad publiski pieejamos reģistra datos tika iekļauta informācija par no seksuālas vardarbības Liepājā cietušo meitenīti, piemēroja 700 eiro naudas sodu. Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija norāda, ka šis nav pirmais gadījums, kad kriminālprocesā iesaistīta bērna dati, pēc kuriem viņu var atpazīt, parādās publiski, it īpaši mazajās pašvaldībās.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Cik mājokļu patvēruma meklētāju vajadzībām piedāvā pašvaldības? Kādi jautājumi tiks skatīti Zemgales plānošanas reģiona padomes sēdē Pļaviņu novadā? Un Ar ko šodien BBL čempionātā tiksies BK Jēkabpils?

 

No 79 Latvijas pašvaldībām 47 norādījušas, ka to rīcībā nav brīva dzīvojamā fonda, ko varētu izmantot izīrēšanai, sniedzot atbalstu mājokļa meklēšanā. Kopumā attiecībā uz šo jautājumu uzrunātas 119 pašvaldības, un pārējās vēl turpina iesūtīt savas atbildes. Tāpat pašvaldību sniegtā informācija liecina, ka to rīcībā dzīvošanai derīgi kopumā ir 145 dzīvokļi, tajā skaitā arī jaunjelgavā. Vienlaikus pašvaldības norādījušas, ka dzīvokļiem ir nepieciešams kosmētiskais remonts. Pašvaldības arī norādījušas, ka to rīcībā kopumā ir 386 dzīvojamās telpas, kas nav dzīvošanai derīgas. Šādu viedokli paudušas arī Jēkabpils, Aizkraukles, Jaunjelgavas un Varakļānu novada, kā arī Jēkabpils pilsētas pašvaldības. Tāpat sniegtajās atbildēs tiek norādīts uz papildus iespējām personu izmitināšanai citās telpās, piemēram Sēlpils pagasta bāreņu nams 400 kvadrātmetru platībā, kas paredzēts 12 bērnu dzīvošanai vai bijusī robežsargu bāze Viesītes novadā 982.1 kvadrātmetru platībā.

 

Lai arī pēdējos gados fiksēto maluzvejniecības gadījumu skaits ir mazinājies, pašlaik nevar runāt par būtisku pārkāpumu samazināšanos, intervijā raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts vides dienesta Zvejas kontroles departamenta direktore Evija Šmite. Viņa skaidroja, ka visvairāk pašlaik pārkāpumu fiksēts Ventā un Salacā, maluzvejnieki pieķerti arī Daugavā, taču, lai arī pērn, salīdzinot ar 2013.gadu, fiksēto pārkāpumu skaits ir mazinājies, par būtisku maluzvejnieku skaita sarukšanu nevar runāt. Šmite arī akcentēja, ka šogad līdzīgi kā citus gadus, visvairāk maluzvejnieku tiek pieķerts lielo pilsētu tuvumā.

 

Turpinām ziņas

Šodien Pļaviņu novada Aiviekstes pagasta pārvaldē notiks Zemgales Plānošanas reģiona Attīstības padomes sēde, kurā reģiona administrācija sniegs pārskatu par projektu kritērijiem un prasībām saistībā ar mazo novadu interesēm, kā arī lems par dažādiem jauniem projektiem. Tāpat tiks sniegta informācija par pašreizējām aktivitātēm jaunu projektu izstrādē un reģiona pašvaldību iespējamo dalību to īstenošanā. Attīstības padome lems arī par jaunu projektu sākšanu, dalību dažādās izstādēs, pārrunās valsts autoceļu sakārtošanas programmu 2016.-2020.gadam un skatīs citus jautājumus.

 

Šodien Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā, notiks fotoizstādes "Lietuvas koka baznīcas" un Feimaņu Svētā Jāņa Kristītāja Romas katoļu draudzes baznīcas liturģisko tērpu un sakrālo priekšmetu izstādes atklāšana. Divdaļīgā izstāde ir veidota no Lietuvas koka baznīcu lielformāta fotogrāfijām un Feimaņu draudzes baznīcas priekšmetu kolekcijas. Latgales Kultūrvēstures muzejā izstāde būs apskatāma līdz 11.novembrim.

 

Un vēl

Trīs Latvijas klubi - "Barons"/LDz, "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Jēkabpils" - šodien aizvada izbraukuma spēles "Triobet" Baltijas Basketbola līgas čempionātā. Jēkabpilieši šodien izbraukumā spēkiem mērosies ar Igaunijas klubu TTU. Igauņiem šis jau būs trešais mačs šajā BBL sezonā, bet līdzšinējos abos ciesti zaudējumi, jo bez neveiksmes pret jūrmalniekiem ar 68:90 nācās kapitulēt arī "Liepāja"/"Triobet" priekšā. Tikmēr Jēkabpils vienība jauno sezonu sāka ar neveiksmi pret "Vytautas". TTU jauno Igaunijas čempionāta sezonu vēl nav sākuši, bet "Jēkabpilij" LBL starts padevies neveiksmīgs - tikai viena uzvara četros mačos un astotā vieta kopvērtējumā.

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Aknīstes novadā vakar degusi sausā zāle un kūdra; Cik lieliem jābūt bēgļu pabalstiem? Un Kāpēc Norvēģijas galvaspilsētas centrā grib ierobežot transporta kustību?

Aknīstes novadā vakar degusi sausā zāle un kūdra. Ugunsdzēsēji izsaukumu uz Aknīstes novada Aknīstes pagastu saņēma pēc pulksten vienpadsmitiem, kur dega kūdra. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka apmēram trīs hektāru platībā atsevišķās vietās gruzd kūdra un deg sausā zāle. Pirmdien līdz ar tumsas iestāšanos ugunsgrēka dzēšanas darbi tika pārtraukti un tie tiek turpināti šodien. Ņemot vērā to, ka jau ilgstoši Latvijā saglabājas sausums, ugunsdzēsēji glābēji vairākas reizes nedēļā dodas dzēst degošu sauso zāli, kas nereti izraisa arī meža zemsedzes un kūdras aizdegšanos.

 

Lai gan skolotāju arodbiedrība un pašvaldības iebilst pret Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvāto jauno skolotāju atalgojuma modeli, valdība turpina to virzīt tālāk. Arodbiedrība to uzskata par brāķi un atzīst, ka streiks ir neizbēgams, intervijā Latvijas Radio šodien sacīja Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga. Viņa atzina, ka  izglītības nozare un pašvaldības gatavas pārmaiņām, taču tām jābūt pārdomātām, bet jaunais modelis ir brāķis, to pateikuši gan sociālie partneri, gan visas 119 pašvaldības, un to nevar ieviest ar tik daudzām nepilnībām. Arodbiedrība uzskata, ka šāda skolotāju atalgojuma modeļa virzīšana ir neprofesionalitāte un nespēja plānot ilgtermiņā. Jautāta, vai streiks ir neizbēgams, Vanaga atbildēja: “Diemžēl jā” un visticamāk streiks notiks novembrī.

 

Turpinām ziņas

Bēgļu pabalstiem jābūt nedaudz zem 200 eiro, lai personas netiktu atzītas par trūcīgām un pašvaldībām nenāktos viņus uzturēt, norāda premjerministre Laimdota Straujuma. Koalīcija viedokļi par pabalstu apmēriem atšķiras, ierēdņu aprēķinājuši, ka pabalstam jābūt 256 eiro mēnesī, bet koalīcijas politiķi vēlas to samazināt. Vakar koalīcijā izskanēja dažādi iespējami pabalsta apmēri  -  no 120 līdz 238 eiro.Tomēr pabalsti nevarētu būt arī pārāk zemi, lai bēgļu uzturēšanu nenoveltu uz pašvaldību pleciem, jo vietvarām ir jāsniedz palīdzība trūcīgajiem. Jau ziņots, ka Latvija paudusi gatavību brīvprātīgi uzņemt kopumā 531 personu no 120 tūkstošiem bēgļu, kas atrodas Grieķijā un Itālijā. Plānots, ka pirmie bēgļi Latvijā varētu nonākt ziemas beigās.

 

Valdība sēdē šodien lems par 2,1 miljona eiro piešķiršanu zaudējumu kompensēšanai par personu ar invaliditāti pārvadāšanu, liecina valdības sēdes darba kārtība. Satiksmes ministrija attiecīgo summu prasa no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Ministrija norāda, ka personām ar I vai II invaliditātes grupu, personām līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un personai, kas pavada personu ar I invaliditātes grupu vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, jānodrošina tiesības par valsts budžeta līdzekļiem bez maksas izmantot Latvijas teritorijā visu veidu sabiedrisko transportu, izņemot aviotransportu, taksometrus un pasažieru pārvadājumus pa iekšējiem ūdeņiem. Tādējādi valsts pārvadātājiem kompensē zaudējumus par invalīdu pārvadāšanu pilsētas nozīmes maršrutos.

Un vēl

Norvēģijas galvaspilsētas Oslo pilsētas vadība ir paziņojusi par plāniem ierobežot privāto vieglo automašīnu kustību pilsētas centrā. Tā mērķis ir samazināt siltumnīcas efektu izraisošo gāzu izmešus. Plānu īstenos pakāpeniski līdz 2019.gadam, tomēr detaļas pagaidām netiek atklātas.  Mērija vienīgi informēja, ka tā ir daļa no kopējās valsts politikas, kas paredz piecu gadu laikā uz pusi samazināt gāzu izmešus. Ierosinājums jau ir izraisījis vietējo uzņēmēju bažas. Viņi norāda, ka centrā atrodas piektā daļa no pilsētas iepirkšanās centriem. Turklāt šajā teritorijā dzīvo tikai aptuveni tūkstotis cilvēku, bet tur atrodas gandrīz 100 tūkstoši darba vietu. Eksperti uzskata, ka jaunā iniciatīva parāda jaunās pilsētas vadības prioritātes. Jau ziņots, ka 14.septembra vēlēšanās Oslo uzvarēji kreisi orientētas partijas, kuras kā vienu no savām prioritātēm akcentēja vides jautājumus.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Plāno dubultot sadzīves atkritumu nodokli; Eksplodējot sprāgstvielai mežā traumas gūst jauns vīrietis; Un Kādiem mērķiem latvijas jaunieši krāj naudu?

 

Saeima plāno dubultot sadzīves atkritumu nodokli. Koalīcija konceptuāli atbalsta nešķiroto atkritumu tarifu palielināšanu, lai uzlabotu šķiroto atkritumu vākšanas infrastruktūru. Izmaiņas paredzētu, ka par nešķiroto atkritumu nodošanu nodoklis pieaugtu līdz 22 eiro tonnā. Pašlaik par nešķirotu sadzīves atkritumu nodošanu nodoklis esot 12 eiro tonnā, savukārt par nešķirotu celtniecības atkritumu nodošanu nodoklis esot 21,54 eiro tonnā. Abus nodokļus iecerēts izlīdzināt, lai nenāktos saskarties ar pašreiz vērojamiem gadījumiem, kad celtniecības atkritumi tiek nodēvēti par sadzīves atkritumiem.

Izmaiņu mērķis ir veicināt to, lai iedzīvotāji šķirotu atkritumus un tie tiktu otrreiz pārstrādāti.

Citas ziņas

Eksplodējot sprāgstvielai, vakar Vidzemes reģionā, veicot savus darba pienākumus, cietis kāds 31 gadu vecs mežstrādnieks. Vīrietis, zāģējot kokus, nolēmis pamest tālāk kādu metāla gabalu, kas viņam traucējis. Izrādījies, ka mestais priekšmets ir sprādzienbīstams, un tas eksplodējis, traumējot vīrieti. Viņš guvis rokas un muguras traumas. Lai palīdzētu kolēģim, pārējie mežstrādnieki ar apģērba gabaliem nospieduši asiņojošās brūces un ar savu automašīnu izveduši viņu no meža pretī ātrās palīdzības brigādei. Cietušais nogādāts Jēkabpils slimnīcā.

 

Nedēļas nogalē Valsts policijas Ceļu policijas Speciālo uzdevumu nodaļas policisti Zemgales reģionā pastiprināti kontrolēja autovadītājus. Sestdienas vakarā Neretā Ceļu policisti pamanīja aizdomīgu automašīnu "BMW", kuras vadītājs nepakļāvās vairākkārtējai policijas prasībai apturēt spēkratu un bēga. Policisti sekoja automašīnai un mēģināja to apturēt, taču autovadītājs nereaģēja uz policistu prasību un cenšoties aizbēgt netika galā ar transportlīdzekļa vadāmību un avarēja, apgāžoties uz jumta. Notikuma vietā likumsargi konstatēja, ka automašīnā atrodas divi jaunieši, taču neviens no viņiem neatradās šofera vietā, tādēļ uzsākta izmeklēšana un nozīmētas ekspertīzes, lai noskaidrotu, kurš vadīja transportlīdzekli. Veicot pārbaudi vienam no jauniešiem konstatēts 2 promiļu reibums, savukārt otram – 2,7 promiļu reibums, tāpat atklājās, ka nevienam no jauniešiem nav atbilstošas kategorijas autovadītāja apliecība. Kad izmeklēšanā noskaidros automašīnas šoferi, tiks sākta administratīvā lietvedība par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām.

 

Turpinot reidu Jekabpilī, policisti apturēja automašīnu "Renault Megane", kuru vadīja kāds 1988.gadā dzimis vīrietis esot 1,6 promiļu stiprā reibumā, bet brīdi vēlāk pārbaudot automašīnu "Peugeot Partner", atklājās, ka 1986.gadā dzimušais šoferis atrodas 1,61 promiļu stiprā reibumā, turklāt likumsargi konstatēja, ka iereibušajam vīrietim nav atbilstošas kategorijas autovadītāja apliecība.

Un vēl

Gandrīz divas trešdaļas jeb 61% 18 līdz 25 gadus veco jauniešu Latvijā krāj naudu konkrētam mērķim - to rāda "SEB bankas" veiktā aptauja Baltijas valstīs. Igauņu un lietuviešu jaunieši ir nedaudz aktīvāki krājēji - apstiprinošu atbildi snieguši 76% Igaunijā un 78% no aptaujātajiem jauniešiem Lietuvā. Populārākais iemesls, kādēļ Latvijas jaunieši krāj naudu, ir vēlme veikt kādu lielāku pirkumu, iegādāties mobilo tālruni, datoru, savu mājokli vai automašīnu. Neliela daļa jauniešu atbildēja, ka krāj līdzekļus savām kāzām. Aptaujas dati liecina, ka Latvijā ir vismazākais jauniešu skaits, kuri veic uzkrājumus nākotnes mērķiem - ar šādu rīcību izceļas vien seši no desmit aptaujātajiem jauniešiem.

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00 – 18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kā noritēja valsts prezidenta vizīte Jēkabpilī? Vai centrālā vēlēšanu komisija pārdalīs mandātus starp deputātu kandidātiem? Un Kā lauksaimnieki vērtē Zemes fonda darbību?

 

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien darba vizītē apmeklēja Jēkabpili. Sākot darba vizīti, Valsts prezidents s ar pašvaldības pārstāvjiem apsprieda jauno finanšu izlīdzināšanas modeli, uzsverot nepieciešamību pašvaldībām nodrošināt minimālo pakalpojumu līmeni no sava budžeta. Prezidenta preses dienests informē, ka tikšanās laikā Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs sacījis, ka, pateicoties jaunajam pašvaldību finansēšanas modelim, no Jēkabpils budžeta mazāk naudas aizplūdīs sliktāk nodrošinātām pašvaldībām. Tajā pašā laikā minimālās algas palielināšanas dēļ jaunā modeļa efekts nebūs tik ievērojams, kā sākotnēji gaidīts, pauda mērs. Prezidents, Jēkabpils domes vadība un deputāti apsprieda arī nepieciešamību turpināt administratīvi teritoriālo reformu, kas ir būtisks faktors veiksmīgai reģionālajai attīstībai. Domes deputāti atzina, ka līdzšinējās teritoriālās reformas mērķis - labāks pakalpojumu tīkls - diemžēl nav sasniegts. Tāpat prezidents rosināja meklēt risinājumus, kā palielināt pašvaldību iespējas ieguldīt uzņēmējdarbības attīstībā.

 

Savukārt Jēkabpils domes deputāti sarunas laikā vērsa uzmanību uz iekšējās drošības jautājumiem, aicinot stiprināt policijas kapacitāti reģionos, lai tās darbinieki spētu savlaicīgi atklāt arī sarežģītākos noziegumus. Tikmēr Vējonis norādīja, ka nākamā gada valsts budžetā plānots papildu finansējums drošībai, arī iekšlietu jomai, un izteica cerību, ka to sajutīs arī reģionos.

 

Tiekoties ar Jēkabpils 3.vidusskolas audzēkņiem, prezidents sacīja, ka šī skola ir pierādījums, ka labi organizēts mācību darbs kopā ar pašvaldības atbalstu ļauj augt zinošiem, radošiem un sportiskiem jauniešiem. Vējonis savā uzrunā skolēniem un skolotājiem arī uzsvēra, ka izglītības procesā nepieciešams attīstīt radošumu, kam ir jābūt svarīgam mācību elementam. Atbildot uz skolēnu jautājumiem par turpmākās profesijas izvēli, kā arī profesionālās un augstākās izglītības priekšrocībām, prezidents norādīja, ka valstī ir nepieciešami gan augsta līmeņa profesionāļi un sava aroda pratēji, gan zinātnieki un inovatori, kuriem ir nepieciešams iet augstākās izglītības ceļu. Tikšanās noslēgumā prezidents skolēniem vēlēja būt drosmīgiem, pieņemot lēmumus par savu turpmāko dzīvi.

 

Turpinām ziņas

 

Vienā no vēlētāju balsu pirkšanas lietām stājies spēkā Rēzeknes tiesas spriedums, ar kuru par vainīgu atzīts Jevgēnijs Brovčenko. Centrālai vēlēšanu komisijai būs jāvērtē, vai pārdalīt mandātus starp deputātu kandidātiem. Šis ir pirmais tiesas spriedums, kas apstiprina, ka 12.Saeimas vēlēšanās notikusi vēlētāju balsu pirkšana. Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likumu, pēc notiesājoša sprieduma saņemšanas Centrālai vēlēšanu komisijai jāizvērtē, vai tiem ir bijusi ietekme uz mandātu sadalījumu attiecīgajās vēlēšanās. Un tai jāpieņem lēmums, vai pārdalīt mandātus starp attiecīgajās vēlēšanās reģistrētajiem kandidātiem. Jau ziņots, ka jevgēnijs Brovčenko atzinies, ka pircis balsis Saeimas deputāta Dzintara Zaķa labā.

 

Latvijas zemnieki pozitīvi vērtē Zemes fonda darbības pirmajos mēnešos paveikto, to Latvijas Radio raidījumā "Kruspunktā" atzina gan Latvijas Zemnieku federācijas valdes loceklis Agris Veide, gan arī biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš. Pēc Veides sacītā, ar Zemes fonda palīdzību pie lauksaimniecības zemes var piekļūt iesācēji lauksaimniecības biznesā un tajā jau strādājošie, lai paplašinātu savu uzņēmējdarbību. Zemnieki šādu iespēju vērtē ļoti pozitīvi. Līdzīgu viedokli pauda arī Lazdiņš, gan norādot, ka šāds Zemes fonds bija jāizveido jau deviņdesmitajos gados.

Atstājiet komentāru