2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 22.oktobrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 22.oktobrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpils galvenā bibliotēka aicina uz pasākumu “Izšūti dvieļi tautu tradīcijās”; CSDD sāk kampaņu "Esi gaismas vest-nesis; Un Kāda izzinoša izstāde no šodienas skatāma Botāniskajā dārzā?

 

Šodien un rīt no plkst. 9.00 – 15.30 Jēkabpils valsts ģimnāzijas telpās notiks seminārs “Jēdzienu mācīšanas modelis: M.Niborga pedagoģiskā pieeja.” Seminārs iepazīstina ar jaunu pedagoģisku metodiku darbam ar bērniem ar īpašām vai speciālām vajadzībām. Dalībniekus iepazīstinās ar Magnes Niborgas no Norvēģijas teoriju par jēdzienu apgūšanu kā bērnu kognitīvās attīstības pamatu un palīdzēs apgūt praktiskās metodes, kā veidot bērniem izpratni par skaita, laika, formas, krāsas, izvietojuma u.c. jēdzieniem un to kombināciju sistēmām.

Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā šodien pulksten četros pēcpusdienā norisināsies pasākums „Izšūti dvieļi tautu tradīcijās”. Sadarbībā ar ukraiņu biedrību „Javir” un baltkrievu biedrību „Spatkanne” pasākuma apmeklētāji iepazīsies ar ukraiņu un baltkrievu kopīgo tautu tradīcijās – izšūtiem dvieļiem – rušņikiem. Šie dvieļi tiek darināti no pašausta auduma. Rušņiki plaši tiek izmantoti dažādos godos: radībās, kristībās, kāzās, bērēs un kalendāra rituālos. Dvieļu rakstiem ir sava nozīme. Par rušņiku vēsturi, pielietojumu, darināšanu varēsiet uzzināt vairāk, apmeklējot pasākumu. Ieeja pasākumā bez maksas

 

Turpinām ziņas

 

 

Ceļu satiksmes drošības direkcija šodien atklās kampaņu "Esi gaismas vest-nesis", kuras laikā ir plānots visā Latvijā bez maksas izdalīt 20 tūkstoši gaismu atstarojošo vestu. Tās tiks dalītas ārpus apdzīvotām vietām un apdzīvotu vietu posmos, kur ir nepietiekama redzamība. CSDD vadītājs Andris Lukstiņš norāda, ka katru trešo dienu bojā iet viens gājējs. Tas notiek tumšos ceļu posmos, kur gājēji nav pamanāmi. Viņš atzina, ka netiks izglābts 20 tūkstoši dzīvību, tomēr kāda tiks izglābta. Kā jaunums būšot starppilsētu satiksmes autobusos pieejamās vestes, lai tumšajā laikā pasažieri droši nokļūtu mājās un ceļa malā būtu pamanāmi. Statistika liecina, ka oktobrī, novembrī un decembrī ik gadu iet bojā tikpat daudz cilvēku, cik kopā gada pirmajos deviņos mēnešos.

Arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma aicina tumšajā laikā ikvienu iedzīvotāju iesaistīties kampaņā "Esi gaismas vest-nesis" un nēsāt gaismu atstarojošu vesti, tādējādi pasargājot savu veselību un dzīvību. Tiekoties ar reģionālajiem medijiem, Straujuma vakar uzsvēra, ka gada tumšajā laikā ir jākļūst par "vest-nešiem", jo tādējādi gan sava, gan savu līdzcilvēku dzīve tiks padarīta gaišāka un drošāka. "Nepieļaujot "tumšās" statistikas ikgadējo atkārtošanos. Viņa atgādināja, ka atkal sākas tumšie vakari un visiem kopā ir jāpanāk, lai cilvēki neiet bojā bezjēdzīgi.

Labklājības ministrija šodien informēs par iecerēm, kā uzlabot sociālo situāciju novados. Galvenie jautājumi, ko izvirza ministrija, ir - kā uzlabot sociālo situāciju novados, kā visefektīvāk palīdzēt iedzīvotājiem risināt sociālos izaicinājumus, kā celt sociālo darbinieku kapacitāti un paaugstināt pašvaldību sociālo dienestu darba efektivitāti, kādas jaunas iniciatīvas ieviesīs pašvaldībās. Jau ziņots, ka no 14.oktobra Labklājības ministrija uzsākusi īstenot arī ikgadējos informatīvos pasākumus reģionos sociālajiem darbiniekiem un sociālās jomas profesionāļiem.

Un vēl

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā no šodienas līdz 22.novembrim būs skatāma izstāde "Lapa". Ja augam nav krāšņu ziedu, tad lapotne ir pirmā, kas piesaista uzmanību, to ieraugot. Ieskatoties vērīgāk, var pamanīt, ka lapas ir dažādas, jo atšķiras to forma, izmērs, dzīslojums, lapas mala, tās gals un vēl citas nianses. Tās ir raksturīgas dažādu nosaukumu augiem un to pazīmes noder botāniķiem, lai noteiktu auga piederību konkrētai sugai vai šķirnei. Tomēr ne visas lapas izskatās pēc lapām un otrādi - ne viss, kas izskatās pēc lapām, ir īstas lapas. Evolūcijas gaitā lapas ir pielāgojušās un pārveidojušās, lai augs izdzīvotu dažādos apstākļos, proti, lapas ir kļuvušas par ērkšķiem, vītnēm, sīpolu zvīņlapām, atgādina ziedlapas, bet kukaiņēdāju lapām ir dziedzermatiņi. Tādējādi lapas veic arī balsta, barības vielu uzkrāšanas, aizsardzības un vēl arī citas funkcijas.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kā jēkabpiliešiem veicās vakardienas basketbola spēlē? Kāds pasākums šodien notiks baznīcā, kur savulaik kristīts Rainis? Un Cik parakstu savākts pret pāreju uz ziemas laiku?

Valsts policija šodien informēs par kādu krimināllietu, kurā atsavināts liels daudzums nelegālo ieroču. Preses konferencē tiks stāstīts arī par nelegālo ieroču aprites tendencēm un deviņu mēnešu darba rezultātiem. Tajā piedalīsies Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš.Preses konference notiks Valsts policijas galvenajā ēkā Rīgā. Pagaidām policija neatklāj kur un kā tika atsavināts lielais daudzums nelegālo ieroču.

Triobet” Baltijas Basketbola līgā BK “Jēkabpils” vakar Igaunijas pilsētā Rakverē piekāpās “Tarvas” vienībai ar 64:74. "Jēkabpils" komandai neveiksmīga bija pēdējā ceturtdaļa, kuras laikā tā zaudēja pāris punktu pārsvaru, pretiniekiem no 56:59 ļaujot panākt 70:61, kas Latvijas vienībai lika samierināties ar kārtējo zaudējumu šosezon. "Jēkabpils" sastāvā pa 14 punktiem iemeta komandas kapteinis Rinalds Sirsniņš un lietuvietis Ronalds Rutkausks. Nākamā spēle jēkabpiliešiem sestdien, 24. oktobrī Jēkabpils sporta namā pulksten piecos pēcpusdienā, kad “Aldaris” Latvijas Basketbola līgā BK “Jēkabpils” uzņems “Barons/LDz” komandu.

Turpinām ziņas

Šodien pulksten sešos vakarā Jēkabpils novadā, Kaldabruņā, Červonkas luterāņu baznīcā sāksies literāri muzikāls pasākums "Gaismas pārgājiens", kurā dzeju lasīs Agnese Rutkēviča un muzicēs Rūdolfs Macats. Tā kā Červonkas luterāņu baznīcā, kas ir arī Raiņa kristību baznīca, pieejama ir tikai dabiskā gaisma, pasākuma dalībnieki aicināti ierasties ar svecītēm. Oktobra nogales pievakares krēsla un migla piedos šim notikumam īpašu atmosfēru. Pēc pasākuma viesi laipni tiks aicināti uz tējas tasi un sarunām biedrības "Ūdenszīmes" mājvietā Kaldabruņas skolā.

Daugavpilī municipālās policijas un sociālie darbinieki ik nedēļu rīko īpašus reidus, lai apzinātu bez pajumtes palikušos. Šo iestāžu redzeslokā ir vairāki desmiti cilvēku bez noteiktas dzīvesvietas. Tie ir darbu, mājokli un iztiku zaudējuši cilvēki, kas nereti ir slimi un nonākuši alkohola varā. Tikai daļa no tiem izmanto pilsētas patversmi, bet pārējie, kā apliecinājis kārtējais reids pilsētā, mīt pagrabos, dažādos graustos vai namu kāpņu telpās, bet dienas laikā dzelzceļa stacijā vai autoostā. Līdzīgas problēmas, kad bezpajumtnieki aukstā laikā patvērumu meklē autoostā un dzelzceļa stacijā novērotas arī Jēkabpilī.

Un vēl

Pret pāreju uz ziemas laiku parakstījušies desmit tūkstoši, liecina informācija iniciatīvu platformā "manabalss.lv". Šāds skaits ir pietiekošs, lai to iesniegtu Saeimā kā kolektīvo iesniegumu. Parakstus sāka vākt pirms diviem gadiem. Nepieciešamais parakstu skaits savākts tuvojoties dienai, kad notiks pulksteņa rādītāja pagriešana par stundu atpakaļ. Iniciatīvas izveidotājs Lauris Misa norāda, ka pāreja no ziemas uz vasaras laiku un otrādi izjauc cilvēku bioloģisko ritmu, kas visvairāk ietekmē mazus bērnus, cilvēkus gados un cilvēkus ar hroniskām slimībām. Ja tas nenotiktu kopumā sabiedrība iegūs mazāk nevajadzīga stresa.

Radio1 ziņas pulksten 11.00 – 12.00

Radio1 ziņās klausieties: Vai Jēkabpils mediķi būtu gatavi streikot? Cik skolēnu šovasar strādāja? Un Cik bargi sodi turpmāk būs paredzēti par braukšanu un avāriju izeraisīšanu dzērumā?

Veselības aprūpes darbinieki Jēkabpilī ceļ trauksmi par nepietiekamo finansējumu nozarē un gatavi arī streikam, infrmē Latvijas Radio. Jēkabpilī trauksmi par nepietiekamo finansējumu veselības aprūpei sāka celt ģimenes ārsti. Iebilstot pret kvotām laboratoriskajiem izmeklējumiem, ģimenes ārsts Lonards Augusts uzsver, ka nav iespējams iepriekš paredzēt, kādi izmeklējumi pacientam būs nepieciešamai. Turklāt ārstam neesot jārēķina, vai nauda būs pārtērēta. Jēkabpilī ģimenes ārsti uzskata, ka valsts amatpersonām, tajā skaitā veselības ministram Guntim Belēvičam, veselības aprūpe pašlaik nerūp. Streikam gatavi pievienoties arī pārējie mediķi. Arodbiedrības vietējās komitejas priekšsēdētāja Margarita Saveļjeva uzskata, ka valdība sen jau nedzird mediķu prasības ne par finansējuma palielināšanu veselības aprūpei, ne par mediķu algu paaugstināšanu. Piemēram, Jēkabpilī medicīniskā personāla vidējais atalgojums pirms nodokļu nomaksas ir 395 eiro. Saskaņā ar kopīgumu, tie, kas nostrādājuši 20 gadus, piemaksa ir 6%, tātad bruto alga ir 418 eiro.

Izglītības un zinātnes, kā arī veselības aprūpes darbinieku ieceri streikot Valsts prezidents Raimonds Vējonis saista ar nepietiekami izskaidrotiem valdības lēmumiem attiecībā uz nākamā gada budžetu. Intervijā raidījumam “Rīta Panorāma” prezidents atzina, ka budžeta veidošana nebija viegla. Tajā kā prioritāti nācies noteikt valsts drošību. Savukārt tas, ka arodbiedrības runā par streikiem un protestiem, nozīmē, ka valdībai nav bijis pietiekams dialogs ar sociālajiem partneriem un nav skaidroti lēmumi. Tāpat budžeta veidošanas laikā valdībai trūcis dialoga ar uzņēmēju organizācijām. Viņa ieskatā, budžeta projekts piedzīvos izmaiņas starp pirmo un otro lasījumu Saeimā  un deputāti varētu ieklausīties uzņēmējos.

Turpinām ziņas

Šogad vasaras brīvlaikā strādāja krietni mazāk skolēnu, nekā programmas veidotāji bija paredzējuši, un nodarbināto skolēnu skaits šovasar bija par aptuveni 400 dalībniekiem mazāks nekā pērn. Konkurence gan uz pašvaldību, gan privātā sektora darbavietām, kā paredzēts, bijusi sīva un strādāt varēja mazāk nekā puse gribētāju. Izmaiņas programmas noteikumos, kas šogad ļāva strādāt arī divus mēnešus ilgu periodu un tāpat teju 700 darba devēju atsauktās vakances ietekmējušas programmas rezultātus, tā uzskata Nodarbinātības valsts aģentūrā, taču atbildīgā Saeimas komisija nākamam gadam sola meklēt lielāku finansējumu, lai vasarā nodarbināto skolēnu skaits varētu pieaugt. Visvairāk skolēnu šogad strādājuši Rīgā un Kurzemē, bet salīdzinoši mazāk pārējos novados. Kopumā darbam vasarā bija pieteikušies teju 8 tūkstoši skolēnu visā Latvijā.

Saeimas Juridiskā komisija galīgajā lasījumā izskatījusi grozījumus Krimināllikumā, paredzot izmaiņas tiesiskajā regulējumā, kas nosaka atbildību par transportlīdzekļa vadīšanu apreibinošo vielu ietekmē. Par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā bez tiesībām paredzēta brīvības atņemšana līdz vienam gadam vai piespiedu darbs, vai naudas sods, nosakot arī iespēju piemērot mantas konfiskāciju. Savukārt tiesības paredzēts atņemt līdz pieciem gadiem. Par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļa ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu reibumā, ja rezultātā cietušajam nodarīts viegls miesas bojājums, brīvības atņemšana piemērojama uz laiku līdz četriem gadiem un tiesību atņemšanu. Par tādu pašu pārkāpumu, ja cietušajām nodarīts vidēja smaguma miesas bojājums, brīvības atņemšana paredzēta uz laiku līdz pieciem gadiem un tiesību atņemšana līdz septiņiem gadiem. Ja cietušajam būs nodarīts smags miesas bojājums vai izraisīta cilvēka nāve, Krimināllikums paredzēs brīvības atņemšanu līdz 10 gadiem, atņemot tiesības uz laiku līdz 10 gadiem. Taču ja braukšana reibumā būs izraisījusi divu vai vairāk cilvēku nāvi, brīvības atņemšana paredzēta uz laiku no trim līdz 15 gadiem, atņemot tiesības uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Rimi veikalos tirgotajiem pīlādžiem atklāta bakteriālā iedega; Jēkabpilī no celtniecības objekta nozagti celtniecības instrumenti Un Kā Latvijas galvaspilsētā pārveido bijušās izgāztuves/

Valsts augu aizsardzības dienests oktobrī veiktajā pārbaudē SIA "RIMI Latvia" tirdzniecības vietā Rīgā konstatēja no Nīderlandes ievesto ugunsērkšķu jeb dekoratīvo pīlādžu podiņos bīstama augu karantīnas organisma bakteriālās iedegas klātbūtni. Pamatojoties uz tirdzniecības noteikumiem par bakteriālās iedegas apkarošanas un izplatīšanas ierobežošanas kārtību, dienestā pieņemts lēmums visu 87 augu partiju iznīcināt. Lai nenodarītu kaitējumu, inficējot citus bakteriālās iedegas saimniekaugus, piemēram, ābeles, bumbieres, pircējiem jāatved "Rimi" iznīcināšanai arī iztirgotie 105 šīs partijas augi. Augu aizsardzības dienests aicina pircējus, kuri no 22.septembra līdz 2.oktobrim iegādājušies Rimi veikalos ugunsērkšķa augus podiņos ar nosaukumu "Dekoratīvais pīlādzis podiņā” atvest tos atpakaļ uz veikalu, kurā augs iegādāts.

Vairāki partijas Vienotība deputāti uzstāj, ka partijas biedram Dzintaram Zaķim būtu jāpamet partija un jānoliek mandāts, un pagaidām atklātu atbalstu viņa palikšanai neviens kolēģis nepauž. "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Kārlis Šadurskis portālam "Delfi" pauda viedokli, ka jautājums par Zaķa izslēgšanu no partijas ir "Vienotības" valdes izšķiršanās. Viņš atgādināja, ka Zaķis apturējis darbību "Vienotībā" uz laiku, kamēr būs zināms tiesas spriedums. Tagad viens spriedums ir un tiesa konstatējusi, ka balsu pirkšana ir bijusi. Lai arī saskaņā ar tiesas konstatēto Zaķis balsu pirkšanā nav iesaistīts, taču balsis viņa labā ir pirktas. Šadurskis norāda, ka jautājums par Zaķa izslēgšanu jāizlemj partijas valdei 2. novembrī.

Turpinām ziņas

Salas novada Salas pagastā kādās mājās vakar vakarā rokot aku atrasts kara laika lādiņš. Par notikušo ziņots nesprāgušās munīcijas vienībai, kas spridzekli neitralizēja.

Savukārt Jēkabpils novada Zasas pagastā kāds nenoskaidrots autovadītājs notriecis elektrolīnijas stabu un no notikuma vietas aizbbraucis. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informē, ka autovadītājs vadot, pagaidām policijai nenoskaidrotu transporta līdzekli ietriecies elektrolīnijas stabā un to nolauzis. Pēc negadījuma autovadītājs notikuma vietu atstājis, par avāriju neziņojot policijai. Negadījums noticis pēc pulksten pieciem pēcpusdienā.

Bet Jēkabpilī, Palejas ielā no celtniecības objekta nozagti celtniecības instrumenti. Zagļi aiznensuši MAKITA markas skrūvgriezni un BOCH markas slīpmašīnu un līmeņrādi. Par notikušo zādzību uzsākts kriminālprocess.

Un vēl

Bijušās izgāztuves teritorijā Augusta Deglava ielā, Rīgā, tiks izveidots viens no lielākajiem galvaspilsētas parkiem, kurā jau nākamgad uzstādīs bērnu rotaļu laukumu un valstī lielāko pikniku zonu. Bijušās izgāztuves vietā starp Pļavnieku un Purvciemu apkaimēm vairāk nekā 20 hektāru platībā kopš pagājušā gada tiek veikta teritorijas sakārtošana, kuras gaitā jau izveidots teju 36 metrus augsts mākslīgs kalns, kas ir viens no augstākajiem punktiem galvaspilsētā. Pēc kalna izveides tas ir pārklāts ar nosedzošo pretfiltrācijas māla slāni 50 centimetru biezumā un auglīgās grunts slāni 20 centimetru biezumā, kā arī apsēts ar zāli. Pārējā projekta teritorijā blakus kalnam, kas atbrīvota no atkritumiem, izveidots auglīgās grunts slānis 15 centimetru biezumā un arī apzaļumots.

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kratīšanā izņem lērumu ieroču un sprāgst ierīču detaļu; No 1.novembra Jēkabpils dome izsniegs jauna tipa apliecības braukšanai pilsētas autobusos; Un Kādu laiku šonakt prognozē sinoptiķi?

Oktobra sākumā veicot kratīšanas dažādās Latvijas vietās, Valsts policija izņēmusi 71 ieroci, vairāk nekā 3 tūkstoši munīcijas vienību un 56 sprāgstierīču detaļas – detonatorus. Starp izņemtajiem ieročiem ir šautenes, pistoles, mašīnpistoles, bises, ložmetēji un triecienšautene. Pārsvarā tie ir kara laika ieroči. Kopumā desmit kratīšanas tika veiktas Rīgas, Liepājas, Ventspils un Kuldīgas reģionos. Par nelegālo ieroču glabāšanu un iespējamo realizāciju aizturēti divi 1958. un 1966.gadā dzimuši vīrieši, kurus var uzskatīt par bezdarbniekiem un kuri jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā par nelegālas ieroču aprites pārkāpumiem. Viņiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Šā gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgu laika posmu pirms gada, par 12% pieaudzis noslēgto laulību skaits. Savukārt dzimstība sarukusi par 1%, bet par 1,3% pieaudzis mirušo skaits, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati. 2015. gada pirmajos deviņos mēnešos reģistrētas 11 tūkstoši 403 laulības, kas ir par tūkstots 189 laulībām jeb par 12% vairāk nekā 2014. gada attiecīgajā periodā. Savukārt dzimstība šī gada pirmajos deviņos mēnešos sarukusi - reģistrēti 16 tūkstoši 390 jaundzimušie, kas ir par 167 bērniem jeb 1% mazāk nekāpērn šajā laika periodā. Šī gada gada deviņos mēnešos nedaudz pieaudzis mirušo skaits – reģistrēti 21 tūkstots 287 mirušie, un tas ir par 280 cilvēkiem jeb 1,3% vairāk nekā pērn. Dabiskais pieaugums Latvijā saglabājas negatīvs jau no 1991. gada, un mirušo skaits joprojām pārsniedz dzimušo skaitu.

Saeimas vairākums vismaz pagaidām neatbalsta ideju par to, ka publiskojamas ne tikai valsts amatpersonu, bet arīdzan citu valsts un pašvaldību sektorā strādājošo algas. Par skolotāju, mediķu un citu valsts un pašvaldību struktūrās strādājošo darbinieku atalgojuma publiskošanu deputāti diskutēja, galīgajā lasījumā skatot grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā. Informācija par valsts amatpersonu statusā esošo valsts un pašvaldību institūciju darbinieku algām jau vairākus gadus tiek publiskota internetā. Tomēr uz lielāku atbildību Saeimas deputāti pagaidām nav gatavi. Jāatgādina, ka valsts amatpersonu atalgojuma publiskošana tika aizsākta pēc tā dēvētā Neo skandāla, kad Ilmārs Poikāns publiskoja ziņas, ko bija ieguvis, izmantojot nepilnības Valsts ieņēmumu dienesta informācijas sistēmās. 

No 1.novembra Jēkabpils pilsētas pašvaldība izsniegs jauna tipa apliecības pilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem, kuru vecums ir 70 gadi un vairāk, kurās būs arī dokumenta turētāja fotogrāfija. Savukārt pašvaldības izsniegtas apliecības braukšanas maksas atvieglojumu saņemšanai, kas iesniegtas 2012.gadā un vēlāk, ir derīgas līdz 31.decembrim un tās ir jānomaina līdz gada beigām. Lai saņemtu braukšanas apliecību ir jādodas uz Jēkabpils domes vienas pieturas aģentūru un jāuzrāda derīgs personu apliecinošs dokuments un jāiesniedz fotogrāfija 3 x 4 cm. Ja cilvēks nevar ierasties personīgi, tad tas jādara viņa pilnvarotajai personai. Jau ziņots, ka pensionāriem, kas vecāki par 70 gadiem, uzrādot braukšanas atvieglojumu apliecinošu dokumentu , brauciens pilsētas maršruta autobusos maksā 24 eirocenti.

Un vēl

Naktī uz piektdienu pirmo reizi kopš septembra Latviju šķērsos plaša lietus zona, kas virzīsies no rietumiem uz austrumiem. Dienā brīžiem gaidāms lietus, pārsvarā saglabāsies apmācies laiks. Daudzviet - īpaši valsts austrumu daļā - būs arī dūmaka. Naktī dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 9-14 metru sekundē. Gaisa temperatūra Latvijas austrumos būs ap +3 grādi. Rīt dienā gaiss ieslis līdz +8..+13 grādiem.

Atstājiet komentāru