2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 27.oktobrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 27.oktobrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Ar kādu neparastu izstādi šodien piedāvā iepazīties jēkabpiliešiem? Cik naudas nepieciešams bēgļu uzņemšanai? Un Kur šodien norisināsies lielākā ķirbja čempionāts?

 

Šodien Jēkabpilī, Krustpils novada pašvaldības konferenču zālē, notiks forums "Atbalsts uzņēmējiem". Forumā Ekonomikas ministrijas, "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"", Nodarbinātības valsts aģentūras, Lauku atbalsta dienesta, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji informēs komersantus par šobrīd pieejamo un plānoto atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai 2014.-2020.gada Eiropas Savienības fondu plānošanas periodā.

Ieskatīties Latvijas nākotnē ikvienu Jēkabpils, tās apkārtnes novadu un pilsētu iedzīvotāju aicina Finanšu ministrija, piedāvājot ekskluzīvu iespēju interaktīvā izstādē uzzināt par ieguvumiem, ko sniedz Eiropas Savienības fondi. Ekspozīcija “Ieskaties Latvijas nākotnē” ir daļa no gaismas festivālam “Staro Rīga” veidotās instalācijas. Tajā apmeklētājiem, aktīvi iesaistoties, unikālā 3D video projekcijā tiks ilustrētas iespējas, ko Eiropas Savienības fondu finansējums sniegs Latvijai līdz 2020. gadam. Izstādes apmeklējums ir bez maksas. Izstāde būs apskatāma šodien Jēkabpilī, Krustpils novada domē  no plkst. 10.00 līdz 18.00, laikā kad tur norisināsies konference uzņēmējiem.

Turpinām ziņas

Latvijas Iekšlietu ministrijas precizētā patvēruma meklētāju uzņemšanas plāna īstenošanai divos gados kopumā nāktos tērēt 15,45 miljonus eiro un 8,93 miljoni eiro no šīs summas būtu jārod nacionālajā budžetā, liecina plāna projekts, kas iesniegts izskatīšanai šīsdienas valdības sēdē. Kopējais papildus nepieciešamais finansējums 2016. un 2017.gadā veido 15 miljonus 453 tūkstošus 442 eiro. Apjomīgākās izmaksas būs vajadzīgas patvēruma meklētāju izmitināšanas centra "Mucenieki" ēku un katlumājas pārbūvei, papildu resursu piesaistīšanai aizturēto patvēruma meklētāju un nelegālo imigrantu izmitināšanai, kā arī papildu pagaidu uzņemšanas telpu piesaistīšanai. Tāpat apjomīgas izmaksas paredzētas papildu divu korpusu izbūvēšanai centrā "Mucenieki" un jauna korpusa "Bundulīši" izbūvēšanai.

Latvijas Pašvaldību savienības mītnē šodien norisināsies Izglītības un kultūras komitejas sēde, kurā ar izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili iecerēts diskutēt par jauno pedagogu atalgojuma modeli. Saskaņā ar pašvaldību savienības un Ministru kabineta vienošanās un domstarpību protokolā paredzēto šoruden tika izveidota Ministru prezidentes darba grupa, kura izvērtēja pedagogu atalgojuma jaunā modeļa ieviešanas ietekmi uz pašvaldību finanšu resursiem, kā arī skolu tīkla sakārtošanu izglītības pakalpojumu ilgtspējai. Tālākie normatīvo regulējumu risinājumi par izglītības iestāžu tīkla optimizāciju skatāmi saistībā ar minētās darba grupas secinājumiem. Pagaidām pedagogi ir noskaņoti streikam.

Un vēl

Šodien Rīgas zoodārzā notiks Latvijas lielākā ķirbja čempionāts, kura laikā tiks noskaidrots šī gada lielākais ķirbis. Lai arī agrās pavasara salnas ķirbju ražai šogad nav bijušas labvēlīgas, čempionāta finālā savā starpā mērosies desmit izturīgākie un lielākie ķirbji no dažādām Latvijas vietām. Sīvā konkurencē par lielākā ķirbja izaudzētāja titulu cīnīsies gan iepriekšējo Latvijas lielākā ķirbja čempionātu dalībnieki, gan arī jaunpienācēji. Čempionāta uzvarētājs savā īpašumā iegūs elektronisko dāvanu karti 350 eiro vērtībā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji - attiecīgi dāvanu kartes 220 un 150 eiro vērtībā, kuras varēs izmantot pirkumiem "Maxima Latvija" pārvaldītajos veikalos.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Rdio1 ziņās klausieties: Kāda ekspozīcija taps raiņa dzimtajās mājās Tadenavā? Kur šodien bez maksas varēs pārbaudīt automašīnu gatavību ziemai? Un Kāda ir ūdens temperatūra Latvijas upēs un ezeros?

No šodienas līdz 30.oktobrim Jēkabpils pilsētas pašvaldības speciālisti piedalīsies Baltijas pilsētu savienības 13tajā galvenajā konferencē, kas norisināsies Gdiņā, Polijā. Konference veltīta labās prakses piemēriem modernu un ilgtspējīgu risinājumu ieviešanai visās pilsētvadības sfērās un kopīgo projektu rezultātu analīzei. Jēkabpils pilsētas pašvaldību pārstāvēs Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs, Attīstības un investīciju nodaļas vadītājas vietniece Inga Virsnīte un Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Laura Afanasjeva.

Vakar "Valsts nekustamie īpašumi" izsludināja iepirkumu "Ekspozīcijas un publiski pieejamo telpu iekārtošanas projektu realizācijai Raiņa un Aspazijas mājai Baznīcas ielā 30, Rīgā, Raiņa un Aspazijas vasarnīcai Pliekšāna ielai 5/7, Jūrmalā un Raiņa muzejam "Tadenava" Dunavas pagastā, Jēkabpils novadā. Paredzēts, ka dzejnieka bērnības muzejā "Tadenava" - apmeklētājiem, respektējot bērna zinātkāri un vēlmi visam pieskarties, visu ņemt rokās, būs iespēja muzeja vidi izdzīvot fizisko sajūtu līmenī - iegulties salmu gultā, pašķirstīt 20.gadsimta sākuma avīzi, noslēpties skapī, kur smaržo pēc bišu vaska, vai ieaut kājas milzu pastalās. Pretendentu piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir šī gada 23.novembris.

Turpinām ziņas

Ziema nereti pārsteidz nesagatavotus gan Latvijas autobraucējus, gan ceļu uzturētājus, tāpēc vējstiklu slotiņu izplatītājs Latvijā sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, apdrošināšanas kompāniju, riepu ražotāju un Latvijas Autoinženieru asociāciju no 23.oktobra līdz 7.novembrim jau ceturto gadu pēc kārtas piedāvās bezmaksas pārbaudi tiem automašīnu mezgliem, kas nodrošina drošu braukšanu ziemā. Ar katru gadu palielinoties autovadītāju interesei par auto sagatavošanu drošiem braukšanas apstākļiem ziemā, pieaug arī kampaņas „Pārsteidz ziemu!” aktualitāte. Jēkabpilī bezmaksas pārbaudes notiks šodien no pulksten četriem pēcpusdienā līdz astoņiem vakarā pie veikala „Maxima XX”, Brīvības ielā.

13.novembrī Krustpils pils Marmora zālē notiks biedrības “Jēkabpils NVO resursu centrs” rīkotais ceturtais Vidusdaugavas reģiona NVO forums. Tā tēma “Jaunieši - NVO jaunā asinsrite ... ?” IV Vidusdaugavas reģiona NVO forums ir iecerēts trijās daļās. Pēc foruma atklāšanas  biedrības prezentēs labo pieredzi par to, kā jaunieši iekļāvušies, ar kādām grūtībām saskaras un kādas ir jauniešu priekšrocības, darbojoties NVO sektorā, kā arī izteiksies par to, kādu redz nākotni “Jaunieši un NVO” aspektā. Otrā daļa būs veltīta biedrību brīvprātīgā darba veicēju godināšanai - nominācijas “Vidusdaugavas reģiona GADA BRĪVPRĀTĪGAIS 2015” kategorijās “Labā sirds”, “Gudrā galva” un “Čaklās rokas” pasniegšanai. Forumu noslēdzošajā - trešajā daļā notiks radošā darbnīca “NVO ziepes svaigām idejām", kur mākslā - veidot ziepes ar pašu izvēlētu aromātu un sastāvdaļām, ievadīs biedrības “Abra” valdes locekle, un ziepju gatavošanas meistare Kristīne Rubina.

Un vēl

Laikam kļūstot vēsākam, ūdens temperatūra Latvijas upēs vairs nepārsniedz plus 9 grādus.Augstākā ūdens temperatūra vakar fiksēta Zemgales upēs - plus 6, plus 9 grādi, Vidzemes upēs bija plus 6, plus 8 grādi, bet Kurzemes upēs - ap plus 7, plus 8 grādiem. Savukārt Latgales upēs ūdens nav siltāks par plus 5, plus 7 grādiem. Par pāris grādiem augstāka ūdens temperatūra ir ezeros. Jūras piekrastē ūdens temperatūra ir ap plus 9, plus 10 grādiem, vēsāks ūdens ir Vidzemes ziemeļu daļā - ap plus 7 grādiem.

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Cik lielu naudas summu mēnesī saņems bēgļi? Cik naudas Līvānu novads tērēs studentu stiopendijām? Un Kāpč ēst pārstrādātu gaļu ir neveselīgi?

Jaunajam 12 gadus vecajam riteņbraucējam, kurš vissmagāk cieta vakart notikušajā avārijā uz šosejas Garkalnes novadā, dzīvības briesmas vairs nedraud, informē Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas virsārsts Vilnis Grīnbergs. Cietušais zēns avārijā guva smagas traumas, un pēc ilgstošas operācijas pašlaik viņš atrodas intensīvās terapijas nodaļā. Ārsts piebilda, ka zēns atmostas un viņam vajadzīgs atbalsts. Plašāku informāciju par cietušā velobraucēja veselības stāvokli Grīnbergs gan neatklāj. Viņš iecerējis šodien tikties ar zēna vecākiem un izrunāt, kādas ziņas viņi gatavi sniegt plašākai sabiedrībai par bērna veselības stāvokli. Savukārt divi citi cietušie bērni no slimnīcas jau devušies mājās.

Koalīcijas partijas vienojušās vēlreiz uz nedēļu atlikt iekšlietu ministrijas sagatavotā precizētā bēgļu integrācijas plāna skatīšanu valdībā. , Savukārt pabalsts personām, kurām tiks piešķirts bēgļa statuss, būs 139 eiro, pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem teica Ministru prezidenta Laimdota Straujuma. Tāpat valsts pašvaldībām kompensēs izdevumus, kas saistīti ar bēgļu uzturēšanu. Valdības vadītāja norādīja, ka tā nebūs konstanta naudas summa, bet valsts atmaksās konkrētus izdevumus. Galīgais lēmums par to, kā tiks nodrošināta valsts palīdzība pašvaldībām, tiks pieņemts 4.novembrī Latvijas Pašvaldību savienības domes sēdē.

 

 

Turpinām ziņas

Līvānu novada dome 32 studentiem piešķirs stipendijas, savukārt stipendijām šogad bija pieteikušies 53 pretendenti. Izvērtēšanas gaitā tiek ņemta vērā pretendenta vidējā atzīme, izvēlētais studiju virziens, sociālie faktori ģimenē un katra komisijas locekļa vērtējums piecu baļļu sistēmā. Dome norāda, ka liela nozīme bija arī jaunieša spējai pamatot savu viedokli un izvēlētās nākotnes profesijas izpratnei. Tos, kuriem šogad stipendijas nav piešķirtas, dome aicina būt neatlaidīgiem, ja nepieciešams, uzlabot savas sekmes un pieteikties stipendijai atkal nākamgad. Kopējais stipendiju fonda apmērs šajā gadā ir 35 120 eiro. 29.oktobrī komisijas lēmumu vēl jāapstiprina Līvānu novada domes sēdē.

Lauku attīstības program­mas  investīciju pasākuma «Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku ap­vidos» realizēšanai  Krust­pils novadam ir piešķirti 1,5 milj. eiro. Patlaban Krustpils novada pašvaldība rīko tikšanās ar uzņēmē­jiem, lai noskaidrotu uzņēmējdarbībai no­zīmīgāko pašvaldības grants ceļu pārbūvi un būvniecību. Uz šīm apspriedēm ir aicināti visi novada uzņēmēji.vakar tikšanās notika Vīpē, šodien tās paredzētas variešu pagasta kultūras namā un Krustpils kultūras namā. Savukārt rīt notiks Atašienes un Mežāres kultūras namos, bet ceturtdien Kūku pagastā. Par tikšanās laikiem sīkāka informācija pagastu pārvaldēs. Snāksmēs uzņēmējus informē par Eiropas Savie­nības atbalsta piešķiršanas no­sacījumiem pašvaldību grants ceļu būvniecībai vai pārbūvei.

 

 

Un vēl

 

 

Desu, šķiņķa un citu pārstrādātas gaļas izstrādājumu ēšana var paaugstināt risku saslimt ar zarnu vēzi, un to, iespējams, var veicināt arī sarkanā gaļa, vakar paziņoja ANO Pasaules Veselības organizācija. 800 pētījumu no visas pasaules analīzē, ko veica Starptautiskā vēža izpētes aģentūra, konstatēti pierādījumi, ka pārstrādātas gaļas ēšana cilvēkiem izraisa zarnu vēzi. Šajā kategorijā ir sālīta, žāvēta un kūpināta gaļa, hotdogi, desas, sālīta liellopu gaļa, gaļas konservi, gaļas mērces. Pētījuma rezultāti atbalsta "rekomendācijas ierobežot gaļas patēriņu", īpaši pārstrādātā formā. Savukārt daudzu citu ekspertu viedokļi gan atšķiras no pētījuma autoru paustā un uzskata, ka normas robežās drīkst ēst visus produktus.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: vai latvijas gāze nodarbojas ar šantāžu? Kur Jēkabpilī nedēļas nogalē būs skatāmas baleta izrādes? Un Ar ko šis oktobris ieies pasaules vēsturē?

 Saeimas Budžeta un finanšu komisija šodien pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja 2016.gada valsts budžeta projektu.2016.gada valsts budžeta likumprojekts paredz, ka nākamgad valsts ieņēmumi varētu augt līdz 7,37 miljardiem eiro, bet izdevumi - līdz 7,65 miljardiem eiro. Salīdzinājumā ar 2015.gada plānu likumprojektā paredzēts ieņēmumu palielinājums 114,2 miljonu eiro apmērā un izdevumu palielinājums 183,2 miljonu eiro apmērā. Savukārt iekšzemes kopprodukta prognoze 2016.gadam ir noteikta 26,13 miljardu eiro apmērā.

Latvijas gāzes tirgus monopolists "Latvijas gāze", sajūtot, ka monopola pozīcijas ir apdraudētas, nodarbojas ar šantāžu un draudiem, šādu viedoklišodien pauda ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola. Politiķe uzsvēra, ka, neskatoties uz Latvijas gāzes draudiem, ka Latvija varētu palikt bez gāzes piegādēm, neviens valstī bez siltuma nepaliks, kaut vai tāpēc, ka Inčukalna pazemes gāzes krātuvē pašlaik ir iesūknētas gāzes rezerves vismaz gadam. Savukārt monopolists, sajūtot pozīciju apdraudējumu, nodarbojas ar šantāžu un draudiem, rezumēja Reizniece-Ozola, pēc kuras domām, šī situācija liecina, ka Latvija nevar vilcināties un ir strauji jāvirzās gāzes tirgus liberalizācijas virzienā, lai mums būtu drošība par gāzes piegādēm no dažādiem avotiem un arī cerības uz labāku cenu. Ministre atgādināja, ka Latvijas patērētāji maksā par 10% lielāku cenu nekā gāze šobrīd maksā biržā.

Turpinām ziņas

Ceļu satiksmes drošības direkcijas kampaņā "Esi gaismas vest-nesis!" šodien notiks pirmais atstarojošo vestu dalīšanas reids. Jau vēstīts, ka CSDD kampaņā visā Latvijā dalīs atstarojošās vestes. Kampaņā bezmaksas izdalīs vismaz 20 tūkstošus vestu visā Latvijā. Šā gada pirmajos deviņos mēnešos visā Latvijā notikuši 752 ceļi satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti gājēji, tajā skaitā 621 gājējs ticis ievainots, bet 32 gājuši bojā. Salīdzinoši pērn šajā pat laikā bojā gājuši 43 gājēji. Visvairāk traģēdiju – 16, šogad notikušas Rīgas reģionā.

Svētdien, 1. novembrī plkst. 17.00 Krustpils Kultūras namā ar kamerizrādēm “Marijas sapnis” un “Tango plus” viesosies Latvijas Nacionālā baleta trupa. Horeogrāfiski un sižetiski spilgtās viencēliena izrādes neatstās vienaldzīgu nevienu - inteliģents humors, emocionāla spriedze un neviltota kaislība ir atslēga uz ikviena skatītāja sirdi. Viesizrāde notiek ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Un vēl

Šis mēnesis ieies Latvijas vēsturē kā vissausākais oktobris, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati un prognozes, kas līdz mēneša beigām neparedz būtiskus nokrišņus. Kopējais nokrišņu daudzums valstī vidēji šomēnes ir nepilni desmit milimetri jeb 14% no normas. Līdz šim vissausākais rudens vidus mēnesis Latvijā piedzīvots 1951.gadā - tad nokrišņu daudzums valstī vidēji bija 12 milimetru jeb 17% no normas. Tikai par vienu milimetru vairāk nokrišņu bija 1979.gadā. Iepriekšējais sausākais oktobris šajā gadsimtā bija 2013.gadā, kad mēneša nokrišņu daudzums nepārsniedza 34 milimetrus. Jau ziņots, ka daudzās akās ir ļoti maz ūdens vai tās pilnībā izžuvušas. Upēs un ezeros jau kopš jūnija saglabājas zems ūdens līmenis, vietām sasniegta zemākā atzīme pēdējos simts gados.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Apstiprināts gala ziņojums Zolitūdes traģēdijas lietā; Kā jauno reģionu reformu redz uzņēmēji? Un Cik daudz dzērveņu ik gadu salasa latvijas purvos?

 

 

Latvija nekad neatzīs Krimas aneksiju un vienmēr atbalstīs Ukrainu, tikšanās laikā ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko teicis Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Valsts galva tikšanās laikā apstiprināja, ka Latvija un Eiropas Savienība iestājas par Ukrainas neatkarību un teritoriālo nedalāmību. Gan Latvija, gan Eiropas Savienība uzskata, ka ir jāievēro starptautiskās tiesības un jāvērš sankcijas pret tiem, kuri tās pārkāpj. Porošenko Latvijai pateicās par Ukrainai labvēlīgas pozīcijas uzturēšanu saistībā ar tās neatkarību un teritoriālo nedalāmību, kā arī par Latvijas aktīvo lomu Ukrainas integrācijā Eiropā. Ukrainas prezidents novērtē arī to, ka Latvija atbalstījusi Ukrainu tās centienos kļūt par vienu no ANO Drošības padomes mainīgajiem locekļiem.

Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija šodien apstiprināja galaziņojumu, minot tajā arī politiski un morāli atbildīgās personas. Kā politiski un morāli atbildīgas personas galaziņojumā minētas: toreizējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, bijušie ekonomikas ministri Artis Kampars un Daniels Pavļuts, bijušie Ekonomikas ministrijas valsts sekretāri Anrijs Matīss un Juris Pūce, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs. Vairāk nekā 80 lappušu garā galaziņojuma kopsavilkumā cita starpā norādīts, ka komisija, izvērtējusi Zolitūdes traģēdiju veicinošas nepilnības valsts un pašvaldību iestāžu darbā un normatīvajā regulējumā, secina, ka valsts un pašvaldību īstenotā politika būvniecības jomā, iespējams, ir novedusi pie traģēdijas.

Saistībā ar jauno reģionu reformu, tirgotāji un ražotāji uzskata, ka būtiski veicināt to pašvaldību apvienošanos, kuru administratīvās izmaksas ir nepamatoti augstas un kas bez papildu dotācijām nespēj pastāvēt, savukārt tās, kas funkcionē bez izlīdzināšanas fonda finansējuma, nedrīkst piespiedu kārtā sapludināt ar apkārt esošajiem ne tik veiksmīgajiem novadiem. Uzņēmēji arī uzskata, ka valstij jārada situācija, kad pašvaldības ir motivētas noturēt esošo un piesaistīt jaunu biznesu, ko iespējams panākt ar nodokļu stimuliem. Šādi iespējams izveidot jaunas darbavietas, kā arī attīstīt Latvijas reģionus vienmērīgi.

Turpinām ziņas

 

Zemgalē aizvadīto dienu laikā reģistrēti divi gadījumi, kad autovadītāji mēģinājuši atpirkties no policijas, piedāvājot katrs 1000 eiro kukuli. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece informē, ka strādājot pastiprināti kukuļdošanas apkarošanas jomā, policijas darbinieki 23.oktobrī Jēkabpilī apturējuši automašīnu "Opel Vetra Caravan", ko vadīja 1974.gadā dzimis vīrietis. Autovadītājam tika konstatēts 2,89 promiļu alkohola reibums, turklāt viņam nav bijušas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Autovadītājs mēģinājis piekukuļot policistus, piedāvājot 1000 eiro.

 

Otrs kukuļdošanas mēģinājums bijis Jaunjelgavas novadā Sērenes pagastā, kur 1986.gadā dzimis vīrietis vadījis automašīnu "Mitsubishi Space Star", būdams 2,4 promiļu alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Lai netiktu saukts pie atbildības likuma kārtībā, arī šis autovadītājs piedāvājis kukuli 1000 eiro apmērā. Abi autovadītāji aizturēti, un pret viņiem ierosināti kriminālprocesi. Šogad Zemgales reģiona policisti aizturējuši jau 92 kukuļdevējus.

Un vēl

Latvija ir dzērveņu lielvalsts un pēc ražošanas apjoma ir piektajā vietā pasaulē. Gada laikā Latvijas purvos un mežos var salasīt 10 tūkstoši tonnu veselīgo ogu. Dažiem ogotājiem pieredze iet dzērvenēs ir vismaz 20 gadi, citi savus pirkstus ogu lasīšanā ik sezonu iemēģina pirmo reizi. Ogotāji norāda, ka šogad purva ogas ir pasīkas, bet tas tāpēc, ka bija sausa vasara. Latvijā sastopamas divas sugas: lielā jeb purva dzērvene un sīkā dzērvene. Ogošanas tehnikas ir dažādas. Vieni lasa ar rokām, citi šim nolūkam izmanto ogu kombainu. Arī šogad kā katru gadu ogas tiek lasītas un nodotas uzpircējiem vai nestas uz vietējo tirgu, apkārtējos purvos lasītās dzērvenes var iegādāties arī Jēkabpils tirgū.

Atstājiet komentāru