2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 ziņas 2022.gada 6.janvārī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2022.gada 6.janvārī

Radio1 ziņas pulksten 8.00-9.00
Radio1 ziņās klausieties: Pašvaldības aicina valdību samazināt PVN elektrībai un gāzei; Latvijā saņemti vairāk kā 3 tūkstoši ziņojumi par Covid-19 vakcīnu iespējamām blakusparādībām; un Noskaidroti būtiskākie šķēršļi Latvijas upēs, kas traucē zivju migrācijai.

Par pārkāpumiem pērn notikušajās pašvaldību vēlēšanās nelieli sodi piemēroti vairākām Saeimā pārstāvētajām partijām. Pērn jūnijā pašvaldību vēlēšanas piedalījās 42 partijas. Vēlēšanu deklarācijas iesniedza 40 partijas. Deklarācijas neiesniedza "Politiskā partija "Alternative"" un apvienība "Jaunā Saskaņa", liecina KNAB informācija. Par vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju iesniegšanas kārtības neievērošanu piecas politiskās partijas ir sauktas pie administratīvās atbildības, un tām uzlikti administratīvie naudas sodi kopumā 4 tūkstoši 200 eiro apmērā. Šīs partijas ir "Jaunā Saskaņa", Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, "Nacionālā savienība Taisnīgums", "Ropažu komanda" un "Alternative". Vienlaikus pārbaudēs konstatēts, ka neviena partija nepārsniedza Finansēšanas likumā noteikto priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumu apmēru reklāmas izvietošanai un labdarības pasākumu finansēšanai.

Atsevišķās pašvaldībās 40% mājsaimniecību var rasties problēmas ar siltumapgādes pakalpojumu apmaksu. Tādēļ Latvijas Pašvaldību savienība aicina Ministru kabinetu ieviest vairākus efektīvus risinājumus energoresursu krīzes novēršanai. Vēstulē Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam no Jaunās Vienotības un ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam no Nacionālās Apvienības priekšsēdis Gints Kaminskis uzsver, ka tik krasam energoresursu cenu pieaugumam nav gatavi ne elektroenerģijas, ne siltumenerģijas piegādātāji, ne arī pašvaldības, kuru budžetos nav ieplānoti tik lieli izdevumi, kas kaut daļēji kompensētu straujo energoresursu cenu pieaugumu. 

Latvijā 20% iedzīvotāju nav uzkrājumu neparedzētiem gadījumiem, noskaidrots "Luminor Bank" veiktajā aptaujā. Vienlaikus aptaujā 16% iedzīvotāju atzīmējuši, ka ar esošajiem uzkrājumiem viņiem pietiktu vienam mēnesim, bet 19% - līdz diviem mēnešiem. Savukārt 24% respondentu uzkrājumu pietiktu trim līdz sešiem mēnešiem, bet vairāk nekā pusgadu ar iekrājumiem varētu izdzīvot 22% iedzīvotāju. Aptaujā secināts, ka visilgāk ar esošajiem uzkrājumiem varētu iztikt iedzīvotāji vecumā no 60 līdz 74 gadiem - 30% aptaujāto šajā vecuma kategorijā atzinuši, ka viņiem pietiktu uzkrājumu, lai izdzīvotu vairāk nekā sešus mēnešus. Tajā pašā laikā vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem trīs līdz sešus mēnešus ar uzkrājumiem varētu iztikt tikai 23% aptaujāto. 

Vakar iemaksāta 30 tūkstoši eiro drošības nauda, lai no apcietinājuma atbrīvotu par spiegošanu apsūdzēto Saeimas deputātu Jāni Ādamsonu. Ņemot vērā drošības naudas iemaksu, Ādamsons vakar tika atbrīvots no Rīgas Centrālcietuma. Patlaban Ādamsona krimināllietas virzītājs ir prokuratūra un pagaidām nav zināms, vai prokurors pēc atbrīvošanas noteiks Ādamsonam kādus papildus drošības līdzekļus, tajā skaitā, ierobežojumus viņa kā deputāta darbībai.

Taivāna jau drīzumā plāno investēt Lietuvā 200 miljonus ASV dolāru jeb 177 miljoni eiro. Taivānas pārstāvniecības Viļņā vadītājs Ēriks Huans informē, ka stratēģisko investīciju fondu dibinās Taivānas Nacionālais attīstības fonds un privātā sektora kompānijas. Investīciju pakete ir daļa no Taivānas rīcības plāna ekonomisko saišu ar Lietuvu attīstīšanai, reaģējot uz Ķīnas spiedienu, kuru Taibei raksturojusi kā līdz šim nepieredzēta mēroga, kā arī nodēvējusi par starptautisko tiesību pārkāpumu.

Turpinām ziņas

Zāļu valsts aģentūra aicina iedzīvotājus vispirms vērsties pie sava ārsta, ja pēc vakcīnas vai jebkuru citu zāļu saņemšanas rodas bažas par novērotajām blakusparādībām. Ārsta obligāts pienākums ir arī ziņot par novērotām zāļu, tai skaitā vakcīnu, izraisītām blakusparādībām Zāļu valsts aģentūrai. Saskaņā ar tās statistikas datiem, par Covid-19 vakcīnu iespējamām blakusparādībām Latvijā ziņo vidēji viens cilvēks no katra tūkstoša vakcinēto. Līdz 2021. gada 31. decembrim Latvijā saņemti 3 tūkstoši 45 ziņojumi par Covid-19 vakcīnu iespējamām blakusparādībām. Līdz šim laikam vakcinācija Latvijā veikta vairāk nekā 2,5 miljonus reižu.

Veselības ministrija rosina Covid-19 testa veikšanu pirms ielidošanas prasīt arī no Spānijas, Francijas, Itālijas un Apvienotajiem Arābu Emirātiem.  Testus arī turpmāk, tāpat kā pašlaik, plānots prasīt, valstī ieceļojot no Dānijas, Lielbritānijas un Zviedrijas. Tikmēr obligāta testa prasību paredzēts atcelt ieceļotājiem no Beļģijas, Īrijas, Norvēģijas, Vācijas un Krievijas. Prasība par jaunajām valstīm varētu būt spēkā no 12.janvāra un visām sarakstā esošajām valstīm tikt noteikta līdz 23.janvārim.

Un vēl

Apsekojot Latvijas upes 19 tūkstošu kilometru garumā, zinātniskā institūta “Bior” pētnieki atraduši būtiskākos šķēršļus, kas traucē zivju migrācijai. Daļu no šiem šķēršļiem būtu iespējams nojaukt, tā būtiski uzlabojot zivju, īpaši migrējošo sugu, dzīves apstākļus un iespējas nārstot. Turklāt no šī gada otrās puses būs pieejami Eiropas Savienības fondu līdzekļi tieši šādam mērķim – aptuveni 2 miljoni eiro. Pavasarī pētnieki kopā ar Zemkopības un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas speciālistiem nāks kopā, lai sastādītu jau pavisam reālu, pirmo, iespējams, mazāko likvidējamo upju šķēršļu sarakstu. 

Radio1 ziņas pulksten 10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Gada pirmajās dienās krāpnieki no iedzīvotājiem izkrāpuši vairāk kā 100 tūkstoši eiro; Mākslas skolu audzēkņi varēs pretendēt uz stipendiju; un Pāvests aicina cilvēkus nebaidīties uzņemties mātes un tēva lomu.

Gada pirmajās dienās Valsts policijas iecirkņos ir saņemta informācija par vismaz 111 tūkstoši 300 eiro izkrāpšanu un, kā ierasts, visvairāk naudas iedzīvotāji zaudējuši starptautiskās krāpšanu shēmās, it kā "investējot" dažādās apšaubāmās finanšu platformās. Lai nenokļūtu šādās situācijā, Valsts policija aicina iedzīvotājus pirms investīciju veikšanas pārliecināties, vai minētais uzņēmums ir reģistrēts Latvijā, kādi ir tā darbības veidi un cita veida informācija, kas liecina par uzņēmuma darbspēju, kā arī to, vai izvēlētais pakalpojuma sniedzējs ir saņēmis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licenci, jo tikai pie šādiem noguldījumu piesaistītājiem klientu aizsargā valsts. Diemžēl par spīti policijas un citu valsts iestāžu atkārtotiem brīdinājumiem, iedzīvotāji joprojām turpina uzķerties uz krāpniekiem.

"Terehovas lietā" starp prokuroru un apsūdzētajiem noslēgta vienošanās par vainas atzīšanu un sodu. Līdz ar to četras personas tika sodītas ar nosacītu cietumsodu vai naudas sodu. Trīs apsūdzētie sodīti ar nosacītu brīvības atņemšanu, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus valsts pārvaldē uz pieciem gadiem, bet diviem apsūdzētajiem papildus piemērota arī mantas konfiskācija – 2 tūkstoši 483 eiro un 3 tūkstoši 260 eiro apmērā. Savukārt viens apsūdzētais sodīts ar reālu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem. 

Jau vēstīts, ka pērnā gada 17.decembrī pirmajā "Terehovas lietā" apstiprināja prokurora un cita apsūdzētā vienošanos par vainas atzīšanu un soda piemērošanu. Savukārt apsūdzības pret pārējām 15 bijušajām muitas amatpersonām divos atsevišķos kriminālprocesos Ekonomisko lietu tiesa sāks skatīt 27.janvārī un 10.februārī.

Seniori virs 70 gadu vecuma, kā arī cilvēki ar kustību traucējumiem var pieteikties vakcinācijai pret Covid-19 mājās. Līdz pērnā gada beigām šis pakalpojums izmantots 21 tūkstoti reižu. Lai gan vakcinētāji visbiežāk sola ierasties divu nedēļu laikā, daži seniori sūdzas, ka pašlaik mājas vakcinācija jāgaida krietni ilgāk. Vakcinācijai mājās var pieteikties zvanot pa tālruņa numuru 8989.

Latvija sūtīs Ukrainai ieročus – to sarunā ar Ukrainas vēstnieku apstiprinājis aizsardzības ministrs Artis Pabriks no “Attīstībai/Par!”. Par to, ka Ukraina ir jāatbalsta, piegādājot tai ieročus, Baltijas valstu aizsardzības ministri vienotu uzskatu pauda gada nogalē. Aizsardzības ministrs un Ukrainas vēstnieks vakar apmainījās ar vēlmju sarakstiem par palīdzības sūtījumu saturu. Līdz šim Ukraina no Latvijas ir saņēmusi ļoti dažāda veida atbalstu – palīdzēts gan finansiāli, gan humanitāri, gan ar militārām apmācībām, gan ievainoto karavīru rehabilitāciju un kapelānu dienesta izveidošanu, gan arī politiski lobējot Ukrainas intereses.

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda paziņojis, ka valsts nākotnē varētu apsvērt nelielas jaudas atomelektrostaciju būvniecību, lai stiprinātu enerģētisko neatkarību un sekmētu noturību pret strauju enerģijas cenu pieaugumu. Nausēda uzskata, ka Lietuvai pēc iespējas drīzāk ir jāreorganizē enerģētikas sektors, pirmkārt pievēršot uzmanību atjaunojamās enerģijas izmantošanai, ko uzsver arī ES uzsāktais zaļais kurss. Lietuvai ir pieredze kodolenerģijas izmantošanā, jo no 1983. līdz 2009. gadam darbojās Ignalinas atomelektrostacija

Turpinām ziņas

Galerijā "Istaba" 11. janvārī tiks prezentēts izdevniecībā "Neputns" nupat klajā nākušais mākslas albums "Jaunības avots. Aija Jurjāne". Grāmatas atvēršanas dienā Aijas Jurjānes bērni – Kristīne, Ieva un Pāvils nāks klajā ar ziņu par jaunas, Aijas Jurjānes vārdā nosauktas stipendijas dibināšanu, kas tiks piešķirta sākot no 18. aprīļa – Aijas Jurjānes dzimšanas dienu. Tā ir privāta iniciatīva un uz šo stipendiju varēs kandidēt profesionālo mākslas skolu 3. kursa audzēkņi. Mērķis šādas stipendijas iecerei ir iemūžināt Aijas Jurjānes vārdu, izsakot atbalstu mākslas izglītības nepieciešamībai un jaunu cilvēku radošas izpausmes oriģināliem centieniem.

Vācijas autobūves uzņēmums "Mercedes-Benz" vakar paziņoja, ka tehnisku problēmu dēļ atsauc vairākus simtus tūkstošu automobiļu. Laikraksti "Bild" un "Handelsblatt" vēstī, ka ietekmēti vairāk nekā 800 tūkstoši automobiļu pasaulē. "Mercedes-Benz" precīzu ietekmēto automašīnu skaitu nemin. Ietekmēto rezerves daļu nomaiņu paredzēts sākt janvārī.

Un vēl

Pāvests Francisks vakar savā uzrunā ticīgajiem pievērsās demogrāfijas jautājumiem, aicinot cilvēkus nebaidīties uzņemties mātes un tēva lomu, kā arī mudinot izskatīt iespēju adoptēt bērnus, kas palikuši bez vecākiem. Pāvests norādījis, ka daudziem pāriem nav bērnu, jo viņi nevēlas, vai arī viņiem ir tikai viens bērns, bet ģimenē ir divi suņi, divi kaķi, diemžēl mājdzīvnieki ieņēmuši bērnu vietu. Francisks uzskata, ka mātes un tēva lomas noliegšana mazina mūsu cilvēcību, veicina civilizācijas novecošanu.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Vērtē iespēju Covid-19 kontaktpersonām samazināt pašizolācijā pavadāmo dienu skaitu;  Nominēti mākslinieki Purvīša balvai; un Pareizticīgie un vecticībnieki atzīmēs Ziemassvētku vakaru

Operatīvās vadības grupā vērtē iespēju samazināt dienu skaitu, kas Covid-19 inficētajiem un to kontaktpersonām jāpavada pašizolācijā. Operatīvās grupas priekšlikums samazināt pašizolācijā pavadāmo dienu skaitu tiek skatīts ar mērķi, lai nerastos darbaroku trūkums un lai būtu, kas strādā, Covid-19 vīrusa omikrona paveidam izplatoties. Akūta darbaspēka trūkuma gadījumā ir iespējams arī attālinātais darbs, bet ne visās nozarēs to var nodrošināt. Pagaidām vēl nav konkrētas vienošanās par cik dienām varētu samazināt pašizolācijā pavadāmo laiku.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests nākotnē varētu paplašināt videonovērošanas pielietošanu izsaukumos, šobrīd vērtējot iespēju papildus jau operatīvajā medicīniskajā transportlīdzeklī izvietotajām videonovērošanas kamerām ieviest kompaktu kameru arī pie brigāžu mediķu formastērpa. Kā skaidro dienestā, šādas ieceres mērķis ir pilnveidot palīdzības sniegšanu pacientiem un pašas brigādes drošību izsaukumu laikā.

Saeimas deputāte un bijusī labklājības ministre Ramonas Petravičas paziņojumā medijiem pavēstījusi par lēmumu izstāties no politiskās partijas “Par cilvēcīgu Latviju”, kas agrāk bija pazīstama ar nosaukumu “KPV LV”. Petraviča izstājas gan no partijas biedru rindām, gan atstās valdes locekļa amatu. Viņa gan turpinās darbu Saeimā un frakcijā “Neatkarīgie”, kurā ir arī vairāki citi no minētās partijas aizgājuši politiķi.

Ziemeļkoreja vakar veiksmīgi izmēģinājusi hiperskaņas raķeti, atsaucoties uz totalitārās valsts mediju teikto, raksta britu raidsabiedrība BBC. Ziemeļkoreja ziņo, ka raķete "precīzi sasniedza" noteikto mērķi 700 kilometru attālumā. Šis bija pirmais raķetes izmēģinājumus, kuru Kima Čenuna vadītā valsts veikusi šogad.

Kazahstānā jau piekto dienu notiek plaši iedzīvotāju protesti. Pēc Kazahstānas prezidenta lūguma Krievijas kontrolētā bijušo PSRS valstu militārā alianse jeb Kolektīvās drošības līguma organizācija jau drīzumā gatavojas uzsākt miera uzturēšanas spēku nosūtīšanu uz nemieru pārņemto valsti. Kazahstānas valdības lūgumā ir prasīts sniegt atbalstu cīņai pret ārvalstīs sagatavotiem, bruņotiem bandu grupējumiem. Tikmēr Kazahstānā ir slēgts vairums banku un finanšu institūciju, kā arī ierobežota piekļuve internetam. Saņemtas ziņas, ka trešdien sadursmju laikā ievainojumus guvuši vairāk nekā 300 policistu un karavīru, bet 13 likumsargi gājuši bojā.

ASV vecākais kara veterāns Lorenss Brūkss vakar miris 112 gadu vecumā, paziņoja Nacionālais Otrā pasaules kara muzejs Ņūorleānā. Brūkss bija vecākais vēl dzīvais no apmēram 240 tūkstoši ASV veterānu, kas cīnījušies Otrajā pasaules karā.

Turpinām ziņas

Izvērtējot izstādes un mākslinieku darbus, kas bija apskatāmi laika posmā no 2021. gada 1. oktobra līdz 31. decembrim, "Purvīša balvas 2023" ekspertu darba grupa balvai, kas tiks pasniegta 2023. gada pavasarī, ir nominējusi Anci Vilnīti par personālizstādi "Dievs Tēvs Debesīs", Sabīni Verneri par personālizstādi "O" un Ievu Krauli-Kūnu par personālizstādi "Kur manas kārtis kritušas". Atbalstot "Purvīša balvas 2021" ekspertu iniciatīvu, publiskoti to ekspertu nomināciju pamatojumi, kas attiecīgajā ceturksnī pret to publiskošanu neiebilst, ar tiem var iepazīties tīmekļavietnē purvisabalva.lv.

No 15. janvāra līdz 3. aprīlim Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā būs skatāma stikla mākslinieces Andas Munkevicas personālizstāde "Pārmijas". Kā norāda izstādes veidotāji, Anda Munkevica ir vadošā stikla māksliniece Latvijā, kura ar stiklu strādā jau vairāk nekā trīsdesmit gadus. Andas Munkevicas personālizstādē "Pārmijas" Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā ir aplūkojamas pēdējos piecos gados tapušās kompozīcijas. Lielāko daļu darbu māksliniece radījusi tieši šai izstādei. Projekta tematiskais vadmotīvs ir pārejas brīdis, krustceles. Tās ir laika krustceles un rīcības krustceles, kad saskaries ar eksistenciāliem izaicinājumiem un nekādi ārēji marķieri nepalīdz tajos orientēties – nākas ieskatīties sevī, uzdot jautājumus savai sirdsapziņai, izdarīt izvēles un atrast gaismu tālākam ceļam.

Un vēl

Šodien pareizticīgie un vecticībnieki Latvijā svinēs Ziemassvētku vakaru, bet rīt būs pirmie Ziemassvētki. Latvijas Pareizticīgās baznīcas mājaslapā publicētajā metropolīta uzrunā Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs Kristus Piedzimšanas svētkos aicina cilvēkus slavināt to Kungu par viņa mīlestību pret cilvēkiem, lai "neviens, kas viņam tic, nepazustu, bet dabūtu mūžīgo dzīvību". Uzrunā metropolīts Aleksandrs pauž, ka patlaban, kad pasauli pārņēmusi Covid-19 pandēmija, cilvēkiem īpaši jāstiprina lūgšanas, ticot Dieva žēlastībai. Uzruna viņš novēl, lai cilvēku sirdis piepildās ar mieru, prieku un pateicību Dievam.

Jau ziņots, ka Rietumu kristīgajā baznīcā Ziemassvētki tiek svinēti 25. ī un 26.decembrī. Savukārt Pareizticīgo baznīca seko Jūlija Cēzara kalendāram, tāpēc pirmie Ziemassvētki tiek svinēti 7.janvārī.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Ārkārtas situācija Latvijā pagarināta līdz 28. februārim; Sēlijas virsmežniecība saņem jaunu ugunsdzēsības automašīnu; un Ko valsts presidents novel pareizticīgo Ziemassvētkos?

Ārkārtējai situācijai, saskaņā ar iepriekšējo valdības lēmumu, vajadzēja beigties šā gada 11. janvārī. Ar valdības šodienas lēmumu ārkārtējā situācija ir pagarināta līdz 28. februārim. Kā ziņots par ārkārtējās situācijas pagarināšanu koalīcijas partijas jau nolēma otrdien, 4.janvārī. Šodien valdība faktiski tikai apstiprināja šo lēmumu. Ārkārtas situācijas pagarināšana nozīmē, ka valstī pamatā paliks spēkā pašlaik noteiktie ierobežojumi, tomēr tiks pastiprinātas prasības saistībā ar masku valkāšanu, vakcinācijas sertifikātu derīguma termiņu, kā arī tiks paplašināta testēšana.

Valdība šodien atļāva pirmsskolas skolēniem un bērniem no 12 gadu vecuma, kuriem nav Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, piedalīties sporta nodarbībās ar negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Pašlaik sporta treniņos grupā interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu norisē iekštelpās var piedalīties darbinieki un skolēni, kuriem ir Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Valdība atļāva skolēniem no 12 gadu vecuma, kuriem nav Covid-19 sertifikāta, bet kuri formālajā izglītībā ir veikuši rutīnas skrīninga testu, atsākt sporta nodarbības iekštelpās. 

Valdība šodien lēma aizliegt dažādu izglītības pakāpju audzēkņu saskarsmi starpbrīžos ārpus mācību telpām. Lai mazinātu riskus skolēniem nonākt saskarē ar Covid-19 vīrusu, pamata un vidējās izglītības pakāpes skolēnu plūsmas nedrīkst pārklāties. Attiecīgi skolēni neatrodas vienā mācību telpā un nesatiekas ārpus nodarbību telpas starpbrīžos.

Valdība noteikusi Covid-19 primārās vakcinācijas sertifikātu derīguma termiņu – pieci mēneši pēc “Janssen” un deviņi mēneši pēc pārējo apstiprināto ražotāju vakcīnu saņemšanas. Klātienes darbam gan aizvien būs derīgs arī sertifikāts par primāro vakcināciju pret Covid-19. Uz bērniem neattieksies sertifikāta derīguma termiņš. Arī ceļošanai no 1. februāra būs sertifikāta derīguma termiņš 9 mēneši. Savukārt sertifikāti pēc balsta vakcīnas saņemšanas pagaidām būs beztermiņa.

Latvijā rūpniecības ražotājcenas novembrī salīdzinājumā ar 2020.gada vienpadsmito mēnesi palielinājušās par 27,5%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" ceturtdien publicētie dati. Straujākais kāpums starp visām ES dalībvalstīm reģistrēts Īrijā (+87,9%), Dānijā (+51,7%) un Rumānijā (+40,4%). 

Turpinām ziņas

Valsts meža dienests turpina atjaunot savu autoparku un aprīkojumu meža ugunsgrēku dzēšanai. Nupat Sēlijas virsmežniecība saņēmusi jaunu meža ugunsdzēsības automašīnu Mercedes Benz. Šis auto ir īpaši piemērots meža ugunsgrēku dzēšanai – tam ir ļoti laba manevrētspēja un paaugstināta caurgājamība bezceļa apstākļos. Šobrīd dienesta rīcībā ir 31 šāda ugunsdzēsības autocisterna. Viena specializētā automašīna izmaksā vairāk nekā 250 tūkstošus eiro, tās pamatbāzi ražo Vācijā, savukārt sūkņus uzstāda Lietuvā. 

Ar mērķi plašāk iesaistīt ģimenes ārstus HIV infekcijas ierobežošanas pasākumos un stiprināt dažādu institūciju savstarpējo sadarbību un informācijas apmaiņu, Jēkabpils reģionālā slimnīca 12.janvārī organizēs informatīvu semināru ģimenes ārstiem par HIV infekciju.  Seminārs notiks tiešsaistes formā un dalība tajā ir bez maksas. Pieteikšanās semināram, lai saņemtu pieeju tiešsaistei, rakstot uz epastu seminari@jrslimnica.lv. Semināra mērķauditorija ir ģimenes ārsti, taču tā tēmas būs aktuālas arī pašvaldību darbiniekiem, kā arī ikvienam iedzīvotājam.

Un vēl

Valsts prezidents Egils Levits pareizticīgo un vecticībnieku ziemassvētkos novēl rast saticību ar līdzcilvēkiem. Valsts prezidents mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādīja, ka vēl Latvijas pareizticīgo baznīcas saimei gaiši aizvadīt Kristus piedzimšanas svētkus, rodot sevī saticību ar līdzcilvēkiem, pateicību un labestību. Levits sveicienā rakstīja: "Lai jaunajā baznīcas gadā jūsu rīcību pavada labas domas un sirdsgudrība! Vēlu mierpilnus Ziemassvētkus un saticīgu 2022.gadu!" 

Jau ziņots, ka pareizticīgā baznīca šodien atzīmē Ziemassvētku vakaru, bet rīt Ziemassvētkus. Latvijā ir aptuveni 400 tūkstoši  tādu konfesiju pārstāvju, kuri Ziemassvētkus svin šajā datumā.

Atstājiet komentāru