2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2022.gada 18.janvārī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2022.gada 18.janvārī

Radio1 ziņas pulksten 8.00-9.00
Radio1 ziņās klausieties: Vētra prasījusi cilvēka dzīvību un sabojājusi Doma baznīcas jumtu; Ar Covid-19 pašreiz slimo proporcionāli vairāk bērnu nekā iepriekš; un Filipīnās atklātu vaboļu sugu nosauc RAKUS ārsta Stašinska vārdā

Glābēji līdz pirmdienas vakaram bija saņēmuši aptuveni 200 izsaukumus par spēcīgā vēja nolauztiem kokiem un norautām jumta konstrukcijām. Lielākoties bija jānovāc nolūzuši koki no brauktuvēm un gājēju ietvēm. Vairākos gadījumos koki uzkrituši automašīnām. Vēl vairākos gadījumos saņemti izsaukumi par norautām jumta konstrukcijām. Pārsvarā izsaukumi saņemti Jūrmalā un Rīgā. Vētras dēļ vakar bija traucēta satiksme vairākos Rīgas sabiedriskā transporta maršrutos. 

Vētras laikā Rīgas Doma baznīcai atrauta plāksne no jumta seguma. Loksne “norullējusies” no ēkas jumta konstrukcijas Doma laukuma pusē. Lai gan postījumi nav lieli, tie steidzami jānovērš. Jau vakar sāktas pārrunas ar alpīnistiem par pagaidu jumta seguma uzklāšanu un tiek rēķinātas aptuvenās izmaksas. Tās patlaban esot grūti prognozēt, jo, ja būs jāliek jauns vara-skārda segums, tas varētu izmaksāt ļoti dārgi.

Traģiskākais negadījums, ko nesuši vētras postījumi fiksēts Jūrmalā, kur stiprā vēja ietekmē nogāzies zars, kā rezultātā gājusi bojā kāda gados vecāka sieviete. Ātrās palīdzības izsaukums saņemts pēcpusdienā. Ierodoties notikuma vietā, mediķi konstatēja 1949. gadā dzimušas personas nāvi.

Turpinām ziņas

Ar Covid-19 pašreiz slimo proporcionāli vairāk bērnu nekā iepriekš, informē Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, vienlaikus norādot, ka bērni ar omikronu neslimo smagāk kā ar citiem Covid-19 paveidiem. Pieaugošais bērnu pacientu skaits slimnīcās skaidrojams ar to, ka pašreiz proporcionāli vairāk bērnu slimo ar Covid-19 nekā iepriekš, nereti vēršanās stacionārā notiek vecāku satraukuma dēļ. Biežākās omikrona pazīmes bērniem ir: paaugstināta temperatūra, kakla sāpes, iesnas, nogurums, galvassāpes. Bērniem var būt arī šķidrāka vēdera izeja, slikta dūša vai vēdera sāpēs.

Valdību veidojošo politisko spēku politiķi sākuši apspriest piedāvājumus, kādu atbalstu sniegt iedzīvotājiem energoresursu cenu kāpuma dēļ. Labklājības ministrija piedāvā sniegt vienreizēju 100 eiro atbalstu iedzīvotājiem ar invaliditāti un pensiju saņēmējiem. “Jaunā Vienotība” piedāvā 50 eiro atbalstu ģimenēm par katru bērnu. Par iespējamajiem atbalsta veidiem šonedēļ politiķu vidū diskusijas turpināsies.

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena nepiedalīsies Eiropas Parlamenta (EP) sesijā Strasbūrā, jo bijusi kontaktā ar Covid-19 pozitīvu cilvēku. Viņas šoferim bijis pozitīvs Covid-19 tests. Tādēļ Leienai ir jāatceļ piedalīšanās. Leienas lēmums, kas atbilst Beļģijā spēkā esošajiem noteikumiem, nozīmē, ka viņa neapmeklēs vairākas sanāksmes Eiroparlamenta mītnē Strasbūrā, kur parlaments šonedēļ pulcējas uz pirmo pilno sesiju šogad, kā arī klātienē nenoklausīsies trešdien gaidāmo Francijas prezidenta Emanuela Makrona runu, kura vadītā valsts šā gada pirmajā pusē ir ES prezidējošā dalībvalsts.

Baltkrievijas autoritārais vadītājs Aleksandrs Lukašenko paziņojis, ka februārī valsts rietumu un dienvidu robežu tuvumā notiks Baltkrievijas un Krievijas bruņoto spēku kopīgas mācības. Militārie manevri būšot atbilde uz Polijas un Baltijas valstu lēmumu izvietot karavīrus uz robežas ar Baltkrieviju, kas notika pēc tam, kad Lukašenko režīms sāka piegādāt migrantus uz Polijas un Baltijas valstu robežām.

Un vēl

Pateicībā par dzīvību glābšanu Daugavpils Universitātes zinātniece Anita Rukmane  jaunatklātu vaboļu sugu nosaukusi Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas reanimatologa Roberta Stašinska vārdā. Vabole mīt Filipīnās, kur jaunā doktorante dodas ekspedīcijās. Viņa uzsver, ka šādi ārsta vārds paliks apritē mūžam. Nu visā pasaulē zina, ka solīdi melna vabole, kas dzīvo kalnos, dēvējama robertsstasinskis. Ārsts Roberts Stašinskis līdz šim vairāk bija pazīstams kā toksikologs, taču tagad, kovida laikā, viņš strādā arī ar smagi inficētiem koronavīrusa pacientiem. 

Radio1 ziņas pulksten 10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties : Valsts prezidents iesniegs grozījumus partiju finansēšanas likumā ; Jēkabpilī turpina pieaugt saslimstība ar Covid-19 ; un Nīderlandē tulpju sezona atklāta ar tūkstošiem ziedu izdalīšanu pie Amsterdamas kanāliem.

Valsts prezidents Egils Levits šonedēļ Saeimā iesniegs grozījumus Partiju finansēšanas likumā, piedāvājot samazināt valsts finansējumu Saeimā ievēlētām, bet sabrukušām partijām. Levits uzsver, ka grozījumi ir izstrādāti, konsultējoties ar attiecīgās jomas lietpratējiem, lai nākotnē izvairītos no "šādas Eiropā līdz šim retas situācijas, kad parlamentā ievēlētā partija sasaukuma laikā sabrūk un nespēj pilnvērtīgi īstenot savu vēlētāju pārstāvniecību Saeimā".

Džeza mūzikas izdevniecības "Jersika Records" paspārnē izdota Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda skaņu plate "Jazz suites: Reimagined!" jeb "Džeza cikli" - no jauna ieskaņotās maestro džeza svītas. Skaņu platē iekļautas pianista un komponista Paula pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados komponētās džeza svītas, kas no jauna ieskaņotas Latvijas Radio studijā, maestro muzicējot kopā ar Latvijas Radio bigbendu. Jauno skaņu plati var iegādāties visos mūzikas veikalos.

Bijušais Ukrainas prezidents Petro Porošenko vakar atgriezās Ukrainā, lai stātos tiesas priekšā apsūdzībās par nodevību, ko viņš uzskata par politiski motivētām. Prokurors tikmēr aicinājis piemērot Porošenko miljardu grivnu jeb 31 miljonu eiro lielu drošības naudu. Porošenko līdzekļi izmeklēšanas laikā ir iesaldēti. Ja viņu notiesās par valsts nodevību, viņam var tikt piespriesti līdz 15 gadiem cietumā.

Vismaz 22 cilvēki gājuši bojā divās zemestrīcēs Afganistānas rietumos, vakar paziņoja vietējās amatpersonas. Cilvēki gāja bojā, kad Bādgīsas provinces Kadisas rajonā iebruka dzīvojamo māju jumti. Zemestrīcēs ir arī cietušie un upuru vidū ir arī sievietes un bērni. ASV Ģeoloģiskā dienesta informācija liecina, ka pirmās zemestrīces stiprums bija 4,9 magnitūdas, kurai sekoja 5,3 magnitūdu pazemes grūdiens. Zemestrīces Afganistānā nav retums, jo īpaši Hindukuša kalnu grēdas apkaimē, kas atrodas uz Eirāzijas un Indijas tektonisko plātņu savienojuma vietas. 

Turpinām ziņas

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra sniegto informāciju, Jēkabpils novadā no 2021.gada 1.jūlija līdz 2022.gada 17.janvārim kopumā reģistrēti 3 tūkstoši 789 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. No 10. janvāra, kad tika fiksēti 3 tūkstoši 637 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, janvāra otrajā nedēļā kopumā reģistrēti 152 jauni saslimšanas gadījumi, kas ir par 68 saslimšanas gadījumiem vairāk, kā janvāra pirmajā nedēļā, kad tika fiksēti 84. Savukārt divu pēdējo nedēļu laikā jeb 14 dienās Jēkabpils novadā kopumā reģistrēti – 232 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstoši iedzīvotāju Jēkabpils novadā patlaban ir 571,8 saslimušie. Pēdējās nedēļas laikā Jēkabpils novadā, salīdzinot ar janvāra pirmo nedēļu,  vairāk kā divas reizes pieaugusi saslimstība ar Covid-19, jo pirms nedēļas 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstoši iedzīvotāju bija 283, 4.

Ņemot vērā prokuratūras celto apsūdzību, lielgabala nolaupīšanā no padomju memoriāla Jēkabpilī apsūdzētais uzņēmējs Gundars Kalve atstādināts no zemessarga amata pienākumu pildīšanas. Nacionālo bruņoto spēku komandiera preses virsniece Sandra Brāle informē, kamēr nav notiesājoša sprieduma, nav pamata lemt par personas izslēgšanu no Zemessardzes. Jau ziņots, ka prokuratūra pagājušā gada nogalē cēlusi apsūdzību zemniekam un uzņēmējam, bijušajam Krustpils novada vadītājam Kalvem kriminālprocesā par lielgabala nolaupīšanu no padomju memoriāla Jēkabpilī.

Un vēl

Kad veikali Amsterdamā un visā Nīderlandē pēc nedēļām ilgas koronavīrusa mājsēdes tika piesardzīgi atkal atvērti, Nīderlandes galvaspilsētas noskaņojumu vēl krāsaināku padarīja tūkstošiem tulpju ziedu, kas tika izdalīti cilvēkiem ielās un pie kanāliem. Ik gadu 15. janvārī nīderlandieši svin Nacionālo tulpju dienu, kas iezīmē tulpju sezonas sākumu. Gadiem ierasts, ka šajā dienā iepretī karaļa pilij Amsterdamas centrālajā – Dama laukumā tiek veidots improvizēts tulpju dārzs, kurā ikviens var noplūkt savu pušķi. Taču, tā kā pandēmija turpina ierobežot sabiedrisko pulcēšanos, šogad organizatori nolēma doties uz UNESCO pasaules mantojuma sarakstā iekļautajiem Amsterdamas kanāliem, lai ziedus dalītu tur.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties : Uzņēmēji pieprasa nekavējošu rīcību enerģētikas krīzes pārvarēšanai ; Regulētājs apstiprina SIA Jēkabpils siltums paaugstinātos tarifus no februāra ; un Ko jaunu zinātnieki atklājuši par mūsu planētu Zemi ?

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera valdības pārstāvjiem pieprasa nekavējošu rīcību enerģētikas krīzes pārvarēšanai, jo līdz šim piedāvātie atbalsta risinājumi esot nepietiekami un situācija energoresursu patērētājiem - gan uzņēmējiem, gan iedzīvotājiem - kritiska. Tirgotāji norāda, ka uzņēmumi izvērtē iespēju mazināt savu saimniecisko darbību vai pārtraukt to vispār, kas nozīmē, ka dažādās nozarēs, īpaši energoietilpīgo uzņēmumu vidū, tuvākajā laikā var sagaidīt arī bezdarba pieaugumu. Ņemot vērā, ka situācija ir kļuvusi kritiska un tiek radīts nopietns apdraudējums ekonomikai, kameras pārstāvji valdībai pieprasa nekavējošu rīcību šīs enerģētikas krīzes risināšanai augstākajā līmenī, atbalstot gan uzņēmējus, gan iedzīvotājus.

Šodien Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija nolēma ierosināt ētikas kodeksa pārkāpuma lietu pret deputātu Aldi Gobzemu no Likums un Kārtība,  par nepakļaušanos policijas prasībām un amatpersonu aizskaršanu. Iesniegumā par lietas ierosināšanu teikts, ka saskarsmē ar policijas darbiniekiem deputāts aizskāra policistu godu un cieņu, kā arī nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām. Policijas ieskatā, Gobzems pārkāpa Saeimas deputātu Ētikas kodeksa vairākus punktus, tāpēc Saeimas Prezidijs tika lūgts izvērtēt viņa rīcību.

Veselības inspekcijas vadītāja Anita Slokenberga vēlas iestādē izveidot pacientu tiesību nodaļu, kurā strādātu juristi, lai varētu atklāt un pierādīt pacientu tiesību aizskārumus. Šorīt TV3 stāstot par imunologa Jevgēnija Ņikiforenko lietu, Slokenberga vērtēja, ka šajā lietā darbs virzās uz priekšu. Taujāta, vai saskata savu atbildību šīs lietas kontekstā, Slokenberga pieļāva, ka varbūt nav gana izsekojusi kolēģu darbam. Veselības inspekcijā rosinātajai dienesta pārbaudei rezultāti tiekot gaidīti pēc divām nedēļām.

Pasaules Antidopinga aģentūra ir atzinusi Latvijas antidopinga regulējumu par atbilstošu jaunākajai antidopinga kodeksa redakcijai. Līdz ar to aģentūra ir izslēgusi Latvijas Antidopinga biroju un vēl vairāku citu valstu un reģionu antidopinga institūcijas no tā dēvētā uzraudzības saraksta. Latvijai iepriekš antidopinga jomu regulējošo normatīvo aktu sakārtošanai tika dots termiņš līdz šī gada 14.janvārim.

Februārī gaidāmajās 2022.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs Latviju varētu pārstāvēt 56 sportisti. No tiem 25 būs Latvijas hokeja izlases spēlētāji un 31 individuālo sporta veidu pārstāvis. No individuālu sporta veidu pārstāvjiem vairāk nekā pusei jeb 17 šīs būs pirmās olimpiskās spēles. Komandas vidējais vecums ir apmēram 25 gadi, un tā būs viena no Latvijas jaunākajām sportistu delegācijām ziemas olimpiskajās spēlēs.

Turpinām ziņas

SIA “Jēkabpils siltums” saņēmis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumu, ar kuru tiek apstiprināts ,,Jēkabpils siltums” piedāvātais siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifs, kurš stāsies spēkā no 1.februāra. Padome apstiprinājusi SIA ,,Jēkabpils siltums” noteikto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu – 69,32 eiro par megavatstundu bez PVN. Tajā ietilpst - siltumenerģijas ražošanas tarifs 48,75 eiro par megavatstundu, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs 19,72 eiro par megavatstundu un siltumenerģijas tirdzniecības tarifs 0,48 eiro par megavatstundu. 

Jau ziņots, ka gadījumā, ja  dabasgāzes cena nesamazināsies un turpinās pieaugt, uzņēmums būs spiests atkārtoti pārskatīt un paaugstināt siltumenerģijas tarifu. Jaunais tarifs, kas stāsies spēkā no 1.februāra, ir par 5.80 % augstāks nekā līdz šim spēkā esošais siltumenerģijas tarifs, kas šī gada janvārī ir 65.52 eiro par megavatstundu bez PVN. 

Vakar pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" akcionāru sapulcē par uzņēmuma valdes locekli iecelts Aleksandrs Karpenko. Kopš pagājušā gada 22.marta "Daugavpils siltumtīkla" valdes locekļa pienākumus pildīja Artis Birkmanis. Karpenko absolvējis Rīgas Politehniskā institūta (tagadējās Rīgas Tehniskās universitātes) Mehāniskas un mašīnbūves fakultāti, kur ieguvis maģistra grādu un inženiera-mehāniķa kvalifikāciju. Karpenko iepriekš ieņēma valdes locekļa amatu uzņēmumā SIA "Jēkabpils siltumtīkli", kur viņš strādāja kopš 2005.gada, bet pirms tam bija Līvānu pašvaldības izpilddirektors.

Jau ziņots, ka Aleksandrs Karpenko pagājušajā nedēļā iesniedza atlūgumu un aizgāja no darba SIA “Jēkabpils siltums” vadībā, kur strādāja pēdējos 16 gadus. Šādu lēmumu viņš pieņēma pēc saņemtā darba piedāvājuma Daugavpilī un sarunas ar Jēkabpils novada mēru.

Un vēl

Zeme radās pirms aptuveni 4,5 miljardiem gadu. Kopš tā laika planētas iekšiene lēnām ir atdzisusi un joprojām turpina to darīt. Turklāt ātrāk, nekā uzskatīts iepriekš. Kamēr Zemes virsmas un atmosfēras temperatūra nemitīgi svārstās un pašlaik pieaug, Zemes kodols kļūst aizvien vēsāks. Ņemot vērā, ka Zemes kodols joprojām atdziest, pienāks brīdis, kad planētas iekšiene sacietēs. Tad arī izbeigsies ģeoloģiskā aktivitāte, bet Zeme, visticamāk, pārvērtīsies par neapdzīvojamu akmens gabalu kā Marss vai Merkurs. Jaunā pētījumā noskaidrots, ka tas varētu notikt ātrāk, nekā uzskatīts iepriekš. Lai nu kā, cilvēka dzīves kontekstā Zemes atdzišana joprojām ir ļoti lēns process un cilvēcei pagaidām par to īpaši uztraukties nevajadzētu.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Pēc nedēļas Latvijā publiskās vietās būs jāvelk medicīniskā maska vai FFP2 respirators; Jēkabpils novada jaunieši aicināti pieteikties biznesa plānošanas konkursam; un Kad gaidāmi jauni sniegputeņi?

No 25.janvāra publiskās vietās varēs lietot tikai medicīniskās maskas vai ne zemākas klases kā FFP2 respiratorus bez vārsta, tā šodien nolēma valdība. Skolēni no 7 līdz 12 gadu vecuma visur varēs turpināt vilkt valsts nodrošinātās auduma maskas. Izmaiņas paredzētas iedzīvotāju maksimālai drošībai lipīgākā Covid-19 omikrona varianta izplatības situācijā. 

Pagājušajā diennaktī veikti 18 tūkstoši 712 Covid-19 testi, reģistrēti 3 tūkstoši 706 jauni saslimšanas gadījumi, bet astoņi inficētie miruši. Šis ir līdz šim lielākais Latvijā vienā dienā konstatētais inficēšanās gadījumu skaits. No visiem konstatētajiem inficēšanās gadījumiem tūkstoš 602 personas bija nevakcinētas pret Covid-19 vai vakcinācijas kursu nepabeigušas, savukārt 2 tūkstoši 104 inficētie bija vakcinēti. No mirušajiem pieci nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, trīs vakcinēti. Pagājušajā diennaktī pozitīvo testu īpatsvars pret testētajiem ir 19,8%, savukārt 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstoši iedzīvotāju ir pieaudzis līdz tūkstoš 570,9.

Visstraujākais Covid-19 izplatības pieaugums novērojams Rīgas, Liepājas un Valmieras notekūdeņos, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pauda Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra pārstāve Dita Gudra. Savukārt Jēkabpils notekūdeņos omikrons ir sastopams zemā izplatības līmenī. Covid-19 izplatība saglabājusies aptuveni vienā līmenī, un notekūdeņos pamatā ir atrodams delta variants.  Jau ziņots, ka vairākās Latvijas pilsētās sāka notekūdeņu monitoringu Covid-19 izplatības noteikšanai.

Latvijā šogad pirmo reizi savvaļas putniem konstatēta augsti patogēnā putnu gripa. Sešiem mirušiem gulbjiem laboratoriski apstiprināts augsti patogēnās putnu gripas H5N1 apakštips, kas dominē saslimšanas gadījumos savvaļas putniem un mājputniem Eiropas valstīs kopš pagājušā gada oktobra. Dienestā aicina mājputnu turētājus stingri ievērot biodrošību un citus noteikumus. Tāpat arī par visiem gadījumiem, kad ir aizdomas par mājputnu saslimšanu, nekavējoties jāziņo veterinārārstam vai Pārtikas veterinārajam dienestam. Savukārt par laboratoriskai izmeklēšanai nederīgu savvaļas putnu līķu savākšanu un apkārtnes sakopšanu ir atbildīga pašvaldība.

Turpinām ziņas

Vēl tikai nedēļu, līdz 24. janvārim, Jēkabpils novada jaunieši aicināti pieteikties biznesa plānošanas konkursam “Biznesa skices”, ko organizē Swedbank sadarbībā ar “Junior Achievement Latvia”, “Projektu banku” un Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas nodaļu. Konkurss notiks trešo gadu, un arī šoreiz tajā īpaši tiks meklētas biznesa idejas, kas risina iedzīvotāju vajadzības ilgtspējīgā veidā, rūpējoties par planētu. Konkurss pirmo reizi notiks trīs vecuma grupās – pamatskolas, vidusskolas un augstskolas grupā, un labākās komandas sadalīs kopējo naudas balvu fondu 13 tūkstoši 750 eiro apmērā sava biznesa attīstībai. Vairāk par pieteikšanos un konkursa norisi var uzzināt tīmekļa vietnē konkurss.biznesaskices.lv.

Pagājušajā gadā reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos pārvadāti 28,06 miljoni pasažieru, kas ir par 14,9% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Autotransporta direkcijas apkopotā informācija. Tajā skaitā autobusos pārvadāti 17,02 miljoni pasažieru, kas ir par 15,4% mazāk nekā 2020.gadā, savukārt vilcienos pārvadāti 11,04 miljoni pasažieru jeb par 14,1% mazāk nekā gadu iepriekš. Reģionālā maršrutu tīkla apjoms jeb autobusu nobraukums pērn bija 72,8 miljoni kilometru, kas ir par 1,5% mazāk nekā 2020.gadā. Pērn bija tūkstoš 55 autobusu maršruti, kuros nodrošināti 7 tūkstoši 360 reisi. Lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pieejamību, pērn ieviests bezmaksas sabiedriskais transports 15 maršrutos, arī Jēkabpils novadā.

Un vēl

Ceturtdien un piektdien jauns ciklons Latvijai atnesīs stipru vēju un sniegputeni, liecina jaunākās laika prognozes. Naktī uz ceturtdienu visā Latvijā pastiprināsies dienvidrietumu vējš, ceturtdien dominēs spēcīgs rietumu vējš, savukārt piektdien naktī un dienā valsts rietumu un centrālajā daļā, iespējams, plosīsies ziemeļrietumu vējš, kas pāries ziemeļu vējā. Prognozes par vēja spēku pagaidām ir dažādas. Visticamāk, vēja plosīšanās nebūs tik spēcīga un neskars visu valsti kā pirmdien, tomēr vietām piekrastē iespējamas brāzmas līdz 30 metriem sekundē. Paredzams, ka nedēļas nogalē vējš norims un gaisa temperatūra dažviet - galvenokārt valsts austrumos - noslīdēs zem -10 grādiem. Autoceļi apledos, braukšanu brīžiem apgrūtinās arī slikta redzamība sniegputenī un sniega sanesumi.

Atstājiet komentāru