2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2023.gada 7.novembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2023.gada 7.novembrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00-9.00
Radio1 ziņās klausieties:  Sociālie partneri nākamā gada valsts budžetā kritizē neapliekamo minimumu; Līdz gada beigām uz Latvijas-Baltkrievijas robežas plāno izbūvēt teju 20 kilometrus žoga; un Cik lielā apmērā mājsaimniecībām Latvijā ir pieejams iternets?

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība nākamā gada valsts budžetā kritizē jautājumus, kas skar neapliekamo minimumu, algu disproporciju drošības struktūrās, kā arī finansējumu profesionālajām izglītības iestādēm un dzelzceļa infrastruktūrai. Ar šādu brīvo arodbiedrību kritiku vakar Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē dalījās arodbiedrības priekšsēdētājs Egils Baldzēns. Viņš sacīja, ka, strādājot pie nodokļu politikas, būtu jākāpj ārā no labsajūtas, kas veidojas, strādājot ar "ekseļiem"", un tā vietā jāriskē un jāsakārto nodokļu slogs. Arodbiedrību ieskatā, būtu jāceļ neapliekamais minimums ne tikai minimālajai algai, bet arī vidējai darba samaksai. Baldzēns uzsvēra, ka pēdējos gados Latvijas attīstības temps atpaliek no Lietuvas un Igaunijas, un, lai šo atpalicību neveicinātu vēl lielāku, šādi varētu sakārtot nodokļu slogu un nodrošināt konkurētspējīgākas algas ar kaimiņvalstīm.

Konkursā uz Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amatu pieteikušies 20 pretendenti. Amata konkurss, kas tika izsludināts 5.oktobrī, norisināsies trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un izklāstīs savu redzējumu par VID stratēģisko attīstību līdz 2029.gadam. Savukārt atlases procesa trešajā kārtā tiks pārbaudītas pretendentu vadības kompetences.Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam.

Oktobrī elektroenerģijas cena Latvijā samazinājusies par 25%, informē AS "Augstsprieguma tīkls". Oktobrī vidējā elektroenerģijas cena izlīdzinājās visās trīs Baltijas valstīs, samazinoties līdz 87,37 EUR par megavatstundu: Latvijā par 25%, Lietuvā - par 26% un Igaunijā - par 23%. Savukārt attiecībā pret 2022. gada oktobri cena Latvijā bija par 117% zemāka.  Elektroenerģijas cenu samazinājumu Baltijas valstīs sekmēja iespēja oktobrī importēt lielākus elektroenerģijas apjomus no Zviedrijas nekā septembrī, kad vairāk nekā 20 dienas remontdarbu dēļ nebija pieejams Zviedrijas - Lietuvas starpsavienojums.

Francijā sašutumu izsaukusi kolektīva musulmaņu lūgšana Šarla de Golla lidostā. Svētdien sociālajos medijos izplatījās attēli, kuros aptuveni 30 cilvēki redzami kopīgi lūdzamies terminālī B2 pirms lidojuma uz Jordāniju.Karš starp Izraēlu un palestīniešu grupējumu "Hamās" ir palielinājis spriedzi Francijā, kurā ir lielas musulmaņu un ebreju kopienas. Francijas transporta ministrs Klemāns Bons platformā "X" norādīja, ka lidostas pārvalde ir pilnībā atbildīga par noteikumu ievērošanu, un solīja stingru rīcību. Šarla de Golla lidostā ir pieejamas speciālas slēgtas zonas cilvēkiem, kuri vēlas netraucēti noskaitīt lūgšanas. Francija ir izteikti sekulāra valsts un ticības izpausmēm sabiedriskās vietās, tai skaitā skolās un lidostās, ir noteiktas robežas.

Šī gada Nobela Miera prēmijas laureāte sieviešu tiesību aktīviste Nargesa Mohammadi vakar cietumā Irānā sākusi bada streiku. 51 gadu vecā aktīviste ar badastreiku protestē pret medicīniskās aprūpes liegšanu viņai un citām ieslodzītajām un pret Irānas obligāto prasību sievietēm valkāt galvassegas. Kampaņa "Atbrīvojiet Nargesu Mohammadi" paziņoja, ka Mohammadi nosūtījusi ziņu no Evinas cietuma un informējusi ģimeni, ka viņa ir sākusi badastreiku. Tikmēr Irānas amatpersonas un valsts kontrolētais televīzijas tīkls neapstiprina, ka Mohammadi ir sākusi badastreiku, kas ir ierasta prakse Irānā šādos gadījumos.

Turpinām ziņas

Līdz gada beigām uz Latvijas-Baltkrievijas robežas plānots izbūvēt 19,9 kilometrus žoga. Tā izbūve uz Latvijas -Baltkrievijas valsts robežas līdz 3.novembrim nodrošināta 92,1 km garumā jeb 82% no aptuveni 112 km apjoma, kuru plānots pabeigt šogad, lai pēc tam līdz nākamā gada vasarai pabeigtu izbūvēt žogu aptuveni 30 km garumā posmos gar publiskajiem ūdeņiem, kas ir dabīgs šķērslis. Līdz gada beigām vēl jāizbūvē 19,9 km žoga. Savukārt trešā būvdarbu kārtā uz Latvijas-Baltkrievijas sauszemes robežas posmā gar Daugavu - 16,7 km garumā - noris projektēšanas un inženierizpētes darbi. Sešu sakaru torņu, pievedceļu un patruļtaku izbūvi šajā posmā plānots daļēji finansēt no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem.

Šonedēļ  Ieslodzījuma vietu pārvalde uzsāka sabiedrības informēšanas kampaņu Nenovērsies! Atbalsti un iesaisties! #Resocializācija. Kampaņa turpina 2021. gadā aizsāktās informatīvās kampaņas skaidrojošās aktivitātes un tās mērķis ir mazināt sabiedrības aizspriedumus pret bijušajiem ieslodzītajiem un skaidrot valsts un pašvaldības iestāžu, ģimenes locekļu, uzņēmēju, brīvprātīgo un plašākas sabiedrības lomu ieslodzīto personu sekmīgā resocializācijā un recidīva novēršanā. Kampaņas ietvaros šā gada oktobrī īstenotais sabiedriskās domas pētījums atklāj, ka 78% iedzīvotāju uzskata: cilvēks, kurš vienu reizi izdarījis noziegumu, spēj laboties, bet 73% iedzīvotāju uzskata, ka, palīdzot bijušajiem ieslodzītajiem iekļauties sabiedrībā, ir lielāka iespēja, ka viņi neveiks jaunus noziegumus. Savukārt 78% darba devēju uzskata, ka darba devējs, kas nodarbina bijušos ieslodzītos, sniedz ieguldījumu sabiedrības drošībā.Tikmēr  87% ieslodzīto atzīst, ka ģimenes atbalsts ir svarīgākais faktors, lai varētu atgriezies sabiedrībā.

Un vēl

Mājsaimniecību īpatsvars, kurās ir pieejams internets, šogad sasniedz 93,1%, kas ir par 1,7 procentpunktiem vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vienlaikus pirms 10 gadiem internets Latvijā bija pieejams 71,6% mājsaimniecību. Apkopotie dati liecina, ka visplašāk internets ir pieejams Pierīgas un Rīgas reģionos - attiecīgi 95,2% un 94,3% mājsaimniecību, turpretī Latgales reģionā šis rādītājs ir 86,2%.  Latvijā internets ir pieejams 93,9% pilsētu mājsaimniecību, kas salīdzinājumā ar 2022.gadu ir pieaugums par 1,1 procentpunktu, un 90,3% lauku mājsaimniecību, kas ir kritums par 2,3 procentpunktiem. 2023.gadā, salīdzinot ar 2022.gadu, par 1,4 procentpunktiem ir pieaudzis regulāro interneta lietotāju, proti, to, kuri internetu lieto vismaz reizi nedēļā, īpatsvars, sasniedzot 91,4%, bet 10 gados tas ir pieaudzis par 20,2 procentpunktiem.  

Radio1 ziņas pulksten 10.00-12.00-13.00

Radio1 ziņās klausieties: Valsts robežsardze šofien atzīmēs 104.gadadienu; Tiesībsargs rekomendē VID uzlabot automātisko nodokļu nomaksas sistēmu; un Latviešu komponista mūzika animācijas filmai nominēta Holivudas vizuālo mediju mūzikas balvai.
 
 Ar svinīgu ziedu nolikšanas ceremoniju Rīgā pie Brīvības pieminekļa un svēto misi Rīgas Doma baznīcā Valsts robežsardze atzīmēs savu 104. dibināšanas gadadienu. 1918.gada 18.novembrī, proklamējot Latvijas neatkarību, Tautas padome deklaratīvi noteica arī pagaidu jaunizveidotās valsts robežu. Lai to apsargātu, 1919.gada 7.novembrī Latvijas armijas virspavēlnieks Jānis Balodis izdeva pavēli formēt robežsargu vienības. Robežsargu darbība tika balstīta uz Tautas padomes 1918.gada 5.decembrī izdotajiem iekšējās apsardzības pagaidu noteikumiem. 1920.gada 8.novembrī Robežapsardzību pārdēvēja par Robežsargu divīziju un uzdeva tai valsts robežas apsardzību.

Šajā sezonā cilvēki visbiežāk slimo ar Covid-19, intervijā TV3 šorīt teica Rīgas Stradiņa universitātes profesore Ludmila Vīksna, vērtējot, ar kādiem vīrusiem šajā sezonā iedzīvotāji slimo visbiežāk. Vīksna norādīja, ka, salīdzinot šo sezonu ar situāciju pērn, var secināt, ka iepriekšējā sezonā slimnīcās bija krietni mazāk pacientu, kuriem Covid-19 bija pamatdiagnoze. Runājot par saslimstību, viņa skaidroja, ka tā palielinās tad, kad iedzīvotāju vidū palielinās kontaktu skaits. Nevajagot aizmirst arī to, ka rudenī un ziemā iedzīvotājiem bieži vien ir vājāka imunitāte. Tāpat Vīksna norādīja, ka cilvēki vakcinējas, taču to darot tie, kuri to darījuši katru gadu, bet iedzīvotāju grupās, kurās gribētos redzēt pieaugumu, aktivitātes neesot redzama. Viņa atgādināja, ka sevišķi vakcinēties vajag cilvēkiem, kuri ir vecumā pēc 65 gadiem.

Nodarbinātības valsts aģentūra šogad saņēmusi 24 paziņojumus par kolektīvajām atlaišanām no 23 darba devējiem tajā skaitā oktobrī saņemti trīs šādi paziņojumi. Kopumā plānotais atbrīvojamo darbinieku skaits ir tūkstoš 116. Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone informē, ka kolektīvās atlaišanas skar vairākas nozares, bet īpaši apstrādes rūpniecību, kā arī informāciju un komunikāciju un pakalpojumu nozares. Iemesli, kādēļ darba devēji pieņem lēmumu par kolektīvo atlaišanu, ir ražošanas apjomu samazinājums, pakalpojuma pieprasījuma kritums. Ir arī uzņēmumu darbības modernizācija, kur vairs nav vajadzīgs tik liels roku darbs. Simsone norāda, ka bezdarba rādītāji liecina, ka šobrīd aktīvāk tiek meklēti darbinieki, nevis darbs, jo bezdarbs ir zems –  5,3%, nedaudz virs 47 tūkstošiem personu reģistrējušies nodarbinātības aģentūrā kā bezdarbinieki.

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcas Onkoloģijas korpusa pagrabstāvā ieplūdis ūdens. Drošības apsvērumu dēļ atslēgta elektrība, pacienti drošos apstākļos pārvietoti uz citiem korpusiem, slimnīca informē sociālajā platformā "X". Kā norāda Stradiņa slimnīcā, situācija tiek kontrolēta, pacientu ārstēšana tiek turpināta.
 
Kijivas apgabalā savā dzimšanas dienā gājis bojā Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieka Valērija Zalužnija palīgs Hennadijs Častjakovs. Pēc Zalužnija vārdiem, viņa palīgs miris sprādzienā, eksplodējot dāvanā ieliktam spridzeklim. "Ukrainskaja Pravda" ziņo, ka sprādziens noticis Čaiki ciematā. Tā rezultātā, pēc izdevuma vēstītā, gājis bojā Častjakovs. Viņa 13 gadus vecais dēls sprādzienā smagi ievainots un hospitalizēts. Pēc Ukrainskaja Pravda ziņotā, Častjakova sieva stāstījusi, ka vīrs mājās atnesis dāvanu maisiņu ar alkohola pudeli un glāzēm granātas formā. Pēc paciņas atvēršanas noticis sprādziens. 
 
Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks vakar tikās ar Eiropas rabīniem un nodeva tiem sagatavotās runas tekstu, ko sliktās pašsajūtas dēļ nevarēja nolasīt. Sanāksmei ar rabīniem sagatavotās runas tekstā pāvests norāda, ka viņa pirmā doma un lūgšanas ir par visu to, kas noticis pēdējās dažās nedēļās, šādi skaidri norādot uz palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" 7.oktobra iebrukumu Izraēlā, ķīlnieku aizvešanu uz Gazas joslu un tam sekojušo Izraēlas un "Hamās" karu. Pāvests atzīmējis, ka jau atkal vardarbība un karš ir izvirdis Visaugstākā svētītajā zemē, ko, šķiet, pastāvīgi piemeklē naida zemiskums un nāvīgas ieroču sadursmes. Viņš savā vēstījumā  stingri nosodījis antisemītismu, karu, terorismu un antisemītisku demonstrāciju izplatīšanos.

Turpinām ziņas
 
Gadījumā, kad nodokļu maksātājs Valsts ieņēmumu dienesta EDS sistēmā nodokļa aprēķināšanā pieļauj kļūdu, bet vienotajā nodokļu kontā faktiski nomaksā pareizu nodokļa apmēru, VID tik un tā aprēķina nokavējuma naudu un ignorē faktu, ka nomaksātā summa ir lielāka par kļūdaini aprēķināto. Šobrīd vienotā nodokļu konta sistēma neparedz brīdināt nodokļu maksātāju, ja ir nesakritība starp aprēķināto un faktiski iemaksāto summu, secinājis Tiesībsarga birojs. Tiesībsargs konstatējis, ka vienotā nodokļu konta sistēma ir automatizēta sistēma, kura neparedz brīdinājuma nosūtīšanu cilvēkiem gadījumos, ja vienotajā nodokļu kontā ir neattiecinātās summas. Tiesībsargs rekomendējis VID izstrādāt automātisku ziņojumu nosūtīšanas algoritmu nodokļu maksātājiem, ja tiek konstatētas neizmantotās neattiecinātās iemaksas.

Pagājušajā gadā 35 pacientēm Latvijā ārsti noteikuši psihiskus un uzvedības traucējumus pēcdzemdību periodā, liecina Slimības profilakses un kontroles centra dati. Pēdējo trīs gadu laikā psihiski un uzvedības traucējumi pēcdzemdību periodā noteikti līdzīgam sieviešu skaitam. Piemēram, 2020.gadā tādi tika uzstādīti 30 gadījumos, 2021.gadā - 36 gadījumos, bet pērn - 35 gadījumos. Savukārt stacionāros ārstēto pacientu skaits ar psihiskiem un uzvedības traucējumiem pēcdzemdību periodā pēdējo trīs gadu laikā svārstās no četriem līdz desmit gadījumiem. Tiek norādīts, ka daļa sieviešu nemaz neaiziet pie ārsta, kā arī ne vienmēr visām sievietēm, kuras vēršas pēc palīdzības, ārsts uzstāda diagnozi pēcdzemdību depresija.

Jau ziņots, ka jautājumi par pēcdzemdību depresiju kļuva aktuāli pēc Annas Jansones pazušanas. 1989.gadā dzimusī Jansone ar šogad pasaulē nākušo meitu Luīzi Evertovsku 1.novembra rītā izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā.Saņemot informāciju par mātes un meitas bezvēsts prombūtni, policija nekavējoties personas izsludināja meklēšanā un sāka plašus meklēšanas pasākumus. 2.novembrī, turpinot meklēšanas pasākumus, meža masīvā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā policijas darbinieki atrada minēto nomas automašīnu "Toyota Corolla", kuras salonā atradās miris meklētais zīdainis. Pašlaik turpinās sievietes meklēšana.

Un vēl

Igauņu un latviešu veidotās animācijas īsfilmas "Pazudušās zeķes" mūzika nominēta Holivudas vizuālo mediju mūzikas balvai. Mūzikas autors ir komponists Rihards Zaļupe. 14. gadskārtējā Holivudas vizuālo mediju mūzikas balvas pasniegšanas ceremonija norisināsies trešdien, 15. novembrī. Īsfilmas "Pazudušās zeķes" mūzika nominēta animācijas īsfilmu kategorijā

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00-17.00
Radio1 ziņās klausieties: Komercbankas neiebilst pret valdībā akceptēto lielāku uzņēmumu ienākuma nodokli; Pārtikas un veterinārais dienests aicina ierobežot suņu un kaķu ievešanu no trešajām valstīm; un Latvijas brīvdabas muzejā svinēs Mārtiņdienu.

Komercbankas neiebilst pret Finanšu ministrijas piedāvāto un valdībā akceptēto lielāku uzņēmumu ienākuma nodokli jeb peļņas nodokli banku sektorā, bet iebilst pret Saeimas Budžeta un finanšu komisijā vērtēto risinājumu par hipotekāro kredītu procentu likmes samazināšanu 50% apmērā un hipotekārā kredīta ņēmēju aizsardzības nodevas ieviešanu. Lai arī Saeimā apspriešanā esošie pasākumi plānoti uz laiku, tie atstātu ilgtermiņa sekas. Latvijā izsniegti kopumā ap 124 tūkstoši hipotekāro kredītu un izskatīt potenciāli ļoti daudz pieteikumu varētu būt neiespējamā misija. Tā vietā bankas piedāvā individuālu palīdzību, ja klienti to lūdz, – atliek kredīta pamatsummas maksājumus, pārskata banku noteiktās likmes, atceļ komisijas maksu kredītu līgumu izmaiņām. Turklāt apokalipse kreditēšanā neesot iestājusies un tā šogad nav būtiski kritusies. 

Šogad oktobrī lidosta Rīga apkalpojusi 625 tūkstoši pasažieru, bet apkalpoto tiešo pasažieru skaits – 503 tūkstoši – pirmo reizi pārsniedzis pirmspandēmijas laika rādītāju, liecina operatīvie dati par uzņēmuma darbības rezultātiem. Tiešo pasažieru skaits oktobrī bija nepilni 503 tūkstoši, par 3 procentpunktiem pārsniedzot 2019. gada oktobra rezultātu, paziņojumā medijiem informēja lidosta. Kopš gada sākuma lidostu "Rīga" saviem ceļojumiem izmantojuši 5,7 miljoni pasažieru, pārsniedzot visa iepriekšējā gada rezultātu: 2022. gada janvārī–decembrī kopā tika apkalpoti 5,38 miljoni pasažieru.

Latvijas Leļļu teātra atjaunotās ēkas nodošana ekspluatācijā ir aizkavējusies, tādēļ 11. novembrī plānotā teātra atklāšana pārcelta uz 15. decembri. Atgriešanos mājās – vēsturiskajā ēkā Baronā ielā – Leļļu teātris bija paredzējis svinēt ar divām pirmizrādēm – "Sibīrijas haiku" un "Sivēnam pa pēdām". Šobrīd abu izrāžu pirmizrādes tiek plānotas janvārī. Konkrēts pārcelto izrāžu plāns tiks publicēts tuvāko dienu laikā. Teātrī arī informē – ja biļešu īpašniekiem pārceltais datums nederēs, biļetes būs iespējams attālināti apmainīt uz citu datumu vai saņemt naudas atmaksu. 

Ukrainā sākta bezpilota lidaparāta kamikadzes ražošana. Dronam ir 1000 kilometru darbības rādiuss, un tas jau ticis izmantots triecieniem pa Krievijas mērķiem. Ukrainas valsts uzņēmums "Ukroboronprom" pērnā gada beigās paziņoja, ka strādā pie liela attāluma "vienvirziena bezpilota lidaparāta" jeb bezpilota kamikadzes ražošanas. Tas dotu Ukrainas bruņotajiem spēkiem iespēju uzbrukt mērķiem ar 75 kilogramus smagu kaujas lādiņu līdz 1000 kilometru darbības rādiusā un spētu pretoties Krievijas elektroniskās karadarbības spējām.

Eiropas Savienība šogad ir pastiprinājusi rīcību cīņai pret antibiotiku rezistenci, ko uzskata par vienu no galvenajiem apdraudējumiem veselībai. Eiropas Savienība ne tikai strādās pie tā, lai samazinātu antibiotiku lietošanu, bet arī stimulēs jaunu antibiotiku radīšanu. Daudziem ir nācies lietot antibiotikas, lai ārstētu nopietnas veselības kaites. Antibiotikas var glābt cilvēku un arī dzīvnieku dzīvību, taču pēdējos gados arvien skaļāk tiek zvanīta trauksme, ka antibiotiku lietošana ir pārmērīga un bieži vien nepamatota. Tā rezultātā ir attīstījušās pret antibiotikām izturīgas baktērijas. Aplēses liecina, ka antibiotiku rezistence ik gadu visā pasaulē ir nāves iemesls gandrīz 5 miljoniem cilvēku, bet ES tā izraisa vairāk nekā 35 tūkstošus nāves gadījumu, radot zaudējumus bloka ekonomikai 1,5 miljardu eiro apmērā. Ja saglabāsies pašreizējā tendence, tad līdz 2050. gadam ik gadu pasaulē no antibiotiku rezistences nomirs 10 miljoni cilvēku, bet ekonomiskie zaudējumi sasniegs 100 triljonus dolāru jeb 93 triljonus eiro.

Turpinām ziņas

Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis, piedaloties Eiropas Savienības dalībvalstu galveno veterināro amatpersonu darba grupas sanāksmē, aicinās Eiropas Komisiju noteikt ierobežojumus suņu un kaķu komerciālai ievešanai no trešajām valstīm. PVD norāda, ka šāds aicinājums ir nepieciešams, ņemot vērā būtisko skaitu suņu un kaķu, kurus pēdējā gada laikā no trešajām valstīm mēģina ievest Eiropas Savienībā, konstatētos pārkāpumus saistībā ar pavaddokumentiem, kas rada bažas par dzīvnieku patieso veselības stāvokli, kā arī no tiem izrietošos trakumsērgas riskus. Kopumā šogad Latvija ir sagatavojusi 15 ziņojumus Eiropas komisijas Pārtikas krāpniecības sistēmā par suņu ievešanas pārkāpumiem.

Sākot no 2024. gada 1. janvāra, ikvienai ārstniecības iestādei informācija par pacientiem veikto vakcināciju, kas veikta no 1. janvāra, būs obligāti jāievada valsts E-veselības sistēmā. Tas nodrošinās vakcinācijas datu uzkrāšanu vienuviet, uzlabojot informācijas pieejamību un atvieglojot darbu veselības nozares profesionāļiem. Savukārt iedzīvotāji varēs ērti piekļūt savai vakcinācijas informācijai portālā  eveseliba.gov.lv. Veselības dienestā skaidro, ka ārstniecības iestādēm E-veselībā obligāti būs jāievada dati gan par valsts apmaksāto, gan maksas vakcināciju. Savukārt vēsturiskos vakcinācijas datus iestādes varēs ievadīt sistēmā pēc brīvprātības principa. 

Un vēl

Ssestdien, 11.novembrī, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā atzīmēs Mārtiņdienu. Pasākums notiks notiks no pulksten 11 līdz trijiem dienā. Brīvdabas muzejā notiks masku gājiens, radošās darbnīcas, kalēja amata demonstrējumi, rotaļas, kā arī zemnieku sarūpēto labumu tirgus. Apmeklētāji tiek aicināti ierasties maskās, bet būs iespēja tās pašiem darināt arī uz vietas.

Atstājiet komentāru