2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 ziņas 2023.gada 17.novembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2023.gada 17.novembrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00-9.00
Radio1 ziņās klausieties: Latvijā sarūk ilgstošo bezdarbnieku skaits; Oktobrī strauji audzis nekustamo īpašumu darījumu skaits; un Jēkabpilī aicina uz bezmaksas HIV AIDS testēšanu.

Latvijā šogad trešajā ceturksnī bezdarba līmenis bija 6,5% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, kas ir par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, bet par 0,1 procentpunktu vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī. Šogad trešajā ceturksnī 3 tūkstoši 500 bezdarbnieku bija bez darba līdz pieciem mēnešiem, kas ir par 2 tūkstoši 600 vairāk nekā pirms gada. Vienlaikus 10 tūkstoši 700 bija bez darba sešus līdz 11 mēnešus. Šo personu skaits, salīdzinot ar pagājušā gada trešo ceturksni, ir samazinājies par 3 tūkstoši 800. No visiem bezdarbniekiem šogad trešajā ceturksnī 13,9% bija jaunieši jeb iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 24 gadiiem. To īpatsvars gada laikā samazinājies par 4,9 procentpunktiem.

Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora amatu Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 15. decembrim. Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības -  augstākā izglītība vadības zinībās, ekonomikā, finansēs, tiesību zinātnēs vai inženierzinātnēs, kā arī vismaz trīs gadus ilga pieredze organizācijas vadītāja vai citā vadošā amatā ar vismaz 10 padotajiem darbiniekiem. Tāpat no pretendentiem tiek sagaidīta nevainojama reputācija un izpratne par aģentūrasdarbības jomu.

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv ir sākuši ziedojumu vākšanas kampaņu, lai atjaunotu pie muzeja ēkas sienas novietoto, pret Krievijas vēstniecību vērsto plakātu ar Krievijas diktatora Vladimira Putina miroņgalvu. Lai atjaunotu rudens vēja brāzmās saplosīto pretkara plakātu, ir nepieciešami 5 tūkstoši 500 eiro. Muzejs aicina ziedot, lai rastu ilglaicīgāku risinājumu pretkara plakātam ar miroņgalvu. Jau ziņots, ka plakātu pretī Krievijas vēstniecībai uzstādīja uz steigā sarūpētām pagaidu sastatnēm pirmajās iebrukuma nedēļās 2022.gada marta sākumā. 
 
Krievi okupētajā Krimā koncentrējuši vairāk nekā 800 raķešu, lai šoziem īstenotu enerģētisko teroru, ziņo Ukrainas dienvidu aizsardzības spēku preses centra vadītāja Natālija Humeņuka. Atbilstoši Ukrainas Enerģētikas ministrijas ziņām krievi gaida, kad Ukrainā iestāsies stabils sals, lai sāktu masveida triecienus enerģētikas infrastruktūrai. Ukrainas militārā vadība norāda, ka šoziem Krievijai būs grūtāk īstenot triecienus Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai, jo Ukraina tiem ir sagatavojusies.

ANO Drošības padome pieņēmusi rezolūciju, kas aicina uz "steidzamām un pagarinātām humānām pauzēm un koridoriem Gazas joslā". Humānajām pauzēm vajadzētu ilgt "pietiekamu dienu skaitu, lai būtu iespējama pilnīga, ātra, droša un netraucēta humānā piekļuve ANO humānās palīdzības aģentūrām un to tiešajiem partneriem. Rezolūcijā tomēr nav pieminēts oficiāls pamiers. Rezolūcijas tekstu, kura pieņemšanu ierosināja Malta, atbalstīja 12 no 15 Drošības padomes dalībvalstīm. Balsojumā atturējās trīs valstis - ASV, Krievija un Lielbritānija. Drošības padomes pieņemtās rezolūcijas ir saistošas saskaņā ar starptautiskajām tiesībām.

Turpinām ziņas

Oktobrī strauji audzis nekustamo īpašumu darījumu skaits. Lursoft datu bāzē pieejama informācija par 3 tūkstoši 331 nekustamo īpašumu darījumu, kas reģistrēts šā gada oktobrī. Darījumu kopējā summa veido 159,55 miljonus eiro. Salīdzinot ar mēnesi iepriekš, oktobrī reģistrēts par 15,7% darījumu vairāk, savukārt to kopsumma ir par 32,97% lielāka nekā septembrī reģistrētajiem darījumiem. Lielākā daļa darījumu ar nekustamo īpašumu veikti Rīgā un Pierīgā, kā arī Jūrmalā. Savukārt starp pašvaldībām reģionos, kuru teritorijā oktobrī reģistrēts visvairāk nekustamo īpašumu darījumu ir Daugavpils ar 136 darījumiem, Jēkabpils ar 101 darījumu un Liepāja ar 92 darījumiem. 

"Lursoft" arī izpētījis, ka zemes ar būvēm vidējā darījuma summa oktobrī Latvijā sasniedza 74,97 tūkstošus eiro, darījumiem ar telpu grupām – 48,76 tūkstoši eiro, bet zemi – 28,84 tūkstoši. Visaugstākā vidējā summa darījumiem ar zemi pagājušajā mēnesī reģistrēta Rīgā - 61 tūkstotis eiro un Aizkraukles novadā - 57,44 tūkstoši eiro, savukārt viszemākās zemes darījumu vidējās summas oktobrī bijušas Daugavpilī - 1,52 tūkstoši eiro un Rēzeknē 2,14 tūkstoši eiro.

Un vēl

Šogad darbu uzsākuši deviņi jauni HIV profilakses punkti, no kuriem septiņi atrodas Rīgā, viens Valmierā un viens Valkā. Tādējādi palielinātas anonīmas un bezmaksas eksprestestēšanas iespējas Latvijā. Visos jaunatvērtajos HIV profilakses punktos iespējams bez maksas, anonīmi un konfidenciāli veikt HIV, B, C hepatīta un sifilisa eksprestestus, saņemot pirms un pēctesta konsultāciju, saņemt prezervatīvus, kā arī informatīvos materiālus par šīm infekcijām, to profilaksi un ārstēšanas iespējām. Epidemiologi atgādina, ka Latvija ieņem otro vietu Eiropas valstu vidū jauno HIV infekciju gadījumu skaita ziņā uz 100 tūkstoši iedzīvotāju. Turklāt, tā kā šīs infekcijas ilgi var palikt nepamanītas, patiesais jauno gadījumu skaits, visticamāk, ir lielāks. Būtisku lomu šo infekciju izplatības apturēšanā ieņem agrīna diagnostika. HIV profilakses punktu tīklā Latvijā šobrīd ir 26 punkti, kuros bez maksas, anonīmi un konfidenciāli var veikt HIV, B, C hepatīta un sifilisa eksprestestus un 20 minūšu laikā saņemt rezultātu. 

Arī Jēkabpils Sociālajā dienestā, Atkarību profilakses kabinetā, Jaunā ielā 39i, no 27. novembra līdz 1. decembrim notiks Eiropas testēšanas nedēļa, klienti tiks gaidīti katru dienu darba laikā. Savukārt 1. decembrī būs AIDS dienai veltīts pasākums, kurš notiks divos dienā Jēkabpils novada Sociālā dienesta pagalmā, 

Un vēl

Tuvākajās desmitgadēs ekstrēms karstums būs liktenīgs ļoti daudziem. Sliktākajā scenārijā līdz 2050. gadam priekšlaicīgas nāves gadījumi karstuma un tā izraisīto seku dēļ var pieaugt pat par 370% gadā attiecībā pret šī brīža rādītājiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters". Šis scenārijs saskaņā ar prognozēm īstenotos, ja pasaule sasiltu par diviem vai vairāk Celsija grādiem attiecībā pret laiku pirms rūpnieciskās revolūcijas. Šobrīd šis rādītājs ir 1,1 Celsija grāds, un jau 2022. gadā pasaulē vidēji bija 86 dienas ar tik karstu laiku, kas var apdraudēt veselību, liecina akadēmiskajā medicīnas izdevumā "Lancet" publiskots ziņojums.

Vislielākā riska grupa ir seniori vecumā virs 65 gadiem. Šajā vecuma grupā ekstrēma karstuma izraisītu nāvju skaits pieaudzis par 85% laika posmā no 2013. līdz 2022. gadam attiecībā pret laika posmu no 1991. līdz 2000. gadam. "Taču tas varētu būt tikai agrīns simptoms ļoti bīstamai nākotnei," izteicās Marina Romanello, "Lancet Countdown" izdevuma izpilddirektore. Ko tas nozīmē reālos skaitļos? Līdzšinējās tendences liecina, ka bezdarbība novedīs pie sasilšanas pat par 2,7 grādiem līdz 2050. gadam. Īstenojoties šim scenārijam, gadā no karstuma un tā izraisītajām sekām priekšlaicīgi mirs par 370% vairāk cilvēku nekā šobrīd. Turklāt vēl papildu aptuveni 500 miljoniem cilvēku būs jācieš no nepietiekama uztura.

Vēl viena no blaknēm planētas sasilšanai ir bīstamas slimības pārnēsājošu kukaiņu izplatīšanās jaunās teritorijās. Piemēram, Denges drudža pārnese varētu pieaugt par 36%, liecina prognozes. Gan pārtikas trūkums, gan bīstamu infekciju izplatība visvairāk skars tieši mazattīstīto valstu iedzīvotājus. "Vislielākās negatīvās sekas veselībai būs cilvēkiem no nabadzīgajām valstīm, kas ir vismazāk atbildīgas par siltumnīcefekta gāzu emisijām," sprieda "Lancet Countdown" pārstāve Džordžiana Gordona-Stračana. Viņa ir no Jamaikas, kurā šobrīd uzliesmojis Denges drudzis.Aina 3. decembrī Dubaijā gaidāmā klimata samita priekšvakarā nav diez ko iepriecinoša. Valstu šī brīža solījumi siltumnīcefekta gāzu emisiju jomā līdz 20230. gadam šīs emisijas samazinātu tikai par diviem procentiem attiecībā pret 2019. gadu. Tas ir tālu no nepieciešamā samazinājuma par apmēram 40%, lai saglabātu cerības ierobežot sasilšanu zem 1,5 grāda atzīmes.

Radio1 ziņas pulksten 10.00-12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties:  Latvija starptautiskajos finanšu tirgos aizņēmusies 600 miljonus eiro; Jēkabpilī Kena parka skatāmas gaismas instalācijas; un Kāds laiks gaidāms svētku brīvdienās?

Latvija starptautiskajos finanšu tirgos aizņēmusies 600 miljonus eiro, liecina Valsts kases publiskotā informācija. Valsts kase trešdien, 15.novembrī, Latvijas vārdā starptautiskajos finanšu tirgos emitējusi jaunas 5,5 gadu eiroobligācijas, piesaistot 600 miljonus eiro ar ienesīgumu 3,9% un fiksējot kupona likmi 3,8%. Kopējais pieprasījums pēc Latvijas eiroobligācijām veidoja 1,8 miljardus eiro, tādējādi trīs reizes pārsniedzot pārdoto apmēru. Vērtspapīrus iegādājās apmēram 80 investoru no dažādām Eiropas valstīm, tajā skaitā no Vācijas, Lielbritānijas, Francijas un Beniluksa valstīm.

Latvijā bezdarbs zemā līmenī saglabāsies nākamos trīs gadus, bet tautsaimniecībā nodarbināto iedzīvotāju skaits saglabāsies stabils šogad un nākamgad. Savukārt no 2025.gada gaidāma neliela nodarbinātības samazināšanās, kas galvenokārt saistīta ar darbspējas vecuma iedzīvotāju skaita kritumu. Neskatoties uz ekonomiskās izaugsmes vājināšanos, bezdarba līmenis Latvijā trešajā ceturksnī ir saglabājies stabili zems, veidojot 6,5% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem.

Augstskolu akreditācijā gaidāmas pārmaiņas. Pašreizējā sistēma ir birokrātiska, smagnēja, aizņem ilgu laiku, un tādējādi tiek bremzēta attīstība – tā uzskata augstskolas. Tāpēc Izglītības un zinātnes ministrija gatavo ziņojumu par izmaiņām akreditācijā, kas gaidāmas no 2025. gada, ieviešot institucionālo akreditāciju. Izglītības iestādes vēlas šo procesu paātrināt un arī zināt, kādas būs prasības jaunajā sistēmā. Plānotā institucionālā akreditācija nozīmēs, ka vērtēs ne katru studiju programmu atsevišķi, bet gan visu augstskolu kopumā.

Somija nelegālo imigrantu skaita pieauguma dēļ slēgs pusi no robežpunktiem ar Krieviju, ceturtdien paziņoja iekšlietu ministre Mari Rantanena. Vālimā, Nuijamā, Imatras un Nīrala robežšķērsošanas punkti tiks slēgti pusnaktī uz sestdienu. Pēc tam starptautiskās aizsardzības pieteikumus varēs iesniegt ziemeļu robežšķērsošanas vietās Vartiusā, Sallā, Kūsamo un Raja-Josepi, kuri joprojām būs atvērti. Ierobežojumi būs spēkā līdz 2024.gada 18.februārim.

Polijā jau desmito dienu turpinās autopārvadātāju organizētā kravas automašīnu blokāde uz robežas ar Ukrainu, un šobrīd poļiem draud pievienoties arī Slovākijas tālbraucēji. Viņi vērsušies pie Eiropas Komisijas ar lūgumu ierobežot ukraiņu autopārvadātājus, atceļot viņiem piešķirtos pagaidu atvieglojumus. Ja poļu protesti turpināsies, kā plānots, jeb vairāk nekā divu mēnešu garumā, tad tas ukraiņu lauksaimniekiem varētu radīt zaudējumus līdz pat 100 miljoniem eiro vai dolāros..

Turpinām ziņas

Sagaidot valsts svētkus, Jēkabpilī Kena parka estrādē no šodienas līdz pirmdienai 20.novembrim katru dienu no pulksten pieciem pēcpusdienā līdz deviņiem vakarā būs skatāma vides instalācija "Par saules pielieto pilsētu pie upes…".

Rīt, 18 novembrī valsts svētku dienā Jēkabpilī norisināsies dažādi pasākumi. Valsts svētku dienas ieskaņā pulksten 11 - Jēkabpils Svētā Miķeļa Evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks ekumēniskais dievkalpojums. Savukārt vienos dienā skanēs Jēkabpils dievnamu baznīcu zvani – lūgšana Latvijai.

Pulksten 12. Jēkabpilī pilsētvidē notiks „Karogu brauciens”. Tas tiek organizēts sadarbībā ar Jēkabpils Volvo klubu. Aicina automašīnas rotāt Latvijas karoga krāsās un vienoties kopīgā svinīgā braucienā. Pieteikšanās un sīkāka informācija par braucienu – 26530179. 

Pēcpusdienā pulksten trijos Jēkabpilī pie pieminekļa “Kritušiem par Tēviju” paredzēta ziedu nolikšana, kas veltīta Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai.

Svētku dienas noslēgumā pulksten četros pēcpusdienā Krustpils kultūras centrā notiks Jēkabpils novada pašvaldības apbalvojumu pasniegšanas ceremonija “MĒS. ZEME. LATVIJA.” Programmā – Jēkabpils novada pašvaldības apbalvojumu “Jēkabpils novada goda pilsonis”, “Goda raksts”, “Pateicības raksts” pasniegšana un Jēkabpils amatiermākslas kolektīvu vidējās paaudzes deju kolektīva “Delve”, jauniešu deju kolektīva “Kauranieši”, jauniešu deju ansambļa “Pastalnieki”, jauktā kora “Noskaņa” un Sēļu tradicionālās mūzikas grupas “Krāce” priekšnesumi. Ceremoniju vadīs Lauris Subatnieks un Gundars Silakaktiņš. 

Un vēl

Latvijā nedēļas nogalē gaidāms kailsala periods, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes. Līdz nākamās nedēļas vidum būtiski nokrišņi nav gaidāmi, bet gaisa temperatūra turpinās pazemināties. Lēna temperatūras pazemināšanās turpināsies līdz otrdienai, arī nokrišņi nav gaidāmi, un vējš būs lēns, brīžiem iestāsies bezvējš.  Debesis biežāk skaidrosies, ļaujot uzspīdēt saulei. No nākamās nedēļas vidus, visticamāk, mūsu reģionā atgriezīsies Atlantijas cikloni, nesot nokrišņus, sākumā sniegu, un iespējams pat putenis, jo pastiprināsies vējš, bet pēc tam sekos temperatūras paaugstināšanās virs nulles.

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00-17.00

Radio1 ziņās klausieties: Turpinās brīvprātīgā pieteikšanās trešajam iesaukumam; Latvijas universitātē turpmāk būs piecas fakultātes; un Kur saņemt ārsta palīdzību svētku dienās?

Trešajā Valsts aizsardzības dienesta iesaukumā, kas sāksies nākamā gada vasarā un kuram vēl var pieteikties līdz šā gada 1. decembrim, obligātā kārtā pēc nejaušas atlases principa būs jāiesauc vismaz 600-700 jauniešu. Rekrutēšanas un atlases centra priekšnieks majors Rihards Rozenbaums informē, ka šobrīd trešajam iesaukumam pieteikušies 193 cilvēki, bet dienēt nākamā gada vasarā būtu jāsāk 480. Rekrutēšanas centrs rēķinās, ka parasti pieteikumu skaits pieaug neilgi pirms termiņa beigām – vēl palikušas nepilnas divas nedēļas, kad var pieteikties trešajam iesaukumam. Atlase notiks janvāra otrajā pusē.

Valsts policija pagājušonedēļ aizturēja noziedznieku grupu, kas lielos apjomos viltoja veļas mazgāšanas līdzekli "Ariel”. Policija 10. novembrī aizturēja 1986. gadā dzimušu kravas automašīnas "Scania" vadītāju - Polijas pilsoni. Saistībā ar uzsāktu kriminālprocesu neatliekamības kārtībā veicot transportlīdzekļa "Scania" un puspiekabes kratīšanu, tika konstatēts un izņemts apmēram 20 tūkstoši 500 kilogramu veļas mazgāšanas pulverim līdzīga viela "Ariel" ar viltojuma pazīmēm. Pēc tam, kad bija aizturēta krava ar pulveri, citi noziedzīgās grupas dalībnieki, nolūkā, slēpjot pēdas,  izvest pāri palikušo produkciju un iepakojumus ieradās no Lietuvas ar divām kravas automašīnām uz noliktavu Rīgā, kur tika uzglabāti un pakoti veļas mazgāšanas pulveri un šķidrumi. Policisti šīs personas aizturēja viltotās produkcijas iekraušanas laikā. 

Tiek gatavoti grozījumi tiesību aktos, lai Latvijas transportlīdzekļu numura zīmēs varētu iekļaut valsts ģerboni. Grozījumu mērķis būtu "stiprināt Latvijas tēlu un veicināt transportlīdzekļu īpašnieku piederības sajūtu valstij. Līdzīgus jauninājumus no oktobra ieviesa arī Lietuvā, kur turpmāk uz numurzīmēm blakus transporta reģistrācijas numuram būs redzams arī Lietuvas valsts ģerbonis Vītis. Lai realizētu iniciatīvu un atrastu labāko iespējamo risinājumu, šobrīd norit aktīvas konsultācijas ar dažādām institūcijām.

Līdz ar Izraēlas un "Hamās" kara izraisīšanos pagājušajā mēnesī sarukušas artilērijas šāviņu piegādes Ukrainai, šodien žurnālistiem sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, izsakoties par 155 milimetru artilērijas šāviņiem, kas plaši tiek izmantoti kaujās Ukrainas austrumos un dienvidos. Zelenskis atzīmē, ka nav tā, ka ASV teiktu, ka Ukrainai vairs nepiegādās, taču patlaban esot tendence, ka katra valsts vairāk domājot par savām rezervēm. Daudzās valstīs noliktavas esot tukšas vai arī tajās ir tikai legālais minimums, ko konkrēta valsts nevar atdot. Zelenskis cildināja ASV centienus palielināt munīcijas ražošanas apjomus.

Vakar  vakarā Igaunijā sociālajos tīklos izplatījās fotogrāfija, kurā redzams transporta līdzeklis, kurā tiek pārvadāti "drakona zobi" jeb balti betona bloki, kam ir prettanku aizsardzības funkcija. Uz tilta atrodas Igaunijas–Krievijas robežpunkts. Attēls ap pusnakti tika ievietots "Facebook" grupā "Robeža Narva–Ivangoroda". Narvas robežpunkta vadītājs Mareks Līva medijiem norādījis, ka šos betona blokus sagatavom gadījumam, ja Igaunijas valdība nolems sekot kaimiņvalstu piemēram un ierobežos ieceļošanu valstī no Krievijas Federācijas, lai mazinātu nelegālās migrācijas plūsmu. Tikmēr Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Robežsardzes nodaļas vadītājs Veiko Kommusārs pieļauj, ka robežpunkti ar Krieviju varētu tikt slēgti "pilnībā vai daļēji".

Turpinām ziņas

Latvijas Universitātes padome ir atbalstījusi augstskolas rektora piedāvājumu pašreizējo 13 fakultāšu vietā izveidot piecu fakultāšu modeli. Universitātes skatījumā, jaunais fakultāšu modelis ļaus uzlabot sadarbību pētniecībā, kā arī studentiem tiks atvieglota iespēja mainīt studiju programmas, neejot prom no universitātes. Lai pārmaiņas process neietekmētu augstskolas darbības nepārtrauktību, reformas ieviešanai paredzēts pārejas posms līdz 2024. gada 1. septembrim.

Šodien pie Rīgas pils mūra Lāčplēša dienā novietoto sveču pārpalikumus Rīgas 21. vidusskolas pārstāvji skolas telpās Tomsona ielā sveču izgatavošanas meistarklasē pārstrādāja ierakumu svecēs. Pērn no pils mūra šīs akcijas īstenošanai tika savākti 200 kilogrami sveču atlikumu un Ukrainas brīvības cīnītāju atbalstam tika izgatavotas tūkstoš ierakumu sveces. Jau ziņots, ka kopš 2020.gada Rīgas pilī aktīvi norisinās pils kastelas atjaunošanas darbi. Pārbūves un restaurācijas darbu galvenais mērķis ir vēstures mantojuma saglabāšana un mūsdienīgu telpu izveide Latvijas Nacionālā vēstures muzejam. Šobrīd būvdarbi ir praktiski pabeigti, norisinās telpu nodošana ekspluatācijā un jau pavisam drīz Latvijas Nacionālais vēstures muzejs varēs atgriezties savā vēsturiskajā mājvietā, veicinot Rīgas pils vēsturiskā un kultūras mantojuma pieejamību plašākai sabiedrībai. Plašākai sabiedrībai muzejs plāno savas durvis vērt 2024.gada rudenī.

Un vēl

Nacionālais veselības dienests atgādina par medicīniskās palīdzības saņemšanas iespējām valsts svētku brīvdienās laika periodā no 18. līdz 20. novembrim. Rīgā un citās lielākajās Latvijas pilsētās medicīnisku konsultāciju ikviens iedzīvotājs varēs saņemt pie dežūrārstiem, kuri sniedz palīdzību ģimenes ārsta kompetences ietvaros. Dežūrārstu darba grafiks ir pieejams NVD tīmekļvietnes "vmnvd.gov.lv" sadaļā "Kur saņemt medicīnisko palīdzību?". Traumu (apdegumu, mežģījumu, lūzumu u.c.) vai pēkšņas saslimšanas gadījumā palīdzību sniedz steidzamās medicīniskās palīdzības punktos. Savukārt neatliekamos gadījumos, kad apdraudēta veselība vai dzīvība, palīdzību var saņemt slimnīcu uzņemšanas nodaļās. Medicīniskus padomus vienkāršas saslimšanas vai hroniskas slimības saasinājuma gadījumā visu diennakti varēs saņemt, zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001.

Atstājiet komentāru