2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2023.gada 15.decembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2023.gada 15.decembrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00-9.00
Radio1 ziņās klausieties : Tiks pastiprināta kriminālatbildība par noziegumiem pret valsts drošību;  Šodien pasažierus pārvadās trīs jaunie elektrovilcieni reisos Tukuma, Aizkraukles un Skultes virzienā ; un izdota grāmata par 100 pastaigu maršrutiem Latvijā.

Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par noziegumiem pret valsts drošību, par atsevišķiem nodarījumiem pat paredzot iespēju piemērot mūža ieslodzījumu. Valsts prezidents, nākot klajā ar likumdošanas iniciatīvu, uzsvēra, ka izmaiņas kopumā vērstas uz to, lai par tādiem noziegumiem, kas būtiski apdraud valsts pastāvēšanas pamatus un kuru īstenošana var radīt būtisku kaitējumu svarīgām valsts interesēm, kā sods primāri būtu nosakāma tikai brīvības atņemšana, iespējami atsakoties no alternatīviem sodu veidiem. Piemēram, par palīdzību ārzemniekam, ārvalsts organizācijai vai ārvalstij pret Latviju vērstā darbībā piemēros brīvības atņemšanu no gada līdz desmit gadiem. Savukārt par spiegošanas organizēšanu vai vadīšanu varēs piespriest mūža ieslodzījumu.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība iebilst pret Izglītības un zinātnes ministrijas ieceri no nākamā gada piemērot vienādu zemāko algas likmi bērnudārzu administrācijai un pedagogiem. Vakar pedagogu arodbiedrība sāka atklāto vēstuļu kampaņu, kurā aicinās 621 pirmsskolas izglītības iestādes administrācijas darbiniekus parakstīties, lai atbalstītu arodbiedrības priekšlikumus "Pedagogu darba samaksas noteikumiem". Arodbiedrības vadība uzsver, ka ministrijai ir iesniegti priekšlikumi, kas paredz nodrošināt amatu hierarhiju un izvairīties no situācijām, kad izglītības iestādes vadītājam un vadītāja vietniekam darba samaksa ir vienāda ar skolotāja darba samaksu.

Decembra sākumā jaunizveidotā Krievijas gaisa desanta spēku 104. gvardes gaisa desanta divīzija, visticamāk, cietusi "ārkārtīgi lielus" zaudējumus, nesasniedzot tai izvirzītos mērķus debijas kaujā Hersonas apgabalā, teikts jaunākajā izlūkošanas ziņojumā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija. Tāpat tiek ziņots, ka pēc incidenta Krievijas militārie blogeri aicināja Dņepras spēku grupas komandieri ģenerālpulkvedi Mihailu Tepļinski atkāpties no amata. Britu izlūki secinājuši, ka tas ir trieciens Tepļinska reputācijai kā vienam no spējīgākajiem Krievijas kara komandieriem, kurš ir arī Krievijas gaisa desanta spēku ģenerālis.

Eiropas Centrālā banka vakar jau otro sanāksmi pēc kārtas nolēma procentlikmes saglabāt nemainīgas. Bankas padomes sēdē Frankfurtē tika nolemts galveno refinansēšanas operāciju likmi saglabāt 4,5%, noguldījumu iespējas uz nakti likmi 4% un aizdevumu iespējas uz nakti likmi 4,75% apmērā. Jau ziņots, ka  procentlikmes iepriekš centrālās bankas padome bija palielinājusi desmit sanāksmes pēc kārtas.

Turpinām ziņas

AS "Pasažieru vilciens" šodien dzelzceļa līnijās pasažierus plāno pārvadāt ar trim jaunajiem elektrovilcieniem Tukuma, Aizkraukles un Skultes virzienā, savukārt braucienus Jelgavas virzienā plānots sākt sestdien, 16.decembrī. Aizkraukles virzienā šodien ar jaunajiem elektrovilcieniem plānots izpildīt vienu reisu maršrutā Rīga-Ogre un vienu atpakaļ, kā arī reisu maršrutā Rīga-Lielvārde. Jau vēstīts, ka katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem. Vilcienos ir viena līmeņa iekāpšana no paaugstinātajām pasažieru platformām.

Latvijā no 2024.gada 1.aprīļa līdz 2025.gada vidum pakāpeniski ieviesīs jaunu reģionālā sabiedriskā transporta biļešu un tarifu sistēmu, kas daudzos gadījumos paredz maksas pieaugumu par braucienu. Viens no jaunās tarifu un biļešu sistēmas veidošanas principiem ir tarifa izlīdzināšana autobusu pārvadājumos - paredzēts ieviest vienotu tarifu, lai izlīdzinātu esošās tarifu atšķirības starp dažādiem reģioniem un dažādas nozīmes maršrutiem, kur biļetes cena par vienu un to pašu veikto attālumu ir dažāda. Vienlaikus no 2024.gada vidus tiks ieviesta biļete "Vilciens+", ar kuru varēs braukt īsos braucienos ar autobusu uz vai no vilciena pieturas punkta bez papildu maksas. 

Savukārt, ja esošā mēnešbiļete vilcienā pasažierim atmaksājās pēc 33 braucieniem un autobusā pēc 41 brauciena, pēc jaunās tarifu sistēmas ieguvums pasažierim vilcienos un autobusos būs no 21.brauciena. Paredzēts, ka pie autobusu vadītāja iegādātās biļetes turpmāk pasažieriem būs jāiegādājas par paaugstinātu maksu. Arī pie vilciena konduktora iegādātās biļetes būs par paaugstinātu maksu - piemaksa, iegādājoties biļeti pie vilciena konduktora, būs viens eiro. Vienlaikus elektroniski iegādātās biļetes mobilajās lietotnēs un internetā pasažieriem būs lētākas.
.
Un vēl

Klajā nākusi grāmata "100 pastaigu takas Latvijā". Šajā grāmatā apkopoti 100 dažādu taku maršruti Latvijas novados un arī dažās pilsētās. Katrai takai ir veltīts neliels apraksts, kuru papildina vairākas fotogrāfijas un shematisks maršruta zīmējums, kas palīdz ceļotājam gūt vizuālu priekšstatu par takas novietojumu dabā. Katram aprakstam pievienota arī labi uzskatāma pamatinformācija par taku – tās atrašanās vieta, garums, veids, marķējums un citas ziņas, kas ļaus izvēlēties tieši savām interesēm un spējām piemērotu pastaigu vietu. Te atrodamas dažāda garuma un grūtības pakāpes takas – gan visiem labi pazīstami un populāri, gan arī mazāk zināmi maršruti. Tos var mērot gan atsevišķi, gan apvienot kāda Latvijas apvidus iepazīšanas ekskursijas maršrutā. Savukārt dažas takas varētu būt ideāla vieta ne vien pastaigai, bet arī kāju izlocīšanas pauzei kāda garāka brauciena starpposmā.

Radio1 ziņas pulksten 10.00-12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties : Pieaugs maksa par sadzīves atkritumu apglabāšanu poligonos ; Latvijas Banka aicina apgūt izglītības programmu un kļūt par naudas pratējiem ; un Kad šogad būs gada īsākā diena ?

Pieaugot valstī noteiktajai dabas resursu nodokļu likmei, sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifi no 2024.gada janvāra būs augstāki, tajā skaitā patlaban Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinājusi tarifu piemērošanas kārtību desmit atkritumu poligonu apsaimniekotājiem, arī atkritumu poligonam “Dziļā vāda” Jēkabpils novadā. Patlaban nodokļa likme, ko komersanti piemērojuši sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifu aprēķinos, ir 95 eiro par tonnu. Saskaņā ar šī gada decembrī Saeimas apstiprinātajām izmaiņām Dabas resursu nodokļa likumā likmes par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonos turpmākajos gados pieaugs – no 2024.gada tie būs 110 eiro par tonnu, no 2025.gada tie būs 120 eiro par tonnu, bet no 2026.gada tie būs 130 eiro par tonnu.

Satiksmes ministrija plāno piešķirt atlikušo finansējumu 15,167 miljonu eiro apmērā sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem zaudējumu kompensēšanai 2023.gada ceturtajā ceturksnī. Rīkojuma projekts paredz arī piešķirt papildu finansējumu 9,752 miljonu eiro apmērā reģionālajos pasažieru pārvadājumos ar autobusiem, reģionālajos pasažieru pārvadājumos ar vilcieniem - 4,588 miljonus eiro apmērā, savukārt pasažieru, kuri ir tiesīgi izmantot sabiedrisko transportu ar braukšanas maksas atvieglojumiem, pārvadājumiem - 826 510 eiro apmērā. Finansējumu minēto zaudējumu segšanai 15,167 miljonu apmērā plāno piešķirt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Visbizplatītākais etniska pamata naids sociālajos tīklos ir pret ebrejiem, vakar konferencē par naida runas noziegumiem sacīja Latvijas Cilvēktiesību centra direktore Anhelita Kamenska. Konferences laikā prezentēja pētījumu par naida runas izpausmēm sociālajos tīklos un ziņu portālu komentāru sadaļās pēdējo divu gadu laikā. Kamenska atzina, ka lielākais pārsteigums bijis tas, ka visbiežāk fiksētais naids uz etniskā pamata konstatēts pret ebrejiem, proti, 44,9% gadījumos. Tam seko naida runa pret krieviem - 30,7%, pret ukraiņiem - 13,4% un pret latviešiem - 6,2%. Pēc naida runas veida joprojām biežāk sastopamie (30%) ir aicinājumi uz vardarbību, slepkavībām un to attaisnošana. 

Komentējot naida runas komentāru dzēšanu, Cilvēktiesību centra pārstāvji norādīja, ka sociālie tīkli pēc ziņošanas par naida runu, dzēsa 45% komentāru. Kopumā tendences esot negatīvas, un īpaši šogad uz naida runu vājāk reaģē sociālās platformas "Facebook", "Youtube", "Twitter" un "Instagram". Aktīvi turpina reaģēt tikai platforma "Tik Tok". Savukārt Latvijas ziņu portālos saturs bieži vien netiekot dzēsts.

Eiropas Savienības dalībvalstu līderi samitā Briselē vienojās sākt iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu, paziņojis Eiropadomes prezidents Šarls Mišels. Viņš par to pavēstīja sociālajos tīklos, nosaucot to par "skaidru cerības signālu viņu tautai un mūsu kontinentam". Prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka ES lēmums sākt iestāšanās sarunas ar Ukrainu ir uzvara viņa kara plosītajai valstij un visai Eiropai. Savukārt Moldovas prezidente Maija Sandu atzinīgi novērtēja ES līderu vienošanos sākt oficiālas iestāšanās sarunas ar viņas valsti, kura ir "apņēmusies veikt smagu darbu, kas nepieciešams, lai kļūtu par ES dalībvalsti". 

Lai pieņemtu lēmumu par iestāšanās sarunu uzsākšanu ar Ukrainu un par 50 miljardu eiro lielās palīdzības piešķiršanu Kijivai, bija nepieciešama dalībvalstu vienprātība, taču Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns bija atkārtoti draudējis uzlikt veto abiem šiem lēmumiem. Kāds Eiropas diplomātiskais avots aģentūrai AFP pastāstīja, ka Orbāns piekritis neatrasties telpā, kad pārējie 26 dalībvalstu līderi atbalstīja vienprātīgo lēmumu. Orbāns videoierakstā Facebook pavēstījis, ka Ungārija ceturtdien atturējās no ES līderu lēmuma sākt sarunas ar Ukrainu par dalību ES, nosaucot to par "pilnīgi bezjēdzīgu, iracionālu un nepareizu lēmumu", piebilstot, ja jau 26 citas valstis uzstāja, lai šis lēmums tiktu pieņemts, Ungārija nolēmusi neiejaukties, lai tās iet savu ceļu. 

Dānijā un Nīderlandē vakar  aizdomās par terorakta gatavošanu aizturētas vairākas personas. Trīs personas aizturētas Dānijā, bet vēl viena Nīderlandē. Varasiestādes norādījušas, ka izdevies novērst teroraktu, ko plānojusi cilvēku grupa, kuras locekļi bijuši saistīti arī ar organizēto noziedzību. Tiek uzskatīts, ka grupā ir iesaistīti arī citi aizdomās turamie, kas pašlaik atrodas ārvalstīs.

Turpinām ziņas

Satiksmes ministrija virza saskaņošanai Ministru kabinetā noteikumu projektu, kas paredz, ka bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni varētu bez maksas braukt ar sabiedrisko transportu arī valstspilsētu pašvaldību organizētajos maršrutos. Patlaban Ministru kabineta noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc tās beigšanās nosteic, ka bērnam, uzrādot apliecību, ir tiesības izmantot braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā. Tāpat noteikumi paredz, ka braukšanas maksas atvieglojumi bāreņiem pienākas tikai reģionālās nozīmes maršrutā. Tāpēc atbalstu plānots paplašināt, atvieglojumus nosakot arī pašvaldību organizētajos maršrutos.

Lai uzlabotu iedzīvotāju finanšu pratību visā Latvijā, sākta izglītības programma "Kļūsti par naudas pratēju!", kuru izstrādājusi Latvijas Banka sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un Eiropas Savienības programmas "Erasmus+" projektu "Nacionālie koordinatori Eiropas programmas ieviešanai Latvijas pieaugušo izglītībā". Latvijas Banka informē, ka 22 Latvijas pašvaldībās iedzīvotājiem jau tagad ir iespēja apgūt pirmo programmas moduli "Manu personīgo finanšu plānošana". Programmas mērķauditorija ir dažādu vecuma grupu vietējie reģionu iedzīvotāji, kuriem ir vēlme uzlabot prasmi rīkoties ar naudu. Pieteikšanās modulim notiek ar katras pašvaldības izglītības jomas reģionālā koordinatora starpniecību. 

Un vēl

 2023.gada īsākā diena, kā arī astronomiskās ziemas sākums būs piektdien, 22.decembrī, liecina portālā "timeanddate.com" publicētie dati. Gada garākā nakts būs nakts no 21. uz 22.decembri. Saulgriežu brīdis, kad Zemes ziemeļu puslodē astronomisko rudeni nomainīs ziema, būs 22.decembrī pulksten 5.27. Īsākajā dienā saule Rīgā lēks deviņos un rietēs pulksten 15.43. Dienas garums būs vien sešas stundas, 43 minūtes un 31 sekunde. Salīdzinājumam - gada garākajā dienā, 21.jūnijā, saules spīdēšanas ilgums galvaspilsētā bija 11 stundas lielāks, sasniedzot 17 stundas un 52 minūtes. Gada īsākās dienas ilgums citviet valstī būs no sešām stundām un 26 minūtēm Latvijas tālākajā ziemeļu punktā Valmieras novadā līdz septiņām stundām un divām minūtēm valsts tālākajā dienvidu punktā Augšdaugavas novadā.

Visagrāk – pulksten 8.38 - saule lēks valsts galējos dienvidaustrumos, Baltkrievijas pierobežā, savukārt vēlākais saullēkts būs Ovišragā, Ventspils novadā, - pulksten .9.14. Saule visagrāk rietēs Krievijas pierobežā Alūksnes un Balvu novadā, kur saulriets būs jau pulksten 15.26, bet Dienvidkurzemes novada galējos dienvidrietumos saule rietēs pulksten 16.02. Astronomiskās ziemas beigas un pavasara sākums būs 20.marta rītā, kad diena jau būs kļuvusi garāka par nakti. Solārā ziema jeb gada ceturksnis, kurā Zemes ziemeļu puslode saņem vismazāko Saules gaismas daudzumu, sākās 6.novembrī un noslēgsies 4.februārī. Ziemassvētki ir solārās ziemas vidus.

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00-17.00
Radio1 ziņās klausieties : Situācijā ar kavējuma zīmēm pirmsskolās nepieciešams vairāk uzticēties vecākiem ; No 2024.gada pašvaldības policijai būs jābūt katrā pašvaldībā ; un Šodien tiks atklāta visu laiku  visjaudīgākā gaismas instalācija Rīgā.

Eiropadomes lēmumi par istāšanās sarunu sākšanu ar Ukrainu un Moldovu apliecina, ka nekad nevajag krist pesimismā, tviterī vērtē Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Viņš arī uzsver, ka ir jācīnās līdz galam. Tagad jādara viss, lai Ukraina turpinātu saņemt militāro un finansiālo palīdzību. Rinkēvičs atzīmē, ka nebūs viegli, bet Ukraina uzvarēs.  Kā ziņots, Eiropas Savienības dalībvalstu līderi ceturtdien samitā Briselē vienojušies sākt iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu.

Situācijā ar kavējuma zīmēm pirmsskolās nepieciešams vairāk uzticēties vecākiem, šādu viedokli paudusi Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente, ģimenes ārste Alise Nicmane-Aišpure. Viņa norāda, ka daudzi vecāki, kuru bērni apmeklē pirmsskolu, ir saskārušies ar situāciju, ka jādodas pie ģimenes ārsta vai pediatra, lai saņemtu zīmi par attaisnotu kavējumu, lai gan bērns saslimis pavisam vieglā formā, piemēram, saaukstējies vai "saķēris" kādu vēdera vīrusu. Lai saglabātu līdzfinansējumu, vecākiem, kuru bērni apmeklē privātās pirmsskolas, ir noteikts skaits kavējuma dienu, kas var tikt attaisnotas ar vecāku zīmi. Realitātē tas nozīme papildu slogu ģimenes ārstiem vai pediatriem, kā arī nevajadzīgu trauksmi situācijās, kurās vecāki spētu tikt galā pašu spēkiem, vai saņemot telefonisku ārsta/ ārsta palīga ieteikumu.

Jau ziņots, ka arī Latvijas ārstu biedrība jau iepriekš norādījusi, ka Latvijā ir jāpārskata veids, kā tiek pieprasītas ārsta zīmes izglītības iestādēm ne tikai privātajā, bet arī pašvaldības un valsts sektorā, jo, salīdzinājumā ar Igauniju un Lietuvu, Latvijas veselības aprūpē birokrātiskais slogs, saistībā ar slimības attaisnojuma zīmju un citu veselības apliecinošu izrakstu sagatavošanu izglītības iestādēm, ir milzīgs.

Valdība atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavoto informatīvos ziņojumu Eiropas Savienības  Vides ministru padomes sanāksmei, kur plānots diskutēt par iepakojumu un izlietoto iepakojumu, par augsnes monitoringu un noturību un par noturīgu Eiropas mežu monitoringa sistēmu. Latvija atbalsta pārmērīga un nevajadzīga iepakojuma daudzuma samazināšanu, tajā skaitā, pārpakošanas aizliegumu. Vides ministrija uzsver, ka vienlaikus ir būtiski, lai iepakojuma samazināšana nepalielina pārtikas atkritumu veidošanos vai nerada apdraudējumu pārtikas nekaitīgumam.

Pastāv "reāls risks", ka Krievijas diktators Vladimirs Putins neapstāsies Ukrainā, ja viņam tur izdosies gūt militāru uzvaru, brīdina NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. Rēķinoties ar šo perspektīvu, NATO sabiedrotajiem ir jāturpina atbalstīt Ukrainu, uzsvēra Stoltenbergs. Viņš norāda, ka vienīgais veids, kā panākt taisnīgu un paliekošu risinājumu, ir pārliecināt prezidentu Putinu, ka viņi kaujaslaukā neuzvarēs un tas iespējams tikai turpinot atbalstīt Ukrainu.

Vācijas iznīcinātājiem "Eurofighter" naktī nācās pacelties gaisā, jo NATO gaisa telpā virs Rumānijas ielidoja Krievijas droni, kas veica uzbrukumu Ukrainai. Krievijas dronus identificēja Vācijas iznīcinātāju apkalpes, tai skaitā caur vizuālo kontaktu, bet NATO nedeva rīkojumu tos notriekt. Ukrainai uzbruka līdz 70 Krievijas droni "Shahed 136", no kuriem viens eksplodēja gaisa telpā virs Rumānijas, liecina sākotnējā informācija. Uzbrukums Ukrainai tika fiksēts trešdienas vakarā, sākot no plkst.22.42 pēc Latvijas laika. Uzbrukumu izsekoja daudznacionālais NATO Apvienotais gaisa operāciju centrs, kurš atklāja, ka rīkojums pacelt gaisā iznīcinātāju tika dots plkst.23.11 pēc Latvijas laika. Centrs norādīja, ka šis uzskatāms par nopietnu incidentu.

Turpinām ziņas

Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par policiju", kas nosaka, ka no 2024.gada 1.janvāra pašvaldības policijai būs jābūt katrā pašvaldībā. Ar veiktajām izmaiņām precizēts pašvaldības policijas izveidošanas veidu, jo pienākums to izveidot jau noteikts Pašvaldību likumā. Likuma izmaiņas noteic, ka pašvaldībai būs trīs iespējas, kā izveidot un finansēt pašvaldības policiju. Proti, tā varēs izveidot pati savu pašvaldības policiju vai izveidot kopīgu policiju ar citām pašvaldībām, vai arī deleģēt visus pašvaldības policijas uzdevumus citai pašvaldībai. Deleģējot pašvaldības policijas uzdevumus citai pašvaldībai, konkrētai pašvaldībai saglabāsies pilna atbildība par uzticēto uzdevumu izpildi un būs jānodrošina to efektīva uzraudzība.

Saeima pieņēma grozījumus Vietējo pašvaldību referendumu likumā, tā stāšanos spēkā atliekot no sākotnēji paredzētā 2024.gada 1.janvāra uz 1.septembri. Reizē no 1.septembra līdz 2025.gada 1.augustam, kamēr vēl nebūs iesviests elektroniskais tiešsaistes vēlētāju reģistrs, paraktu vākšana referenduma ierosināšanai notiks manuāli, savukārt balsošanai varēs izmantojot reģistrācijas aploksnes. Saskaņā ar grozījumiem balsošanu ar reģistrācijas aploksnēm izmantos gadījumos, kad informācijas sistēmas nevarēs vai drošības apsvērumu dēļ nedrīkstēs lietot, vai arī sistēmas nedarbosies. Metodisko atbalstu pašvaldību vēlēšanu iecirkņiem sniegs Centrālā vēlēšanu komisija.

Un vēl

Šodien Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā, gaismas pastaigas “Ziemas Gaismas dārzs. Trejdeviņi” ietvaros tiks atklāta visu laiku visaugstākā gaismu instalācija Rīgā - lieljaudas lāzers, jeb pastaigas autoru vārdiem - garā pupa, kas burtiski ļaus vizuāli ieraudzīt latviešu pasakās un teikās izstāstīto sērdienītes ceļu uz debesīm. 400 vatu jaudīgais lāzers būs redzams gan pilsētas panorāmā, gan debesīs pat līdz 5 kilometru augstumam. Iekārta, kas tiks izmantota gaismas pastaigā, radīta tikai šogad un ir viens no spēcīgākajiem pasākumu nozares lāzeriem pasaulē. Pirms desmit dienām lāzers piedzīvoja pirmizrādi Lasvegasas startautiskajā gaismu profesionāļu izstādē un tas ir mainījis priekšstatu par veidu, kā lāzerus var izmantot pasākumu jomā. Vienlaikus ar milzīgo jaudu, lāzers ir energoefektīvs. Gaismu instalācija būs redzama gan pastaigā, gan Rīgas pilsētvidē no 15. decembra līdz 7. janvārim.

Foto: Spodra Purviņa

Atstājiet komentāru