2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 ziņas 2023.gada 19.decembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2023.gada 19.decembrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00-9.00
Radio1 ziņās klausieties: Prezidents izsludinās ECB kritizēto hipotekāro kredītu ņēmēju atbalsta likumu; Jau salūzis viens no jaunajiem elektrovilcieniem; un Nacionālajai enciklopēdijai aprit pieci gadi.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs izsludinās Eiropas Centrālās bankas kritizētos likuma grozījumus hipotekāro kredītu ņēmēju atbalstam. Centrālās bankas norādes Saeimā gan nepaliks bez ievērības – Saeimas Budžeta komisija aicinās trešdien, 20. decembrī, apspriest Finanšu ministrijas, Latvijas Bankas un komercbanku pārstāvjiem. Valsts prezidenta kancelejā apstiprināja, ka Eiropas Centrālās bankas atzinumā nav apsvērumu, kas nebūtu izskatīti caurlūkošanas sanāksmē vai kas liegtu izsludināt likumu. Tādēļ Valsts prezidents grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā izsludinās un otrreizējai caurlūkošanai Saeimai minētos likuma grozījumus neiesniegs.

Ilggadējais Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons iesniedzis atlūgumu un mēneša laikā atstās darbu ministrijā. Sabiedrisko mediju portālam Garisons kā galveno iemeslu aiziešanai minēja viedokļu nesaskaņas ar ministru Andri Sprūdu. Arī ministrs pēc notikušā neesot pārāk runīgs. Šis notikums Latvijai var maksāt dārgo laiku – tā savukārt uzskata bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Sprūds gan sola, ka arī pēc ministrijas augstākā ierēdņa nomaiņas tiks turpināts mērķtiecīgs darbs pie aizsardzības nozares prioritāšu īstenošanas un pilnveidošanas, nodrošinot caurspīdīgu iepirkumu sistēmu, stiprinot kaujas spējas, ieviešot valsts aizsardzības dienestu, veicinot aizsardzības industrijas attīstību un nemainīgi sniedzot atbalstu Ukrainai.

Latvijā šogad trešajā ceturksnī bijis augstāks nekā Eiropas Savienībā vidēji darbavietu vakanču līmenis, kas izteikts procentuāli kā attiecība starp kopējo pieejamo vakanču skaitu pret visām darbavietām ekonomikā - jau aizņemtajām un vakantajām. Par to liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" vakar publiskotie salīdzināmie dati. Latvijā vakanču līmenis trešajā ceturksnī bija 2,8%. Lielākais vakanču līmenis jūlijā-septembrī bija Beļģijā (4,7%), Nīderlandē (4,5%), Austrijā (4,2%), Vācijā (4,1%) un Čehijā (3,5%). ES vidēji vakanču līmenis trešajā ceturksnī bija 2,6%, bet eirozonā – 2,9%. Gan Lietuvā, gan Igaunijā vakanču līmenis bija 2%, bet viszemākais vakanču līmenis bija Rumānijā un Bulgārijā – abās valstīs 0,8%.

Eiropas Savienība paziņojusi par "oficiālu pārkāpuma procedūru" pret Īlonam Maskam piederošo platformu "X" saistībā ar dezinformāciju par grupējuma "Hamās" 7.oktobrī veikto uzbrukumu Izraēlai. Šī procedūra ir pirmā pret lielu tiešsaistes platformu, kopš Brisele ir ieviesusi Digitālo pakalpojumu aktu. Komisija ir nolēmusi sākt oficiālu pārkāpuma procedūru pret "X" saskaņā ar Digitālo pakalpojumu aktu. Oficiālajā izmeklēšanā tiks pārbaudītas četras jomas: nelikumīga satura izplatīšana; "X" centienu efektivitāte cīņā pret dezinformāciju; aizdomas par ierobežojumiem, kas ierobežo pētnieku piekļuvi datiem; un aizdomas par maldinošu praksi. Pierādītu pārkāpumu gadījumā paredzētas sankcijas, kas var ietvert naudas sodu līdz pat 6% no tiešsaistes uzņēmuma globālajiem ieņēmumiem.

ANO īpašā referente Krievijas jautājumos Mariana Kacarova paudusi bažas par Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija piespiedu pazušanu un pieprasījusi viņa atbrīvošanu. Navaļnija advokātiem kopš 6.decembra liegts tikties ar viņu, un pagājušajā piektdienā viņš nepiedalījās plānotajā tiesas sēdē. Opozicionāra preses sekretāre Kira Jarmiša piektdien paziņoja, ka Navaļnijs ir pārvests no cietuma netālu no Maskavas uz citu ieslodzījuma vietu, bet, kur tieši, nav zināms.
Jau ziņots, ka Navaļnijs tika aizturēts 2021.gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Turpinām ziņas

Vienam no trim pagājušajā nedēļā pasažieru pārvadājumos norīkotajiem jaunajiem elektrovilcieniem konstatētas tehniskas nepilnības, tādējādi pasažieru pārvadājumi šobrīd tiek veikti ar diviem jaunajiem elektrovilcienu sastāviem. Kompānijā skaidro, ka vienam vilciena sastāvam ir konstatēta strāvas noņēmēja darbības nepilnība, pie kuras novēršanas piegādātāja pārstāvji šobrīd strādā. Vienlaikus uzņēmuma pārstāvji arī piebilst, ka vienā jaunajā elektrovilcienā bija traucēta arī durvju darbība, taču šī tehniskā problēma esot novērsta.  Jau ziņots, ka atbilstoši ar Čehijas uzņēmumu "Škoda Vagonka" noslēgto līgumam elektrovilcieniem ir garantijas termiņš līdz 340 tūkstoši kilometru nobraukumam, bet ne ilgāk kā 30 mēnešus. Savukārt papildu vispārīgajam garantijas termiņam atsevišķām sastāvdaļām ir noteikti minimālie garantijas termiņi.

Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs šogad desmit mēnešos viesu pavadīto nakšu skaits palielinājies par 13,1% salīdzinājumā ar 2022.gada attiecīgo periodu, veidojot 3,822 miljonus, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Tajā skaitā ārvalstu viesu pavadīto nakšu skaits Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs 2023.gada desmit mēnešos salīdzinājumā ar 2022.gada attiecīgo periodu audzis par 23,1% un bija 2,252 miljoni, bet vietējo iedzīvotāju pavadīto nakšu skaits Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs palielinājies par 1,4% un veidoja 1,569 miljonus. Kopumā 2023.gada desmit mēnešos Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 2,113 miljoni viesu.

Un vēl

Pirms pieciem gadiem, 2018. gada 18. decembrī, Bebrenē tika atklāta Nacionālās enciklopēdijas vietne enciklopedija.lv, ko veido Latvijas Nacionālās bibliotēkas paspārnē esošā Nacionālās enciklopēdijas redakcija tās galvenā redaktora Valtera Ščerbinska vadībā. Piecos gados enciklopēdijas saturs ir pieaudzis vairāk nekā četras reizes, sasniedzot 4 tūkstoši 191 šķirkļus, liela daļa enciklopēdijas šķirkļu ir ieraugāmi interneta meklētāju augšgalā. Šajā laikposmā arī ir nepārtraukti audzis lietotāju skaits, kopējam enciklopēdijas skatījumu skaitam šī gada nogalē pietuvojoties 10 miljoniem. Nacionālās enciklopēdijas papildināšana ir nepārtraukts process, enciklopēdijas šķirkļus veidojuši 741 visdažādāko jomu un nozaru eksperti. Savukārt lasītākie ir – eposs “Lāčplēsis”, “Pazudušais dēls” un tēma – Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki. 

Radio1 ziņas pulksten 10.00-12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties: Par jaunā parauga pasēm būs jāmaksā uz pusi vairāk; Pirmo reizi Latvijā, pārvedot pacientu no Jēkabpils uz Rīgu, izmanto EKMO sistēmu; un Svētku laikā darbu sāks uzticības tālrunis.

No nākamā gada februāra Latvijā sāks izsniegt jauna parauga pases, līdz ar to no 2024.gada 12.februāra uz pusi pieaugs arī nodevas apmērs par pasu izsniegšanu. Esošā parauga pases Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde sāka izsniegt 2015.gadā. Personu apliecinošiem dokumentiem to lietošanas laikā aizsardzība pret viltošanu samazinās, tāpēc, lai mazinātu riskus, kas saistās ar viltotu dokumentu izmantošanu, personu apliecinošu dokumentu paraugs periodiski ir jāuzlabo, mainot dizainu un ieviešot jaunākas paaudzes līdzekļus pret viltošanu, tā izmaiņas pamato Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde.

Valsts policija sadarbībā ar fondu "Uzņēmēji mieram" devusi startu Valsts policijas ziedoto 20 transportlīdzekļu konvojam uz kara skarto Ukrainu. Šoreiz konvojā arī policijas darbinieku saziedotās dāvanas Ukrainas karavīru un policistu ģimenēm Ziemassvētkos nogādā paši policisti. Automašīnas dosies palīgā Ukrainas iekšlietu dienestiem uz Pokrovsku un Harkivu, Gaisa spēku pavēlniecībai Vinnicā, kā arī Ukrainas bruņoto spēku un Nacionālās gvardes vienībām uz Dņiprotetrovsku, Odesu, Zaporižji, Mala Daņiļivku, Iļinku un Hostomeļu.

No 2025. gada 1. janvāra dīzeļdzinēja automobiļus, kas atbilst Euro-5 un Euro-6 emisijas standartiem, pārbaudīs, izmantojot jaunu aprīkojumu. Tas parādīs, vai automašīnai ir uzstādīts cieto daļiņu filtrs jeb DPF. Nereti dīzeļdzinēja automašīnu īpašnieki to izgriež, lai izietu tehnisko apskati. Tagad tā esamību nepārbauda. DPF filtra uzdevums ir samazināt kvēpu emisijas, kas rodas, iekšdedzes dzinējam darbojoties ar dīzeļdegvielu. Ja filtrs nedarbojas, tas ir jānomaina. Tas maksā dārgi. Tāpēc daudzi vietējie amatnieki šos filtrus vienkārši izgriež. Tehniskajā apskatē to nav iespējams konstatēt ne vizuāli, ne uz iekārtas. Taču šogad pārbaudes stacijām ir iegādātas vairākas iekārtas, kas noteiks cietās daļiņas izplūdes gāzēs un saskaitot tās secinās vai automašīnā ir DPF filtri. Dīzeļdzinēja automašīnu īpašniekiem ir gads, lai pārbaudītu un sagatavotu savus DPF filtrus.

Ukrainas karaspēkam frontes pirmajās līnijās trūkst artilērijas šāviņu, un ārvalstu palīdzības trūkuma dēļ tas apturējis vairākas militārās operācijas, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz Ukrainas karaspēka operatīvi stratēģiskā grupējuma "Taurija" komandieri Oleksandru Tarnavski. Nepietiekamais artilērijas šāviņu daudzums kļuvis par "ļoti nopietnu problēmu", bet ārvalstu palīdzības sarukums ietekmē situāciju kaujaslaukā. Dienvidaustrumu frontē ukraiņu karavīri pārgājuši aizsardzībā, bet mēģina uzbrukt citos frontes sektoros.

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks oficiāli apstiprinājis atļauju priesteriem svētīt viendzimuma pārus jaunā dokumentā, kurā skaidrotas radikālās izmaiņas Vatikāna nostājā, uzsverot, ka cilvēkus, kas tiecas pēc Dieva mīlestības un žēlastības, nevajadzētu pakļaut "izsmeļošai morālai analīzei", lai to saņemtu. Pirmdien publiskotajā Vatikāna doktrīnas biroja dokumentā plašāk skaidrota nostāja, kas sākotnēji pausta oktobrī vēstulē diviem konservatīviem kardināliem. Sākotnējā atbildē Francisks ieteica, ka šādas svētības varētu tikt dotas noteiktos apstākļos, ja rituāls nelīdzinās laulību ceremonijai. Jaunajā dokumentā uzsvērts, ka lūgumi pēc šādas svētības saņemšanas nav noraidāmi principā.

Turpinām ziņas

Pirmo reizi Latvijā, lai smagi cietušam pacientam glābtu dzīvību un no reģiona slimnīcas Jēkabpilī pārvestu uz Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu ārstēšanas turpināšanai, izmantota EKMO atbalsta sistēma, ziņo Latvijas televīzija sabiedrisko mediju portālā lsm.lv. Šī unikālā iekārta, izmantojot pacienta venozās asinis, pārņem slimnieka plaušu vai sirds funkciju un nodrošina to tik ilgi, cik vajadzīgs. Iekārta maksā vairāk nekā 100 tūkstoši eiro un Latvijā tika iepirkta kovida pandēmijas laikā. Tolaik izrādījās, ka šī skābekļa atbalsta sistēma kovida pacientiem nemaz īsti nepalīdz. Taču tagad ar tās palīdzību izdevies glābt jauna vīrieša dzīvību.  Plašāk lasiet Radio1.lv.

Katru gadu decembrī Jēkabpils novada Galvenā bibliotēkā notiek pasākums sadarbībā ar Jēkabpils ukraiņu kultūrizglītojošu biedrību “Javir”. Šogad biedrības "Vidusdaugavas NVO centrs" projektā notika Ziemassvētku gaidīšanas pasākums, kurā bija iespēja satikt  foto izstādes autoru, Vangažu ukraiņu kopienas pārstāvi Vasiliju Komanovski. Viņam fotogrāfija ir aizraujoša nodarbe radošumam un neaizstājams laiks attīstībai.  Autors norāda, ka šī  izstāde ir veltīta mīlestībai, tēmai, kuru līdz galam nevar izprast. Foto izstāde Jēkabpils novada galvenās bibliotēkas lasītavā būs skatāma līdz 10. janvārim.

Un vēl

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 no 20.decembra līdz 27.decembrim rīkos Ziemassvētku akciju "Uzticies... Tevi dzirdēs un sapratīs", aicinot bērnus nepieciešamības gadījumā meklēt atbalstu. Katru gadu uzticības tālrunī tiek saņemti zvani, kuros bērni runā par ilgām, vēlmes justies labiem, saprastiem, tomēr bieži vien mūsdienu straujais ritms veicina atšķirtības sajūtu starp bērnu un apkārtējiem - vienaudžiem vai ģimeni. Tāpat svētki var izraisīt arī spriedzes saasinājumu ikdienā, pārvēršot gaišo laiku par konfliktu un aizvainojuma pilnu situāciju - šādās reizēs atbalsts ir īpaši nepieciešams. Akcijas laikā aicina izmantot arī iespēju sazināties ar uzticības tālruņa speciālistiem, ne tikai zvanot uz 116111, bet arī rakstot čatā darba dienās, čata logs meklējams mājaslapā "uzticibastalrunis.lv". 

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00-17.00
Radio1 ziņās klausieties : Paplašina valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu klāstu; Atvieglo nosacījumus ārvalstu darba spēka piesaistē; un Jēkabpils slimnīcā norisinās akcija “KoMediķis”

No nākamā gada plānots paplašināt valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu klāstu, paredz Veselības ministrijas izstrādātais rīkojums, kuru šodien apstiprināja valdībā. Patlaban cilvēkiem ar onkoloģiskām saslimšanām pēc ķīmijterapijas saņemšanas var būt samazināta auglība. Ķīmijterapijas medikamenti iedarbojas uz spermatozoīdiem un olšūnām, tāpēc to attīstība, nobriešana un pilnvērtīga darbība vēlāk var būt traucēta. Tādēļ paredzēts, ka Latvijā no 2024.gada onkoloģijas pacientiem - gan pieaugušajiem, gan bērniem - būs iespēja saglabāt savu reproduktīvo materiālu pirms ķīmijterapijas uzsākšanas. Tāpat ministrija iecerējusi iekļaut zobārstniecības pakalpojumus un brilles valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu klāstā pacientiem, kuri saņem ilgstošu psihiatrisko ārstēšanu stacionārā ārstniecības iestādē. No nākamā gada plānots arī paplašināt valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu klāstu ar mobilās komandas paliatīvās aprūpes pakalpojumu pacienta dzīvesvietā. lānots arī nodrošināt ārstniecības personu darba samaksas pieaugumu no 2024.gada 1.janvāra. Plānots arī uzlabot valsts apmaksātu insulīna sūkņu pieejamību cukura diabēta pacientiem līdz 24 gadu vecumam. 

"Rail Baltica" sākotnēji ir jāietver vismaz viena no abām Rīgas starptautiskajām stacijām - Rīgas Centrālā stacija vai lidosta "Rīga", secināms no satiksmes ministra Kaspars Briškena sniegtās atbildes vakar pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes.Ideālajā gadījumā "Rail Baltica" projektā uzreiz tiktu ietvertas abas šīs stacijas, norādījis satiksmes ministrs. Tā politiķis atbildēja uz jautājumu, vai "Rail Baltica" līnijai būtu "jāiet caur" Rīgas Centrālo staciju. Kā ziņots, valdība šodien lems par atļauju slēgt līgumu par "Rail Baltica" projekta darbiem 3,7 miljardu eiro apmērā. Līgums gan attieksies uz būvdarbu veikšanai ziemeļu un dienvidu līnijās ārpus Rīgas. Par pārējiem "Rail Baltica" projekta jautājumiem valdība vēl turpinās spriest.

Izraidīšana varētu attiekties uz vairāk nekā tūkstoš Latvijā dzīvojošiem Krievijas pilsoņiem. Pastāvīgās uzturēšanās atļaujas iesnieguši apmēram 15 tūkstoši 500 Krievijas pilsoņu, savukārt termiņuzturēšanās atļaujas pieteikumus iesniedza gandrīz 3 tūkstoši cilvēku. Apmēram 2 tūkstoši 200 cilvēku nebija padarījuši nepieciešamos uzdevumus, lai turpinātu uzturēties Latvijā. Tomēr tas vēl neesot galīgais cipars, jo cilvēki vēl turpina iesniegt dokumentus, un pārvalde lūgusi  Valsts robežsardzei pārbaudīt, vai personas jau nav izceļojušas, par ko informācija varētu būt pieejama vēl šonedēļ.

Vācijas lauksaimnieki vakar ar traktoriem ieradās Berlīnē, lai pie Brandenburgas vārtiem protestētu pret valdības lēmumu atteikties no subsīdijām dīzeļdegvielai un atcelt nodokļu atvieglojumus lauksaimniecības un mežsaimniecības tehnikas iegādei. Vācijas Lauksaimnieku asociācija lēš, ka šīs izmaiņas lauksaimniekiem varētu izmaksāt līdz pat miljardam eiro. Koalīcijas valdība ir pamatojusi šo soli ar nepieciešamību aizlāpīt 17 miljardu eiro lielu caurumu valsts 2024.gada budžetā pēc tam, kad Konstitucionālā tiesa 15.novembrī atzina, ka Covid-19 pandēmijas apkarošanai atvēlēto 60 miljardu eiro novirzīšana klimata pārmaiņu ierobežošanai bijusi antikonstitucionāla. Valdība paziņoja, ka tiesas lēmums ir licis tai samazināt subsīdijas, kas kaitē klimatam.

Lietuvā pirmo reizi komerciālā fermā atklāta saslimšana ar putnu gripas vīrusu, paziņojis Valsts pārtikas un veterinārais dienests. Pēc masveida putnu bojāejas tītaru fermā Marijampoles rajonā, kur ir 6 tūkstoši 300 putnu, ņemtos paraugos apstiprināta putnu gripas apakštipa H5N1 klātbūtne. Lietuvas veterinārā dienesta vadītājs Vaidots Ķuduls sacīja, ka vīrusa uzliesmojums konstatēts pēc ilgāka pārtraukuma un pirmo reizi putnu inficēšanās ar bīstamo vīrusu atklāta komerciālā fermā, kas var radīt būtiskus ekonomiskos zaudējumus.

Turpinām ziņas

Ņemot vērā darbaspēka trūkumu tādās tautsaimniecībai būtiskās nozarēs kā apstrādes rūpniecība un būvniecība, valdība šodien atviegloja prasības darbaspēka piesaistei no ārvalstīm profesijās, kas Latvijā nav reglamentētas. Jānorāda, ka darba devēji jau ilgstoši ir lūguši samazināt prasības ārvalstu darbaspēka piesaistei, tajā skaitā saistībā ar izglītības dokumentiem. Turpmāk darba devējam nevajadzēs vairs iesniegt ārzemnieka izglītību apliecinoša dokumenta kopiju Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, ja ārzemnieku paredzēts nodarbināt profesijā, kas Latvijā nav reglamentēta. Šo dokumentu aizstās ar pašapliecinājumu, ka ar ārzemnieku ir notikusi darba intervija par nepieciešamo kompetenci paredzēto darbu veikšanai vai, ja tādas nav, apņemšanos, ka darba devējs nodrošinās ārzemnieka apmācību. 

Tuvākajā laikā Ekonomikas ministrija plāno iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā grozījumus Imigrācijas likumā, lai ierobežotu negodprātīgus darba devējus – ārvalstu darba spēka uzaicinātājus, paredzot, ka uzņēmums varēs piesaistīt darbaspēku no ārvalstīm, ja darba devējs būs publicējis atklātu vakanci Nodarbinātības valsts aģentūrā. Tāpat plānots grozīt ministru kabineta noteikumus, paredzot, ka ārvalstu darbaspēkam vidējā bruto darba samaksa ir ne mazāka par Latvijā strādājošajiem. Plānots arī ieviest "zaļā koridora" kritērijus godprātīgiem uzņēmējiem, lai samazinātu komersantiem administratīvo slogu un paātrinātu administratīvos procesus darba spēka piesaistes jautājumos. 

Latvijas valsts mežu Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs informē, ka Latvijā kopējās meža platības sastāda 3,3 miljonus hektāru un tas nozīmē, ka latviešiem bija ir un būs iespēja katram tikt pie dzīvas Ziemassvētku eglītes. Dabai draudzīgas ir gan tās, kas audzētas speciālās audzētavās uz lauka, gan tās, kas nocirstas valsts mežos vietās, kur tas ir atļauts, gan tās, kas audzētas podos. Kotovičs atklāj, ka paša mājās rotāta tiek eglīte, kas aug aiz mājas loga, bet tas ir tikai viens no veidiem, kā priecāties par svētku rotu. Vissliktākais, ko dabai var nodarīt, ir iegādāties un rotāt plastmasas eglīti, jo tā ir gatavota no naftas, ko iegūst arī Krievijas naftas ieguves vietās. Tāpat naftas vadi ir viens no riska faktoriem, kuru avārijas gadījumā var notikt liela ekoloģiskā katastrofa. Arī plastmasas eglīšu ekspluatācijas laiks ir ierobežots - izmetot to atkritumos, tā sadalīsies simtiem gadu laikā.

Un vēl

No decembra līdz nākamā gada martam Jēkabpils reģionālās slimnīcas bērnu nodaļā norisināsies akcija “KoMediķis”, kuras laikā slimnīcas pacientus iepriecinās un pārsteigs Jēkabpils Valsts ģimnāzija skolnieces: Evelīna Līva Ozola, Iveta Žakeviča, Jekaterina Zeņina, Evelīna Stikāne un Anete Bērziņa. Lai mazajos pacientos uzplaukst smaids un drosme! Akcija tiek veidota pilsoniskās iniciatīvas projektā. 

Atstājiet komentāru