2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 ziņas 2023.gada 22.decembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2023.gada 22.decembrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00-9.00
Radio1 ziņās klausieties: Siliņa pieprasa Iekšlietu ministrijas un PMLP skaidrojumus jauno pasu būtiskam sadārdzinājumam; Par izciliem sasniegumiem volejbola sporta klubam “Jēkabpils lūši" piešķir 8000 eiro; un Šodien ir Ziemas saulgrieži.

Ministru prezidente Evika Siliņa šodien ir uzdevusi Iekšlietu ministrijai un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei skaidrot, kā veidojas jaunā parauga pasu divkāršais sadārdzinājums. Lai gan pase vairs nav likumā noteikta kā obligāts dokuments, lielai sabiedrības daļai pase nav izvēle, bet nepieciešamība. Gan ceļošanai, gan ziņu par bērniem ierakstīšanai, tāpēc pases izsniegšanas nodevas divkāršošana daudziem var radīt būtisku slogu, īpaši ģimenēm ar bērniem, uzskata Siliņa. Jautājumu par pasu izsniegšanas nodevu Ministru kabinets vēl nav vērtējis, bet Ministru prezidente norāda, ka sabiedrībā radušies pamatoti jautājumi, tāpēc ir uzdevusi iesniegt papildu skaidrojumu par nodevas celšanas prasības pamatojumu, lai valdība varētu pieņemt objektīvu lēmumu un šajā situācijā meklēt risinājumus.

No nākamā gada maija Latvijā ieviesīs jaunu sistēmu mājsaimniecībām un uzņēmumiem, kuri ražo elektroenerģiju pašpatēriņam un pārpalikumus nodod tīklā, – pārpalikumus pārdos elektroenerģijas tirgotājiem un no pārdošanas uzkrāto summu varēs izmantot elektrības rēķinu segšanai. Bet pašreizējā sistēma, kurā pārpalikuma – kilovatstundu – daudzumu mājsaimniecība pēc tam var "paņemt", nemaksājot par pašu elektrību, būs spēkā līdz 2029. gada martam. Konkrēta elektroenerģijas cena un nosacījumi būs atkarīgi no katra tirgotāja piedāvātā līguma, cena var būt fiksēta vai mainīga. Elektroenerģijas nodošana tīklā un "virtuālā maka" izmantošana rēķinu segšanai, ministrijas skaidrojumā, nav saimnieciskā darbība.

Ukraina plāno no nākamā gada iesaukt militārajā dienestā ārzemēs dzīvojošus ukraiņus, ceturtdien publicētā intervijā Vācu medijiem paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Rustems Umerovs. Ārvalstīs dzīvojošajiem ukraiņiem vecumā no 25 līdz 60 gadiem būs jāpiesakās Ukrainas Bruņoto spēku rekrutēšanas centros. Umerovs sacīja, ka runa ir par aicinājumu pieteikties rekrutēšanas centros, taču vienlaikus skaidri norādīja, ka tiem, kas izvairīsies, draudēs sankcijas. Ministrs piebilda, ka par sankcijām vēl tiek diskutēts. Jau ziņots, ka Ukrainas varasiestādes plāno iesaukt vēl 450 līdz 500 tūkstoši rezervistos ieskaitīto vīriešu.

Vācijas federālā prokuratūra paziņojusi, ka pret Maskavu vērsto sankciju ietvaros gatavojas konfiscēt kādas vārdā neminētas Krievijas bankas līdzekļus vairāku simtu miljonu eiro apmērā. Prokuratūra pavēstīja, ka iesniegusi Vācijas finanšu galvaspilsētas Frankfurtes tiesā prasību veikt "neatkarīgu konfiskācijas procedūru". Šīs procedūras mērķis ir atsavināt vairāk nekā 720 miljonus eiro, kurus kādas Frankfurtes bankā noguldījusi kāda Krievijas finanšu iestāde, pamatojoties uz aizdomām par mēģinājumu apiet embargo noteikumus, teikts prokuratūras paziņojumā. 2022.gadā Eiropas Savienība šo Krievijas finanšu iestādi pakļāva sankcijām. Prasība tiesā iesniegta jau jūlijā. Paziņojumu prokuratūra izplatījusi, reaģējot iz mediju ziņām par šo tiesvedību.

Turpinām ziņas

Vakar Jēkabpils novada domes sēdē deputāti biedrībai „Sporta klubs Jēkabpils lūši" piešķīra 8 tūkstoši eiro par sasniegumiem sportā. Finansējums volejbola sporta kluba komandai piešķirts par izcīnīto uzvaru “Cewood” Latvijas kausā un Jēkabpils vārda ierakstīšanu Latvijas volejbola sporta vēsturē. Finansējums paredzēts sporta kluba “Jēkabpils Lūši” volejbola komandas atbalstam un ilgtspējīgai attīstībai.

Svētku laikā, plānojot pārtikas produktu pirkumus, jāpievērš uzmanība pārtikas produktu derīguma termiņam un jāiegādājas tikai tādi produkti un tādā daudzumā, cik var paspēt izlietot derīguma termiņa ietvaros. Pārtikas un veterinārajā dienestā norāda, ka iepērkoties jāraugās, kādos apstākļos pārtikas produkti ir uzglabāti un vai to iepakojums nav bojāts. Mājās pārtikas produkti jāuzglabā tādos apstākļos un temperatūrā, kā to marķējumā norādījis ražotājs. PVD aicina cilvēkus neiegādāties nezināmas izcelsmes, apšaubāmas kvalitātes pārtikas produktus,  jo tie var būt ražoti, pārvadāti un izplatīti nepiemērotos higiēnas apstākļos un neatbilstošā temperatūrā, pieļaujot pārtikas piesārņojuma risku.   

Un vēl

Šodien, 22.decembrī ir gada īsākā diena, kā arī astronomiskās ziemas sākums. Gada garākā nakts bija nakts no 21.decembra uz 22.decembri. Saulgriežu brīdis, kad Zemes ziemeļu puslodē astronomisko rudeni nomainīs ziema, bija šodien pulksten 5.27. Īsākajā dienā saule Rīgā lēks deviņos un rietēs pulksten 15.43. Dienas garums būs vien sešas stundas, 43 minūtes un 31 sekunde. Salīdzinājumam - gada garākajā dienā, 21.jūnijā, saules spīdēšanas ilgums galvaspilsētā bija 11 stundas lielāks, sasniedzot 17 stundas un 52 minūtes. Gada īsākās dienas ilgums citviet valstī būs no sešām stundām un 26 minūtēm Latvijas tālākajā ziemeļu punktā Valmieras novadā līdz septiņām stundām un divām minūtēm valsts tālākajā dienvidu punktā Augšdaugavas novadā. Astronomiskās ziemas beigas un pavasara sākums būs 20.marta rītā, kad diena jau būs kļuvusi garāka par nakti. Jau ziņots, ka solārā ziema jeb gada ceturksnis, kurā Zemes ziemeļu puslode saņem vismazāko Saules gaismas daudzumu, sākās 6.novembrī un noslēgsies 4.februārī. Ziemassvētki ir solārās ziemas vidus.

Savukārt meteoroloģiskā ziema, tāpat kā pirms gada, Latvijā sākās jau 17.novembrī, diennakts vidējai gaisa temperatūrai noslīdot zem nulles. Tā beigsies, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra stabili paaugstināsies virs nulles atzīmes, bet ne agrāk kā 6.februārī. Šis datums statistiski ir gada aukstākā diena Latvijā, un meteoroloģiskā pavasara iestāšanās iespējama tikai pēc šī datuma.

Radio1 ziņas pulksten 10.00-12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties: Varēs uzteikt darbu, ja valsts pārvaldes darbinieks nelojāls valstij; Rosina izveidot darba strīdu tiesu; un Kāds šis gads bijis rododendru šķirņu selekcionāriem?

Turpmāk valsts pārvaldē strādājošajiem varēs uzteikt darbu, ja darbinieks ir valstij nelojāls. To paredz Saeimas galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi Valsts pārvaldes iekārtas likumā. Izmaiņas paredz lojalitātes pienākumu ikvienai publiskas institūcijās nodarbinātajai personai neatkarīgi no nodarbinātības attiecību veida – darba tiesiskās attiecības, valsts dienesta attiecības vai amata attiecības.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs izsludinājis Saeimā pieņemto 2024. gada valsts budžetu un to 19 pavadošos likumus, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Saeima budžetu pieņēma 9. decembrī pēc nepilnu trīs dienu darba, kopumā budžeta un to pavadošo likumu skatīšanai veltot 27 stundas. Par budžetu nobalsoja 52 deputāti, bet 27 bija pret. Budžeta izskatīšana ieilga, jo politiķi bija apņēmušies to neskatīt pa naktīm. Salīdzinājumam, piemēram, 2023. gada budžetu pieņēma martā rekordgarā sēdē, kas ilga teju diennakti.

Valsts budžets izstrādāts, pieņemot, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts faktiskajās cenās pieaugs par 2,5%, sasniedzot 45,524 miljardus eiro. Savukārt 2025. un 2026. gadā tiek prognozēta izaugsme 2,9% apmērā gadā. Nākamajā gadā vidējā gada inflācija būs 2,2% un 2025. un 2026. gadā – attiecīgi 2,5% un 2,3%. Valsts budžeta ieņēmumi nākamgad plānoti 14,486 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi – 16,2 miljardu eiro apmērā. Salīdzinot ar šo gadu, 2024. gada budžetā paredzēts ieņēmumu palielinājums 1,763 miljardu eiro apmērā un izdevumu palielinājums 1,539 miljardu eiro apmērā.

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā nogādāto karā Ukrainā smagi cietušo skaits sasniedzis 200. Vakar ar labdarības projekta "M-Help.com" organizēto palīdzības autobusu tika nogādāti 13 karā Ukrainā smagi cietuši cilvēki. Arī šajā reizē slimnīcā pacientus sagaidīja multidisciplināra mediķu komanda - dažādu specialitāšu ārsti un aprūpes personāls. Ukrainas karā cietušie karavīri sākumā saņēmuši medicīnisko palīdzību savas valsts hospitāļos, taču, ņemot vērā, ka tajos ir ekstremāli apstākļi, Austrumu slimnīcas ārstu uzdevums ir veikt vispusīgu veselības stāvokļa skrīningu, dažādus radioloģiskos un laboratoriskos izmeklējumus, tajā skaitā arī analīzes uz hospitālo infekciju iespējamo klātbūtni, jo kara apstākļos tās strauji uzliesmo un izplatās. 

Čehijas policija vēsta, ka ceturtdien bruņots  vīrietis sarīkojis apšaudi galvaspilsētas Prāgas centrā. Aculiecinieki vēsta, ka apšaude notikusi Kārļa universitātes Filozofijas fakultātes ēkā. Uzbrucējs bijis šīs augstskolas students Davids, kurš iepriekš mājās nošāvis savu tēvu, bet pēc tam devies sarīkot slaktiņu augstskolā. Čehijas varasiestādes informē, ka uzbrukumā nogalināti 15 cilvēki, bet 24 ir ievainoti. Pēc apšaudes sākuma universitātes studentiem tika izsūtīts brīdinājums ieslēgties telpās. Šaušana notikusi ēkas 4. stāvā. Policija ziņo, ka šāvējs ir miris. Runājot par uzbrucēja motīviem, policija vēsta, ka viņš esot iedvesmojies no līdzīga veida masu apšaudēm ārvalstīs. Policija uzskata, ka ceturtdienas uzbrukums Prāgā nav saistīts ar starptautisko terorismu.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns paziņojis, ka Phenjana nevilcināsies veikt kodoluzbrukumu, ja tiks "provocēta ar kodolieročiem", ceturtdien vēsta Ziemeļkorejas mediji. Kims ar šādu paziņojumu nācis klajā pēc Dienvidkorejas un ASV tikšanās pagājušajā nedēļā Vašingtonā, kur sabiedrotie atkārtoti uzsvēra, ka jebkurš Phenjanas kodoluzbrukums ASV un Dienvidkorejai novestu pie Ziemeļkorejas režīma gala. Trīs valstis ir pastiprinājušas sadarbību aizsardzības jomā, ņemot vērā rekordlielo skaitu ieroču izmēģinājumu, ko Phenjana veica šogad, un otrdien aktivizēja sistēmu, lai reāllaikā apmainītos ar datiem par Ziemeļkorejas raķešu palaišanu. Ziemeļkoreja pirmdien palaida savu jaudīgāko ballistisko raķeti "Hwasong-18", un vēlāk paziņoja, ka tas ir "brīdinājuma pretpasākums" Vašingtonas un tās sabiedroto militārajiem draudiem.

Turpinām ziņas

Lai ģimenes ārstu valsts apmaksāta pakalpojuma sniegšana būtu iespējama no 1. janvāra, Latvijas Ģimenes ārstu asociācija nolēmusi pagarināt spēkā esošo līgumu ar Nacionālo veselības dienestu vēl uz diviem mēnešiem. Jau vštīts, ka šī gada beigās ģimenes ārstiem beidzas noslēgtais līgums ar Nacionālo veselības dienestu. Daļa ģimenes ārstu asociācijas biedru iepriekš bija vienojušies slēgt jaunu līgumu ar acionālo veselības dienestu līdz 2024. gada beigām, strādājot tikai četras dienas nedēļā par valsts apmaksu, bet piektā diena būtu par maksu. Tam par iemeslu būtu nepietiekamais finansējums, kā rezultātā ģimenes ārstiem esot bažas, kā uzturēt prakses vietas un kādus pakalpojumus turpmāk sniegt pacientiem.

Latvijai vajadzētu darba strīdu izskatīšanas komisiju, kurā izšķirtu darba strīdus, pēc tikšanās ar tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri aģentūrai LETA sacīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns. Viņš informēja, ka Lietuvā un Igaunijā jau vairākus gadus pastāv darba tiesas, un arī Latvijā būtu labi tieši šādā tiesā risināt jautājumus, kas skar arodbiedrības biedru atlaišanu, jo apmēram pusē gadījumu arodbiedrība nedod piekrišanu tās biedra atlaišanai. Pēc viņa paustā, 70 līdz 80% lietu, kurām arodbiedrība nedod piekrišanu, tiesā tiek vinnētas, tomēr tiesvedība aizņem divus līdz trīs gadus, kas ir ilgs laiks. Baldzēns norādīja, ka Igaunijā un Lietuvā darba tiesas lēmumus pārsūdz vien aptuveni 10-20% gadījumu. Arodbiedrības vērtējumā, tas atslogotu arī Latvijas tiesu sistēmu, kur tiesvedība ilgst divus līdz trīs gadus.

Un vēl

Šī gada nogalē Latvijas Universitātes Rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētava "Babīte" reģistrējusi astoņas jaunas rododendru šķirnes, kuras iekļautas Starptautiskajā rododendru šķirņu reģistrā. Septiņas no tām ir profesora Riharda Kondratoviča radītie rododendru hibrīdi, bet viena tapusi kopējā projektā ar Helsinku Universitāti. Rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētava "Babīte" pašlaik ir vienīgā specializētā rododendru audzētava Baltijas valstīs. Audzētavā izveidota ievērojama brīvdabas rododendru kolekcija un tiek veikti rododendru šķirņu krustojumi dažādās kombinācijās, un no iegūtajām sēklām audzēti daudzi tūkstoši hibrīdo sējeņu, no kuriem izdalīti vairāk kā tūkstotis perspektīvo hibrīdu. Izveidotas vairāk nekā 130 jaunas rodonendru šķirnes, kuras tiek reģistrētas un iekļautas Lielbritānijas Karaliskās dārzkopības biedrības Starptautiskajā rododendru šķirņu reģistrā.

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00-17.00
Radio1 ziņās klausieties : Rosina veidot patvertņu nodrošinājuma plānu ; Kur saņemt medicīnisko palīdzību svētku laikā ? un Kāds laiks gaidāms Ziemassvētkos ?

Nacionālās drošības padomes locekļi uzklausījuši līdz šim iecerēto civilās aizsardzības patvertņu izveidošanā un rosināja drīzus un praktiskus soļus, lai veidotu un skaidrotu iedzīvotājiem patvertņu nodrošinājuma plānus. Valsts prezidents Edgars Rinkevičs aicināja cieši sadarboties ar pašvaldībām, lai sniegtu tām nepieciešamo atbalstu Latvijas iedzīvotājus aizsargājošas sistēmas izveidošanai un atbalstītu valsts militārās aizsardzības gatavību. Sanāksmē pārrunāja sistēmas vadības un organizācijas modeli un iespējas to uzlabot. Sanāksmes dalībnieki arī vienojās padomes sēdē 2024.gadā skatīt jautājumu par noziegumu pret valsts drošību izmeklēšanas un izskatīšanas gaitu un praksi.

Nākamgad Latvijā varētu ierasties ap 12 t ūkstoši jaunu bēgļu no Ukrainas, šādas aplēses paustas Iekšlietu ministrijas sagatavotajā pasākumu plānā atbalsta sniegšanai Ukrainas bēgļiem 2024.gadam, kura realizēšanai varētu būt nepieciešami ap 80 miljoni eiro. Ukrainas bēgļiem tiek nodrošināta uzturēšanās un tiesības uz nodarbinātību apliecinošu dokumentu izsniegšana, informācijas sniegšanas pakalpojumi, primārais atbalsts izmitināšanai un ēdināšanai, sociālā palīdzība, finansiālā atbalsta pasākumi, piekļuve izglītībai un veselības aprūpei, ar nodarbinātības veicināšanu saistīti atbalsta pasākumi, valodas apmācības, kultūrorientācijas un citi integrācijas pasākumi, kā arī nodrošina nepilngadīgo bez vecāku pavadības ieceļojušo personu tiesību un interešu nodrošināšanu.

Latvijas Banka 2024. gadā finanšu sektora iestādēs pastiprināti vērtēs informācijas tehnoloģiju drošību un finanšu pakalpojumu pieejamību, to paredz bankas apstiprinātais 2024. gada finanšu tirgus uzraudzības plāns. Tas paredz īstenot 31 klātienes pārbaudi un dažādas neklātienes aktivitātes, lai gūtu pārliecību par finanšu sektora noturību, ilgtspēju un dažādu risku pārvaldību, kā arī šā sektora institūciju klientu interešu aizsardzību.

Ukrainā arī frontei tuvu esošos ciemos un pilsētās cenšas parūpēties par Ziemassvētku noskaņu. Viens no tiem ir Drobiševes ciems netālu no Limanas. Tur vietējā skola gatavojas Ziemassvētkiem. Mācības gan notiek daļēji attālināti, jo daudzi skolēni atrodas dažādās pasaules vietās. Līdzšinējo skolas ēku pirms gada iznīcināja Krievijas armijas artilērija. Tagad mācības notiek vecajā skolas ēkā, kas vienlaikus kalpo arī kā sociālā ēka, kur apkārtnes bērniem pavadīt brīvo laiku. Izgreznota Ziemassvētku eglīte un bērnu čalas liecina par ikdienišķu un tik ļoti pierastu svētku noskaņu. Taču ne visur šie svētki ir tik bezrūpīgi. Drobiševes ciemā vietējā skola no septembra atsākusi darbu. Un šie būs pirmie Ziemassvētki, kas tiks svinēti kara ēnā. Fronte atrodas vien dažus kilometrus no ciema. 

Japānas autobūves kompānija "Toyota Motor Corp." paziņojusi, ka ASV atsauc aptuveni miljonu "Toyota" un "Lexus" zīmola automobiļu, ņemot vērā bažas saistībā ar to gaisa spilvenu sistēmu darbību. "Toyota" norāda, ka sensori priekšējā pasažiera puses sēdeklī varētu būt nepareizi izgatavoti, izraisot to īssavienojumu. Tādējādi gaisa spilvenu sistēma nespētu atbilstoši konstatēt pasažiera svara, un ceļa satiksmes negadījumā brīdī varētu nenostrādāt gaisa spilvens, palielinot ievainojumu gūšanas risku. "Toyota" vēstī, ka sazināsies ar klientiem, pārbaudīs ietekmētos "Toyota" un "Lexus" automobiļus un bez maksas nomainīs sensorus, ja būs tāda nepieciešamība.
Turpinām ziņas

Visiem reģionālo autobusu maršrutiem galvaspilsētā izkāpšanas galapunkts atkal būs tikai Rīgas starptautiskajā autoostā. Tādējādi izkāpšanas pietura Turgeņeva ielā pie Zinātņu akadēmijas turpmāk vairs netiks izmantota. Vienlaikus Rīgas autoostas teritorijā pie peroniem, kas atrodas tuvāk dzelzceļa sliedēm, ir izbūvētas desmit jaunas vietas ar platformām pasažieru izkāpšanai zem jaunizbūvētās dzelzceļa estakādes. Tās atrodas pretī autoostas esošajai pasažieru iekāpšanas zonai, kas atrodas tuvāk kanālam. Jau ziņots, ka dzelzceļa projektā "Rail Baltica" pabeigti dzelzceļa estakādes izbūves darbi Prāgas ielas un Rīgas starptautiskās autoostas teritorijā.

Pirms gaidāmajām Ziemassvētku un Jaungada brīvdienām Nacionālais veselības dienests atgādina par medicīniskās palīdzības saņemšanas iespējām vienkāršu un akūtu saslimšanu gadījumos, kā arī gadījumos, kad ārsta palīdzība ir nepieciešama steidzami. Medicīniskus padomus vienkāršas saslimšanas vai hroniskas slimības paasinājuma gadījumā brīvdienās un svētku dienās visu diennakti varēs saņemt, zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001. Iedzīvotāji tiek aicināti sazināties ar tālruņa speciālistiem arī gadījumos, kad ir šaubas, vai klātienes vizīte pie ārsta ir nepieciešama steidzamā kārtā vai arī to var saņemt pēc brīvdienām, vēršoties sava ģimenes ārsta praksē. Rīgā un citās lielākajās Latvijas pilsētās medicīnisku konsultāciju ikviens iedzīvotājs varēs saņemt arī pie dežūrārstiem.

Jēkabpils poliklīnika Ziemassvētku brīvdienās – 23., 24., 25. un 26.decembrī, kā arī gada nogalē - 31.decembrī un 1.janvārī būs slēgta.  Savukārt uzņemšanas nodaļa darbosies ierastajā 24 stundu režīmā.

Un vēl

Ziemassvētki lielākajā daļā Latvijas būs balti, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.
Pēdējās divās nedēļās lietus un pozitīvas gaisa temperatūras nokausēja sniega segu gandrīz visā Latvijā, tomēr tuvākajās dienās gaidāmas izmaiņas - daudzviet snigs, kas rezultēsies ar baltiem Ziemassvētkiem. Brīvdienās Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss un gaisa temperatūra pazemināsies, nakts stundās daudzviet gaiss atdzisīs zem nulle grādu. Ceļu satiksmes dalībniekiem jābūt prātīgiem, jo nokrišņu laikā redzamība pasliktināsies un ceļi būs slideni. Kā arī atsevišķās dienās gaidāma vēja pastiprināšanās, brāzmās sasniedzot 15-19 metrus sekundē. 

Nedēļas izskaņā mākoņi aizklās debesu lielāko daļu, tomēr vietām skaidrosies. Tuvākajās dienās valsts teritoriju no rietumiem šķērsos vairākas nokrišņu zonas, kas galvenokārt nesīs slapju sniegu, sniegu, vietām rietumos un jūras piekrastes rajonos arī lietu. Sestdien gaisa temperatūra pieturēsies -2...+3 grādu robežās, savukārt naktī uz svētdienu termometra stabiņš noslīdēs līdz pat -1 līdz -6 grādu atzīmei. Decembra pēdējā nedēļā palaikam gaidāmi nokrišņi, vējš brīžiem brāzmains un daudzviet gaisa temperatūra būs negatīva. Savukārt sniega segas biezums pakāpeniski pieaugs un saglabāsies.

Atstājiet komentāru