2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 ziņas 2024.gada 27.martā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2024.gada 27.martā

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00-9.00
Radio1 ziņās klausieties: Valdība atbalsta 35,7 miljonu eiro novirzīšanu robežšķērsošanas punktu modernizācijai; Lieldienu brīvdienās būs izmaiņas 480 reģionālo autobusu maršrutos; un Aicina iesaistīties akcijā un glābt krupjus.


Valdība otrdien atbalstīja 35 miljoni 727 tūkstoši 489 eiro novirzīšanu robežšķērsošanas punktu modernizācijai. Finanšu ministrija norāda, ka modernizācija paredzēta visos trijos robežpunktos – Pāternieki, Terehova un Grebņeva. Robežpunktos paredzēta garantētās energoapgādes nodrošināšana, administratīvo ēku rekonstrukciju, vienotas servertelpas izbūve, Pārtikas un veterinārā dienesta kontroles ēkas pielāgošana drošai darba videi, zibens un pārsprieguma aizsargierīču rekonstrukcija, autobusu pasažieru bagāžas termināļa izbūve, kontroles-caurlaides paviljonu pārbūve atbilstoši darba aizsardzības un drošības prasībām, perimetra apsardzes žoga un signalizācijas nomaiņa un citu darbu veikšana.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien atbalstīja priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz, ka alkoholiskos dzērienus būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem. Patlaban alkoholu var nopirkt personas no 18 gadu vecuma. Vienlaikus komisija atbalstīja priekšlikumu, kas paredz izņēmuma gadījumus, lai netiktu ierobežotas pilngadīgu personu darba iespējas pārtikas aprites un sabiedriskās ēdināšanas nozarē, kā arī netiktu ietekmēta profesionālās izglītības programmas praktiskās daļas apguve, kurā cita starpā izglītojamam varētu tikt uzdoti arī uzdevumi saistībā ar alkoholisko dzērienu apriti.

Ar pirmās nepieciešamības rūpniecības precēm valsts apdraudējuma gadījumā nodrošinās ne mazāk kā 6% no iedzīvotāju skaita, vakar nolēma valdība. Preces ir paredzētas apdraudējuma gadījumā pārvietotajiem iedzīvotājiem, kuri izmitināti pagaidu izmitināšanas telpās, lai būtu iespēja ievērot minimālās higiēnas normas. Pirmās nepieciešamības rūpniecības preces paredzētas cilvēku nodrošināšanai evakuācijas gadījumā valsts apdraudējuma situācijā – apstākļos, kad ierastās piegāžu ķēdes var nedarboties, vai katastrofu gadījumā, kad nepieciešama ātra rīcība.  Ekonomikas ministrija norāda, ka šāds procents izvēlēts, izvērtējot iedzīvotāju uzvedības tendences – 6% ir vidēji to iedzīvotāju skaits, kurus būtu nepieciešams nodrošināt ar pirmās nepieciešamības precēm.

Tallinas pilsētas domes ārkārtas sēdē vakar neuzticības balsojumā no amata gāzts galvaspilsētas mērs Mihails Kelvarts, kurš ir arī Igaunijas parlamenta opozīcijā esošās Centra partijas līderis. Paredzams, ka Igaunijas galvaspilsētā tiks izveidota jauna valdošā koalīcija, šoreiz bez Centra partijas, kas pēdējo mēnešu laikā pārcietusi vairākus satricinājumus un zaudējusi lielu daļu ietekmes.  Divu mēnešu laikā domes deputātiem ir jāvienojas par jauna mēra ievēlēšanu. 

Kremlis otrdien nosaucis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski par "savdabīgu ebreju", tā atbildot uz žurnālistu jautājumu, kā tieši Kijiva varētu būt saistīta ar teroristu uzbrukumu Piemaskavā, ja atbildību par to uzņēmušies "Islāma valsts" džihādisti. Krievijas amatpersonas turpina uzstāt, ka Kijiva ir kaut kādā veidā iesaistīta aizvadītajā piektdienā notikušajā teroristu uzbrukumā Piemaskavas koncertzālē "Crocus City Hall", kurā tika nogalināti vismaz 139 un cietuši vairāki desmiti cilvēku. Peskovs sarunā ar žurnālistiem arī atteicās sniegt sīkāku informāciju, atsaucoties uz notiekošo izmeklēšanu par uzbrukumu koncertzālei. Jau ziņots, ka neatkarīgais tīmekļa izdevums "Meduza" jau iepriekš vēstīja, ka Kremlis ir devis norādījumus valsts un valdībai lojālajiem plašsaziņas līdzekļiem, vēstot par teroraktu netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Crocus City Hall", uzsvērt iespējamās "Ukrainas pēdas". 

Turpinām ziņas

Lieldienu brīvdienās, no 29.marta līdz 1.aprīlim, plānotas izmaiņas 480 reģionālo autobusu maršrutos visā Latvijā. Izmaiņas paredzētas maršrutos, kuros sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošina 13 pārvadātāji, tajā skaitā SIA “Tukuma auto” un AS "Liepājas autobusu parks", kas pasažieru pārvadājumus nodrošina Jēkabpils, Preiļu un Aizkraukles novados.  Direkcija aicina pasažierus pirms katra brauciena pārbaudīt aktuālo autobusu kustības sarakstu mājaslapā "atd.lv" sadaļā "Kustības saraksti" vai portālā "1188.lv" sadaļā "Satiksme".

Latvijā tiek rosināts centralizēt notekūdeņu dūņu apsaimniekošanu, izveidojot dūņu pārstrādes centru tīklu, paredz valdības apstiprinātais Notekūdeņu dūņu apsaimniekošanas plāns 2024.-2027.gadam. Plānā norādīts, ka finansiāli izdevīgākais dūņu pārstrādes centru tīkls ir 26+1, taču netiek izslēgta iespēja, ka blakus novadi varētu vēlēties veidot vēl ciešāku centralizāciju un veidot kopīgu dūņu pārstrādes centru lielākā teritorijā. Kā rakstīts plānā, ņemot vērā salīdzinoši nelielo dūņu daudzumu 26 dūņu centros, vides prasībām atbilstoši un saimnieciski pamatotākie pārstrādes veidi ir dūņu aukstā fermentācija, jeb 12 mēnešu izturēšana un kompostēšana. Plāns paredz investīcijas šo pārstrādes veidu infrastruktūras papildināšanai, modernizēšanai vai jaunas izveidei novadu lielākajās Notekūdeņu attīrīšanas iekārtās.

Un vēl

Dabas aizsardzības pārvalde jau trešo gadu, īstenojot kampaņu "Misija - Krupis. Izglāb princi!", aicina pieteikties brīvprātīgos krupju glābējus, lai aktīvajā migrācijas laikā noteiktā ceļa posmā palīdzētu krupjiem droši šķērsot brauktuvi. Ik pavasari līdz ar silto un lietaino laiku no ziemas guļas mostas lēnie krupji un mēro ierasto ceļu uz vienu un to pašu ūdenstilpi, lai vairotos. Diemžēl ceļa šķērsošana intensīvas satiksmes laikā krupim aizņem pat 15 minūtes, tādēļ Latvijā līdzīgi kā visā pasaulē ik pavasari tiek sabraukti tūkstošiem abinieku. Lai brīvprātīgie iesaistītos misijā, jāaizpilda pieteikuma anketa Dabas pārvaldes mājaslapā. Misijas uzdevums lielākoties jāveic diennakts tumšajā laikā, tādēļ pārvalde pirmajiem 200 brīvprātīgajiem ir sagādājusi atstarojošās vestes ar kampaņas elementiem. Neatkarīgi no glābšanas vietas, ikvienam brīvprātīgajam ir nepieciešama vēlme iesaistīties misijā, brīvas dažas vakara stundas vienu līdz divas nedēļas, tīri cimdi un spainis, atstarojoša veste un lukturis.

Jau ziņots, ka divos iepriekšējos gados misijā iesaistījušies vairāk nekā 200 brīvprātīgie, kas veikuši krupju glābšanas darbus teju visā Latvijā. Krupji ir nozīmīgi dzīvības jeb barības ķēdes dalībnieki, to maltīti galvenokārt veido dažādi kukaiņi, gliemji un sliekas. Bet viņus pašus labprāt ēd daudzi plēsīgie dzīvnieki, tajā skaitā mazais ērglis, meža pūce, sermulis, sesks, āpsis un citi dzīvnieki. Krupjiem izzūdot, var tikt izjaukts dabiskais līdzsvars, kopumā var samazināties bioloģiskā daudzveidība, izzust augstākas klases sugas.

Radio1 ziņas pulksten 10.00-12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties: No jūlija paaugstināsies zāļu kompensācijas apmērs; Sēlijas salas organizē tiešsaistes semināru; un Plāno veicināt izpratni un zināšanas par Latvijas ainavām.


Lai pacientiem uzlabotu medikamentu pieejamību un samazinātu tiešos maksājumus par zālēm, no 2024. gada 1. jūlija medikamentiem, kuriem noteikts 50% valsts kompensācijas apmērs, to paaugstinās līdz 75%. Plānots, ka tas ļaus samazināt izdevumus par zālēm vairāk nekā 205 tūkstošiem pacientu. Lai mainītu valsts kompensācijas apmēru, pārdalīti 1,7 miljoni eiro.

Gan jaunu, gan lietotu elektroauto un jaunu hibrīdauto iegādes iespējas plāno nodrošināt plašākam atbalsta saņēmēju lokam – arī daudzbērnu ģimenēm. Izmaiņas atbalsta programmā plānots apstiprināt šā gada ceturksnī, bet līdz 4. aprīlim noris sabiedriskā apspriešana. Programmas jauninājumi paredz nodrošināt papildu atbalstu daudzbērnu ģimenēm septiņvietīgu elektroauto vai ārēji lādējamu hibrīdauto iegādei. Plānotais atbalsts šāda veida jauniem transportlīdzekļiem būs 9 tūkstoši eiro, bet septiņvietīgam lietotam elektroauto – 4 tūkstoši 500 eiro. Tāpat arī Klimata un enerģēt8kas ministrija plāno palielināt atbalstu no 1000 eiro uz 2 tūkstoši eiro par vecu transportlīdzekļu norakstīšanu, kuri darbināmi ar benzīnu, dīzeļdegvielu vai gāzi. Šis nosacījums attieksies uz visiem iedzīvotājiem, kuri iecerējuši iegādāties elektroauto vai hibrīdauto, nododot savu veco iekšdedzes dzinēja auto apstrādes uzņēmumam.

Sabiedrībā par bāriņtiesu darbu valda dažādi stereotipi. Lai tos mainītu un izceltu nozares ieguldījumu bērnu un viņu interešu aizstāvībā, šogad pirmo reizi visā Latvijā 26.martā atzīmēta Bāriņtiesu darbinieku dienu. Tās gaitā Rīgā notika zinātniskās konferences un diskusijas, savukārt reģionos darbinieki godināti ar pateicības rakstiem. Šajā dienā pirms 28 gadiem Latvijā stājās spēkā pirmie Ministru kabineta noteikumi, kas regulēja bāriņtiesu un pagasttiesu darbību. Lai arī likumi gadu no gada mainās un darbs šobrīd rit pilnīgi citādāk, aizvien jāveicina uzskatu maiņa par bāriņtiesām. Šobrīd īstenoti vairāki projekti par kompetenču pilnveidi, sāktas kompensāciju izmaksas pašvaldībām, lai bāriņtiesu darbinieki varētu gūt konsultatīvu atbalstu.  Turpmāk plānots izstrādāt arī komentārus Bāriņtiesu likumā un veicināt vienotu to interpretāciju.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis no Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretāra amata atbrīvojis Oleksiju Danilovu un šajā amatā iecēlis Oleksandru Litvinenko, kurš līdz šim bija Ukrainas Ārējā izlūkdienesta vadītājs. Danilovs paziņojumā, ko viņš izplatījis sociālajos tīklos, pateicies Zelenskim par vairāk nekā četru gadu laikā izrādīto uzticību un iespēju piedalīties Ukrainas vēstures veidošanā. Zelenska rīkojumā nekas nav teikts par Danilova atcelšanas iemesliem. Iepriekš par gaidāmo atcelšanu nekas netika ziņots.

Bulgārijā ir izvērtusies politiskā krīze, kas draud novest pie kārtējām pirmstermiņa vēlēšanām. Bulgārijā tās būtu jau sestās parlamenta vēlēšanas trīs gadu laikā. Lai gan pirms deviņiem mēnešiem starp divām lielākajām parlamenta partijām tika panākta vienošanās par premjera amata rotāciju, tagad tomēr nebija iespējams vienoties par jaunās valdības sastāvu Marijas Gabrielas vadībā. Līdz ar to Bulgārijas parlaments otrdien oficiāli atsauca viņas valdības veidošanas mandātu. Pagājušā gada vasarā viņa atkāpās no Eiropas Savienības komisāres posteņa, lai atgrieztos Bulgārijā un mēģinātu atrisināt ieilgušo politisko krīzi. Ja partijas nespēs vienoties par jaunu valdību, jūnija sākumā kopā ar Eiropas Parlamenta vēlēšanām Bulgārijā notiks ārkārtas vēlēšanas.

Turpinām ziņas

Kopienu sadarbības tīkls "Sēlijas salas" aicina Sēlijas bibliotekārus un ikvienu interesentu pievienoties tiešsaistes apmācībām par pilsonisko līdzdalību "Līdzdalības punkti - bibliotēkas". Dalība bez maksas. Pasākums notiks šodien pulksten vienos dienā tiešsaistē. Programmā vairāki aktuāli jautājumi - Iedzīvotāju padomju izveide, Sabiedrības līdzdalības iniciatīvas un Bibliotēka kā kopienas līdzdalības centrs. Plašāk par pasākumu var lasīt, kā arī pieslēgšanās saiti atrast portālā Radio1.lv sadaļā Sēlijas ziņas.

Pārtikas un veterinārais dienests veicis izmaiņas Āfrikas cūku mēra otrās riska zonas sadalījumā Latvijā. Riska zonas nosaka zonām specifiskus slimības kontroles pasākumus. Veiktās izmaiņas paredz, ka otrā riska zona papildināta ar Krāslavas un Madonas novadiem. Jau ziņots, ka Āfrikas cūku mēris Latvijā pirmoreiz reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Mēris ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks

Un vēl

Latvijā iecerēts veicināt izpratni un zināšanas par ainavām, to paredz valdības atbalstītais ainavu politikas ieviešanas plāns 2024.-2027.gadam. Vides ministrija informē, ka tika veikts ainavu novērtējums, kura laikā dialogā ar sabiedrību tika identificētas 50 sabiedrībai nozīmīgas ainavas - 50 Latvijas ainavu dārgumi. Tie apkopoti vietnē "ainavudargumi.lv". Starp tiem atrodamas tādas ainavas kā Burtnieku ezers ar baznīcām, Salacas ieleja ar Mazsalacu un Skaņokalnu, Vidzemes lauku sēta un baltie lielceļi, Latgales krucifikss lauku ainavā, Mākoņkalna apkārtne, Daugavas loki, Saukas ezers un Sēlijas lauku sētas, Tērvetes parks ar pilskalnu, skats uz Vecrīgu no Daugavas kreisā krasta, Lielais Ķemeru tīrelis, Jūrkalnes stāvkrasts, Kolkasrags un daudzi citi.

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00-17.00
Radio1 ziņās klausieties: Latvijas Banka atkārtoti samazina šā gada IKP izaugsmes prognozi; Lieldienu brīvdienās lielākajās Latvijas pilsētās medicīniskās konsultācijas varēs saņemt pie dežūrārstiem; un Kādas ir jaunākās prognozes par gaidāmo laiku brīvdienās?


Latvijas Banka atkārtoti samazinājusi 2024. gada Latvijas iekšzemes kopprodukta un arī inflācijas izaugsmes prognozes. Centrālā banka lēš, ka Latvijas ekonomika šajā gadā pieaugs par 1,8%, iepriekš - decembra prognoze bija - 2%, bet inflācija būs 1,5%, decembra prognoze – 2%. Turpmāko gadu IKP pieauguma prognozes salīdzinājumā ar decembra prognozēm netiek mainītas – attiecīgi 3,6 % 2025. gadā un 3,8% 2026. gadā, un tiek gaidīts, ka lielāku izaugsmes jaudu piešķirs eksporta pieaugums, uzlabojoties ekonomiskajai videi

Visus aizsardzības industrijas nosacījumus turpmāk regulēs Aizsardzības industrijas likums, kuru Saeima šodien pieņēma galīgajā lasījumā. Likuma mērķis ir nodrošināt Nacionālo bruņoto spēku uzdevumu un starptautisko saistību izpildei nepieciešamo preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas drošību, kā arī veicināt aizsardzības industrijas attīstību.Aizsardzības ministrija varēs atbalstīt un finansēt inovāciju pētījumus, produktu testēšanu un citus aizsardzības industrijas pasākumus.  Latvijas aizsardzības industrijā strādā 8 tūkstoši darbinieku, tā vairāk nekā 80% produkcijas eksportē uz NATO valstīm.  

Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija pārmet Autotransporta direkcijai novēlotu informācijas sniegšanu par plānoto jauno sabiedriskā transporta – autobusu un vilcienu – biļešu un tarifu sistēmu. Asociācijas vadītājs Ivo Ošenieks intervijā Latvijas Radio pauda, ka no 1. aprīļa paredzētie jaunie tarifi pārvadātājiem ir "uzspiesti". Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija aicinājusi atlikt jaunās reģionālās sabiedriskā transporta tarifu sistēmas ieviešanu.

Jau ziņots, ka Sabiedriskā transporta padome jau pagājušajā gadā apstiprināja jaunu biļešu un tarifu sistēmu, kas skars visus reģionālo autobusu un vilcienu maršrutus. Par braucieniem reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos no 1.aprīļa būs jāmaksā vairāk. Biļešu cenu sadārdzinājums katrā maršrutā būs citādāks, jo jaunā tarifu sistēma nav veidoja lineāri. Tur, kur agrāk tarifs bija zemāks, tas tiks paaugstināts vairāk, bet tur, kur jau agrāk bija lielāks cenas palielinājums, tarifa lēciens nebūs tiks liels. Vienlaikus direkcijā tiek uzsvērts, ka jaunā sistēma paredz ieviest principu – tas, kurš brauc biežāk, maksā lētāk.

Tiesa Krievijā apcietinājusi jau astoto aizdomās turēto personu saistībā ar terora akta sarīkošanu Piemaskavas koncertzālē. Vienlaikus turpinās politiskas un starptautiskas diskusijas par lietas apstākļiem. Platformas "Telegram" Maskavas tiesu kanālā norādīts, ka Kirgizstānā dzimušais Ališers Kasimovs izīrējis teroristiem dzīvokli. Tomēr viņš apgalvo, ka nav zinājis par īrnieku plāniem. Vakar tika apcietināts arī pēdējais tās automašīnas īpašnieks, ko izmantoja teroristi.  Negaidītu paziņojumu saistībā ar šo lietu vakar izplatīja arī rietumvalstu neatzītais Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko. Viņš apšaubīja Kremļa un Krievijas propagandistu apgalvojumus, ka uzbrukumā iesaistītie cilvēki jau iepriekš gatavojušies atkāpties uz Ukrainu, un paziņoja, ka viņi bija plānojuši doties uz  Baltkrieviju. Un tikai īstenoto drošības pasākumu dēļ teroristi mainījuši plānus. 

To, ka atklājumus botānikā var veikt arī siltumnīcās un dārzos, pierādījuši Lielbritānijas dārzkopji – atjaunošanas laikā kādas Dienvidjorkšīras pils ziedu mājā no jauna atklātas vairākas retas kamēliju šķirnes. Ventvortas Vudhausas pilī netālu no Raterhemas pilsētas notiek miljoniem mārciņu vērti vērienīgi atjaunošanas darbi. Renovācijas ienestās pārmaiņas skāra arī tā dēvēto kamēliju māju. Ēka bija bēdīgā stāvoklī un tika iekļauta apdraudēto būvju sarakstā, bet vēl lielāku uzmanību  izpelnījās krāšņo ziedu kolekcija. Pēc pārbaudes atklājās, ka šeit ir dažas no pasaulē vecāko un retāko kamēliju šķirnēm. Šos ziedus 18. gadsimta sākumā no Ķīnas varēja atļauties ievest tikai turīgi cilvēki, jo viena auga vērtība bija līdzvērtīga kalpones gada algai.

Turpinām ziņas

Lieldienu brīvdienās Rīgā un citās lielākajās Latvijas pilsētās medicīniskās konsultācijas iedzīvotāji varēs saņemt pie dežūrārstiem, kuri sniedz palīdzību ģimenes ārsta kompetences robežās. Medicīniskus padomus vienkāršas saslimšanas vai hroniskas slimības paasinājuma gadījumā brīvdienās un svētku dienās visu diennakti varēs saņemt, zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001. Iedzīvotāji tiek aicināti sazināties ar tālruņa speciālistiem arī gadījumos, kad ir šaubas, vai klātienes vizīte pie ārsta ir nepieciešama steidzamā kārtā vai arī to var saņemt pēc brīvdienām, vēršoties sava ģimenes ārsta praksē.

Lai novērstu pasažieru apkrāpšanu gadījumos, kad negodprātīgi taksometru pakalpojumu sniedzēji pieprasa nesamērīgi augstu maksu, noteiks maksimālo tarifu braucienam ar taksometru no lidostas vai cita starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objekta un ieviesīs brauciena priekšapmaksas iespējas. To paredz trešajā – galīgajā – lasījumā Saeimā šodien atbalstītie grozījumi Autopārvadājumu likumā.Ieviesīs priekšapmaksas vaučeru braucienam no lidostas. Lidosta varēs vairāk kontrolēt taksometrus, arī aizliegumu aģitēt par taksometru pakalpojumiem. 

Un vēl

 Lieldienās gaisa temperatūra Latvijā var sasniegt +22 grādus, prognozē sinoptiķi. Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas valsts teritorijā reģistrēta pavasara pirmajā mēnesī, ir +20,8 grādi 1968.gada 30.martā Mērsragā. Savukārt 31.marta un 1.aprīļa siltuma rekords ir +19,1 grāds, kas reģistrēts attiecīgi 2010.gadā Rucavā un 2017.gadā Stendē. 

Zaļajā ceturtdienā mākoņu daudzums būs neliels un mainīgs, dienvidaustrumu vējš dienā no jauna pastiprināsies brāzmās līdz 10-15 metriem sekundē, gaisa temperatūra sasniegs +12..+17 grādus. Ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu, sākot no valsts dienvidrietumiem, gaidāms lietus; Lielajā piektdienā lietus prognozēts galvenokārt Latvijas austrumu daļā. Gaisa temperatūra naktī nenoslīdēs zem +3..+8 grādiem, dienā, uzspīdot saulei, tā paaugstināsies līdz +9..+14 grādiem. Naktī uz sestdienu daudzviet valstī un dienā vairs tikai vietām iespējams lietus, gaisa temperatūra pēcpusdienā pakāpsies līdz +12..+17 grādiem. 

Lieldienu svētdienā gaisa temperatūra, iespējams, paaugstināsies līdz +17..+22 grādiem, siltākais laiks gaidāms valsts dienvidos. Vasarīgs siltums var saglabāties arī Otrajās Lieldienās, tas būs atkarīgs no ciklonu virzības.  Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei nākamnedēļ gaisa temperatūra strauji pazemināsies, iespējams arī sals un sniegs.


Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru