2024.gada 18. oktobris

Erlends, Rolanda, Rolands, Ronalds

Jēkabpils Radio1 ziņas 2024.gada 31.maijā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2024.gada 31.maijā

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00
Radio1 ziņās klausieties: Vidējā bruto darba alga pirmajā ceturksnī Latvijā pieaugusi par 11%; Jēkabpils nobada dome apstiprinājusi budžeta grozījumus; un XV Latvijas amatierteātru svētkos Valkā pulcēsies vairāk nekā 2000 amatierteātru dalībnieku

Latvijā vidējā bruto darba samaksa jeb darba samaksa pirms nodokļiem par pilnas slodzes darbu šogad pirmajā ceturksnī bija tūkstoš 623 eiro, kas ir par 11% jeb 162 eiro vairāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Tajā skaitā privātajā sektorā vidējā bruto darba samaksa 2024.gada pirmajā ceturksnī augusi par 8,9%, sasniedzot tūkstoš 614 eiro, bet sabiedriskajā sektorā vidējā bruto darba samaksa palielinājusies par 16,3%, sasniedzot tūkstoš 657 eiro. Vispārējās valdības sektorā, kurā ietilpst valsts un pašvaldību iestādes, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, kā arī valsts un pašvaldību kontrolētas un finansētas kapitālsabiedrības, vidējā bruto darba samaksa šogad pirmajos trijos mēnešos bija tūkstoš 606 eiro, kas ir pieaugums par 17,6% salīdzinājumā ar 2023.gada pirmo ceturksni. Samaksa par vienu nostrādāto stundu pirms nodokļu nomaksas gada laikā pieauga līdz 10,65 eiro jeb par 16%.

Jau vasarā varētu izsludināt tā sauktā Maskavas nama izsoli. Tajā iegūtos līdzekļus nodos Ukrainai. Šādu rīcību paredz Saeimas sēdes darba kārtībā iekļautais likumprojekts. Izsoles ātru norisi nozares pārstāvji gan prognozēt atturas. Tirgus spēlētāji atzīst – process varētu būt gana sarežģīts. Saeima janvārī  lēma, ka ēku Rīgā, Marijas ielā 7, Latvijas valsts no Maskavas domes ar speciāla likuma palīdzību pārņem savā rīcībā. Agrāk atbilstoši Valsts drošības dienesta norādēm šajā namā notikušas arī pretvalstiskas aktivitātes. Tagad, pēc pārņemšanas, ēka ir tukša, uzraksts "Maskavas nams" ir noņemts. Provizoriski pārdošanas process varētu aizņemt arī divus trīs gadus, jo ēkai ir specifisks lietojums.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kibernoziegumu apkarošanas pārvaldes 1.nodaļa, veicot rūpīgu izmeklēšanu, aizturēja trīs personas, kuras sociālajos tīklos bija veikušas saraksti ar vairākām nepilngadīgām un mazgadīgām personām un pieprasījušas nosūtīt pašizgatavotus seksuāla rakstura materiālus. Izņemto ierīču apskates laikā konstatēta virkne ar sarakstēm un likumsargiem šobrīd izdevies noskaidrot vismaz 15 potenciālos cietušos, tomēr to skaits varētu būs lielāks. Ja ir aizdomas, ka bērns varētu būt iesaistīts seksuāla rakstura aktivitātēs internetā vai esat kļuvis par liecinieku kāda bērna seksuālai izmantošanai internetā, aicina par konstatēto nekavējoties ziņot Valsts policijai. Par internetā pieejamiem bērnu seksuālu izmantošanas materiāliem var ziņot Drossinternets.lv. Vecāki un cietušie bērni varat saņemt psihologa atbalstu, zvanot Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Uzticības tālrunim 116111.

Polijas drošības dienesti paziņojuši, ka aizdomās par ļaunprātīgu dedzināšanu Krievijas uzdevumā aizturēti trīs cilvēki, bet kāds ukrainis apsūdzēts par kūdīšanu uz spiegošanu. Pēdējos mēnešos Polija, kas ir nelokāma Ukrainas atbalstītāja, savā teritorijā ir pieredzējusi vairākus sabotāžas uzbrukumus, kuros tā vaino kaimiņvalsti Krieviju. Trīs aizturētie aizdomās turamie –  polis un divi baltkrievi –  bija sarīkojuši ugunsgrēkus operācijā, ko, domājams, bija organizējis Krievijas izlūkdienests. Policija izmeklē vienu no ugunsgrēkiem, kas šomēnes izcēlās Varšavas lielajā tirgus hallē, kur tika iznīcināti tūkstoš 400 mazie uzņēmumi, no kuriem lielākā daļa piederēja pilsētas vjetnamiešu kopienai. Tāpat arī marta sākumā tika aizturēts Ukrainas pilsonis, pamatojoties uz aizdomām, ka viņš mudinājis Polijas pilsoni piedalīties ārvalstu izlūkošanas darbībās pret Poliju.

ASV cietumos ieslodzītos gatavo dzīvei pēc atbrīvošanas, izmantojot virtuālo realitāti. Šādā veidā ieslodzītie apgūst, piemēram, automehāniķa arodu. CNN vēsta, ka ASV ir ļoti liels pieprasījums pēc automehāniķiem un šajā nozarē katru gadu ir desmitiem tūkstošu vakantu jeb neaizpildītu darbavietu. Tieši tādēļ automehāniķa arods ir viens no tiem, kuru Amerikas ieslodzītie var apgūt virtuāli, uzliekot brilles un nokļūt garāžā, kur mācās, piemēram, mainīt automašīnai eļļu. Lai gan virtuālās realitātes tehnoloģija pastāv jau vairāk nekā desmit gadus, tā joprojām bieži tiek uzskatīta par nišas tehnoloģiju, ko galvenokārt izmanto datorspēļu spēlētāji. Taču šāda ieslodzītajiem izveidota programma var dot būtisku atspērienu, lai cilvēki pēc iznākšanas no cietuma varētu veiksmīgāk iekļauties darba tirgū.

Turpinām ziņas

Jēkabpils novada dome apstiprinājusi maija budžeta grozījumus. Kopējais ieņēmumu ap¬joms palielināts par 621 tūkstoti 931 eiro, tajā skaitā lielākās summas ir  nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumi, kas saņemti par iepriekšējo gadu parādiem – 80 tūkstoši eiro, dažādi transferti jeb pārskaitījumi 353 tūkstoši 794 eiro. Lielākās grozījumos iekļautās izdevumu pozīcijas ir finansējums ES parlamenta vēlēšanu nodrošināšanai – 170 tūkstoši 612 eiro, precizēts finansējums Jēkabpils ielu uzturēšanai, iekļaujot 34 tūkstoši 297 eiro, iekļauts finansējums Aknīstes vidusskolas dizaina un tehnoloģiju kabineta pieslēgšanas pie pilsētas centrālās apkures sistēmas uzsākšanai. Precizēts finansējums brīvu dzīvokļu apsaimniekošanai visā novada teritorijā, kā arī dažādu projektu īstenošanas izdevumi. Samazi¬nāts plānotais finansējums kurināmā iegādei par aptuveni 36 tūkstoši eiro, ņemot vērā iepirkuma rezultātu. Sav¬starpēji precizēts finansējums starp iestādēm samaksai par siltumenerģiju. Ie-kļauts papildu finansējums komunālo pakalpojumu samaksai Jēkabpils 2. un 3. vidusskolai par dabas gāzi – kopā 30 tūkstoši 500 eiro. 

Tāpat arī paredzēts finansējums elektronisko sakaru tīklu izbūvei un portatīvo datoru iegādei bērnudārzam «Zvaigznīte» un daudzfunkcionālas biroja tehnikas iegādei Jēkabpils pilsētas bibliotēkai. Papildu finansējums atvēlēts  arī dažādiem kultūras pasākumiem. Budžetā arī iekļauts papildu finansējums – ziedojums Sūnu pamatskolai tūkstoš 200 eiro. Domes sēdē tika precizēts, ka ieņēmumu daļa papildināta ar 8 tūkstoši 922 eiro no Valsts izglītības satura centra ukraiņu un latviešu bērnu vasaras nometnes organizēšanai. Savukārt no Labklājības ministrijas sa¬ņemti 250 tūkstoši  eiro asistentu pakalpojumu nodrošināšanai. Vēl finansējums 12 tūkstoši eiro apmērā sa¬ņemts Kultūrkapitāla fonda finansēto kultūras jomas projektu īstenošanai. Tāpat atbilstoši finanšu komitejā lemtajam, 9 tūkstoši 75 eiro iekļauti budžetā esošās Jēkabpils pilsētas izglītības iestāžu attīstības koncepcijas aktu¬-alizēšanai, iekļaujot arī novada skolu tīklu. Savukārt pie ziedojumiem iekļauti tūkstoš eiro, kas ziedoti Salas tautas namam. 
 
Un vēl

Ar izrāžu un citu mākslas notikumu programmu no 9. līdz 11.augustam Valkas pilsētā un novadā, Strenču pilsētā Valmieras novadā un Valgā norisināsies XV Latvijas amatierteātru svētki, kuros pulcēsies 2 tūkstoši 123 dalībnieki, pārstāvot 158 Latvijas un diasporas amatierteātrus. Svētku laikā pasniegs teātra zinātnieces Līvijas Akurāteres vārdā nosaukto amatierteātru izcilības balvu. Latvijas amatierteātru svētki, līdz šim zināmi kā salidojums, notiek reizi piecos gados. Trīs dienas interesentiem tiks piedāvātas 45 dažādu žanru izrādes, kas atzinīgi novērtētas amatierteātru iestudējumu skatēs pēdējos piecos gados. Izrāžu spēles telpas atradīsies dažādās vietās Valkas pilsētā un novadā, Valmieras novada Strenču pilsētā un Valgā. Svētkos gaidāmi norisināsies teātru karogu godināšanas pasākums un izrāžu tērpu zibakcija.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-11.00
Radio1 ziņās klausieties: 2025. gadā tiks nošķirtas divas nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības; Policija Rīgā un Jēkabpils novadā atsavina aptuveni divus miljonus nelegālo cigarešu; un Šonedēļ tika regulētas Pils dīķa Jēkabpilī slūžas.

Satversmes aizsardzības biroja rīcībā bija nonākušas ziņas, kas izskanēja arī LTV raidījumā "Kas notiek Latvijā?", kurā bijušā vēlēšanu sistēmu uzturēšanas uzņēmuma "SOAAR" vadītājs apgalvoja, ka viņam 2014. gadā prasīts ietekmēt "Vienotības" rezultātus Saeimas vēlēšanās. Taču nav iegūtas ziņas, ka toreiz tas būtu bijis iespējams, iejaucoties informācijas sistēmu darbībā. Pie šādiem secinājumiem nonākusi Ģenerālprokuratūra, pabeidzot Valsts prezidenta uzdoto pārbaudi, lai noskaidrotu, vai valsts drošības iestādes un tiesībaizsardzības iestādes ir saņēmušas jebkādas ziņas vai informāciju par mēģinājumiem ietekmēt "Vienotības" rezultātus Saeimas vēlēšanās 2014. gadā, kā tas izskanējis publiskajā telpā. 

2025. gadā tiks nošķirtas divas nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības, ļaujot tās aktualizēt un vienlaikus nemainot nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu, kas nākamgad paliks piesaistīts 2012. gada datiem. To paredz Saeimā galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā. Likuma grozījumi paredz, ka 2025. gadā tiks nošķirtas un būs spēkā divas kadastrālās vērtības – fiskālā un universālā. Fiskālā kadastrālā vērtība tiks izmantota nekustamā īpašuma nodokļa maksājumiem, nodevu aprēķiniem, nomas maksas noteikšanai. Tā paliks līdzšinējā apmērā, balstoties uz 2012. gada tirgus datiem. Tādējādi arī nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs. Savukārt universālā kadastrālā vērtība nodrošinās patiesāku priekšstatu par īpašuma vērtību. To izmantos zemes likumiskās lietošanas maksas noteikšanai, grāmatvedībā un finanšu pārskatos. Universālā kadastrālā vērtība tiks noteikta, balstoties uz 2022. gada tirgus datiem.  

Gatavojoties Latviešu Dziesmu svētkiem Kanādā, Rīgas Lutera draudzē, Torņakalnā notiks Latvijas un ārzemju koru kopmēģinājumi. Vairāki Latvijas kori, kas šogad jūlijā gatavojas doties uz Toronto, uz XVI Latviešu Dziesmu un deju svētkiem Kanādā, pēc Rīgas Lutera draudzes kora diriģenta Matīsa Tuča aicinājuma pulcēsies četros svētku repertuāra kopmēģinājumos. 11. jūnijā pulksten 19.00 koncertā Torņakalna baznīcā arī klausītāji varēs izbaudīt Kanādas svētku īpašo gaisotni. Latviešu dziesmu un deju svētki tiek organizēti visā pasaulē, un šovasar tie norisināsies Toronto no 4. līdz 7. jūlijam. Iecerēts, ka Latviešu Dziesmu un deju svētkos Kanādā kopkorī piedalīsies 950 dalībnieki, aptuveni puse ieradīsies no Latvijas un citām Eiropas valstīm, bet svētku kopējais dalībnieku skaits pārsniegs 2000. 

Farmaceiti Francijā vakar rīkoja pēdējos desmit gados pirmo streiku, tādējādi protestējot pret medikamentu deficītu, aptieku slēgšanu un nepietiekamu atalgojumu. Streika dēļ Francijā uz dienu slēgti gandrīz 90% aptieku, turklāt atsevišķās mazākās pilsētās nestrādā neviena aptieka. Farmaceiti norāda, ka viņi bažījas ne tikai par medikamentu deficītu un aptieku slēgšanu lauku reģionos, bet arī par nepietiekamu atalgojumu un darba apstākļiem. Dati liecina, ka pēdējos desmit gados Francijā slēgtas aptuveni 2 tūkstoši aptieku. Arodbiedrības arī pieprasa no nākamā gada palielināt farmaceitu algas, ņemot vērā augstās inflācijas radīto izmaksu kāpumu.. 

Lielbritānijas nacionālā aviokompānija British Airways no šā gada 28.oktobra palielinās lidojumu skaitu starp Rīgu un Hītrovas lidostu Londonā. Turpmāk šajā maršrutā "British Airways" lidos katru dienu. Jau ziņots, ka pērn oktobrī "British Airways" atsāka lidojumus starp Rīgu un Londonu trīs reizes nedēļā.

Turpinām ziņas

Policija Rīgā un Zemgalē atsavinājusi aptuveni divus miljonus nelegālo cigarešu. Policija 10.maijā aizturēja divas personas - 1984. un 1996.gadā dzimušus vīriešus. Ar mērķi realizēt cigaretes bez Latvijas akcīzes markām minētās personas Aknīstes pagastā, tās pārvadāja ar kravas mikroautobusu, kas tika pavadīts ar vieglo automašīnu. Veicot operatīvo darbu saistībā ar noziedzīgo nodarījumu, Valsts policijas darbinieki veica sankcionētu kravas mikroautobusa kratīšanu, kur tika izņemtas miljons 500 tūkstoši cigarešu bez Latvijas akcīzes markām. Abas personas tika ievietotas īslaicīgās aizturēšanas vietā, un tām piemēroti aizdomās turēto personu statusi, kā arī drošības līdzeklis - apcietinājums. Abi vīrieši jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā par dažādu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Savukārt 22.maijā policija aizturēja 1970.gadā dzimušu vīrieti, kurš Rīgas pilsētas teritorijā realizācijas nolūkā uzglabāja cigaretes bez Latvijas nodokļu akcīzes markām. Plašāk lasiet portālā Radio1.lv.

Austrumzemgales prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par vairākkārtēju seksuālu vardarbību pret savu meitu un audžumeitu, kuras nav sasniegušas sešpadsmit gadu vecumu. Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, dzīvojot kopā ar savu meitu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu, un izmantojot to, ka atradās divatā ar viņu un neviens netraucēja viņa prettiesisko darbību veikšanu, vairākkārtīgi veica seksuāla rakstura darbības ar cietušo. Turklāt apsūdzētais tādas pašas noziedzīgās darbības veica arī ar savu 16 gadus nesasniegušo audžumeitu. Prokuratūra norāda, ja ir kaut mazākās aizdomas, ka bērns varētu būt cietis no seksuālas vai cita veida vardarbības, nekavējoties vērsties Valsts policijā.

Un vēl

Šonedēļ Jēkabpilī, Pils dīķī tika veikti ikgadējie darbi, aizsedzot slūžas ar hidroizolējošu materiālu jeb plēvi, lai samazinātu ūdens caurplūdi un regulētu ūdens līmeni. Darbus veica SIA “Jēkabpils pakalpojumi”. Jau ziņots, ka pērn decembrī SIA «Jēkabpils pakalpojumi» pārbaudīja, kā funkcionē Krustpils pils dīķa slūžas, kurām remonts tika veikts jau iepriekš. Agrāk tās nefunkcionēja, jo nebija iespējams tās regulēt. Lai tas būtu iespējams, «Jēkabpils pakalpojumu» darbinieki pērn nomainīja esošo konstrukciju segumu daļu un slūžu daļu stiprinājumu, atjaunojot slūžām trošu sistēmu. Tagad tās veiksmīgi pilda savu funkciju.
 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00 
Radio1 ziņās klausieties: OECD palīdzēs Latgalei; Latvijā aprīlī bezdarba līmenis bija 6,8%, un Rīt Jēkabpilī, kena parkā norisināsies pasākums bērniem.

Ar skatu no malas Latgali šajās dienās iepazīst analītiķi no Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD. Viņi vērtēja – Latgale ir ne tikai no Rīgas attālākais reģions, bet visas Eiropas nomale, kas ekonomiski atpalicis, jo iekļuvis slazdā. Uzņēmēji Latgalē gatavojas palīdzēt pierobežas aizsargāšanai nepieciešamās infrastruktūras izbūvē, taču nevēlas palikt apdalīti.  Galvenais vizītes mērķis iegūt informāciju, lai jau rudenī nāktu klajā ar rekomendācijām un ieteikumiem, kas tieši varētu straujāk un efektīvāk sekmēt reģiona ekonomisko attīstību, un kādi finanšu instrumenti tam nepieciešami. OECD eksperti Rēzeknē, Krāslavā, Daugavpilī tikās ar pašvaldību vadītājiem, uzņēmējiem, Latgales Plānošanas reģiona pārstāvjiem. Jūnijā Latgalē gaida arī ekspertus no Pasaules Bankas.

Centrālai vēlēšanu komisijai būs jāatvainojas koruptīvos noziegumos apsūdzētajam Ventspils domes deputātam un bijušajam mēram Aivaram Lembergam  par liegumu 2021.gada pašvaldību vēlēšanās nobalsot, atrodoties apcietinājumā. Augstākā tiesa ir atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību par apgabaltiesas spriedumu, ar kuru CVK rīcība, nenodrošinot Lembergam balsošanas iespējas konkrētajos apstākļos, atzīta par prettiesisku, līdz ar to šis spriedums ir stājies spēkā. Apgabaltiesas spriedumā CVK tika noteikts pienākums atvainoties Lembergam. Apgabaltiesa spriedumā atzina, ka CVK ir tā valsts iestāde, kuras kompetence ietilpst nodrošināt velēšanu tiesību īstenošanu. Ieslodzījumu vietu pārvalde savukārt rakstiski jau ir atvainojusies Lembergam par pārvaldes lēmumu, ar kuru viņam bija liegts piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

Latvijas Pašvaldību savienība rosina veidot programmu lauku ceļu atjaunošanai. Jautājumā par infrastruktūru lauku teritorijās pašvaldību savienība atgādina, ka lauku ceļu kvalitāte kļūst arvien sliktāka. Neatrisinātais ceļu seguma atjaunošanas jautājums lauku apvidos šo situāciju tikai pasliktina. Tādēļ pašvaldību savienība rosina veidot programmu lauku ceļu atjaunošanai, seguma stiprināšanai ceļu posmos, kas nepieciešami, piemēram, produktu piegādēm, kur var izmantot iepriekš labi darbojošos sistēmu - atjaunošanas darbus plānot, uzņēmējiem un pašvaldībai vienojoties par prioritārajiem ceļu posmiem.

Sākot ar jūniju, Ukraina tā dēvētās čehu iniciatīvas ietvaros katru mēnesi varētu saņemt 50  līdz 100 tūkstoši lielkalibra šāviņu. Ukraina pirmos šāviņus "čehu iniciatīvas" ietvaros saņems jūnijā. Runa ir par lielkalibra šāviņiem. Atbilstoši pēdējiem paziņojumiem Ukraina līdz gada beigām varētu saņemt 500 tūkstoši šāviņu. Tiek norādīts, ka galīgais šāviņu skaits, kas tiks piegādāti pēc šīs shēmas, var mainīties un potenciāli pieaugt līdz 1,5 miljoniem vai pat vairāk.

Eiropas Savienības Ārlietu padome ceturtdien sanāksmē Briselē devusi galīgo apstiprinājumu papildu nodevu ieviešanai atsevišķu Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības produktu importam ES. Šīs nodevas tiks noteiktas graudaugu, eļļas augu un to pārstrādes produktu, tostarp kviešu, kukurūzas un saulespuķu miltu, kā arī cukurbiešu masas granulu un žāvētu zirņu importam no Krievijas un Baltkrievijas. Šis lēmums neietekmēs šo produktu tranzītu caur ES uz trešām valstīm. Importa nodevas spēkā stāsies 1.jūlijā.

Turpinām ziņas

Latvijā aprīlī bezdarba līmenis bija 6,8%, un tas bijis augstāks nekā Eiropas Savienībā un eirozonā vidēji, liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati. Pēc šiem datiem, augstāks bezdarba līmenis ES dalībvalstu vidū aprīlī bija Spānijā, Grieķijā, Zviedrijā, Somijā, Igaunijā, Lietuvā, Francijā un Itālijā. Savukārt zemākais bezdarba līmenis aprīlī reģistrēts Čehijā, Polijā, Maltā un Vācijā. "Eurostat" dati liecina, ka aprīlī blokā bez darba bijuši 13,149 miljoni cilvēku, no kuriem 10,998 miljoni bezdarbnieku bijuši eirozonas valstīs.

Saeima otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Augu aizsardzības likumā un Sugu un biotopu aizsardzības likumā, kas paredz izveidot Latvijas invazīvo sugu sarakstu. Kā norāda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, invazīvās sugas ir dzīvnieku, augu un sēņu sugas, kas nav raksturīgas konkrētajai teritorijai, tās izplatās ļoti strauji, tām nav dabisko ienaidnieku, tās dominē un izkonkurē vietējās sugas. Invazīvās sugas ir nopietns drauds gan bioloģiskajai daudzveidībai un dabiskajām ekosistēmām, kas nodrošina, kā dabiskos regulējošos pakalpojumus - gaisa kvalitāti, ūdens noteces regulāciju, novēršot plūdus, un daudzus citus, tā arī resursus tautsaimniecības nozarēm - auglīgu augsni, augstvērtīgus mežus, gan var radīt būtisku kaitīgu ietekmi uz cilvēka veselību un ekonomiku.

Un vēl

Sestdien, 1.jūnijā – Bērnu aizsardzības dienā Jēkabpilī, Kena parkā norisināsies pasākums bērniem. Tas sāksies pulksten trijos dienā un pasākumā paredzētas dažādas aktivitātes - ķermeņa apgleznošana, izjāde ar ponijiem,  piepūšamās atrakcijas, tirdziņš, sporta aktivitātes, drifta auto, koncerts un radošās darbnīcas, kā arī operatīvais dienests. Lielākā daļa aktivitāšu, izņemot ķermeņa apgleznošanu un izjādi ar ponijiem, ir bez maksas. Rīt svētku laikā noteikti satiksmes ierobežojumi. Dambja iela posmā no gājēju pārejas līdz Filozofu ielai 1. jūnijā no pulksten diviem dienā līdz pieciem pēcpusdieā būs sēgta satiksmei slēgta! 

Atstājiet komentāru