2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils domes deputāti pirms vēl ēšanas sadala karotes

Jēkabpils domes deputāti pirms vēl ēšanas sadala karotes

Jēkabpils domē šodien notika ārkārtas sēde, kuras darba kārtībā bija tikai viens jautājums “Par karotēm”. To izskatīja steidzamības kārtā, lai pagūtu sadalīt karotes pirms vēl ēšanas, kurai starts tiks dots 3.jūnijā.

Kā sēdē noskaidroja portāls Radio1.lv, šis jautājums steidzamības kārtā tika skatīts, jo deputātus satraukusi ķekaviešu iniciatīva pasākumā "Pirms vēl ēšanas" pārrunāt sabiedriskās aktivitātēs pašvaldībā un noslēpt no politiķiem visa izmēra karotes, kā arī fakts, ka šo iniciatīvu jau steidzamības kārtā pārtvēruši arī citu pašvaldību iedzīvotāji. Par ķekaviešu iniciatīvu ziņo portāls daudzziņas.lv. Jēkabpils domes 13 gudrās galvas bija pārņēmušas milzu bažas, ka arī jēkabpilieši var sarīkot kaut ko līdzīgu un noslēpt visas karotes, tad jautājums “Par karotēm” būtu jānoliek vistālākajā atvilktnē. Šādu notikumu pavērsienu pirms vēl ēšanas nekādā gadījumā pieļaut nedrīkstot, jo tad viņiem nesanāks nekāda vēl ēšana.

Radio1.lv novēroja, ka uz domes galda atradās dažādu krāsu un lieluma karotes - zilas, dažādu toņu zaļas, sarkanas, dzeltenas, ķieģeļsarkana un zilibalta. Visgreznākās bija zilās karotes, diezgan pamanāma bija arī ķieģeļsarkanās krāsas karote, pārējo lielums, neatkarīgi no krāsas bija apmēram vienāds.

Jēkabpils domes ārkārtas sēdes laikā deputātu vidū izvērtās asas diskusijas par to kādas kuram pienākas karotes pirms vēl ēšanas. Visvairāk gribētāju bija saņemt smeļamo karoti vai vismaz ēdamkaroti. Tā kā šādas bija mazākumā, vairumam nācās samierināties ar deserta vai koka karotēm un vienam pat ar tējkaroti. Deputāts, kuram iedalīja tējkaroti neslēpa savu sašutumu, ka klusākajiem vienmēr dara pāri, bet vienlaikus atzīmēja, ka tomēr labāk ar tejkaroti pie deputātu galda pirms vēl ēšanas, nekā bez karotes un bez ēšanas. Katrs deputāts saņēma savas krāsas karoti, tā teikt sadaloties pa krāsām un karotēm.

Sēdes noslēgumā deputāti neslēpa gandarījumu, ka pirms vēl ēšanas tikuši pie karotēm un var būt mierīgi, ka tās netiks noslēptas vistālākajā atvilktnē un, ka noteikti visiem sanāks vēl ēšana. 

Jau ziņots, ka karote ir galda piederums, kuru veido kāts un paplašināts, nedaudz ieliekts, apaļš vai ovāls gals, lai varētu ar to pasmelt, paņemt vai izmaisīt ēdienu. Karotes cilvēki izmanto kopš sirmas senatnes un deputāti šai ziņā nav izņēmums.

Foto: parkulturu.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Vēlētājs
    02.07.2018 18:34
    Labais :D Kur ir mana lielā karote? :D :D :D

Atstājiet komentāru