2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Visas biļetes uz Dziesmu svētku noslēguma koncertu jau pārdotas, turpina tirgot citas biļetes

Visas biļetes uz Dziesmu svētku noslēguma koncertu jau pārdotas, turpina tirgot citas biļetes

Sestdien, 6.aprīlī, pulksten 11.00 sākusies biļešu tirdzniecība uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem. Biļetes varēs nopirkt Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un, zvanot uz Biļešu Paradīzes biļešu rezervācijas tālruni 67371000 (sāka darboties no 6. aprīļa), no pulksten 12.00 – interneta veikalā www.bilesuparadize.lv. Tāpat biļetes gan internetā, gan Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietā var iegādāties jau no sestdienas un tāda iespēja ir arī svētdien, 7.aprīlī.

Biļetes, kas tiks rezervētas telefoniski, lūdzam izpirkt divu nedēļu laikā. Vienā pirkuma reizē viena persona varēs iegādāties ne vairāk kā 8 biļetes uz katru Dziesmu un deju svētku pasākumu (piemēram, ja pircējs vēlas iegādāties biļetes uz 3 pasākumiem, tad maksimālais iegādājamo biļešu skaits – 24 biļetes). Viena pirkuma reizē interneta veikalā bilesuparadize.lv varēs iegādāties ne vairāk kā 8 biļetes.

Bērniem līdz 7 gadiem (ieskaitot), ja nav nepieciešama atsevišķa sēdvieta, biļete nav jāpērk. Dalībniekiem ar dalībnieku identifikācijas kartēm (ID kartes) būs iespējams par brīvu apmeklēt šādus Dziesmu un deju svētku maksas pasākumus:
• Tautas lietišķās mākslas izstādi (Rīgas Mākslas telpā);
• Saieta nama pasākumus (Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā);
• Noslēguma koncertu Mežaparkā (stāvvietas)
• Brīvdabas muzeja teritorijā plānotos Dziesmu svētku pasākumus.
No 1. maija publiskā tirdzniecībā tiks nodotas iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes. 
 
6. un 7. aprīlī no plkst.9.00 līdz 21.00 darbojas svētku rīkotāja – Latvijas Nacionālā kultūras centra – informatīvais tālrunis 26436135.
 
Plašāka informācija par XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem - www.dziesmusvetki.tv
Dziesmu un deju svētku informatīvais partneris – uzziņu dienests 1188
 
Ko darīt, ja tuvākā Biļešu Paradīzes tirdzniecības vieta atrodas tālu un dators nav pieejams?
Latvijas Nacionālais kultūras centrs ir aicinājis novadu un pilsētu pašvaldības biļešu tirdzniecības uzsākšanas dienā – 6. aprīlī un 7. aprīlī –, rast iespēju nodrošināt savas pašvaldības iedzīvotājiem piekļuvi publiskajam interneta tīklam bibliotēkās un citās pašvaldības telpās, lai iedzīvotāji varētu iegādāties biļetes arī internetā.
 
Turklāt 6. aprīlī no plkst.11.00, reizē ar biļešu tirdzniecības uzsākšanu Biļešu Paradīzes kasēs, sācis darboties Biļešu Paradīzes biļešu rezervācijas tālrunis 67371000.
 
Kā rīkoties, ja, zvanot uz rezervācijas tālruni, ilgi jāgaida?
Kā jau prognozēts,interese par Dziesmu un deju svētku biļešu iegādi ir  liela. Vakar, 6.aprīlī, līdz pulksten pieciem pēcpusdienā  visas biļetes uz Dziesmu svētku Noslēguma koncertu jau bija pārdotas.
 
Ko darīt, ja, pērkot biļetes internetā, sistēma nedarbojas?
Biļešu Paradīzes elektroniskās biļešu tirdzniecības sistēmas tehniskais nodrošinājums un serveru jaudas ir gatavas liela apjoma datu apstrādei. Ja jums šķiet, ka www.bilesuparadize.lv biļešu pirkšanas brīdī nedarbojas, lūdzu, pārbaudiet savu interneta pieslēgumu.

Interese par Dziesmu un deju svētkiem ir ļoti liela un līdz vakardienas pēcpusdienai visas biļetes uz Dziesmu svētku noslēguma koncertu jau bija pārdotas.
 
Lūdzam būt pacietīgiem, gaidot Biļešu Paradīzes sistēmas atbildi uz jūsu biļešu pirkuma pieprasījumu. Visi biļešu pirkuma pieteikumi tiks saņemti un automātiski ievietoti datu apstrādes sistēmā.

Svētku nedēļā notiks 62 pasākumi, no kuriem lielākā daļa būs bezmaksas. Būtiskākie notikumi tiks rādīti gan tiešraidē, gan ierakstos Latvijas Televīzijā, internetā un uz lielajiem ekrāniem Esplanādē un Doma laukumā. Savukārt 1. maijā publiskā tirdzniecībā tiks nodotas iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes. Ņemot vērā lielo interesi un ierobežoto sēdvietu skaitu - 10 000 sēdvietu Daugavas stadionā un teju 10 000 sēdvietu Mežaparka Lielajā estrādē -, biļetes uz šiem koncertiem, visticamāk, tiks izpirktas ļoti ātri.

Saskaņā ar Dziesmu svētku padomē apstiprināto svētku biļešu politiku no 6. aprīļa publiskajā tirdzniecībā ir 70 % no kopējā biļešu skaita. 18 % biļešu atbilstoši noteiktajam procentuālajam nosacījumam prioritāri tiek iepriekš rezervēti Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām kā Dziesmu svētku procesa uzturētājām, kā arī latviešu diasporai sadarbībā ar Pasaules Brīvo latviešu apvienību.
 
Kā portālam Radio1.lv pastāstīja Jēkabpils Kultūras pārvaldes vadītāja Inta Ūbele, Jēkabpilī iedzīvotājiem būs pieejamas publiskā interneta vietas biļešu iegādei: Jēkabpils pilsētas bibliotēka Vecpilsētas laukumā 3c ir atvērta sestdien, 6.aprīlī, un svētdien, 7.aprīlī, no pulksten 10.00 līdz 16.00. Sestdien un svētdien tāds pats darba laiks ir arī Jēkabpils Galvenajai bibliotēkai Rīgas ielā 210/212 (Krustpils kultūras namā). Maksa par biļetes izdrukāšanu abās bibliotēkās ir 5 santīmi.
 
Jēkabpilī biļetes var iegādāties arī Biļešu paradīzes tirdzniecības vietā Jēkabpils Tautas namā 6.un 7.aprīlī no pulksten 11.00 līdz 19.00.
 
Materiālu sagatavoja Māra Grīnberga

Atstājiet komentāru