2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Latvijas Dziedošākās ģimenes koncertēs Jēkabpilī!

Latvijas Dziedošākās ģimenes koncertēs Jēkabpilī!

Ar krāšņu un skanīgu koncertu tūrē pa Latviju dosies televīzijas šova „Dziedošās ģimenes” pirmo divu vietu ieguvēji Tihovsku un Baumaņu ģimenes.

   Tihovsku trio sirsnīgums un ģimeniskums, Baumaņu kvarteta enerģijas pilnais dzīvīgums apvienojumā ar trim labākajiem Latvijas mūziķiem ir radījuši skaistu, pavasarīgu un ģimenisku koncertu, kurā tiks izpildītas labākās šovā dzirdētās dziesmas, kā arī īpaši šim koncertam veidoti skaņdarbi.
   Abas skanīgās ģimenes koncertā vieno gan ģimenes spēks, gan mīlestība uz mūziku - to, kas satuvina cilvēkus, palīdz saprasties dažādām paaudzēm un saved kopā dažādas tautības, jo mūzika, tāpat kā mīlestība, runā vienā valodā. Koncerts skatītājiem sniegs neatkārtojamu sajūtu gammu – no mierīgiem, latgaliskiem un ārkārtīgi ģimeniskiem priekšnesumiem, ko sniedz Tihovsku ģimene, rādot un apliecinot latviešu
ģimenes spēku, līdz krāsainam virpulim, kuru uz skatuves koncertā rada starptautiskā un muzikāli
daudzpusīgā Baumaņu ģimene, papildinot koncertu ar skanīgu un dzīvespriecīgu emociju gammu.
   Īpašu skanējumu un šarmu Baumaņu ģimenei ir ienesis horvātu znots Ivica, tāpēc viņu izpildījumā
jūs dzirdēsiet ne vien skaistākās latviešu dziesmas, bet arī jautras horvātu melodijas.Ar muzikāliem pārsteigumiem, neatkārtojamo vokālo skanējumu un latviešiem tik tuvo dziesmas spēku koncerta dalībnieki grib ievest skatītājus pavasarī, atverot sirdis siltajam, labajam un pozitīvajam, vēlreiz stāstot par ģimenes saliedētības un mīlestības spēku.
   Koncerta muzikālo pavadījumu veidos Latvijas labākie mūziķi, kopā ar ģimenēm spēlējot kopskaitā vairāk nekā desmit dažādus mūzikas instrumentus – ģitāras, kontrabasu, taustiņinstrumentus, akordeonu, vijoles, cītaru, sitamos instrumentus, u.c.Ar sirsnīgumu, ģimeniskumu, mīlestību un pavasarīgu optimismu, bez lieka skaļuma koncerta noskaņu veidos gan latviešu un latgaliešu tautasdziesmas, gan visā pasaulē iemīļotas balādes.
   Skatītājus priecēs dziedātāji Laima, Dagnis un Dace Tihovski; Imants, Iveta un Solvita Baumaņi, Latvijā nu jau labi zināmais horvāts Ivica, kā arī neatkārtojams pavadošo mūziķu sastāvs: Ēriks Upenieks (ģitāra), Jānis Lemežis (taustiņi), Vilnis Krieviņš (sitamie instrumenti). Programmā iekļautas tautā iemīļotas melodijas
ģimeņu apdarēs -  „Dūdieviņš”, „Dvēselīte”, „Lūgums”, „Sasala Jūrina”, „Pausaule Pasaulīt”, "Dāvāja Māriņa”, „Teišom goju upes molu”, „Olūteņam”, u.c.
 
Viesītē koncerts notiks 20.aprīlī pulksten 14.00, bet Jēkabpilī - 21.aprīlī pulksten 14.00 Krustpils kultūras namā.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties pasākumu norises vietās.

Atstājiet komentāru