2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Pa Jēkabpili staigā vīrs ar koka krustu

Pa Jēkabpili staigā vīrs ar koka krustu

Šodien pa Jēkabpils ielām tika manīts staigājam vīrs ar lielu koka krustu, kam bija piestiprināts ritenītis, lai to vieglāk varētu pārvietot, par to portālam radio1.lv ziņoja vairāki jēkabpilieši.
Vīrs ar krustu ir Lindsijs Hamons no Anglijas un pāris dienu iepriekš viņš bija apmeklējis Pļaviņas, par ko arī vēstīja portāls plavinas.lv.
Jēkabpils baptistu draudzes mācītājs Jānis Lūsis portālam radio1.lvpastāstīja, ka Lindsijs Hamons jau 25 gadus ceļo ar koka krustu un Latvija ir 20.valsts, kuru viņš apceļo. Ar baptistu baznīcu saistītais L.Hamons bija devies no Rīgas uz Jēkabpili, lai arī šeit sludinātu Dieva mīlestību, un Jēkabpilī ieradies ceturtdienas vakarā, kad notikusi arī tikšanās baptistu baznīcā.
Kā sacīja Jānis Lūsis, L.Hamons vienmēr izvēlas septiņu dienu ceļojumu un dienas norma viņam esot 20 kilometru, bet Jēkabpils ir tieši 140 kilometru, tātad septiņu dienu gājuma attālumā no Rīgas. Rīt viņš dosies atpakaļ uz Rīgu un turpinās apceļot Latviju. Pa ceļam uz Jēkabpili viņš apmeklējis Ikšķili, Ogri, Lielvārdi un citas apdz\īvotās vietas.
Lindsija mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka iepriekš viņš apceļojis Lielbritāniju, Krieviju, Poliju, Jaunzēlandi, Indiju, Itāliju, Īriju, Franciju, Vāciju, Bangladešu, Baltkrieviju, Nīderlandi, Ungāriju, Nepālu, Jaunzēlandi, Rumāniju, Beļģiju, Šrilanku un Bulgāriju.

"Cilvēki viņu uzņemot diezgan labi un esot vietas, kur klausītāju pulks ir tik liels, ka grūti esot viņu sadzirdēt. Viņš nepiederot konkrētai konfesijai, bet viņa saknes meklējamas baptistu konfesijā. Lindsijs dzīvo Kornvolā Lielbritānijas dienvidrietumos, ir precējies, izaudzinājis bērnus un ir vectētiņš. L. Hamons uzskata, ka šis lielais krusts ir labs veids, kā sākt sarunas ar cilvēkiem, kuri vēl nav dzirdējuši labo vēsti par Jēzu. Lindsijs Hamons: „Cilvēki man jautā – kāpēc tu nes šo krustu? Es atbildu – Krusts ir simbols tam, cik ļoti Dievs jūs mīl”. Viņš aizlūdz par ģimenēm, lai tās būtu kopā, par jauniešiem, lai tie no alkohola un narkotikām pievērstos Dievam," vēsta portāls plavinas.lv.
 
Lindsijs Hamons novēlēja svētību Jēkabpilij un liecināja par Dieva mīlestību.
 
Sagatavoja Māra Grīnberga
 
Foto: plavinas.lv
 
 

Atstājiet komentāru