2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jānim Jaunsudrabiņam – 136

Jānim Jaunsudrabiņam – 136

Kā vasks laukā vēlie mieži dzeltē,

Deg sērmūkšļa, kā uguns, krasta plaisā.

Vairs kazenājos rasa nenodziest,

Kaut saule peld kā ripa zilā gaisā.

Ar šiem Jāņa Jaunsudrabiņa dzejas vārdiem gribu atgādināt, ka pienācis augusta mēnesis. Dienas jau manāmi kļuvušas īsākas, lauki nopļauti – visapkārt plašumi.

Klāt laiks, kad atceramies un pieminam Jāni Jaunsudrabiņu, – kā vienmēr ar pasākumu muzejā un piemiņas brīdi Ķišku kapsētā.

Šogad Jaunsudrabiņa godināšana un Akurateru dzimtas kopā sanākšana notiks Jāņa Jaunsudrabiņa muzejā „Riekstiņi”- svētdien, 25. augustā, „Vēja ziedu zīmē”.

Sadarbības projektā ar Jāņa Akuratera muzeju izdevies piesaistīt finansiālos līdzekļus, tāpēc varēs noklausīties Imanta Zemzara skaņdarba – muzikālās vīzijas par „Vēja ziediem” - atjauninājuma atskaņojumu. Skaņdarbu veido vairākas muzikālās miniatūras, dueti un solo dziesmas, kurās atdzīvināta Rasmas, Spodra un Jāņa mīlestības jūtu pasaule. Kā jauks papildinājums būs literatūrzinātnieka Jāņa Zālīša stāstījums un Aritas Štockas 2012. gada literārā konkursa darba par „Vēja ziedu” tēmu lasījums.

Pasākumā piedalīsies Ieva Parša (mecosoprāns), Jānis Kurševs (tenors), Māris Jēkabsons (baritons), Imants Zemzaris (klavieres), dzejnieks Jānis Salējs un literatūrzinātnieks Jānis Zālītis.

Pasākumu atbalsta: Zemgales plānošanas reģions; VKKF; Neretas novada dome;

Jāņa Akuratera muzejs; Jāņa Jaunsudrabiņa biedrība; Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs

„Riekstiņi”; Rakstnieku muzeju biedrība „Pils”

 

 

 

Visi laipni aicināti 25. augustā

 

plkst. 13:00 - piemiņas brīdis Ķišku kapsētā;

plkst. 14:00 – pasākums

Jāņa Jaunsudrabiņa muzejā „Riekstiņi”.

 

Muzeja vadītāja Ilze Līduma

Atstājiet komentāru