2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Agrobiznesa koledžā notiks Eiropas kultūras mantojuma dienai veltīts pasākums

Agrobiznesa koledžā notiks Eiropas kultūras mantojuma dienai veltīts pasākums

Sestdien, 14.septembrī, pie 1820.gadā celtās Jēkabpils Agrobiznesa koledžas ēkas, kur kādreiz atradās Jēkabpils apriņķa skola, tiks pacelts Eiropas kultūras mantojuma dienu karogs, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.
No plkst.10 līdz 14 koledžas sēžu zālē būs aplūkojama Eiropas kultūras mantojuma dienām veltīta izstāde "Mana skola laiku lokos....", bet plkst.12 sāksies stāstījums par skolas vēsturi.
2013.gada Eiropas kultūras mantojuma dienu tēma ir "Skolas kultūras pieminekļos". Tā ir iespēja pievērst uzmanību vēsturiskām skolu un augstskolu ēkām, mācību iestādēm, kas atrodas kultūras pieminekļos, kā arī kultūras pieminekļiem citām vēsturiskām būvēm, kas reiz kalpojušas kā mājvieta kādai skolai.
Izvirzot skolas par galveno tēmu Eiropas kultūras mantojuma dienu laikā, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija vēlas pievērst uzmanību skolām kultūras pieminekļos, veicināt bērnos un jauniešos vēlmi izzināt vidi sev tuvumā un pievērt viņu uzmanību kultūras mantojuma aizsardzībai.
Skolu izvietojums kultūras pieminekļos dažreiz tiek uztverts kā apgrūtinājums, taču ir arī skolas, kas šo situāciju uztver kā priekšrocību bērnu radošuma un pozitīvās domāšanas attīstīšanai.

Atstājiet komentāru