2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Filmas pārceļas uz Kino Mītni!

Filmas pārceļas uz Kino Mītni!

Visu vasaru filmas dzīvoja Kino Placī. Bet vasara beidzās, un zem klajas debess  filmām kļuva auksts. Tās tik ļoti drebēja, ka kļuva žēl tās skatīties. Tādēļ mēs  izdomājām Kino Mītni. Tur filmām būs silti. Un skatītājiem arī.

Jau oktobra pirmajā nedēļā Jēkabpilī atgriežas kino. No 2. līdz  5. oktobrim katru vakaru pulksten 19.00 Jēkabpils Tautas nama Kamerzālē būs skatāma dokumentālā filma „Samsara”. Tas ir pusotru stundu ilgs ceļojums pa visbrīnumainākajām planētas vietām. Filmas uzņemšana ilga 5 gadus 25 pasaules valstīs. Filmu „Samsara“ kā unikālu vizuālās un mūzikas mākslas apvienojuma piemēru radījis režisors Rons Frike un producents Marks Magidsons.

31.oktobrī pulksten 19.00 Jēkabpils Tautas namā demonstrēs Šveices, Rumānijas un Francijas kopražojumu – drāmu „Ikara bērnība”. Filmas galvenais varonis Džonatans Fogels gribētu pagriezt atpakaļ laiku un novērst negadījumu, kura dēļ viņš kļuva par invalīdu. Atzīts profesors un ģenētiķis ir radījis gēnu terapiju, ar kuras palīdzību iespējams reģenerēt cilvēka ķermeni. Džonatans piesakās pie profesora vizītē, bet terapija nenotiek kā ārsts to iecerējis...

Novembra sākumā Jēkabpils tautas nama Kamerzālē skatāmā filma „Diāna”  pirmizrādi piedzīvos tikai oktobra vidū. Filma ir stāsts par Velsas princeses Diānas pēdējiem diviem dzīves gadiem un viņas attiecībām ar ķirurgu Hasnatu Hanu. Tiek
uzskatīts, ka tieši viņš bijis Diānas mūža mīlestība...  Abu attiecības beidzās tikai dažas nedēļas pirms traģiskās autoavārijas 1997.gadā, Parīzē.

22. un 23.novembrī Jēkabpils Tautas namā norisināsies Latvijas Filmu maratons. Filmu programmā, kopumā 4 seansos, iekļauta animācija bērniem (Jaunākās Animācijas brigādes multenes un Arnolda Burova filmu izlase), seanss pusaudžiem
(Jāņa Norda pirmā filma "Amatieris" 2008 un Ksenijas Zaķes "Zivs“), dokumentālās filmas ("Četrdesmit divi" un 12 režisoru kopdarbs „ES“), un pilnmetrāžas spēlfilma („Ezera sonāte" vai cita restaurētā Latvijas klasikas filma).

Biļete uz kino seansu maksās Ls 1. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas, bet lūdzam ievērot vecuma ierobežojumus. Savukārt uz animācijas filmām biļete bērnam maksās Ls 0,50, bet pieaugušajam – Ls 1. Biļetes nopērkamas Jēkabpils Tautas nama kasē.

Ieva Mikanovska,
Jēkabpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvaldes
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru