2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Kino Mītnē „Rasputins” (FOTO)

Kino Mītnē „Rasputins” (FOTO)

No 15. līdz 17.janvārim plkst.18:30 un 18.janvārī plkst. 16:00 Kino Mītnē Jēkabpils tautas namā demonstrēs vēsturisku drāmu „Rasputins”. Tie ir režisora Iraklija Kvirikadzes interpetācijā atainoti vēsturiski notikumi, kas Krievijai kļuvuši liktenīgi. Filmas papildseanss 16.janvārī plkst.14:00.

Leģendām apvītās vēsturiskās personas biogrāfija jau ir attēlota filmās. Rasputina dzīve un nāve vēl joprojām ir miglā tīta, un kopš kino pirmsākumiem vairāki kinematogrāfisti centušies to dažādi interpretēt.

Pirmā filma par pēdējās caru dinastijas dzīves un nāves līkločiem „Romanovu bojāeja” tika demonstrēta deviņus mēnešus pēc Grigorija Rasputina nāves 1917. gadā, un Rasputina loma tajā ir diezgan liela. Šis īru režisora Herberta Brenona kinodarbs tiek uzskatīts par pazudušu.

Vēlāk radītas vēl dažas filmas par Rasputinu. Pēdējās desmitgadēs veidotas vairākas kino un televīzijas versijas. Kinematogrāfistus saistījusi ne vien Rasputina īpašā nozīme vēsturē, bet arī viņa neparastā personība – viņš bija zemnieks, un viņu uzskatīja gan par svēto, gan par grēcinieku. Burvis, kam dotas pārdabiskas spējas, bija arī netiklis un nespēja turēties pretī kārdinājumam. Rasputins bija iesaistīts pasaules mēroga notikumos, tie bija viņa likteņa fonā, tāpēc mūsu priekšā ir varonis, kura dzīve nekad netiks aizmirsta.

Interesants fakts – kinematogrāfijas milzis “Warner Bros. Studios” nopircis tiesības uz scenāriju par Rasputinu; galvenā loma paredzēta pašam Leonardo di Kaprio. Taču pagaidām nav zināms, kad filma tiks uzņemta un vai tā vispār tiks uzņemta. Toties tagad varam baudīt Žerāra Depardjē un daudzu slavenu krievu aktieru lielisko tēlojumu jaunajā filmā „Rasputins” – Latvijas kinoteātros tā tiek demonstrēta no 22. novembra.

Lomās: Žerārs Depardjē, Fanija Ardāna, Vladimirs Maškovs, Filips Jankovskis, Konstantin Xabenskij, Irina Alferova un citi.

Filmas treileris šeit: http://www.youtube.com/watch?v=v6y0IWjrZLo

Filmas garums 87 min

Biļete maksā EUR 1.42 Biļetes var iegādāties Jēkabpils tautas nama kasē. Biļetes nopērkamas arī iepriekšpārdošanā.

{gallery}Rasputins{/gallery}

Komentāri (0-1/1)

  • es
    02.07.2018 18:15
    OOO forši- jāiet ! :)

Atstājiet komentāru