2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Viņa vēlēšanās bija atgriezties Jēkabpilī

Viņa vēlēšanās bija atgriezties Jēkabpilī

Otrdien, 22. jūlijā, plkst. 13.00 Jēkabpils pilsētas kapu kapličā notiks atvadīšanās no izcilā operdziedātāja Kārļa Bauera – Zemgaļa. Vakarā, plkst. 18.00 Krustpils pilī notiks piemiņas koncerts. Ar viņa izpildītajām dziesmām uzstāsies Latvijas Nacionālās operas (LNO) solisti.
 
Kārlis Bauers – Zemgalis ir dzimis jēkabpilietis. Jaunību un bērnības dienas aizvadījis dzimtajā pilsētā. Otrā pasaules kara laikā pārcēlās uz ārzemēm un savu mūžu aizvadīja trimdā Šveicē līdz tas aprāvās 2013. gada 24. jūnijā, 89 gadu vecumā.
 
Viņa mūžs ievērojams ar muzikālo karjeru – koncertēšanu Eiropā, Amerikā, Austrālijā, Kanādā, Zviedrijā. Bauers bija atzīts par izcilu baritonu Bāzeles un Bernes operteātros. sevišķi izcils ir operdziedātāja ieguldījums, savācot un iedziedot vairāk par 100 Jāzepa Vītola dziesmām. Bauers paspēja iegūt arī izcilās rakstnieces Zentas Mauriņas draudzību.
 
Atvadīšanās kapličā noritēs ar dziedātāja atraitnes aktrises Paulas klātbūtnē. Šādi tiks izpildīta operdziedātāja vēlme par viņa pelnu atdusu Jēkabpils kapos. Uz to aicināti ierasties bijušie skolas biedri, talanta cienītāji un bijušie skolas biedri. Vakarā piemiņas koncertā klausītājus priecēs LNO solisti Krišjānis Norvelis, Rihards Mačanovskis un Kalvis Kalniņš.
 
Foto: Jēkabpils Muzejs

Atstājiet komentāru