2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Garīgās mūzikas koncertā gaiša, cerīga un mīlestības pilna noskaņa

Garīgās mūzikas koncertā gaiša, cerīga un mīlestības pilna noskaņa

Par labu tradīciju Jēkabpilī kļuvis Operas dienas uzsākt ar garīgās mūzikas koncertu Sv. Miķeļa evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Arī šogad 24.jūlijā plkst. 18.00 baznīcā pretī baznīcas velvēm celsies mūzikas skaņas.
 
Koncertā piedalīsies jaunā, daudzsološā māksliniece Ilze Kozlovska, kura izskolojusies Oslo Mūzikas akadēmijā, taču vismīļāk koncertē Latvijā. Par savām sajūtām, pošoties šim koncertam, Ilze stāsta: - Es ar neizsakāmu prieku gaidu koncertu Jēkabpils baznīcā. Mani pirmie dziedātājas gadi un spilgtākie iespaidi ir tieši no koncertiem Latvijas baznīcās. Ar grupu „Mini-pops" mēs koncertējām un iedziedājām gandrīz visās Latvijas baznīcās, tajā skaitā arī Jēkabpils baznīcā. Programma būs emociju un mīlestības pilna. „Ave Marija gratia plena..." šie vārdi skanēs cauri visam koncertam. Esmu uzstājusies arī Norvēģijas baznīcās un gandrīz katru gadu Rīgas Doma baznīcā. Ar lielu sajūsmu gaidu satikšanos ar Jēkabpils klausītājiem un iespēju izbaudīt mūzikas un Dieva spēku.
 

Instrumentālo pavadījumu atskaņos viens no spilgtākajiem un pazīstamākajiem jaunās paaudzes Latvijas čellistiem Ruslans Viļenskis, kurš jau četrpadsmit gadu vecumā ar panākumiem sācis koncertēt prestižākajās pasaules koncetzālēs. Viņa spēli dzirdējuši klausītāji „Konzerthaus" Berlīnē, „Berwaldhallen" Zviedrijā, „Concertgebouw" Amsterdamā, Berlīnes Filharmonijā, „Alte Oper" Frankfurtē, „Theater Diligentia" Hāgā, Marijas Teātra jaunajā koncertzālē Pēterburgā. Ruslans spēlē uz 18. gadsimta itāļu vecmeistara čella.
 

Ērģeļmūzika koncertā skanēs latviešu ērģelnieka, komponista un pianista Aivara Kalēja izpildījumā. Savā radošajā mūžā Aivars Kalējs aptvēris daudzus mūzikas žanrus un kopumā sacerējis ap 100 opusiem ērģelēm, klavierēm, kameransambļiem, korim un orķestrim, un tajos lielākoties dominē gaiša un cerīga noskaņa. - Rakstu mūziku, kas ir labāka par mani. Pierakstu to tikai tad, kad no skaņām netieku vaļā. Tas man ir kaut kas īpašs, tāpēc pret šo darbu jūtu bijību,- teic mākslinieks.

Ieeja 4 €. Biļetes Jēkabpils tautas namā un pasākuma norises vietā.
 
Attēlā Ilze Kozlovska
 
aailzekozlovska

Atstājiet komentāru