2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpilī notiks Operas dienu atklāšanas koncerts

Jēkabpilī notiks Operas dienu atklāšanas koncerts

Šodien Jēkabpilī paredzēts tradicionālo Operas dienu atklāšanas koncerts. Tas sāksies plkst.18 Krustpils kultūras namā. Koncertā būs iespēja baudīt daudzu jēkabpiliešu iemīļotās mākslinieces Sonoras Vaices dzidro un niansēm bagāto balsi Rozīnas ārijā no Džoakīno Rosīni operas "Seviljas bārddzinis" un Margaritas ārijā no Guno operas "Fausts".
 
 
Vēl koncerta pirmajā daļā mākslinieku Miervalža Jenča, Ilzes Kozlovskas, Naura Indzera un Kalvja Kalniņa izpildījumā skanēs ārijas, kavatīnes un romances no Doniceti, Verdi, Pučini operām. Instrumentālo mūziku izpildīs Jēkabpils pilsētas kamerorķestris, diriģents Mārtiņš Bergs, un itāļu izcelsmes mākslinieks, bandoneonists Paolo Ruso.
 
 
Koncerta otrajā daļā izskanēs Andra Ābelītes īpaši Sonorai Vaicei komponētā "Dziesma" abu mākslinieku izpildījumā, mūzika no iemīļotām operetēm - Štrausa "Sikspārnis" un "Čigānu barons", kā arī populāras melodijas no kinofilmām.
 
 
Sestdien, 26.jūlijā, plkst.20 Jēkabpilī, Krustpils brīvdabas estrādē, virmos mīlestība un greizsirdība, saldkaisle un kārdinājums, dusmas un atriebes alkas. Visas šīs emocijas divcēlienu traģikomēdijā "Dons Žuans" izdzīvos Krievijas Valsts kamermūzikas teātra "Sanktpēterburgas Opera" mākslinieki. Izrādi iestudējis Jurijs Aleksandrovs, kas ir viens no šobrīd titulētākajiem operas režisoriem Krievijā un pieprasītākajiem arī pasaulē.
 
 
Dona Žuana lomā būs iespēja redzēt Sergeju Kaļiņinu. Citu lomu izpildītāji būs Latvijas operas cienītājiem jau labi pazīstamie Vladimirs Feļauers (bass) un Larisa Pominova (mecosoprāns), Jeļena Severina, Jevgeņijs Bajevs un Larisa Ivanova. Mūziku atskaņos Sanktpērburgas operas orķestris diriģenta Aleksandra Goihmana vadībā. Izrāde pārsteigs arī ar grezniem tērpiem, kas ievedīs klausītājus Mocarta laikmetā.
 
 
Svētdien, 27.jūlijā, plkst.16 Krustpils saliņā, ar koncertuzvedumu "Mūsu mammai un tētim" uzstāsies Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālā studija "Knīpas un Knauķi". Koncertizrādē skanēs komponista Andra Sējāna dziesmas ar Ineses Zanderes un latviešu tautas dziesmu vārdiem un komponista Jāņa Ķirša dziesmas ar Aspazijas, Raiņa, Māras Cielēnas, Māra Čaklā vārdiem, kas, sakārtotas režisores Lailas Kirmuškas stāstā un Sanitas Sējānes horeogrāfijā, ļaus piedzīvot dažādu izjūtu gammu kādas ģimenes dzīvē.

Atstājiet komentāru