2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

''Daugavas balsis'' skan tuvāk un tālāk

''Daugavas balsis'' skan tuvāk un tālāk

21. augustā savu darbību turpinās 2011. gadā aizsāktā koncertsērija "Daugavas balsis". Viens plosts, jaunieši – dziedātāji un diriģents Ints Teterovskis, lepjup pa Daugavu, savu ceļu sākot no Jersikas salas un beidzot Jēkabpilī.

Četras dienas koristi ar plostu pārvietosies pa Daugavu, sniedzot koncertus visdažādākajās un varbūt neparastākajās vietās tuvākajā apvidū.

Kopumā tiks sniegti 10 koncerti luterāņu, katoļu, pareizticīgo Dievnamos un pirmo reizi uz salas Daugavas viducī, dzelzceļa stacijā, uz plosta un skolā. Koris uzstāsies Gosporos, Jersikas salā, Dignājā, Līvānos, Rudzātos, Jaunsilavā, Trepē, Ābeļos, Jēkabpilī un Krustpilī.
 
Bezmaksas koncertos klausītājiem tiks piedāvātas trīs dažādas programmas, katru pielāgojot konkrētajai vietai un tās atmosfērai.
 
Jauniešu koris "Balsis" ir viens no izcilākajiem Latvijas koriem. Uzvarējis starptautiskos konkursos Šveicē, Spānijā, Norvēģijā, Austrijā, Igaunijā un citviet. 2010.gadā izcīnījis Zelta medaļu Pasaules Koru olimpiādē Ķīnā.
 
21.augustā plkst. 11.30 koris uzstājas Madaliņas baznīcā, Jersikas pagastā, 22.augustā plkst. 12.00 Līvānu Romas katoļu baznīcā. Bet 24.augustā skanēs arī Krustpils pilī plkst. 16.00 un plkst. 12.00 Jēkabpils Sv. Gara vīriešu klosterī.

Atstājiet komentāru