2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Pie Rīgas ielas ēkām pieliks informatīvas plāksnes

Pie Rīgas ielas ēkām pieliks informatīvas plāksnes

No 12. līdz 13. septembrim Jēkabpilī norisināsies Eiropas Kultūras mantojumu dienu pasākumi, informē Jēkabpils Vēstures muzeja komunikāciju nodaļas vadītāja Kate Zaharova.

Ik gadu septembrī daudzās Eiropas valstīs tiek atzīmētas Eiropas Kultūras mantojuma dienas. Šī tradīcija aizsākās Francijā 1984.gadā, Latvijā 1995.gadā. Šogad Kultūras mantojuma dienas notiks 49 Eiropas valstīs.

Šo gadu laikā mantojuma dienās ir bijusi pievērsta uzmanība vēsturiskajai koka apbūvei, industriālajam mantojumam, baznīcām un virknei citu nozīmīgu objektu.

2014.gadā Eiropas Kultūras mantojumu dienu tēma ir „Rīgas ielas kultūrvēsturiskais tēls Latvijā". Latvijas pilsētās un citās apdzīvotās vietās ir 65 Rīgas ielas.

Mantojuma dienu ietvaros Jēkabpilī, pie vairākām ēkām Rīgas ielā, tiks piestiprinātas plāksnes ar informāciju par ēku celšanas gadu un to funkciju dažādos laikos. Plākšņu atklāšana notiks 12.septembrī plkst. 12.00 skvērā pie Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Jēkabpils reģionālās nodaļas, Rīgas ielā 152. Plānots, ka projekts turpināsies un šādas plāksnes ar laiku varētu būt pie daudzām ēkām Rīgas ielā.

12. un 13. septembrī Rīgas ielā tiks izvietoti izstāžu stendi ar fotogrāfijām, kurās ikviens varēs iepazīties ar ielas vēsturi gadsimta garumā.

Sestdien 13.septembrī plkst. 17.00 Krustpils pilī paredzēts muzikāli poētisks vakars ar dziesmām un A.Čaka dzeju. Pasākumā piedalīsies aktieris Artis Robežnieks. Ieeja bez maksas.

Jēkabpilī mantojuma dienas rīko Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija sadarbībā ar Jēkabpils pilsētas pašvaldību un Jēkabpils Vēstures muzeju.
 
Foto: jekabpilsmuzejs.lv

Atstājiet komentāru