2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Muzejā “Paula Stradiņa skola” skatāma Ligitas Caunes gleznu izstāde

Muzejā “Paula Stradiņa skola” skatāma Ligitas Caunes gleznu izstāde

Viesītes muzeja “Sēlija” nodaļā “Paula Stradiņa skola” skatāmi novadnieces Ligitas Caunes ceļojumu iespaidi izstādē “Te un tālumā”, informē Viesītes muzeja „Sēlija” izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem Jānis Dzimtais.

Ligita Caune – gleznotāja, interjera dizainere, dzimtās Viesītes un Sēlijas patriote. Dzimusi dzelzceļa strādnieka Alfrēda Vecumnieka un Martas Vecumnieces ģimenē. Darbojas Latvijas Mākslinieku savienībā, Jūrmalas mākslinieku biedrībā, Sēlijas Asociācijas goda biedre, Sēlijas glezniecības plenēru organizatore, Arkādija Kasinska balvas dibinātāja Viesītes skolu audzēkņiem par panākumiem tēlotājmākslā. Māksliniece veidojusi Viesītes Brīvības baznīcas interjeru un gleznojusi baznīcas altārgleznu „Ticība, cerība, mīlestība”.

Ligita Caune strādā eļļas, akrila, akvareļtehnikā un grafikā. Izstrādā vitrāžu metus. Izstādēs piedalās no 1980. gada. Sarīkojusi vairāk kā 40 personālizstādes gan Latvijā, gan ārvalstīs - Dānijā, Somijā, Itālijā, Austrijā, Krievijā, Lietuvā u.c., kā arī piedalījusies izstādēs un glezniecības plenēros Latvijā un ārzemēs. Mākslinieces darbi atrodas privātkolekcijās un muzeja fondos, tostarp Viesītes muzeja “Sēlija” krājumā.

„Izstādē „TE un TĀLUMĀ” ir ceļojumu iespaidi - mani ceļa un saules meklējumi. Tie ir darbi, kas pārsvarā tapuši ceļojumu laikā, sēžot Venēcijas kanālmalā, uz soliņa ielas stūrī, Marakešas tirgus juceklī, šūpojoties autobusā, veroties pa viesnīcas logu, baudot neparastos sižetus Santorini salā, kolorītu un karsto sauli Itālijā un beidzot mājās – darbnīcā, izbaudot burvīgo atgriešanās prieku un veldzējoties ceļojumu atmiņās.” par izstādi saka māksliniece Ligita Caune.

Māksliniece bieži dažādos veidos atbalstījusi Viesītes muzeju “Sēlija” un labprāt izstāda  savus darbus dzimtajā pilsētā, tādēļ patiess prieks atkal redzēt Ligitas Caunes gleznas tieši Viesītē. 

Izstāde apskatāma muzeja darba laikā no 10.00 līdz 17.00. Muzeja nodaļa “Paula Stradiņa skola” atvērta no otrdienas līdz sestdienai Viesītē, Peldu ielā 2.

Atstājiet komentāru