2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Krustpils pils organizē tiešsaistes lekciju "Tekstilijas - vai viegli tās kopt un glabāt?"

Krustpils pils organizē tiešsaistes lekciju "Tekstilijas - vai viegli tās kopt un glabāt?"

16. decembrī plkst. 14.00 Jēkabpils Vēstures muzejs savā Facebook kontā (Krustpils pils/Krustpils castle) aicina uz tiešsaistes lekciju "Tekstilijas - vai viegli tās kopt un glabāt?", ko vadīs tekstiliju restauratore Indra Saulesleja, informē Jēkabpils Vēstures muzeja muzejpedagoģe Līga Keiša. 

Tērpi ar stāstu atrodami katrā garderobē! Varbūt tas ir tautastērps, kas palicis mantojumā no vecmāmiņas, bet ko apskādējušas kodes. Varbūt mammas kāzu kleita, kuras audums sācis jau dzeltēt. Bet varbūt vienkārši īpaši mīļš galdauts, sega vai kāds cits tekstila izstrādājums, kuru laika zobs nav saudzējis. Lekcijas laikā kopā ar tekstila restauratori Indru Saulesleju uzzināsim kā pareizi uzglabāt šos tekstila priekšmetus, lai tie kalpotu vēl paaudzēm ilgi. Vai visi traipi ir izmazgājami un kā cīnīties ar kodēm? Ko var darīt mājas apstākļos un ko labāk atstāt profesionāļu rokām? Tie ir tikai daži no jautājumiem uz kuriem tiks atbildēts lekcijas gaitā.  Tāpat klausītāji aicināti uzdod sev interesējušos jautājumus un iesaistīties diskusijā.

Tiešsaistes lekcija 16. decembrī, plkst. 14.00 būs skatāma  muzeja Facebook lapā https://www.facebook.com/Krustpilspils. Pieslēgšanās tiešsaistes lekcijai ir bez maksas.

Meistardarbnīcas notiek projekta “Izglītojošs pasākumu cikls “Vēsturisko vērtību saglabāšanas pamati” ietvaros, kas tiek realizēts ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Atstājiet komentāru