2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Līvānos, iespējams, atkritumos izmests akumulators izraisa eksploziju un aizdegšanos

Līvānos, iespējams, atkritumos izmests akumulators izraisa eksploziju un aizdegšanos

23.aprīlī,  SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” atkritumu savākšanas mašīna izveda sadzīves atkritumus no atkritumu savākšanas punkta pie daudzdzīvokļu mājas Raiņa ielā 1. Veicot atkritumu saspiešanu, notika eksplozija un savāktie atkritumi aizdegās, liecina informācija Līvānu novada pašvaldības mājaslapā livani.lv.

Lai novērtu paša atkritumu vedēja aizdegšanos tika nolemts atkritumus izbērt. Tos nodzēsa uz notikumu vietu izsauktie Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki. Uzņēmuma darbinieki, kas veica atkritumu izvešanu, un pati automašīna negadījumā nav cietusi.

SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” vadītājs Raimonds Šubnikovs kā iespējamo negadījuma iemeslu min atkritumos izmestu akumulatoru, kurš saspiešanas laikā vārēja pārplīst un izraisīt aizdegšanos. Diemžēl atsevišķu cilvēku neapzinīgā rīcība nav retums, jo atkritumos mēdz nonākt dažādi bīstami priekšmeti un vielas.

Atkārtoti aicina iedzīvotājus šķirot atkritumus apzinīgi, lai neapdraudētu ne vien apkārtējo vidi, bet arī līdzcilvēkus.

Atgādina! Bateriju nodošanas punkti atrodas visos RIMI, SuperNetto, Narvesen, ELVI veikalos, kā arī Lukoil DUS un Latvenergo apkalpošanas punktos.

Akumulatorus bez maksas iespējams nodot SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” atkritumu pieņemšanas punktā Rīgas ielā 2b, Līvānos.

Avots: livani.lv

Atstājiet komentāru