2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pašvaldības Ziemassvētku apsveikuma kartiņu šogad rotās Līvānu mūzikas un mākslas skolas audzēknes darbs (FOTO)

Novembrī Līvānu novada dome sadarbībā ar Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolu aicināja mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļas 1. – 8. klašu audzēkņus piedalīties vizuālās mākslas konkursā “Ziemassvētku apsveikuma kartīte”. Bērniem un jauniešiem bija iespēja iesniegt Ziemassvētku tematikā veidotus attēlus, ko varētu izmantot Līvānu novada domes Ziemassvētku apsveikuma kartiņas izgatavošanai.

Konkursam tika iesniegti kopumā 36 darbi, no kuriem vērtēšanas komisijai – Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniecei Gintai Krauklei, Līvānu Stikla un amatniecības centra vadītājai, māksliniecei Ilzei Griezānei un Līvānu novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītājai Indrai Upeniecei – bija jāizvēlas viens attēls, ko izmantot domes Ziemassvētku apsveikuma kartiņas vāka dizainam.

Šis uzdevums nebija no vieglajiem, jo visi iesniegtie darbiņi bija ļoti skaisti, varēja redzēt, ka bērni ir centušies. Arī komisijas locekļu viedokļi ne vienmēr sakrita. Tomēr, ņemot vērā konkursa nolikuma nosacījumus, kur galvenie vērtēšanas kritēriji bija idejas oriģinalitāte, izpildījums, bet, galvenais - atbilstība Ziemassvētku atklātnītes vāka dizainam, par uzvarētāju konkursā kļuva 13-gadīgā Ieva Stikāne, kuras darbs visvairāk uzrunāja vērtētājus ar tā oriģinalitāti.

Ziemassvētku kartiņa, ko rotās Ievas veidotais darbs, aizceļos pie aptuveni 250 Līvānu novada pašvaldības sadarbības partneriem visā Latvijā un ārvalstīs. Ziemassvētku apsveikumu saņems pat Valsts prezidents Egils Levits, kā arī ministrijas, dažādas valsts institūcijas, pašvaldības, uzņēmumi, nevalstiskās organizācijas un daudzi godājami cilvēki, piemēram, Līvānu Goda pilsoņi. Uz kartiņas aizmugurējā vāka būs izvietota informācija par vāka dizaina autori. Ieva Stikāne saņems balvā arī Līvānu stikla pūšanas darbnīcā tapušo vāzi un vietējo uzņēmumu ražotos gardumus.

Vēl divu darbu autoriem komisija lēma piešķirt veicināšanas balvas: Elizabetei Aizpurei (10 gadi) un Markusam Širinam (9 gadi)  par kopdarbu, kā arī Alisei Ancānei (11 gadi), bet piecu darbu autoriem – mazās veicināšanas balvas: Annikai Kivriņai (8 gadi), Enijai Bricei (10 gadi), Poļinai Ustinovai (12 gadi), Katrīnai Vaivodei (14 gadi), Lukasam Meļņičenko (14 gadi).

Konkursam iesniegtie darbi ievietoti Līvānu novada domes tīmekļa vietnē www.livani.lv un  Līvānu novada pašvaldības Facebook.com profilā, norādot to autoru, kur tie kļūs par Ziemassvētku sveicieniem ikvienam, kurš šos skaistos darbus skatīs. Liels paldies bērniem, kuri palīdzēja radīt Ziemassvētku noskaņu, un Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas Mākslas nodaļas pedagogiem par sadarbību!

Aicinām arī uzņēmumu un iestāžu pārstāvjus ielūkoties bērnu darbos – iespējams, kāds no tiem jums iepatiksies un arī kļūs par oriģinālu jūsu organizācijas Ziemassvētku apsveikumu! Ja kāds darbs jūs ir ieinteresējis, zvaniet 26199191 vai rakstiet indra.upeniece@livani.lv.

Avots: livani.lv
Attēlā: Galvenais attēls - konkursa uzvarētājas zīmējums

Atstājiet komentāru