2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Līvānu stikla un amatniecības centrs aicina jauniešus aicina piedalīties skiču konkursā un vebinārā “Stikla iecere”

Līvānu stikla un amatniecības centrs aicina jauniešus aicina piedalīties skiču konkursā un vebinārā “Stikla iecere”

Līvānu stikla un amatniecības centrs aicina jauniešus uz radošām aktivitātēm un no 11. marta līdz 8. aprīlim izsludina stikla trauku skiču konkursu. Tematiski konkursam 26. martā plkst. 13.00 Zoom tiešsaistes platformā norisināsies vebinārs “Stikla iecere”, kurā būs iespējams gūt vērtīgus padomus skiču izstrādei, kā arī plašāk iepazīt stikla pūšanas tehnoloģiju.

Tiešsaistes tikšanās laikā paredzēts virtuālā veidā iziet cauri Līvānu stikla pūšanas tradīciju līkločiem, kā arī ielūkoties pašreizējā stikla pūtēju profesionālajā darbībā. Lai rosinātu jauniešus vizualizēt savas kreatīvās idejas, iepazīstināsim ar skicēšanas tehnikas daudzveidību un tās pozitīvajām īpašībām. Pasākums dos būtisku pienesumu potenciālajiem skiču konkursa dalībniekiem, jo tā laikā ar praktiskiem stikla trauku skicēšanas ieteikumiem un pieredzes stāstiem dalīsies māksliniece, viena no stikla dizaina studijas “Glass Point” dibinātājām Anna Varnase.

Vebināra un skiču konkursa “Stikla iecere” vadmotīvs ir rosināt jauniešu interesi par stikla pūšanas amata prasmi un atbalstīt viņu radošās iniciatīvas, tāpēc konkursa dalībnieku uzdevums ir uzskicēt stikla trauku, ko iespējams izveidot stikla pūšanas tehnoloģijā. Veiksmīgākās skices autors īpašumā iegūst reālu, balstoties uz skices attēlu veidotu stikla trauku, kā arī unikālu iespēju piedalīties skices realizācijas procesā Līvānu stikla pūšanas darbnīcā. Detalizētāka informācija par konkursa norisi, uzdevuma izpildes nosacījumiem, iesniegšanas kārtību un vērtēšanas kritērijiem skatāma Nolikumā https://drive.google.com/file/d/116Ar0vHe2agsQbaLQM1Tz2aHTg9JxrK2/view?usp=sharing.

Vebināra interesenti tiek aicināti iepriekš reģistrēties, aizpildot pieteikuma anketu līdz 25. martam https://forms.gle/Dy9DHHderncvP44E9. Piekļuve Zoom telpai tiks nosūtīta uz reģistrācijas formā norādīto e-pastu pēc pieteikuma saņemšanas. Vietu skaits ierobežots!

Avots: livani.lv

Atstājiet komentāru