2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Līvānu novada Rožupē ugunsgrēkā trīsstāvu mājā dega dzīvoklis un jumts, cietuši četri cilvēki

Līvānu novada Rožupē ugunsgrēkā trīsstāvu mājā dega dzīvoklis un jumts, cietuši četri cilvēki

Naktī uz otrdienu Līvānu novadā kādā mājā izcēlies ugunsgrēks, tajā cietuši četri cilvēki, portālu Radio1.lvg informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Naktī uz otrdienu pulksten 3.59 VUGD saņēma izsaukumu uz Līvānu novada Rožupes pagastu, kur trīsstāvu mājā dega dzīvoklis un jumts 40 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki un vienu cilvēku no ēkas iznesa ugunsdzēsēji glābēji. Notikumā cieta četri cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pulksten 6.30 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt pulksten 19.51 saņemts izsaukums Lielajā ielā Saldū, kur ar atklātu liesmu dega sabiedriskās ēkas divstāvu piebūves jumts 200 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 20 cilvēki.

Pulksten 23.12 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega saimniecības ēka, vieglā automašīna un treilers, dzīvokļa zvana poga, atkritumi, vienstāva māja, zaru kaudze, sodrēji mājas dūmvadā, šķūnis, kaķu māja, neapsaimniekota vienstāva ēka un atkritumi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 63 izsaukumu – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 12 bija kūlas ugunsgrēki, 22 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukums bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru