2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Līvānu novadā visas tehnikas vienības sniega tīrīšanā strādā maksimālajā režīmā

Līvānu novadā visas tehnikas vienības sniega tīrīšanā strādā maksimālajā režīmā

Primārais sniega tīrīšanas tehnikas uzdevums ir pēc iespējas operatīvāk iztīrīt pašvaldības ceļus un ielas. Ielu un ceļu ikdienas uzturēšanas prasību kritēriji tiek noteikti, ņemot vērā ielu un ceļu nozīmību un transportlīdzekļu satiksmes intensitāti, piešķirot katrai ielai, ceļam uzturēšanas klasi (A, A1, B, C, D). Ar ielu un ceļu klasēm var iepazīties pašvaldības mājaslapā.

Lai tiktu galā ar jau otro oranžo snigšanas brīdinājumu šajā sezonā, Līvānu novada sniega tīrīšanas brigādes darbu sāk jau naktī. No plkst.3.30 rītā visas tehnikas vienības (4 lielie un 3 mazie traktori) strādā maksimālajā režīmā, prioritāri sākot ar pilsētas galvenajām un noslogotākajām ielām un laukumiem (vispirms attīrot no sniega autoostas, skolu, bērnudārzu un slimnīcas teritorijas).

Darbos iesaistīti kopā 7 traktori un 43 sētnieki. Lai gan snigšana joprojām turpinās, SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" uzsākusi atkārtotu ielu tīrīšanu un kaisīšanu, lai uzlabotu braukšanas apstākļus, kā arī savu darbu turpina mazā traktortehnika un sētnieki, tīrot ietves.

Samazinoties satiksmes intensitātei, rūpējoties par iedzīvotāju drošību, naktī plānots izvest sniegu, lai nodrošinātu labāku redzamību uz gājēju pārejām.

Pašvaldība aicina palīdzēt pilsētai būt tīrākai - nenovietot auto ielas malā! Aicina iedzīvotājus attīrīt no sniega ilgstoši stāvošās automašīnas dzīvojamo māju pagalmos. Bieži vien automašīnu īpašnieki diemžēl nereaģē uz SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" lūgumiem atbrīvot stāvlaukumus, lai varētu tos iztīrīt.

Pašvaldība vienlaikus aicinām atcerēties, ka ir ziema, - visa infrastruktūra nebūs vienlīdz tīra visu laiku. Tāpat lūdz izvērtēt savas un savas tehnikas iespējas un drošību uz ceļa - kā gājējiem, tā autobraucējiem!

Avots: livani.lv

Atstājiet komentāru