2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Līvānos aicina iedzīvotājus pieslēgties jau izbūvētajiem kanalizācijas un ūdensapgādes tīkliem

Līvānos aicina iedzīvotājus pieslēgties jau izbūvētajiem kanalizācijas un ūdensapgādes tīkliem

Līvānos pašvaldība aicina iedzīvotājus pieslēgt savus īpašumus pie jau izbūvētajiem sadzīves kanalizācijas notekūdeņu savākšanas un ūdensapgādes tīkliem.

Kā aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā, Līvānos Daugavas ielā 20 īpašumiem, bet Vidzemes ielā 32 īpašumiem ir izveidoti kanalizācijas notekūdeņu savākšanas pieslēgumi, nodrošinot šo pakalpojumu 149 iedzīvotājiem.

Lai izveidotu pieslēgumu, zemes īpašniekam jāierodas SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" un jāaizpilda iesniegums par pieslēguma izveidi. Kad uzņēmums saskaņojis būvniecības pieteikuma dokumentus ar būvvaldi, īpašniekam ir jāierodas otrreiz un jāparaksta līgums. Ja īpašnieks nebūvē pieslēgumu pats, tad SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" piedāvā vienošanos par šo darbu veikšanu.

SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" ES struktūrfondu atlases kārtā "5.3.1 Attīstīt un uzlabot ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas pakalpojumu kvalitāti un nodrošināt pieslēgšanas iespējas" īsteno projektu "Līvānu ūdenssaimniecības attīstības III kārta". Projekta mērķis ir izveidot jaunus sadzīves kanalizācijas pieslēgumus 1477 Līvānu pilsētas iedzīvotājiem. Būvdarbos ir plānots izbūvēt jaunus kanalizācijas ārējos inženiertīklus 22,76 kilometru (km) garumā, rekonstruēt kanalizācijas ārējo inženiertīklus 0,35 km garumā un izbūvēt 14 jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas. Projektu plānots realizēt 57 mēnešos. Kopējās attiecināmās izmaksas ir 3,9 miljoni eiro, no tām Kohēzijas fonda līdzfinansējums 3,3 miljoni eiro un projekta iesniedzēja SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" līdzfinansējums - 585 380 eiro, liecina "esfondi.lv" dati.

SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" pieder Līvānu novada pašvaldībai, liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 2,01 miljoni eiro, bet peļņa - 104 880 eiro.

Atstājiet komentāru